• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar.
arda 2 gündür çok ateşli akşam acile gittik.boğazında enfeksiyon var dedi ateş düşürücü iğne yaptı ve yine antibiyotiğe başlayacağız.

bulut sakin ol canım benim bebeğimde aynı inan hiçbirşey yemiyor.uğraşıyorum birşeyler hazırlıyorum 2 kaşık yiyor gerisi çöpe.bazen zorla yedirmeye çalışıyorum bu seferde tiksiniyor ve kusuyor.1 hafta önce tartıldığında 8300 grdı.kilo konusunu dert etme lütfen yeter ki sağlıklı olsun etrafına kulağını tıka yoksa insanı 2 günde ruh hastası yaparlar.ağzından çıkanı duymayanlara sende cevabını ver unutma sen iyi olursan bebişin iyi olur sıkma canını:71:

geçmiş olsun canım ALLAH ardanın ve senin yardımcın olsun etrafa kulak asmayım diyorum kendi çocuğuna bakamayan bile yorum yapıyor o canımı sıkıyo şu an tatilde olduğumuz için bütün vaktimi kızıma ayırıyorum herşeyine dikkat ediyorum hazır yiyecek kullanmıyorum ben özendikçe kız yemiyor köylerde çayın içine ekmek koyup yediriyorlar çocuklar turp gibi maaşallah

geçmiş olsun canım ALLAH ardanın ve senin yardımcın olsun etrafa kulak asmayım diyorum kendi çocuğuna bakamayan bile yorum yapıyor o canımı sıkıyo şu an tatilde olduğumuz için bütün vaktimi kızıma ayırıyorum herşeyine dikkat ediyorum hazır yiyecek kullanmıyorum ben özendikçe kız yemiyor köylerde çayın içine ekmek koyup yediriyorlar çocuklar turp gibi maaşallah

birde bizim oğlanda acayip özenti var.biz sofraya oturduğumuz zaman çıldırıyor.yediğimiz yemekten çokk az veriyorum bayıla bayıla yiyor.sanırım çocukların tek başına yemek yemek hoşlarına gitmiyor:1:

günaydın kızlar.
arda 2 gündür çok ateşli akşam acile gittik.boğazında enfeksiyon var dedi ateş düşürücü iğne yaptı ve yine antibiyotiğe başlayacağız.

bulut sakin ol canım benim bebeğimde aynı inan hiçbirşey yemiyor.uğraşıyorum birşeyler hazırlıyorum 2 kaşık yiyor gerisi çöpe.bazen zorla yedirmeye çalışıyorum bu seferde tiksiniyor ve kusuyor.1 hafta önce tartıldığında 8300 grdı.kilo konusunu dert etme lütfen yeter ki sağlıklı olsun etrafına kulağını tıka yoksa insanı 2 günde ruh hastası yaparlar.ağzından çıkanı duymayanlara sende cevabını ver unutma sen iyi olursan bebişin iyi olur sıkma canını:71:
canım çok geçmiş olsun,inşallah düzelir.
evet uzun zamandır yoktum nerdeyse 1 sene oldu.

bulut bende aynı şeyi düşünüyorum
millet kendi çocuğuna baksın
milletinki mükemmel zaten

kızlar siz oturtarak mı yediriyorsunuz yoksa yatırarak mı?
ben kafasının altına yastık koyuyorum hafif
öyle yediriyorum
oturtarak verdiğimde hep dışarı dökülüyor zor oluyor.

canım çok geçmiş olsun,inşallah düzelir.
evet uzun zamandır yoktum nerdeyse 1 sene oldu.

bulut bende aynı şeyi düşünüyorum
millet kendi çocuğuna baksın
milletinki mükemmel zaten

kızlar siz oturtarak mı yediriyorsunuz yoksa yatırarak mı?
ben kafasının altına yastık koyuyorum hafif
öyle yediriyorum
oturtarak verdiğimde hep dışarı dökülüyor zor oluyor.

bende başının altına yastık koyarak yediriyorum dediğin gibi oturarak verdiğim zaman heryere saçılıyor:61:

daha almadım canım kızım hiç bişey yemiyor gün boyu 200 gram ek gıdayı ancak yiyor onuda döke saça artık çıldırıcam gezmeye bile gitmek istemiyorum herkes çok küçük diyo densizin biri bu cüce gibi dedi ayyy ağlıycam şimdi

onu diyen de hakkaten densizmiş yanii. benim kızımda pek iştahla yemiyor yemek, diğer kızlarında dediği gibi otomatiğe bağladık yap-dök. ama ne zaman mutfakta biz yemek yesek ana kucağına oturtuyorum elimle verince yiyor sıpa. o yüzden mama sandalyesi almaya karar verdim bende inşallah pişman olmam. onun eşyalarından bize yer kalmadı artık evde.

7 ocak doğumlu 66 cm 6850 gram 48 cm 3400 doğmuştu

benim kızım 1 ocak doğumlu 7. ay kontrolünde 69 cm. 7900 gr çıktı.

canım her türlü şeyi veriyorum 2 kaşık sonra ağzını kilitliyo tiksinmesin diye zorlamıyorum sınıf öğretmeniyim bildiğim bütün şarkılar oyunlar hepsini söylüyorum artık aşıklar gibi uydurmayada başladım inanır mısın tv ye karşı olduğum halde onu bile açıyorum belki dikkati dağılır yer diye ev zdükkana döndü her türlü file rende tabak kaşık ekmek vb. şırınga ile bile deniyorum hemşire tavsiye etmişti yok yemiyo çok hareketli zaten 5 dk arkamı dönüyorum odadan çıkıyor 1 aydır emekliyo kendi oturuyor anne baba dede mama meme annane eyze vb. kelimeleri söylüyo tek sıkıntımız çıkmayan dişler ve yemek offffffffff

hayretler içerisindeyimmmmmm :53: maşallahh kuzuna erkenden konuşmuş.
bizim 2 dişimiz var ama desteksiz oturmak ve yatakta yan dönmekten başka bişi yapamıyoruz şuan.ne emekleme ne adım atma çabası hiç bişi yok walla. annem tutturmuş yürüteç alacam bu çocuk basmayı öğrensin diye.

bende başının altına yastık koyarak yediriyorum dediğin gibi oturarak verdiğim zaman heryere saçılıyor:61:

bende yatırarak yediriyorum en azından yedirmeye çalışıyorum... ama en büyük zevki biz yemek yerken azar azar ona tattırmam. bi o halini görse ne iştahlı çocuk der. oysa 90 cc. mama yapıp 80 ini döküyoruz ....

cancer; geçmiş olsun canım inşallah çabucak düzelir Arda..

Valla benim yavru 10 Ocak doğumlu 64 cm 5900 gr idi en son. Prematüre ve gelişim geriliğiyle doğdu. Ben bugününe şükretsem de insanlar tabi ki bunu anlamayıp türlü yorumlar ve kendilerince önerilerde bulunuyorlar. Yok keşke emseydi daha fazla kilo alırdı. Sanki ben emsin diye aylarca göz yaşı döküp onu da ağlatmadım. Emmedi işte, şükür sağıp veriyorum anne sütü alıyor bir şekilde.. Yok ay bu çok zayıf şunu ver kilo aldırır, şunu ver iştah açar. Ben aç bırakıyorum ya.. Ne yapacaksın bizim insanımız da böyle. İyi niyetle söze başlayıp can yakarak bitiriyor.

İştahsızlık bizim de büyük sorunumuz. Aşıdan sonra 8 gün boyunca doğru dürüst bir şey yediremedim. Şimdi ağzını açsa da 3-4 kaşıktan sonra kilitlemeye başlıyor. Ben de zorlamayıp ara veriyorum 5-10 dk sonra tekrar deniyorum. Belki bu şekilde hiç sağlıklı değil ama ne yapayım çaresizim ben de.. İlk başladığımızda ek gıda alımımız oldukça düzenliydi. Saatleri verdiğim gıdalar. Şimdi ise ne yerse modundayız maalesef :( İnşallah hepimiz için bu zor günler çabucak geçer.

Facebook benim de daha fazla tercih ettiğim bir yer. Yazması ve cevap vermesi kolay olduğundan. Burada herkese cevap yazmak istesem de çok uğraştırdığından vazgeçiyorum :( Yoksa kadınlar kulübü candır :)

benim oğlumda çok iştahsız dr ek gıdaya 4. ayda başladı ilk iki ay çok iyiydi saatinde yiyordu ne versem yerdi şimdi mümkün değil iki dişi çıktı gecede memede uyuyor bana bağımlı herşey deniyorum tek yediği anne sütü ile bebe bisküvisi meyve sebze muhallebi hepsini istemiyo eskiden kavanoz mamalarının çok severdi şimdi bir kaşık bile zorla alıyo zayıflıyacak diye üzülüyorum

hasta kuzularımızın hepsi bir an önce iyileşir inşallah.
yyağmur,canım inan ne kadar üzülüyorum kızının haline bilemezsin.kurtulamadı gitti şu illetten bir türlü,ne çok çekti yavrucuk.inşallah bu son olur,bir daha yakalanmaz şu hastalığa.
bulutcum,çok zor gerçekten..yemeyen bebekle uğraşmak kadar zor bişey yok.ben kızımın şimdiki haline bakıyorum da,yemiyor dediğim günler meğer ne güzelmiş eskiden.hiç olmazsa kandırabiliyordum,az da olsa yiyordu, şimdi hiç biri mümkün değil.sadece bugün döktüğüm biberon maması bir kutu olmuştur herhalde.zorla uyutuyorum,biberonu verdiğim anda uyanıyor,hem uyku bozuluyor hem aç kalıyor.artık çareler tükendi bende,her yolu denedim ama yok...şu günlerde sadece şeftali yiyor.emmiyor zaten...
kilo konusundA Konuşanları da dinleme lütfen.densizlik milletin yaptığı.

hasta kuzularımızın hepsi bir an önce iyileşir inşallah.
yyağmur,canım inan ne kadar üzülüyorum kızının haline bilemezsin.kurtulamadı gitti şu illetten bir türlü,ne çok çekti yavrucuk.inşallah bu son olur,bir daha yakalanmaz şu hastalığa.
bulutcum,çok zor gerçekten..yemeyen bebekle uğraşmak kadar zor bişey yok.ben kızımın şimdiki haline bakıyorum da,yemiyor dediğim günler meğer ne güzelmiş eskiden.hiç olmazsa kandırabiliyordum,az da olsa yiyordu, şimdi hiç biri mümkün değil.sadece bugün döktüğüm biberon maması bir kutu olmuştur herhalde.zorla uyutuyorum,biberonu verdiğim anda uyanıyor,hem uyku bozuluyor hem aç kalıyor.artık çareler tükendi bende,her yolu denedim ama yok...şu günlerde sadece şeftali yiyor.emmiyor zaten...
kilo konusundA Konuşanları da dinleme lütfen.densizlik milletin yaptığı.

teşekkür ederim canım gerçekten tam kurtuldu diyorum tekrarlıyor. bu aralar çok şükür iştahı düzelmeye başladı. inşallah seninkinin de düzelir yemeyen bebek insanı çok zorluyo biliyorum.

nasıl yediriyorsunuz demiş bi arkadaş ben oturarak yediriyorum. yatarak yemiyor çünkü arada gaz çıkarıyor benim gazlı kuzum:) yatarsa kusuyor. bende mama sandalyesi alcam çünkü böyle her yemek faslımız etraf mahvoluyor. zaten elini de kaseye sokmazsa yemediği için artık bırakıyorum biraz eliyle yiyor biraz masaya elindekileri yapıştırıyor. ortalığı da sonra temizliyorum.

Son düzenleme:
bende yemeyen bir benim kızım sanıyodum herkes sorun yaşıyormuş , başlarda ek gıdayı düzenli alıyordu red etmiyordu, saatiyle veriyordum geçen hafta dişler yüzünden ateşlendi ağzı yara oldu derken şimdi ne düzen kaldı ne saat ,, çorbaları yapıp dökmekten bıktım tatları güzelse ben yiyiorum:))anne sütü de kesildi gibi bişey üzüntü sıkıntı hastalık hepsi üst üste geldi.yavrucuğum inş. zayıflamaz onu öyle yemez gördükçe üzülüyorum.

yediklerimiz. aptamil devam sütü biberonla içmiyor , 1 çay bardağı zorla içiriyorum yarı dökerekten.
pirinç unlu muhallebi
sütlü ballı irmikli hazır mama
tarhana çorbası ,, bunları yediğine şükrediyorum şu an.he birde danino meyveli yoğurda bayılıyor.

facede ki grup hangisi bende geleyim ,fazla paylaşımda olmayanlar çıkarılıyormu?ben fazla gelemiyorum , bir gruptan bu nedenli çıkarılmıştım.

bende yemeyen bir benim kızım sanıyodum herkes sorun yaşıyormuş , başlarda ek gıdayı düzenli alıyordu red etmiyordu, saatiyle veriyordum geçen hafta dişler yüzünden ateşlendi ağzı yara oldu derken şimdi ne düzen kaldı ne saat ,, çorbaları yapıp dökmekten bıktım tatları güzelse ben yiyiorum:))anne sütü de kesildi gibi bişey üzüntü sıkıntı hastalık hepsi üst üste geldi.yavrucuğum inş. zayıflamaz onu öyle yemez gördükçe üzülüyorum.

yediklerimiz. aptamil devam sütü biberonla içmiyor , 1 çay bardağı zorla içiriyorum yarı dökerekten.
pirinç unlu muhallebi
sütlü ballı irmikli hazır mama
tarhana çorbası ,, bunları yediğine şükrediyorum şu an.he birde danino meyveli yoğurda bayılıyor.

facede ki grup hangisi bende geleyim ,fazla paylaşımda olmayanlar çıkarılıyormu?ben fazla gelemiyorum , bir gruptan bu nedenli çıkarılmıştım.

Bebeklerimizi iştahlı eyle yarabbiii :)

Bebeğimle öğreniyorum :) grubun adı. Kimse çıkarılmıyor öyle bir sebeple merak etmeyin..

kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Ardanın ateşi bugünde düşmedi tekrar acile gittik kan testi yapıldı boğazındaki enfeksiyona bağlı olduğunu ve antibiyotik tedavisinin yeterli olacağını söyledi doktor.calpol ve dolven şuruptan 4 saat arayla antibiyotiği ise sabah-akşam yani 12 saatte bir vermemi söyledi buna rağmen ateşi 38.5ten aşağıya düşmezse tekrar getir dedi.
vee ben bu saat oldu hala oğlumun ateşini düşürmeye çalışıyorum saat 4 de tekrar ateş düşürücü vereceğim ateşi hala yüksek 38lerde geziyorr.Rabbim yardımcımız olsun:43:

Ardanın ateşi bugünde düşmedi tekrar acile gittik kan testi yapıldı boğazındaki enfeksiyona bağlı olduğunu ve antibiyotik tedavisinin yeterli olacağını söyledi doktor.calpol ve dolven şuruptan 4 saat arayla antibiyotiği ise sabah-akşam yani 12 saatte bir vermemi söyledi buna rağmen ateşi 38.5ten aşağıya düşmezse tekrar getir dedi.
vee ben bu saat oldu hala oğlumun ateşini düşürmeye çalışıyorum saat 4 de tekrar ateş düşürücü vereceğim ateşi hala yüksek 38lerde geziyorr.Rabbim yardımcımız olsun:43:

geçmiş olsun kuzucuğa onlar hasta olunca ben kahroluyorum , benim kızımında geçen hafta 3 gün ateşi düşmedi ,doktorumuz boğazlarından şüphelendi ama hemen antibiyotiğe başlamadı , 3 gün 4 saat ara ile pedifen ve calpol verdim. sürekli ıslak sirkeli bez koydum koltukaltlarına başına , Allahım ne günlerdi kızım gülmeyi unutmuştu hep ağladıı hep ağladı.neyseki ateş düştü , bu seferde ağzında komple yara çıktı.doktorumuz boğaz değil dişlerden dedi , antibiyotiğe başlamadık, b vitamini verdi , şimdi çok şükür Rabbime ii,ama hala görünürde diş yok..

hasta olan bebekler inşallah sağlıklarına kavuşurlar
günaydın anneler

biz daha hiç muhallebi(ev yapımı/hazır satılanlar dahil) yada bebe bisküvisi yemedik.
babamız istemiyor.aslında daha güzel kilo aldırır.

canım çok geçmiş olsun inşallah bi an önce iyileşir bebeğin

cancer; çok geçmiş olsun ya kıyamam ben Arda'ya :(

yyagmur; idrar yolu enfeksiyonu diyince tüylerim diken diken oluyor. Liseden beri bende müzmin bir hastalıktır. Hamileliğimde de çok çektim ve ne yazık ki yavrumun küçük ve erken doğmasına neden oldu. Allah yardım etsin yavruna.. Gitsin bir daha gelmesin inşallah..

Back