• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım bızım oglanda canı ıstemedımı agzını kılıtlıyor..sarkı türkü şaka yapıp güldüreyım dıyorum..dudakları kapalı gülüyor..zorlamıyorum..gercekten alıskanlık halıne gelır dıye korkuyorum..

malesef kızım alışkanlık haline getirdi...yemek istese bile ağzını kilitliyor ve şaklabanlık yaparak açtırmamı bekliyor.asla ve asla kendi isteğiyle açmıyor ağzını,açlıktan ölse bile..
bu aşamaya nasıl geldik bilmiyorum,yemek saatleri tam bir işkence oluyor çünk savaştan çıkmış gibi yoruluyorum.

yasmiin,bal10 ve adilemir geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
adilemir, arda hastalık yönünden daha iyi ama eşim şehir dışına çıktı şimdide o yüzden çok huysuz sanırım arıyor babasını.umarım babasının yokluğuna çabuk alışır çünkü eşim 4-5 ay kadar yanımızda olmayacak :31:

Allah kavuştursun çok zor. Eşim Arnavutluk'ta çalıştı 15 ay.. Gerçi o zaman bebeğimiz yoktu ama eşlerin ayrı olması zor bir durum, bilirim.

slm kızlarrr nasılsınız bebşlerniz nasıl

Esra'nın dediği gibi pek iyi değiliz. Doktora gideceğiz önümüzdeki hafta içi bakalım ne diyecek. 15 gündür doğru dürüst yemiyor. Ve hiç bu lükse sahip olmayan minik bir oğlum var. Eskiden son 2 kaşık kaldı diye yedirmeye çalıştırırdım. Şimdi ilk 2 kaşığa ağzını açtığında şükrediyorum :(

eşinden ayrı yaşayan bir benim sanıyordum:)) biz de işlerimiz gereği ayrı şehirlerde ve ayrı evlerde yaşıupoyuz. bizimkiuzun zamanda bei böyleydi. altı ay içinde aynı evde yaşamayı umuyorum bakalım tayindi falandı derken. bu arada da bebeğime onca eşya almama rağmen çoğu zaman annemlerde kalıp konforlu evimizi bırakıyoruz. bebeğim de sahip olduğu konforu kullnaamıyor çoğu zaman. ve ben hem bir erkeğin yapacağı bütün işleri yapıyorum evde hem de bebeğime bakıyorum:( zor oluyor tabii.

bende 3 gün önce aldım, baby 2 go. fena sayılmaz. kızım gündüzleri anneannede olduğu içim şimdilik sadece 2 kez kullandık. çok yer kaplıyor ama umarım işimize yararda aldığımıza değer.

evet ben de söylediğim gibi chıcco polly magıc aldım. ama henüz kolısını bile açmadık. haftaya eve geçince kurup kullanacağız bakalım. bu hafta annemlerdeyiz. ama sadece 15 kıloya kadar. aslında kraftın 23 kıloya kadar olan modelini neden almadım diyorum hala:(

evet ben de söylediğim gibi chıcco polly magıc aldım. ama henüz kolısını bile açmadık. haftaya eve geçince kurup kullanacağız bakalım. bu hafta annemlerdeyiz. ama sadece 15 kıloya kadar. aslında kraftın 23 kıloya kadar olan modelini neden almadım diyorum hala:(

Öncelikle Allah kavuştursun. İnşallah bir an önce eşinle aynı evde yaşamaya başlarsınız. Polly magic ile ilgili çok iyi şeyler duydum o yüzden bence hiç hayıflanma.. Bir de kilo meselesini hiç dert etme.. 23 kilo olup da oraya oturan çocuk tanımıyorum pek :)

cancer Allah kavuştursun canm. esra gerçekten ne oldu bu ocak bebeklerine artık kızımı tanıyamıyorum. o kadar mızmız ki. 1 saat önce artık uykusuzluktan kıpkırmızı kalmış gözleriyle uyumamak için ağlarkan kucağımda uyuyakaldı. hiç böyle ağlamaları olmazdı bebeğimin şimdi herşeye ağlıyo. hem de resmen bağıra bağıraa dudaklarını büke büke yüzüme bakıyo sonrada :( hastalıktan mı yoksa naz mı yapıyo anlayamıyorum. ama artık uykusuzluktan, yorgunluktan bayılmak üzereyim. sinirlerim de çok yıprandı :(

ahh ahh bize ne kadar zor ise aynı şekilde eşimde çok zorlanıyor.sanki oğlumun kokusu burnuma geliyor diyor.Rabbim sevdiklerinden uzak olanları biran önce kavuştursun(amin)

yasmiin,bal10 ve adilemir geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
adilemir, arda hastalık yönünden daha iyi ama eşim şehir dışına çıktı şimdide o yüzden çok huysuz sanırım arıyor babasını.umarım babasının yokluğuna çabuk alışır çünkü eşim 4-5 ay kadar yanımızda olmayacak :31:

canım yaa..baya uxzun zaman yok muşş..arada gelse barı..tatıllerde ...allah kolaylık versın...olsun üzülme..allah başınızdan eksık etmesın...sayılı gün gecer..

canım kk yı açamadım,doğum yaptıktan sonrada evde internet yoktu,işe başladım ki kk açılıyor
oğlum iyi çok şükür,diş çıkardık.bizde ağzımızı kilitliyoruz,ama ben zorda olsa kaşıkla açıp veriyorum
dediğin gibi alışkanlık yaparsa yandım,ilerde hiç açamam

canım ben buyuk ogluma zorladım.halen ıstahsız .5 yasında..zorlama canım ya...
hatırlıyorum iş yerınden açamıyordun kk yı..hadı bakalım ınşallah açılır hep...
bızım oglanında 5.ve 6.dişlerı geldıi..

malesef kızım alışkanlık haline getirdi...yemek istese bile ağzını kilitliyor ve şaklabanlık yaparak açtırmamı bekliyor.asla ve asla kendi isteğiyle açmıyor ağzını,açlıktan ölse bile..
bu aşamaya nasıl geldik bilmiyorum,yemek saatleri tam bir işkence oluyor çünk savaştan çıkmış gibi yoruluyorum.

haklısın...asıl yorgunluk stresten kaynaklanan yorgunluk zatiii....zırlamasan...acıkmıyor yazmıssın..çok zor..:53:

canım yaa..baya uxzun zaman yok muşş..arada gelse barı..tatıllerde ...allah kolaylık versın...olsun üzülme..allah başınızdan eksık etmesın...sayılı gün gecer..

evet canım baya uzunca bir zaman.önceki ayrılıklarda zordu ama şimdi bebiş olunca daha zor.kısmet olursa gelecek bayramda bakalım hayırlısı.dediğin gibi Rabbim can sağlığı versin sayılı gün nasılsa geçer.

son sayfaları okudum hep ama tek tek yazamadım hepinize..
hasta olan bebeklere geçmiş olsun..
idrar yolu enfeksiyonu bizde olmuştuk 4.5 aylıkken..
antibiyotikle düzeldi..
bende sadece benim oğlum yemiyor zannediyordum..dün saatlerce ağladım..
40 gündür yemiyor...
1 yada en fazla 2 kaşık eğer ısrar edersem ağzını kilitliyor..
yada ağlamaya başlıyor..
bide günde 3 kez kusuyor..
meyve,muhallebi ve çorba sonrası genellikle..
ama 1 kase dolusu kadar kusuyor..
dünde yine kustu..
her öğün sonrası..
içini dışını değiştiriyorum.
bazen kusmaktan banyoluk oluyor..
ev,in halide harap ama
ev önemli değil
evi geçtim..
kızlar bide size şunu sorucam..
bezini her açtığımda kaka yapmış oluyor..
günde dolu dolu 6-8 arası kaka yapmış oluyor..
sizinkiler kaç kez yapıyor..
bana çok gibi geldiii.
yarın doktora gidicez bakalım..
iştahsızlık kusma ve kakadan..
kusma varmı sizlerdede..
bide bebek ssütünü hiç içimiyor..
sadece 5 ölçek kahvaltısına 2 ölçek yoğurduna bazen 2 ölçekte çorbasına ekliyorum..
günde 500 ml nerde....
çıldırmak üzereyim..
gece 20:30 gibi muhallebi yiiyp yatıyor..
sabah 9 a kadar kiçbişey yemiyor..
zaten emmiyorda..
ara ara bebek sütü yapıyorum ama içmiyor ağlıyor..
bütün gece aç...
en son 5 ağustosta tartıldı..
7350 kilosu 67.5 boyu:(:(:(:

günaydın

adilemir canım bizimde 2.dişimiz çıktı,sizin dişler maşallah bayağı bi çıktı.
canım bizde sünnet olduk sen küçüğüde mi yaptırdın?sünnetle ilgili bişey sorucam sana,müsait olursan.
şu yemek olayını keyifle yiyen bir bebek duymadım ben hep zorlama:(

loliss geldim valla:)))
biz iyiyiz çok şükür,senin kızın nasıl?kızınla aramızda 2 gün var:)

krokan benim yeğeniminde her bezi kakalıydı.biz günde 2-3 defa yapıyoruz.
bazen bir defa değişiyor.kilosunu bilemiyorum ama bizinkinin boyu aynı 68 cm:(
sıpa babasına çekecek heralde,boyu fazla ilerlemiyor :5:

kızlar bebekleriniz emeklemeye yada konuşmaya başladı mı?

Son düzenleme:
günaydın

canım bizde sünnet olduk sen küçüğüde mi yaptırdın?sünnetle ilgili bişey sorucam sana,müsait olursan.

emeklemeye çalışıyor ama sadece bir adım ileri atabiliyor kendini sonra yerde yuvarlanıyor ama yürüteçle resmen koşuyor olimpiyatlara bile katılabilir o derece yani:9::nazar:konuşma olayına gelince çoktandır ba-ba,de-de,a-ba diyor yeni yenide anne diyor daha doğrusu nne diyor ''a'' arada kaynıyor :9:

bizde 24 ocak doğumluyuz.ba-ba,de-de,annne diyor ve anlamsız baya bi konuşuyor.2,5 yaşındaki kızım çok onuştuğu içni ablaya karşılık vermeye çalışıyor bizimki.döne döne odada yuvarlanıyor.emekleme yok ama sürünmeye çalışıyor.boyumuz 69 cm,kilomuz 8 kg idi 2 hafta önce.yememiz bizimde problemli çok zorla yiyor.ağzına zorla tıkıyorum kaşığı ama ağzını kilitlemiyor .anne sütü alıyor hala.yürüteçe henüz koymadım.erkek çocuk anneleri yürüteç konusunda daha dikkatli olsunlar.oğlumda yürütece 1 kere koyduk.hayaları mosmor oldu.acile gittik.biz gidene kadar morluk geçmişti.dr nesi vardı demişti.ama bizde yu murtalıklarında su vardı.kontrollerde öğrenmiştik ve 1,5 yaşında ameliyat oldu.iste böyle sevgili anneler

maşallah kızlar
bizimkide 5 gündür felan sesle çıkarmaya başladı,avazı çıktığı kadar bağırıyor
önceden hiç bağırmazdı,sanırım konuşmaya başlayacak inşallah ya:))
emeklemeye başlamadı ama sürünüyor bizimkisi
dünde 2.dişini çıkardı:)

günaydın

biz de iyiyiz canım sağol...sen,nki m büyük benmki mi:)
kızım maşaallah çoooooooook iyiy yemek konusnda hiç üzmüyor beni,sebze çorbası dişinda herşeyi yiyo:76:
kilosu gayet iyi ama boyu 66cm:((
emekliyouz biz,babababababa ve memememememe de diyo:33:

günaydın

bız hızlıyız..abısıne cekmiş..abısıde bana cekmiş..bende 3 aylık çıkarmısım ılk dışi...
sunnetı ıkısıde oldu...küçükte oldu buyukte...
sor canım sorunu..bıldıgım bır konuysa seve seve cevaplarım....

emekleme yok..ama süürünerek.arada dizlerının üstünde heryere gıdıyor edız...oda oda onu arıyorum ben...bır bakmışım taaa en son odaya gıtmiş..oyuncak başına...

konuşmak mı...yokkk nerde...
""ama gel babası gelll gell.."""dıyoruz..ellerını oyle yapıyorrr....çagırır gıbı...
bırde geeee geee dıyor yaparken..ama sanırım bılınçlı degıl..seslerı taklıt edıyor gıbı geldı bana..daha aklı ermez .bılınlı dıyemez...bence yanii..

6.ay aşısında boyu 70 cm. di...kılo 8 kıloydu galıba..kılodan emın degılım...

Son düzenleme:
son sayfaları okudum hep ama tek tek yazamadım hepinize..
hasta olan bebeklere geçmiş olsun..
idrar yolu enfeksiyonu bizde olmuştuk 4.5 aylıkken..
antibiyotikle düzeldi..
bende sadece benim oğlum yemiyor zannediyordum..dün saatlerce ağladım..
40 gündür yemiyor...
1 yada en fazla 2 kaşık eğer ısrar edersem ağzını kilitliyor..
yada ağlamaya başlıyor..
bide günde 3 kez kusuyor..
meyve,muhallebi ve çorba sonrası genellikle..
ama 1 kase dolusu kadar kusuyor..
dünde yine kustu..
her öğün sonrası..
içini dışını değiştiriyorum.
bazen kusmaktan banyoluk oluyor..
ev,in halide harap ama
ev önemli değil
evi geçtim..
kızlar bide size şunu sorucam..
bezini her açtığımda kaka yapmış oluyor..
günde dolu dolu 6-8 arası kaka yapmış oluyor..
sizinkiler kaç kez yapıyor..
bana çok gibi geldiii.
yarın doktora gidicez bakalım..
iştahsızlık kusma ve kakadan..
kusma varmı sizlerdede..
bide bebek ssütünü hiç içimiyor..
sadece 5 ölçek kahvaltısına 2 ölçek yoğurduna bazen 2 ölçekte çorbasına ekliyorum..
günde 500 ml nerde....
çıldırmak üzereyim..
gece 20:30 gibi muhallebi yiiyp yatıyor..
sabah 9 a kadar kiçbişey yemiyor..
zaten emmiyorda..
ara ara bebek sütü yapıyorum ama içmiyor ağlıyor..
bütün gece aç...
en son 5 ağustosta tartıldı..
7350 kilosu 67.5 boyu:(:(:(:
canım antıbıyotık kullandık idrar yolu enfeksiyonu geçti diye bişiy biraz dikkat çekici. çocuğunuz kusuyor bir de... enfeksıyon büyük ihtimalle tekrarlamış olmalı. bence yeniden baktırın. benim çocuğum kusarsa mutlaka bişey vardır diyorum ben. son aylar kılo alımı da önemli tabii. kılo alımında problem varsa yine enfeksiyondur canım. bu arada kılo alımı çok yavaş bir bebek vardı arkadaşımın ayrıca sürekli kusuyordu ve emmiyordu, ve birçok dr teşhis koyamadılar aylarca. en son çıkan sonuç çom şaşırtıcı: SÜT ALERJISI çıktı bebekte. artık özel bir mama yiyecek bebiş.

Back