- 25 Nisan 2009
- 34.320
- 39.770
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.341
kızlar şu çorbalarınızın tariflerinden yazar mısınız biraz???yalnız öyle sebze püresi falan değil,içine et koyabildiğiniz yiyecekleri soruyorum,denemek istiyorum belki etli sever.
ben artık o kadar bıktım ki şunu yiyor bunu yemiyor gibi düşünmüyorum hiç.öğün vatkti geldiğinde mideye bir şeyler gdiyorsa tamam,ötesi lüks bize malesef.
bugün çk uzun bir aradan sonra çok az da olsa kahvaltı yaptı,dünyalar benim oldu inanın.
ben ev salçası kullanıyorum yemeklerde.Arda'ma çorba yaparkende 1 çay kaşığı kadar koyuyorum salça.canım salçalı da olsa veriyormusun?
ya açıkçası bende tattırmak istiyorum iştahsız zorla yediriyorum
canım yarmayı eziyormusun?sebze çorbasını ben hergün veriyorum canım.
pilavı bende denicem,hatta bugün makarna yapıp vermeyi düşünüyorum:)
öyle canım geçen mercimek çorbası yaptım tuzsuz
tadına baktım afedersin çıkartacaktımtavuğu az tuzla haşlayınca bi güzel yiyor
demekki az tuz katmak lazım yemeklerine
bende böbrekleri fazla tuzu kaldırmaz diye korkuyordum.
kızlar reçel veriyormusunuz?
biz şekerli diye vermiyoruz,yada komposto?
ben hala başının altına yastık koyarak yediriyorum çorbasını falan.bizimle yerkende kucağımızda oturuyor.Arda'da önlükten hiç haz etmiyor bende bir elimde mendil bir elimde kaşık o şekilde yediriyorum mamasını falan,zaten artık kendi çamaşırlarımız için kullandığımız deterjanla yıkamaya başladım çamaşırlarını.ilk başlarda tereddüt etmiştim alerji yapar mı diye ama Allaha şükür hiç sorun yaşamadım.kuzaey yıldızı
canım biz kahvaltıyı karışık yiyemiyoruz
o yüzden peynir,zeytin,pekmez,yumurtayı ayrı ayrı yediriyorum.
yumurtayı hafif sulandırıp veriyorum
kızlar bide yemeği yatırarak mı yoksa oturtarak mı yediriyorsunuz?
birde bizim üstümüz sürekli batıyor,tşörtleri hep lekeli
bu lekeleri nasıl çıkartabilirim,okadar yıkamama rağmen çıkmıyor
bide üstü başı pis duruyor
kızlar merhabaa,,
bugün kızımı sağlık ocağına götürdük 8. ay kontrolleri için gerçi biz tam 8,5 aylık olduk ama tatilde olduğumuz için anca götürebildik. kilo 8.500 gr, boy 72 cm. çıktı, bıngıldağımızda normalmiş. hemşire gayet iyi durumu bi sıkıntı yok dedi. ben bu ay hiç kilo almamış olacağını düşünüyordum çok sevindim o yüzden. son 1-2 haftadır biberona karşı bi antipati oluştu sanırım. devam sütünü mümkün değil içmiyor, daha biberonu gördüğü zaman ağzını mıh gibi kapatıyor. gece uykusunda içireyim diyorum yok ne mümkün çığlık kıyamet ağlıyor.
ama onun haricinde gündüz kahvaltısını, çorbasını, yoğurdunu güzelce yiyor.
anneannesini yoğun ısrarları karşısında dün yürüteç aldık, neymiş efendim bu çocuk basmayı bilmiyor, geç yürür, yürüteç olsa şöle olur böle olur diye diye istemeye istemeye aldırdı en sonunda. bu öğlen gittiğimde koydum yürüteçe öyylece oturup etrafa bakıyor yürümek için en ufak bi çaba yokk. ben ittirincede ayaklarını yerden kaldırıp öyle duruyor, biraz tembelmi bizim ki ne :):)
canım dün kosla okşın mıydı ondan aldık dışı beyazetli ya da kıymalı çorba ayreten bilmiyorum burada arkadaşların yaptığı gibi normal çorbalar hep kıyma koyuyorum.sebze püresinede öle.
dirimcim özellikle pekmez lkesinden bıkmıştım.çıkarıyor ama beklemiş lekelerde işe yaramıyor.birgünde kızdım bütün çamaşırlarını arielle yıkadım hemen tekarar toz sabunla yıkadım hepsi pırıl pırl oldu :))
bende dün tavuk haşladımben bugun et buğday ve nohuttan pilav gıbı pişirdım düdüklüde..keşkek yapar gıbı..
ondan yedırdım..yedı...
sehrıye ,domates, 1 tavuk budunu (küçük) haslayıp içine zeytın yagı koyuyorum..sevıyor..
tavuk suyuna corba sevıyor..
tarhana sevıyor..
mercımek çorbasını sevmedı..
dırımcım..salça mecbur kullanıyor,sun sanırım...
anteplı mııısın yoksa..??malatya falan mı?
oraların mutfagı çok zengın..ve lezettlı...ev salçasıysa bebegıne yedırebılırsın..acı degılse tabii
cancer
bende bugün reçelin tadına baktırdım,çay kaşığının ucunda çok az
tadına baktırmaya karar verdim artık herşeyin
Allah korusun bu seferde ilerde yedirme sıkıntısı yaşarım
o yüzden ilk defa dün sebze çorbası yapmadım
normalde hergün yapardım,aynı şeylere alışmasın,farklı şeyler yediricem artık.
peki tahin yediren varmı aranızda?
bal zamanı gelince basar inşallah
hergeçen gün nasıl değişiyorlar
bu sabah bi baktık sıpa televizyonun oraya kadar gelmiş
prize dokunmaya çalışıyor,normalde tam emekleyemiyordu.
yine geçen hafta farkettik ki tutunarak yere basıyor.
bu hafta neler olacak diye bekliyoruz:)))
bi konuşsaydı hayırlısıyla:)
Hepinizin bebeklerine maşallah.Okurken içim burkuluyor bazen.. Bizimki oruçlu gibi doğru dürüst bir şey yemiyor kaç gündür. 1 ayı geçti zaten iştah falan gitti. Ne zaman geri gelir bilmem. İnşallah şu üst dişler çıkarken iştahını da getirir. Perişan oluyoruz beraber. Yemeyen çocuk çok zor derlerdi doğruymuş
Bugün midesine ne girdi derseniz nerdeyse hiçbir şey.. Kahvaltıyı reddetti. Oyun vs hiçbir şekilde yediremedim. Meyveyi ezip sütle vereyim dedim onu da 10 cc kadar içti. Çorba desen yarım çay bardağı. Yoğurt sanırım 10 gr kadar onu da sulandırıp ayran yaparak verdim. Ve biz hiç yememe lüksüne sahip değiliz. Kilo alıp toparlanmamız lazım bir an önce ama yok. Kendimi sürekli telkin etsem de başaramıyorum bugünlerde.. Ağlamaklı hallerdeyim.. Aman yiyen bebeğinizin kıymetini bilin, dibinde kaldı diye zorlamayın. Zira ben 1 ay öncesine kadar öyleydim. Güzel güzel yerdi son kaşıkları vericem diye uğraşırdım. Ne bileyim o günleri böyle arayacağımı
cancer
bende bugün reçelin tadına baktırdım,çay kaşığının ucunda çok az
tadına baktırmaya karar verdim artık herşeyin
Allah korusun bu seferde ilerde yedirme sıkıntısı yaşarım
o yüzden ilk defa dün sebze çorbası yapmadım
normalde hergün yapardım,aynı şeylere alışmasın,farklı şeyler yediricem artık.
peki tahin yediren varmı aranızda?
bal zamanı gelince basar inşallah
hergeçen gün nasıl değişiyorlar
bu sabah bi baktık sıpa televizyonun oraya kadar gelmiş
prize dokunmaya çalışıyor,normalde tam emekleyemiyordu.
yine geçen hafta farkettik ki tutunarak yere basıyor.
bu hafta neler olacak diye bekliyoruz:)))
bi konuşsaydı hayırlısıyla:)
Hepinizin bebeklerine maşallah.Okurken içim burkuluyor bazen.. Bizimki oruçlu gibi doğru dürüst bir şey yemiyor kaç gündür. 1 ayı geçti zaten iştah falan gitti. Ne zaman geri gelir bilmem. İnşallah şu üst dişler çıkarken iştahını da getirir. Perişan oluyoruz beraber. Yemeyen çocuk çok zor derlerdi doğruymuş
Bugün midesine ne girdi derseniz nerdeyse hiçbir şey.. Kahvaltıyı reddetti. Oyun vs hiçbir şekilde yediremedim. Meyveyi ezip sütle vereyim dedim onu da 10 cc kadar içti. Çorba desen yarım çay bardağı. Yoğurt sanırım 10 gr kadar onu da sulandırıp ayran yaparak verdim. Ve biz hiç yememe lüksüne sahip değiliz. Kilo alıp toparlanmamız lazım bir an önce ama yok. Kendimi sürekli telkin etsem de başaramıyorum bugünlerde.. Ağlamaklı hallerdeyim.. Aman yiyen bebeğinizin kıymetini bilin, dibinde kaldı diye zorlamayın. Zira ben 1 ay öncesine kadar öyleydim. Güzel güzel yerdi son kaşıkları vericem diye uğraşırdım. Ne bileyim o günleri böyle arayacağımı
canım bende dün verdim az tahinbizim oğlan pekmez sevmediği için tahinle karıştırarak sabah kahvaltısında yediriyorum.
canım çok üzüldüm.inşallah iştahı yerine gelirHepinizin bebeklerine maşallah.Okurken içim burkuluyor bazen.. Bizimki oruçlu gibi doğru dürüst bir şey yemiyor kaç gündür. 1 ayı geçti zaten iştah falan gitti. Ne zaman geri gelir bilmem. İnşallah şu üst dişler çıkarken iştahını da getirir. Perişan oluyoruz beraber. Yemeyen çocuk çok zor derlerdi doğruymuş
bizimkide dün emeklemeye başladı,sallana sallana emekliyor,bizimkide önce yuvarlana yuvarlana dolanıyordu.evet cnm ya zaman çok hızlı geçiyor ve hergün yeni şeyler öğreniyorlar.Arda'da bugün emeklemeye başladı,nasıl sevindim anlatamam.emeklemeden önce yuvarlanarak evi dört dolanıyordu ve dediğin gibi kablolar çok dikkatini çekiyor.geçenlerde kabloyu asıla asıla üçlü prizi çekmiş parmağını sokuyordu nerdeyse.:26:
etli çorba tarifi veren arkadaşlara teşekkürler:))
sebze çorbasını sadece 1 kez yedirebildim,başka hiç yemedi malesef.çorbaya son 1 aydır başladık.her şeyi nazlı yediğimiz gibi ona da tepkimiz aynı.
yediği çorbalar çok sınırlı,tarhana,yayla...1 kere mercimek içti bir daha içiremedim.içtiği zaman da öyle aman aman içmez,yarım su bardağı gayet güzel bir miktar bizim için.
dün ilk kez tavuk eti yedi.göğüs etnden kıyma çektirdim,onu da tarhananın içine karıştırdım.büyük parçalarda öğürse de tavuk siftahımızı yapmış olduk:)
kızım çok az yediği için en azından biraz besin değeri yüksek olsun istiyorum yediklerinin,yoksa gayet tek tip besleniyor .
aslında ne yese şükrediyorum,bu öğünü de atlattık diye.
geçenlerde çorba yaptım,ilk kaşığı verirken elimin tir tir titrediğini fark ettim,acaba yiyecek mi yemeyecek mi diye.. o kadar üzüldüm ki halime,eşşek sıpası ne duruma düşürdü beni
Bu arada kosla lekelerimizi çıkarmadı canım(
Bu arada kosla lekelerimizi çıkarmadı canım(
ben leke oldugu anda kullanırsam cıkıyor...uzerınden 1 gun geçınce çıkarmıyor lekeyı
cancer allah korusun...prızlerı çok dıkkat et..prız tıkacı al..ben heryerde kullanıyorum...buyu oglandan tecrubelıyım...sen de al..
annemlerde kalıyoruz, kafama göre evin düzenini değiştiremiyorum ama ailemde bu konuda çok hassas benden çok düşünüyorlar ve tedbir alıyorlar sağolsunlar