• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

özellikle kız bebeği olan annelere bi sorum olacak. kızımın bezinde yaklaşık 2 hafta olmuştur sanırım bu sıcaklar başladığında pembe kan gibi bi akıntı görmüştüm. bezine bulaşmış ve sildiğimde orasında da kalıntı vardı. doktora götürdük tahlilleri normal çıktı. doktor ürik asit kristali olduğunu susuz kaldığı için olabileceğini bol su vermemi söyledi. o günden beri sürekli elimde su biberonu kızımın ağzına ikide bir verip duruyorum. ama dün yine olmuş. bugün de yine. çok moralim bozuluyor. daha ne kadar su verebiliirm ki. içebildiği kadar veriyorum. benimle aynı durumu yaşayan varmı aranızda:((

aynı sorunla bugün doktora gittik biz de,ve aynı şeyleri söyledi.tekrarlar mı şimdilik bilemiyorum ama üzülme bu kadar bak kaç kişi yaşamış.idrar yolu enfeksiyonundan çok çektiğin için bu kadar hassassın bence.Allah sağlık versin bebişlerimize

slm kızlar bebegım 20 ocak doğumlu
3500 kılo .50cm dogdu.8aylık dogdu ama..
kılo durumu ıyı gıderken 3aylıkken sunnet olduk .agrılar sızılar ,antıbıyotıkler,hastalıklar iğneler derken bıraz zayıf kaldı.su an 6,5aylık ve 8060gr ve 68 cm

merak edıorum sımdı.oğlum yattıgı yrde donebılıyor ıkı kolunu dondugunde altından cıkarabılıo..bı yere bıraktıgımda cok farklı yerlerde buluorum:))
ama desteksız oturamıor.sızınkılerde oylemı acaba cokmu sey beklıorum
ayrıca yuz ustu yatarken onune oyuncak koyuyorum uzanamaya caalıssın dıye ama hıç keyfını bozmak ıstemıoo..carsafı cekıo oyuncagı oyle alıo:))))))))))))))))))))))))
bedenden cok zekasını calıştırıo anlıcagınız.

merk edıorum sızın cocuklarınız neler yapabılıo???

slm kızlar bebegım 20 ocak doğumlu
3500 kılo .50cm dogdu.8aylık dogdu ama..
kılo durumu ıyı gıderken 3aylıkken sunnet olduk .agrılar sızılar ,antıbıyotıkler,hastalıklar iğneler derken bıraz zayıf kaldı.su an 6,5aylık ve 8060gr ve 68 cm

merak edıorum sımdı.oğlum yattıgı yrde donebılıyor ıkı kolunu dondugunde altından cıkarabılıo..bı yere bıraktıgımda cok farklı yerlerde buluorum:))
ama desteksız oturamıor.sızınkılerde oylemı acaba cokmu sey beklıorum
ayrıca yuz ustu yatarken onune oyuncak koyuyorum uzanamaya caalıssın dıye ama hıç keyfını bozmak ıstemıoo..carsafı cekıo oyuncagı oyle alıo:))))))))))))))))))))))))
bedenden cok zekasını calıştırıo anlıcagınız.

merk edıorum sızın cocuklarınız neler yapabılıo???

canım bizim 7 ay dolmak üzere..
yüz üstü dönüyor..
yaklaşık 6 ay bitiminden beri apalıyor..
önüne konulan bişeye hızlıca ilerleyip alıyor..
bende çok farklı yerlerde buluyorum..
desteksiz oturuyor ama dük değil..
öne eğilip elinde yerde oyuncağını tutuyor..
sırtını koltuğa dayayıp oturunca oturuyor..
çocuktan çocuğa farklılık gösterir..
bu arada kilosu gayet iyi maşallah..
hiçte az değil..
biz bugün tartıldık..7350 ve 67 cm..
doktor gayet iyi beslemişsin ne ydirdiysen dedi bu kiloya bile..
obez çocuklar istemiyoruz..
önemli olan sağlıklı olması..kilolu olması sağlıklı olması anlamına gelmez dedii.
bizde 10 ocak doğumluyuz..

Son düzenleme:
canım ben nisan annesiyim benim oğlumda da var ve de bizim topikte başka bebeklerde de var.benim eşim de doktor ilk su kaybından oluyomuş galiba tahlil falan yaptırmadık çok sık görülen bi durummuş ama yine de sen bilirsin

cevap için teşekkürler. ilk bezinde gördüğümde hemen götürdüm doktora susuz kalmış dedi. bikaç kişide daha duyunca rahatladım az da olsa.

idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor. idrar KÜLTÜRÜ yaptırsanız iyi olur.

teşekkürler. yaptırdım tahlil hemen. temiz çıktı.
ama şu son 10 gündür gece uykularımız berbat saat başı kalkmaya başladık. artık uykusuzluktan sürekli mızmızlayan bi bebek haline dönüştü kızım. önceki gece hiç uyuyamayınca dün artık doktora götürdüm. garip olan bu uyku sorununun ek gıdaya geçiş aşamasına denk gelmesi ki ben hala bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. doktorumuz yine her ihtimale karşı idrar tahlili istedi. dün bütün gün bi türlü torbaya yaptıramadık. yani henüz tahlil veremedik. bu arada dün o telaşın içinde hergün verdiğim sebze çorbasını veremedim. ve bu gece kızım çok rahat uyudu. hatta kalkıp kaç kere baktım her seferinde mışıl nışıl uyuyordu. bu da benim ek gıda tezimi doğruluyor sanırım. öykü doğduğundan beri sürekli gaz sıkıntısı çeken bi bebek. onun için ne yapabileceğimi bilmiyorum artık çünkü her yolu denedim. ilk 3 ay uykuya hasret kalmıştık. bu aralar o günlerime geri döndüm sanki. neyse biz yine idrar tahilili verelim de inşallah enfeksiyonu tekrarlamamıştır.

aynı sorunla bugün doktora gittik biz de,ve aynı şeyleri söyledi.tekrarlar mı şimdilik bilemiyorum ama üzülme bu kadar bak kaç kişi yaşamış.idrar yolu enfeksiyonundan çok çektiğin için bu kadar hassassın bence.Allah sağlık versin bebişlerimize

evet canım artık sütten ağzım yandı ya yoğurdu üfleyerek yiyorum:) hatta yemiyorum:P bikaç güne kadar sorunu öğreniriz buradan yazarım (kızım çişini yapabilirse torbaya:)). bu arada sebze çorbası vermeyeceğim bakalım uykusu böyle devam edecekmi.

dün oğlumun 2.dişinide gördük ama akşam baya sıkıntılıydı.gün içinde ne yedireceğimi şaşırıyorum.dün sebze çorbası yaptım sevmedi.yoğurdu bazen severek yiyor bazen hiç istemiyor şaştım vallahi

benim oglumda bu aralar aşiri derecede mızmız..agliyor özellikle akşamüstü çok ağliyor,uykuya dalamiyor hemen..çarşafta sallayip uyutuyoruz evcek seferber olduk herkes bi köşede bitmiş durumda kaliyor onu uyuttuktan sonra..:)

bende idrardan şüphelendim çok az çiş yaptigi için sadece kültür tahlili yapilabildi diğer tit dedikleri yapılmdı.kültür temiz çikti herhalde yeterli bi tahlildir ya..bişeyi yoktur inşallah...

bizim 5.5. aylııken 1 diş,6 aylıkken 2. dişi çıkti...şimdi ben farkedemiyorum ama ablam üst dişininde çıkmak üzere oldugunu söylüyor saniyorum huysuzlugu ondan..agzina götürdüğü şeyi çok hırslı hısrli isirmaya çalişiyor bide..:)

biz de 5 ocak dogumluyuz 8.5 kg olduk saniyorum boyumuz da en son 15 gün once 70cm başç.44 idi...doktor 9 aylık boyu 7 aylık kg su 6 aylık başç. var dedi..normal dedi...bizimkide sıskıa görünüyor ama verdiğim herşeyi yiyor maaşallah...anlamadim ben bu işi ama sağlıklıymışya gerisi boş...

emekliyor kendisi kanepeyi tutup ayaga kalkiyor,emekleyip yan dönüyor ve oturuyor...2 hafta oncesine kadar tam desteksiz oturamazdi artik oturabiliyor...ama çok hareketli ayni anda elleri ve ayaklari sürekli patir patir su gibi ter içinde kaliyor ve sonra buz gibi oluyor vucudu..hasta olcak diye korkuyorum

bizde de son durumlar bu şekilde:nazar:

oğlum emeklemiyor ama yuvarlanarak evi dört dönüyor :)
kuzeyyıldızı bebeğinin kanepeyi tutarak ayağa kalktığını yazmışsın valla maşallah erken yürüyecek senin bebiş demek ki:nazar:

oğlum emeklemiyor ama yuvarlanarak evi dört dönüyor :)
kuzeyyıldızı bebeğinin kanepeyi tutarak ayağa kalktığını yazmışsın valla maşallah erken yürüyecek senin bebiş demek ki:nazar:

evet sanirim erken yürüyecek, 4 aylıkken nöroloji doktoruna gitmiştik oda 9 aylıkken yürüyebilir bu cocuk demişti..ben de 9 aylıkken yürümüşüm ve dişlerim erken çıkmış...ama erken olmuşta ne olmuş :)) dişlerim hep sorunlu dişiçiden nefret eder oldum..:))

bizimki ilk önce dizlerini yere koymayi bilmiyordu kaldiriyordu bu sefer öne dogru düşüyordu bide emeklemeyi bilmediği için öne arkaya sallaniyordu ,,3-4 gün öle yapti sonra bi baktik emeklemeye başladi..ama pek sevmiyor emeklemeyi yada dizleri acidigi için biraz emekleyip hemen kanepeden tutunup ayaga kalkiyor ama ayaktayken sıralayamiyor belkide daha erken bunun için...bu aralar ayaktayken yan tarafa dogru oyuncaklarını koyup sıralaması için teşvik etmeye çalişiyorum uğraşiyor..:)

4.ay kontrolumuzde bizim doktorumuz da deviti kesti kızımın bıngıldaği kapandıgı için
multivitamin verdi, bi kaç defanin dısında kullanmadım, kullanmıcam da
orgu.gif

maşallah kuzulara:nazar:
kızımın en büyük marifeti bilgisayar.o minicik eller şu klavyede ne kısayollar oluşturuyor inanamazsınız,babası bilgs. öğrt. mezunu,bu kadarını o bile yapamıyor:52:(hatta bu yazdıklarımı ilinci kez yazıyorum,az önce bütün yazdıklarımı tek hamlede sildi:)
kuzeyyıldızı,8500kg sıska görünüyor demişsin.kızım da 8500 kg,76 cm,ben tombişim diye seviyorum:37:
boyumuz aldı başını gidiyor kızlar maşallah,dün gittiğimiz doktor sınırların çok üstünde,anormal dedi sinirimi bozdu benim.:47:
kızımın beslenme sorunlarını bilirsiniz,çok derdimi dinlediniz burda sağolun.hala aşamadık ama çok şükür bugünkü halimize,eskiden bin kat daha iyi durumdayız.5. aydan sonra 750 gr aldı kızım.oysa 2 . aydan itibaren en iyi 500 gr alıyordu.bu kadar hareketliliğe bu kilo çok iyi dedi dr.ben de düşündüm farklı olarak ne yaptım diye.ilk önce kaşık maması diyordum ama baktım ki herkesin bir öğünde verdiği miktarı ben 2 öğünde veriyorum.oldukça sulu yapıyorum çünkü.
sonra hamileyken doktorumun yanlış bilinenein aksine meyve kilo yapar,kilo almak istemiyorsan fazla meyve yeme dediğini hatırladım.
kızım meyve dışında pek az şeyi severek yiyor.ben de mamaları yedirebilmek için her öğünün yanına azar azar meyve koyuyorum.az az derken günde 3-4 sefer meyve yiyor.sanıyorum ki kilo artışında bunun da etkisi oldu (tabi biraz daha büyüdüğü için porsiyonlarımızda da artış var)
özellikle kilodan yana dertli olan arkadaşlar için yazdım,belki size de faydası olur.(vay bee,kim derdi ki bir gün sizlere beslenme konusunda tavsiye vereceğim.nerdeeen nereyeee:52:)

esra maaşallahi var kızının boyu gerçekten uzun...eşinin veya senin boyun uzunsa normaldir herhalde...boyuna ragmen kilosunu gösteriyosa süper..:))
bizim boyumuz 70 cm di en son...

yemek konusunda bende kendimi helak edenlerdenim..o yicek diye kendi ögünlerimi bile atladim wallahi..bugün ilk defa kemik aldim suyunu kaynatıp sebze çorbasına ekleyecegim..sonra yavaş yavaş tavukda katacagim yemeklerinin içine...baliga daha var sonbahar gibi başlicam...kıymayı bir kaç kere çorbasına koydum..artik dönüşümlü olarak ya etsuyu ya kıyma yada tavukla hazirlicam seb.çorbasını...

birde muhallebiyi evde kendi yapanlar varmiş nasil oluyor acaba bendemi öle yapsam ben aptamil sütlü pirinçli kullaniyorum hala..ayrica tahillardan almasi gerekiyormuş onu nasil vercem kafam karişti..neler mesela ve nasil:44:

ya arkadaşlar bebişim dun akşamdan bu yana ara ara öksürüyor ne yapabilirim...biraz hırıltılı gibi sanki boğazi...hasta olmasından çokkorkuyorum..:(((
daha bu aya kadar hiç hasta olmadi allaha şükür...ama o hasta olursa ben daha fazla hasta olurum.çok orkuyorumm..:(

ben şöyle yapiyorum muhallebiyi (muhallebimsi desek daha iyi olur);

1 bardak keci sütüne 1 tatli kasiginın ucuyla pirinç unu (bazen katmıyorum) 1 tatlı kaşıgı irmik, 2-3 tane de bebe biskuvisi...
bunu böyle kariştirarak pişiriyorum
sonra içine tat versin diye 1 çay kasigi pekmez katiyorum şeker kulllanmıyorum

benim muhallebi olayım bu
arada bu karişimin (süt ve irmik sabit kalmak şartıyla) içine kayisi püresi, seftali püresi yada kırmızı erik püresi katiyorum
kızım severek yiyor

kuzeyyıldızı,
öyle kilolu falan görünmüyor kızım.bu birazcık psikolojik bir şey.kızım hep yeme sorunluydu,doğduğundan beri.ona rağmen 8,5 kilo.bu bana oldukça iyi geliyor,kucağımdayken de ağır hissediyorum.o yüzden demek ki kilosu iyi diyerek tombiş kızım diyorum.yoksa eminim pek çok kişinin bebeği benimkinden daha etlidir:)))
gurbaa prenses,eskilerden hatırlıyorum seni,hoşgeldin güle güle büyüt kızını.
bu arada kahvaltıya başladık biz de.yumurtayı karışım olarak veriyorum.peynir,yumurta sarısı,2 tane bisküvi,son günlerde içine azcık muz katıyorum,bir kez de salatalık ekledim(bundan pek hoşlanmadı).30 ml kadar devam sütüyle ıslatıp veriyorum.
muzlu verdiğim günler severek yedi kızım maşallah.her gün ekleyeceğim artık:))iki gün sonra ondan da bıkar,yeni arayışlara yönelirim:)

yakında ek gıdaya başlayamamak diye bi başlık açcam :( ne güzel tarifler yazmışsınız maşallah bebeklerinize. ben bikaç gündür berbat durumdayım kızım sadece anne sütü alıyor. oda almak denirse göğsümde süt kalıyor hep. onu bile bitirmiyo yani. zorla kaşıkla yedireyim diyorum kusuyor. iştah sıfır. kaç gündür çişini çok az yapıyor idrar tahlili için uğraşıyoruz ama dün bütün gün sadece 1 kere çiş yaptı o da torbası kaymış alamadık. aç aç duruyo öyle yavrum :( büyük ihtimalle yine enfeksiyonu tekrarladı. bugün akşam yine uğraşcaz idrar alabilmek için. yarın da artık yeniden doktorla görüşcez. doğduğundan beri bu 4. olacak artık. çok yoruldum:( korktuğum şey böbrek reflüsü olması. bitek yaptırmadığımız onun testi kaldı. bir de koruyucu bi ilaç varmış enfeksiyonun tekrarlamaması için. bunu da bi arkadaşımdan duydum bize doktor öyle bişey vermemişti. niye vermediyse anlayamadım. her enfeksiyon çocuğun gelişimini biraz daha yavaşlatıyor. artık doktorlara da kızıyorumm. böyle bi ilaç varsa niye bize daha önce verilmedi. sinirlerim çok bozuk ev aldı başını gidiyo benimse elim ayağım kalkmıyo. çocukmu hasta benmi anlayamadım. üzüntümden hastalandım resmen:(

yakında ek gıdaya başlayamamak diye bi başlık açcam :( ne güzel tarifler yazmışsınız maşallah bebeklerinize. ben bikaç gündür berbat durumdayım kızım sadece anne sütü alıyor. oda almak denirse göğsümde süt kalıyor hep. onu bile bitirmiyo yani. zorla kaşıkla yedireyim diyorum kusuyor. iştah sıfır. kaç gündür çişini çok az yapıyor idrar tahlili için uğraşıyoruz ama dün bütün gün sadece 1 kere çiş yaptı o da torbası kaymış alamadık. aç aç duruyo öyle yavrum :( büyük ihtimalle yine enfeksiyonu tekrarladı. bugün akşam yine uğraşcaz idrar alabilmek için. yarın da artık yeniden doktorla görüşcez. doğduğundan beri bu 4. olacak artık. çok yoruldum:( korktuğum şey böbrek reflüsü olması. bitek yaptırmadığımız onun testi kaldı. bir de koruyucu bi ilaç varmış enfeksiyonun tekrarlamaması için. bunu da bi arkadaşımdan duydum bize doktor öyle bişey vermemişti. niye vermediyse anlayamadım. her enfeksiyon çocuğun gelişimini biraz daha yavaşlatıyor. artık doktorlara da kızıyorumm. böyle bi ilaç varsa niye bize daha önce verilmedi. sinirlerim çok bozuk ev aldı başını gidiyo benimse elim ayağım kalkmıyo. çocukmu hasta benmi anlayamadım. üzüntümden hastalandım resmen:(

çok geçmiş olsun.inşallah kuzucuğunun birşeyi yoktur.bir an önce düzelir umarım.

Back