• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

mrblar. eylülde bakıcımız olcak bebeğim 3.5 aylık olduğunda.
ben yarım gün çalşcam.sizce bakıcı bebeğin pasif olduğu daha çok uyuduğu zamanda mı gelmeli yoksa aktif uyanık oyun zamanında mı.
uyanık olduğu zamanlar benim gibi ilgilenmeyeceği kesin.
bir de bakıcıdan neler beklemeliyiz onunla neler konuşmalı neler istemeliyim.

mrblar. eylülde bakıcımız olcak bebeğim 3.5 aylık olduğunda.
ben yarım gün çalşcam.sizce bakıcı bebeğin pasif olduğu daha çok uyuduğu zamanda mı gelmeli yoksa aktif uyanık oyun zamanında mı.
uyanık olduğu zamanlar benim gibi ilgilenmeyeceği kesin.
bir de bakıcıdan neler beklemeliyiz onunla neler konuşmalı neler istemeliyim.

bence pasif olduğu zamanlarda gelmesi daha mantıklı en azından uyanıkken bebeğinizin yaptığı her yeni harekette yanında olabilirsiniz.zaten bebeğin ihtiyaçlarının(ilgi,beslenme vs.) en sık olduğu zaman uyanık olduğu zamandır.

kızlar nasılsınız? bu topiğe çok nadir girebildim ama artık fırsat bulabiliyorum..
6 aylık aşılarımızı olduktan sonra oğlum hiç bişey yememeye başladı..14 temmuzda oldu aşılar..
aşı olduğundan beri emmedi hiç..
iştahıda hiç yok...
aı günü 7250 idi..tam 1 gün sonra gittik 7150 ye düşmüştü..
cuma tartıldı tekrar ..
7350 geldi..
aşı sonrası doktora götürdük..
faranjit dedi.
ilaç verdi çoktan bitti ama iştahında bi artış yok..
o kadar üzülüyorumki..
yani tam 6 ay emzirebilmiş oldum:(:(:(
sizdede varmı bu durum..
bu arada hala dişimiz yok..
yemek yedirirken sinirden ağlıyorum çoğu zaman..
zevkle neler neler yapıyorum ama bir kaşık bile almadan ağzını kapatıyor...
boyuda 67 cm..

selamlar herkese.uzuuuuuuuun zamandır giremiyorum özledim sizleri.eskilerden kimseler kalmamış CANCER im dışında:54:ardacık hasta olmuş geçmiş olsun canım,dişleriniz de hayırlı olsun:nazar:
bizden haberler;Mirayım 8500 gr oldu:nazar:(10gün önce öyleydi:))oturabiliyo ve emekliyo artık.annesini mutfakta ziyaret ediyo:9::nazar:
sebze çorbası sevmiyo ama ya da ben güzel yapamadım.sizin yaptığınız ve bebeklerin severk yediği tarifler var mı:26:

selamlar herkese.uzuuuuuuuun zamandır giremiyorum özledim sizleri.eskilerden kimseler kalmamış CANCER im dışında:54:ardacık hasta olmuş geçmiş olsun canım,dişleriniz de hayırlı olsun:nazar:
bizden haberler;Mirayım 8500 gr oldu:nazar:(10gün önce öyleydi:))oturabiliyo ve emekliyo artık.annesini mutfakta ziyaret ediyo:9::nazar:
sebze çorbası sevmiyo ama ya da ben güzel yapamadım.sizin yaptığınız ve bebeklerin severk yediği tarifler var mı:26:

canım ben genellikle bu tarifi uyguluyorum
1 kabak
1 havuç
1tatlı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 tutam nane

bütün sebzeleri rendeleyip zeytin yağı ile tancereye koy..
içine su nane ve pirinci ekleyip 2 dakika kavur..
ayrı bir kapta irmiği suyla karıştırıp boza kıvamına getir..
sebzeler pişince irmikli karışımı ekleyip 10 dk daha kaynat..
blendırdan geçir..

tadı çok güzel oldu..
istersen belki biraz pateteste ekleyebilirsin..
inşallah güzel olur?bu arada senin bebeğin adı miraymı görkemmi?

sağol canım.
dün fitil aldım gece uyumazsa verecektim ama diğer 2 güne göre daha rahat uyudu Allaha şükür, bende fitil vermek zorunda kalmadım.sizde bir deneseniz fitili hem kendi için hemde sizin için iyi olur.

Sağol canım önerin için ama o kadar değişken ki bizimkinin durumu. Aniden deliriyor o zaman da içirebilirsem şurup veriyorum.

kızlar nasılsınız? bu topiğe çok nadir girebildim ama artık fırsat bulabiliyorum..
6 aylık aşılarımızı olduktan sonra oğlum hiç bişey yememeye başladı..14 temmuzda oldu aşılar..
aşı olduğundan beri emmedi hiç..
iştahıda hiç yok...
aı günü 7250 idi..tam 1 gün sonra gittik 7150 ye düşmüştü..
cuma tartıldı tekrar ..
7350 geldi..
aşı sonrası doktora götürdük..
faranjit dedi.
ilaç verdi çoktan bitti ama iştahında bi artış yok..
o kadar üzülüyorumki..
yani tam 6 ay emzirebilmiş oldum:(:(:(
sizdede varmı bu durum..
bu arada hala dişimiz yok..
yemek yedirirken sinirden ağlıyorum çoğu zaman..
zevkle neler neler yapıyorum ama bir kaşık bile almadan ağzını kapatıyor...
boyuda 67 cm..

Bugün aşıda 8. günümüz ne küfürler ediyorum o aşıya ah ah.. Yemez oldu o günden beri. Aynen sinirimden ağlıyorum bazen.. Emme konusu zaten içimde yara kaldı. 3 aylıkken bıraktı sağıp veriyorum hala.. Allah yardımcımız olsun..

Sağol canım önerin için ama o kadar değişken ki bizimkinin durumu. Aniden deliriyor o zaman da içirebilirsem şurup veriyorum.

Bugün aşıda 8. günümüz ne küfürler ediyorum o aşıya ah ah.. Yemez oldu o günden beri. Aynen sinirimden ağlıyorum bazen.. Emme konusu zaten içimde yara kaldı. 3 aylıkken bıraktı sağıp veriyorum hala.. Allah yardımcımız olsun..

seninde 10 ocak mı canım doğum..
doğum tarihlerimiz aynı herhalde..
en azından sen sağıp veriyorsun..ne güzel içiyor sütünü (nazarlık koycaktım olmadı nedense yapamadım)
benim sağınca günde toplam 60 ya çıkıyor ya çıkmıyor..
çok üzgünüm çook:8

en azından sen sağıp veriyorsun..ne güzel içiyor sütünü (nazarlık koycaktım olmadı nedense yapamadım)

canımmmm hoşgeldin.evet kimsecikler gelmiyor buraya(eskilerden)geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim.Maşallah Miray'a madem mutfakta ziyarete geliyor ver eline soğanı soysun alışsın şimdiden mutfağa:69:
canım anormallik senin yaptığın çorbada değil bebişlerde.Arda'da hiç sevmiyor sebze çorbasını ama geçenlerde bir arkadaş tarif vermişti kahvaltıda denedim yedi biraz.denemek istersen şu şekilde;çok az zeytinyağında domatesi pişiriyorsun üstünede yumurta sarısı kırıp pişiriyorsun,ben yumurta sarısının yarısını kullandım.ekmek içiyle yedirdim yedi.

gelmez olur muyuz bende varım en eskilerden bebekler çok vakit alıyor bu ara defne buğlem idrar yollarından rahatsızlandı dişleri çıkmadı ama her an bekliyoruz kızımda kilo alamayanlardan 7 ocak doğumlu 6.800 gram BOYU66 cm yapıp yapıp döküyorum herşeyi ALLAHtan emiyor hala

canım ben genellikle bu tarifi uyguluyorum
1 kabak
1 havuç
1tatlı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 tutam nane

bütün sebzeleri rendeleyip zeytin yağı ile tancereye koy..
içine su nane ve pirinci ekleyip 2 dakika kavur..
ayrı bir kapta irmiği suyla karıştırıp boza kıvamına getir..
sebzeler pişince irmikli karışımı ekleyip 10 dk daha kaynat..
blendırdan geçir..

tadı çok güzel oldu..
istersen belki biraz pateteste ekleyebilirsin..
inşallah güzel olur?bu arada senin bebeğin adı miraymı görkemmi?
her ikisi de canım miray görkem ismi:3: seninki ne?
bu arada tarif için teşekkürler canım deniycem umarım sever bunu.yayla,mercimek,tavuk çorbası çoook sevdi ama sebza yediremedim:27:

canımmmm hoşgeldin.evet kimsecikler gelmiyor buraya(eskilerden)geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim.Maşallah Miray'a madem mutfakta ziyarete geliyor ver eline soğanı soysun alışsın şimdiden mutfağa:69:
canım anormallik senin yaptığın çorbada değil bebişlerde.Arda'da hiç sevmiyor sebze çorbasını ama geçenlerde bir arkadaş tarif vermişti kahvaltıda denedim yedi biraz.denemek istersen şu şekilde;çok az zeytinyağında domatesi pişiriyorsun üstünede yumurta sarısı kırıp pişiriyorsun,ben yumurta sarısının yarısını kullandım.ekmek içiyle yedirdim yedi.

hoşbulduk canım benm.yaa kahvaltı da sorun evet.yani miroşum ne versem yiyo ama ben artık mamasız kahvaltı hazırlamak istiyorum bu tarifi de deniycem sağol.
bebek menemeni bu galiba:66:
bi de ben şöle hazırlıyorum kahvaltıyı çok seviyo kızım
1 buçuk çay bardağı su
2tatlı kaşığı mısır unu
1tatlı kaşığı tahin
1tatlı kaşığı pekmez
1tatlı kaşığı labne
1tatlı kaşığı yumurta sarısı
mama kıvamında kaynatıyorum bunu.bazen içine 1tane de bebe büskivisi ya da kuru kayısı ekliyorum çok güzel oluyo:56:

gelmez olur muyuz bende varım en eskilerden bebekler çok vakit alıyor bu ara defne buğlem idrar yollarından rahatsızlandı dişleri çıkmadı ama her an bekliyoruz kızımda kilo alamayanlardan 7 ocak doğumlu 6.800 gram BOYU66 cm yapıp yapıp döküyorum herşeyi ALLAHtan emiyor hala
aynen yaa fırsat olmuyo ki eskisi kadar:69:
canım ben çok vermiyorum aşırı kilolu olmasın diye ama bebe büskivisi kilo aldırıyo diye biliyorum defne sever belki bi dene istersen

bızım sabah kahvaltımız

bı yumurta sarısı
az bı peynır
bı tatlı kasıgı pekmez
yarım muz
yarım seftalı
bı cay kasıgı cevız
2 bebe buskıvısı
blendardan gecırıp yedırıyorum

az yıyen bı cocuk zaten bı saatte yıyo..uc ogunu zor verıyrorum ara ogunlere zaman kalmıo ama ayrıaca emzırıyorumda. oyuzden meyva ve kahvaltı aynı oğunde oluoo

aynen yaa fırsat olmuyo ki eskisi kadar:69:
canım ben çok vermiyorum aşırı kilolu olmasın diye ama bebe büskivisi kilo aldırıyo diye biliyorum defne sever belki bi dene istersen

canım çok iştahsız herşeyi deniyorum en fazla 40 gram yiyor biberonu emziği mamayı devam sütünü hiç almadı zaten dr diş ve idrar yolu nedeniyle diyor her ay 1 kg alıyordu 4.aydan sonra 3 ayda 800 gram alabildi emziriyorum hala dr yapılması gereken herşeyi yaptığımı söyledi bünyesi böyle sanırım ablamda babamda yer yer kilo almaz onlara benzeyecek sanırım sitten bari kilo alsa ne bileyim şaştım evde sebze filesinde cam rendesinden aklına gelecek herşey var deniyorum hala yemiyor

Evet aynı gün mü ne güzel :) Ya sütüm o kadar dalgalı ki ( yani bir azalıyor bir çoğalıyor) verebildiğim her gün şükrediyorum. Seninki de emmiyor mu?

her ikisi de canım miray görkem ismi:3: seninki ne?
bu arada tarif için teşekkürler canım deniycem umarım sever bunu.yayla,mercimek,tavuk çorbası çoook sevdi ama sebza yediremedim:27:

benimki koray..
inşallah sever..
benbugün sebze çorbasına yarım pateteste ekledim güzel oldu..
bebeklerimiz için ek besin öneri ve tariflere bi topik açtım..
tarifler için orayada bi bakın..
bol bol ekliyorum..
bu arada mercimek gaz yapmıyormu?nasıl yapıyorsun tarifini yazarmısın?
ben 2 gün tarhana verdim..
içinde nohut olduğu için 2 gün gazdan uyumadı..
bide tavuk çorbasının tarifini isticem..

Evet aynı gün mü ne güzel :) Ya sütüm o kadar dalgalı ki ( yani bir azalıyor bir çoğalıyor) verebildiğim her gün şükrediyorum. Seninki de emmiyor mu?

emmiyor canım we_ra..
6 aylık aşı dönüşü bitti emme işi:(:(
sağmaya sağmayada gidecek süt..
yıldım artık..
1 aydır sürekli deniyorum ama olmadı..
sende sık sık sağ..

Back