2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben de yediğimiz yemeklerden veriyorum oğluma.zaten ben yemekleri tuzsuz pişiriyordum,o yüzden problem olmuyor.yemek seçen bir çocuk olmasını istemiyorum o yüzden herşeyden yediriyorum (yasak olan gıdalar hariç tabi).tavuk, balık,kırmızı et ,bunları elimle didikleyip yediriyorum.pilav da yiyor çok rahat.yutabilir mi diye düşünmeyin,deneyin.günlük mönümüz sanırım herkesle aynı,standart sabah kahvaltısı,ara öğün meyve,öğlen çorba,akşam üstü yoğurt.akşam yemeğinde bizimle takılıyor.bu arada gece gündüz bol bol emziriyorum,malumunuz bizimki uykusuz bir bebek.

Son düzenleme:
pilavı rahatlıklıla yiyebiliyor dirimcim.birazda kaşığın arka kısmıyla eziyorum.
bakıcıma hiç bir iş yaptırmıyorum.çünkü oğlum emekliyor ve en meraklı zamanı her yere her şeye bakmak istiyor.kendim bile zor iş yapıyorum.sadece 3 te ben okuldan gelince 5 kadar kalacak ben de o ara yemek falan yapıcam.

wilma süt derken ben çalışıyorum,sütümü sağıyorum.100 cc kadar.kendi sütüm
canım pilav çocuğun boğazına takılmaz mı?
bende vermek istiyorum ama makarnaya,pilava daha geçemedim

dün tavuk haşlamıştım.didikleyip ağzına verdim.sevdi.köfte verdim bir kere onu pek sevmedi.
sanırım tuzdan dolayı,köfteyi tuzsuz yapmıştım,tadını alamıyor.
canım sen çorbayı 1 kase mi veriyorsun.ekmek katmadan?doyar mı?

adilemir
canım pilavı rahat yiyormu?
kızlar birde bende yemeklerden tattırmak istiyorum
ama hani tuzlu vermeyin diyorlar ya siz nasıl yapıyorsunuz.nasıl tattırıyorsunuz?
sularından mı?

cnm ben hem suyundan hemde yiyebileceği birşeyse malzemesinden de veriyorum,açıkçası tuzu çok dert etmiyorum zaten yemeklerimiz orta tuzlu oluyor.önceleri sebze çorbasını içmiyordu tadına baktım çocuğun içmediği kadar var.Allah yokluğunu göstermesin ama iğrenç bir tadı var.bende artık yaptığım çorbalarına hafiften tuz atıyorum.

merhaba arkadaşlar,

uzun zamandir giremiyorum,başka bir şehre taşındık yerleşme işleri falan birde internetimiz yoktu...çok merak ettim buradaki son durumları,bebeişleriniz iyidir inşallah...bizim oglan 5.5 ve 6. aylarında alttan 2 dişini çıkarmişti ama hala digerleri çıkmadı saniyorum onun sıkıntısını yaşiyor...çok iştahsiz normal verdiğim miktarlarin artik yarisini bile zor yediriyorum..yemek yemeyi reddediyor..çok üzülüyorum bu duruma bende yemek yiyemiyorum sinirlerim cok bozuk...dişler,yer değişimi hava değişimi falan diye düşünüyorum ama zaten zor kiloa alan bi çocuktu bide yemezse hiç alamaz diye korkuyorum

8. ay kontrollerini de yaptiramadim bulundugumuz yer güneydoğuda hastanesi var ama içeride 1 kaç sağlık memerundan başka bişey yok..cocuk dr i bile yok düşünün bunlarada canım sıkılıyor...artk doktora soracagim herşeyi burdan sizlere danişacagim :) Allah verede acil bişey olmasın...

birde kahvalti ne veriyosunuz ben hala bi düzen tutturamadim ?

uzun zamandır yazamıyorum,sitede sorun var sanıyordum meğer bilgisayarda virüs varmış.
merhabalar herkese.
kızımın yemesi hep problem oldu,hiç bir düzenimiz yok.tam bişeyler yoluna girerken dişle başlayan sıkıntılar,bayramda geçirilen soğuk algınlığı...her şeyimiz alt üst.
24 saatlik beslenme düzenimiz şöyle:
gece 1 defa devam sütü (genelde 150 cc daha az da olabiliyor)
sabaha karşı 1 kez daha vermeye çalışıyorum,bazen içiyor bazen içmiyor.
kahvaltı yok,asla yemiyor.onun yerine kaşık mamalarından herhangi biri,ve meyve(bazen küçük bir kase yiyor bazen 3-5 kaşık)
öğlen uykusunda içirebildiğim kadar devam sütü (yine ortalamamız 150 cc)
öğleden sonra çorba( tarhana ya da yoğurt,başka içmiyor.daha yeni kıyma eklemeye başladım)
akşam üstü uykuda yine devam sütü...
akşam yerse kaşık maması ya da çorba..

öğleden sonraki çorbası eğer yoğurt çorbasıysa ekstra yoğurt vermiyorum,ama tarhanaysa akşam üstü devam sütü yerine yoğurt vermeye çalışıyorum..

işte bu kadar kızlar.bunları yerse şükrediyorum.neden hep uykuda devam sütü derseniz,uyanıkken içmiyor ve de kaşıkla inanılmaz inatlaşıyor.yedirmek tam bir işkence ev savaş alanına dönüyor,üstümüz başımız yemek içinde kalıyor.bu stresi yaşamaktansa uyurken mama içirmeyi tercih ediyorum.

bu arada önce ana kucağında yarım yatar pozisyonda içiyordu,grip olduktan sonra o şekilde yutkunamadı ve ıturarak yemeye başladı.şimdi mumla yatarken yediği günleri arıyorum.hem porsiyonlarımız yarı yarıya düştü,hem de çok hareketleniyor,eline ne geçerse mama sandalyesnden atıyor ve almamı istiyor,veriyorum yine aynı...çok yorucu.
bu arada 6 aylık olduğunda sürünerek,6,5 aylık olduğunda da dört ayak üzeri emeklemeye başladı. 7 . aya girdiği günden beri de istediği yerlerden tutunup kalkıyor,rahatlıkla sıralıyor.hemen hemen 2 aydır desteksiz oturuyor maşallah.gelişiminde bir sıkıntı yok ama beslenmedeki zorluklar her şeye yetiyor malesef.

merhaba arkadaşlar,

uzun zamandir giremiyorum,başka bir şehre taşındık yerleşme işleri falan birde internetimiz yoktu...çok merak ettim buradaki son durumları,bebeişleriniz iyidir inşallah...bizim oglan 5.5 ve 6. aylarında alttan 2 dişini çıkarmişti ama hala digerleri çıkmadı saniyorum onun sıkıntısını yaşiyor...çok iştahsiz normal verdiğim miktarlarin artik yarisini bile zor yediriyorum..yemek yemeyi reddediyor..çok üzülüyorum bu duruma bende yemek yiyemiyorum sinirlerim cok bozuk...dişler,yer değişimi hava değişimi falan diye düşünüyorum ama zaten zor kiloa alan bi çocuktu bide yemezse hiç alamaz diye korkuyorum

8. ay kontrollerini de yaptiramadim bulundugumuz yer güneydoğuda hastanesi var ama içeride 1 kaç sağlık memerundan başka bişey yok..cocuk dr i bile yok düşünün bunlarada canım sıkılıyor...artk doktora soracagim herşeyi burdan sizlere danişacagim :) Allah verede acil bişey olmasın...

birde kahvalti ne veriyosunuz ben hala bi düzen tutturamadim ?
yenı sehır hayırlı olsun..nereye tasındınız..

ben kahvaltıda:
karadut recelı(kendım yaptım) ,1 zeytın..bazen domates..1 tatlı kaşıgı yogurt..1 yumurta sarısı..az ekmem içi..bu kadar..

meyve olarak muz sevıyor ...ama su ara kabızlık yaşıyor..incir ve armut verıyorum...

çorba ne yaparsam o..dün mercımek çorbası yaptım(kırmızı mercımek)..sevmedı...sonra mercımek çorbasından aldım 1 kase onunla tarhana pişirdim..mercımeklı tarhana oldu...tarhanayı çok sevıyor...onu oyle yedırdım dün..tavuk suyuna çorba sevıyor..balık yalayıp yutuyor..
aksam yemekte ekmek içi verdım.salata suyuna batırıp..yedı..zaten vermessem çok sınırlenıyor..küçükte olsa agzına bırseyler koyuyorum..abisi ise hala zorla yiyor..2 saatte lokmasını yutamıyor..yemek ezıyet abisine..bu oglan abisine çekmedı çok sükür..

uzun zamandır yazamıyorum,sitede sorun var sanıyordum meğer bilgisayarda virüs varmış.
merhabalar herkese.
kızımın yemesi hep problem oldu,hiç bir düzenimiz yok.tam bişeyler yoluna girerken dişle başlayan sıkıntılar,bayramda geçirilen soğuk algınlığı...her şeyimiz alt üst.
24 saatlik beslenme düzenimiz şöyle:
gece 1 defa devam sütü (genelde 150 cc daha az da olabiliyor)
sabaha karşı 1 kez daha vermeye çalışıyorum,bazen içiyor bazen içmiyor.
kahvaltı yok,asla yemiyor.onun yerine kaşık mamalarından herhangi biri,ve meyve(bazen küçük bir kase yiyor bazen 3-5 kaşık)
öğlen uykusunda içirebildiğim kadar devam sütü (yine ortalamamız 150 cc)
öğleden sonra çorba( tarhana ya da yoğurt,başka içmiyor.daha yeni kıyma eklemeye başladım)
akşam üstü uykuda yine devam sütü...
akşam yerse kaşık maması ya da çorba..

öğleden sonraki çorbası eğer yoğurt çorbasıysa ekstra yoğurt vermiyorum,ama tarhanaysa akşam üstü devam sütü yerine yoğurt vermeye çalışıyorum..

işte bu kadar kızlar.bunları yerse şükrediyorum.neden hep uykuda devam sütü derseniz,uyanıkken içmiyor ve de kaşıkla inanılmaz inatlaşıyor.yedirmek tam bir işkence ev savaş alanına dönüyor,üstümüz başımız yemek içinde kalıyor.bu stresi yaşamaktansa uyurken mama içirmeyi tercih ediyorum.

bu arada önce ana kucağında yarım yatar pozisyonda içiyordu,grip olduktan sonra o şekilde yutkunamadı ve ıturarak yemeye başladı.şimdi mumla yatarken yediği günleri arıyorum.hem porsiyonlarımız yarı yarıya düştü,hem de çok hareketleniyor,eline ne geçerse mama sandalyesnden atıyor ve almamı istiyor,veriyorum yine aynı...çok yorucu.
bu arada 6 aylık olduğunda sürünerek,6,5 aylık olduğunda da dört ayak üzeri emeklemeye başladı. 7 . aya girdiği günden beri de istediği yerlerden tutunup kalkıyor,rahatlıkla sıralıyor.hemen hemen 2 aydır desteksiz oturuyor maşallah.gelişiminde bir sıkıntı yok ama beslenmedeki zorluklar her şeye yetiyor malesef.

hoşgeldın...

gercekten yemek yedırmek çok zor senın ıçın..allah kolaylık versın...oturarak yerse dokerek yıyor bızım oglanda...

bızım oglanda 2 aydır heryere gıdıyor...yenı oturtmaya basladım...desteksız oturuyor...rahatlıkla bırakıp mutfaga gıdıyorum..bu zamana kadar oturtmadım..abisi oturmazdı..hemen yana devrılırdı..o yüzden yenı başladım oturtmaya..aklıma gelmemişti..abisinden aklımda devrıldıgı kalmış...ben hep yere yatar yada yüz üstü koydum..o emekledı..gezdı..

bizim oglanın 6 tane dişi var... alt 2 taneden sonra üstteki 4 tane sıra sıra hemen geldı..çok sıkıntı yaşattı yanlız üst dışler..allah kolaylık versın bebişinize..

canım pen pılavı verırken tereddut ettım..ama rahat yuttu...çay kasıgıyla verır kadar az az verıyorum...
Yıyor..bulgur pılavınıda oyle yıyor..tavuk balık dıdıkleyıp verıyorum..balıgın kılcıklarına çok dıkkat edın...

Ben kendı yemekllerımızden tattırıyorum..az tuzlu yıyoruz zaten..çok az tuz oluyor yemeklerde...verıyorum..hıç korkmadan..
Abimize vermedım aşırı ıstahsız oldu...o yüzden tattırmaktan korkmuyorum açıkcası..
canım salçalı da olsa veriyormusun?
ya açıkçası bende tattırmak istiyorum iştahsız zorla yediriyorum

ben de canım yumurta peynir ayrı veriyorum kahvaltıda. 60 ml süt ancak içiyor ve bir çay kaşığı pekmez koyuyorum. haftada 3 defa sebze çorbası veriyorum, çorbasına da yarma atıyorum. nedense :))) bilmiyorum. ekmek niyetine.. annemin fikriydi galiba. yoğurt kasemiz de yine ufak, küçük cam kaseler.

sabah aptamil süt 60ml öğle aptamil meyveli mama akşam da tahıllı mama küçük kase bile dolmayacak kadar veriyorum. rezene çayı içiriyorum. suyu sıcak sevdiğini farkettim içine de rezene atıyorum. tereyağını kahvaltı mamasına yeni katmaya başladık. sabah öğle ikindi ve akşamda emziriyorum. hergün meyvelerden birini cam rendeden geçirip veriyorum. onlar da miktar olarak fazla değil bu arada.

ee anneler siz hiçbirşey yazmamışsınız. neler veriyorsunuz*??
canım yarmayı eziyormusun?sebze çorbasını ben hergün veriyorum canım.

pilavı rahatlıklıla yiyebiliyor dirimcim.birazda kaşığın arka kısmıyla eziyorum.
bakıcıma hiç bir iş yaptırmıyorum.çünkü oğlum emekliyor ve en meraklı zamanı her yere her şeye bakmak istiyor.kendim bile zor iş yapıyorum.sadece 3 te ben okuldan gelince 5 kadar kalacak ben de o ara yemek falan yapıcam.
pilavı bende denicem,hatta bugün makarna yapıp vermeyi düşünüyorum:)
cnm ben hem suyundan hemde yiyebileceği birşeyse malzemesinden de veriyorum,açıkçası tuzu çok dert etmiyorum zaten yemeklerimiz orta tuzlu oluyor.önceleri sebze çorbasını içmiyordu tadına baktım çocuğun içmediği kadar var.Allah yokluğunu göstermesin ama iğrenç bir tadı var.bende artık yaptığım çorbalarına hafiften tuz atıyorum.
öyle canım geçen mercimek çorbası yaptım tuzsuz
tadına baktım afedersin çıkartacaktım:KK43:tavuğu az tuzla haşlayınca bi güzel yiyor
demekki az tuz katmak lazım yemeklerine
bende böbrekleri fazla tuzu kaldırmaz diye korkuyordum.

kızlar reçel veriyormusunuz?
biz şekerli diye vermiyoruz,yada komposto?

kuzaey yıldızı
canım biz kahvaltıyı karışık yiyemiyoruz
o yüzden peynir,zeytin,pekmez,yumurtayı ayrı ayrı yediriyorum.
yumurtayı hafif sulandırıp veriyorum

kızlar bide yemeği yatırarak mı yoksa oturtarak mı yediriyorsunuz?
birde bizim üstümüz sürekli batıyor,tşörtleri hep lekeli
bu lekeleri nasıl çıkartabilirim,okadar yıkamama rağmen çıkmıyor
bide üstü başı pis duruyor:KK43:

bizim görev yerimiz diyarbakır...bu şehre alişmaya calişiyoruz oglum ve ben..:)

bugün kahvaltida yumurta sarısının yarısı-biraz peynir-bazen ceviz içi-bebe bisk.-biraz kaşık maması biraz devam sütü kariştirdim verdim kçük bir kase tabi...bir sürü şaklabanlıklar yaparak zar zor yedirdim...
öglen tavuk suyu çorbası yapcam bakalım yiyecekmi,normalde her gün çorbamiz var-sebze çorbası olarak veriyorum(tarhanayi sevmedi yogurt çorbasınıda gerçi bi kere denemiştim tekrar yapayim bi ara)
ö.sonra meyve vericem şeftali-armut karişimi
yogurt mayalayamadigim için süt bulamiyorum buraalrda veremiyorum yogurdu çok seviyor kuzum ah olsa keşke
akşam üstü sütlü pirinçli muhallebi içine bazen bisküvi bazende muz ekliyorum
ve sonrasında sabaha kadar 3 ken devam sütü genelde 120 cc bu aralar 150 cc de içiyo gibi

sabahtan bir sonraki sahaba kadar 24 saati baz alarak takip ediyorum ben beslenme tablosunu ve gunde 500ml devam sütü vermeye calişiyrom ama göbegim çatliyor nerdeyse çok zor
8 aylık bir bebek daha fazla süt içmeli değilmi? ama içmiyor işte...içtiklerinide uyusunda veriyorum zaten uyanikken imkanı yok biberonu diliyle itiyor

az az bizim yemeklerdende tattirıyorum kuzuma...

biz de durumlar böle...ama kilo pek almadi sanki bu ay...

tüm ocak annelerine kolay gelsin ne diimmm:)))

ben de şeker var diye reçelden kaçınıyordum ama yumurta yerken sonunu bitiremeyince biraz ev yapımı reçel damlatıyorum ve veriyorum azdan zarar gelmez diye düşünüyorum.kompostuda çok az şekerli yapıp veriyorum ama şişkinlik yapıp tokluk hissi verir diye her zaman vermiyorum su çok içmediğinde ya da kahvaltıda veriyorum.
mama sandalyesinde yediriyorum ben bütün öğünleri ama illaki üzerine dökülüyor.önlük takmaktan hoşlanmıyor.hep leke oluyor kıyafetleri hemen üzerinden çıkarıp koslaoksieyşın(okunduğu gibi yazdım ama kusura bakmayın ) yapıyorum sonra yıkıyorum lekeler çıkıyor.
benim oğlumda iki gündür kusuyor.üşüttümü acaba diyorum.bakıcısıda hapşurduğunu söyledi.ne yapsam acaba....

canım salçalı da olsa veriyormusun?
ya açıkçası bende tattırmak istiyorum iştahsız zorla yediriyorum

canım yarmayı eziyormusun?sebze çorbasını ben hergün veriyorum canım.

pilavı bende denicem,hatta bugün makarna yapıp vermeyi düşünüyorum:)

öyle canım geçen mercimek çorbası yaptım tuzsuz
tadına baktım afedersin çıkartacaktım:KK43:tavuğu az tuzla haşlayınca bi güzel yiyor
demekki az tuz katmak lazım yemeklerine
bende böbrekleri fazla tuzu kaldırmaz diye korkuyordum.

kızlar reçel veriyormusunuz?
biz şekerli diye vermiyoruz,yada komposto?
canım ben salça evımde kullanmıyorum..şimdi yaz domates kullanıyorum yemeklerde...
kış ıçın kırmızı salçalık bıber alıyorum...tohumlarını çıkarıp rondodan geçırıp buzdolabı poşetlerıyle deepfreze koyuyorum..salça yok...
reçelı kendım yaptım...kara dut...
seker çok çok az koydum...
verıyorum ben...damak tadı için..çok degıl.az az..

bugün kahvaltida yumurta sarısının yarısı-biraz peynir-bazen ceviz içi-bebe bisk.-biraz kaşık maması biraz devam sütü kariştirdim verdim kçük bir kase tabi...bir sürü şaklabanlıklar yaparak zar zor yedirdim...
öglen tavuk suyu çorbası yapcam bakalım yiyecekmi,normalde her gün çorbamiz var-sebze çorbası olarak veriyorum(tarhanayi sevmedi yogurt çorbasınıda gerçi bi kere denemiştim tekrar yapayim bi ara)
yogurt mayalayamadigim için süt bulamiyorum buraalrda veremiyorum yogurdu çok seviyor kuzum ah olsa keşke
ve sonrasında sabaha kadar 3 ken devam sütü genelde 120 cc bu aralar 150 cc de içiyo gibi

sabahtan bir sonraki sahaba kadar 24 saati baz alarak takip ediyorum ben beslenme tablosunu ve gunde 500ml devam sütü vermeye calişiyrom ama göbegim çatliyor nerdeyse çok zor
8 aylık bir bebek daha fazla süt içmeli değilmi? ama içmiyor işte...içtiklerinide uyusunda veriyorum zaten uyanikken imkanı yok biberonu diliyle itiyor

yanı sen 500 ml..vermek ıstesende.o alması gereken yanı ıhtıyacı olanı alıyor..ne kadar ugrasırsan ugraş fazlasını reddedıyor...

ben de şeker var diye reçelden kaçınıyordum ama yumurta yerken sonunu bitiremeyince biraz ev yapımı reçel damlatıyorum ve veriyorum azdan zarar gelmez diye düşünüyorum.kompostuda çok az şekerli yapıp veriyorum ama şişkinlik yapıp tokluk hissi verir diye her zaman vermiyorum su çok içmediğinde ya da kahvaltıda veriyorum.
mama sandalyesinde yediriyorum ben bütün öğünleri ama illaki üzerine dökülüyor.önlük takmaktan hoşlanmıyor.hep leke oluyor kıyafetleri hemen üzerinden çıkarıp koslaoksieyşın(okunduğu gibi yazdım ama kusura bakmayın ) yapıyorum sonra yıkıyorum lekeler çıkıyor.
benim oğlumda iki gündür kusuyor.üşüttümü acaba diyorum.bakıcısıda hapşurduğunu söyledi.ne yapsam acaba....

gecmış olsun..ates yoksa ben pedıtus verıyorum buyuk ogluma..az ateste ıse calpol...buyukte boyle yaptım...
eger düşmeyen ateş olursa mutlaka doktora gıtmelı bebek

canım onu döküp bekletiyormusun?
meyve suları pekmez çıkıyormu?
bizim kıyafetler rezalet durumda,hayır yıkayıp giydiriyorum hep lekeli
bilmeyende pis giydiriyorum sanacak,sinir oluyorum
canım bizimkide 3 gündür sütü çıkartıyor sabah
nasıl kusuyor?bizim ki bi defa az kusuyor
fazlasını çıkartıyor.bazen zorluyorum içsin diye

canım ne kadar süt içmeli bilmiyorum
emzirdikten sonra zor yediriyorum bende emzirdikten ne kadar süre sonra yemek vermek doğru bilmiyorum.ne kadar süt içmeli onuda bilmiyorum
bazen süt içmeseydide yemek mi verseydim diyorum:KK43:
bende şaklabanlık yaparak yediriyorum,yoksa sağa sola dönüyor,elini ağzına sokuyor,açmıyor,açıyor verdiklerimi diliyle itekliyor.aman yemek yedirmek ne zormuş anlamadım.

canım ben salça evımde kullanmıyorum..şimdi yaz domates kullanıyorum yemeklerde...
kış ıçın kırmızı salçalık bıber alıyorum...tohumlarını çıkarıp rondodan geçırıp buzdolabı poşetlerıyle deepfreze koyuyorum..salça yok...
reçelı kendım yaptım...kara dut...
seker çok çok az koydum...
verıyorum ben...damak tadı için..çok degıl.az az..
benim malesef öyle bir şansım yok canım
herşey salçalı bizde:KK43:

kızlar şu çorbalarınızın tariflerinden yazar mısınız biraz???yalnız öyle sebze püresi falan değil,içine et koyabildiğiniz yiyecekleri soruyorum,denemek istiyorum belki etli sever.
ben artık o kadar bıktım ki şunu yiyor bunu yemiyor gibi düşünmüyorum hiç.öğün vatkti geldiğinde mideye bir şeyler gdiyorsa tamam,ötesi lüks bize malesef.
bugün çk uzun bir aradan sonra çok az da olsa kahvaltı yaptı,dünyalar benim oldu inanın.

kızlar şu çorbalarınızın tariflerinden yazar mısınız biraz???yalnız öyle sebze püresi falan değil,içine et koyabildiğiniz yiyecekleri soruyorum,denemek istiyorum belki etli sever.
ben artık o kadar bıktım ki şunu yiyor bunu yemiyor gibi düşünmüyorum hiç.öğün vatkti geldiğinde mideye bir şeyler gdiyorsa tamam,ötesi lüks bize malesef.
bugün çk uzun bir aradan sonra çok az da olsa kahvaltı yaptı,dünyalar benim oldu inanın.

canım biz sebze çorbasına koyuyoruz kıymayı.
tel şehriye,tarhana(sevmiyor),mercimek çorbasının içine katıyorum.
sen onu istemiyorsun heralde.ben yavda kavurmadan hepsini bir atıyorum.
ama çok da iştahlı yediğini söyleyemem
bir tek tel şehriyeyi sevmişti.oda sırf hamur.

etli ya da kıymalı çorba ayreten bilmiyorum burada arkadaşların yaptığı gibi normal çorbalar hep kıyma koyuyorum.sebze püresinede öle.
dirimcim özellikle pekmez lkesinden bıkmıştım.çıkarıyor ama beklemiş lekelerde işe yaramıyor.birgünde kızdım bütün çamaşırlarını arielle yıkadım hemen tekarar toz sabunla yıkadım hepsi pırıl pırl oldu :))

X