• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

NESTLE FİRMASINDAN DUYURU!!!!!!!!!!....Tüm ebeveynler için NestLe herkesten 2012 son kullanma tarihli Banana Bebek Mamalarının iadesini istedi, çünkü içinde cam olabilirmiş. Lütfen tüm bebeklerin güvenliği için bu yazıyı kopyala&yapıştır yapınız. Eğer ebeveyn değilseniz bu postanın yönlendirilmesine yardım ediniz. Bir bebeğin hayatını kurtarabilirsiniz.

NESTLE FİRMASINDAN DUYURU!!!!!!!!!!....Tüm ebeveynler için NestLe herkesten 2012 son kullanma tarihli Banana Bebek Mamalarının iadesini istedi, çünkü içinde cam olabilirmiş. Lütfen tüm bebeklerin güvenliği için bu yazıyı kopyala&yapıştır yapınız. Eğer ebeveyn değilseniz bu postanın yönlendirilmesine yardım ediniz. Bir bebeğin hayatını kurtarabilirsiniz.

Herkese merhaba,

Bebişler büyüyor gelişiyor maşallah. Geçtiğimiz Salı çok sevdiğim kayınvalidemi kaybettik. Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Üstüne 4 gün önce 6 ay aşılarını olan oğlum yemez oldu. Hani abartmak değil cidden yemiyor. Ağız kilit. Sütünü de sıkışınca içiyor. Moralim çok bozuk. Yemeyen bebek kadar zoru yok heralde anneyi perişan ediyor bu durum. Daha önceden oyunla yiyorduk zaten ama artık şimdi hiç açılmıyor ağız. Şaklabanlıklarımla tebessümle cevap veriyor. Benim bebeğimin gelişimini paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum ama (malum prematüre+sga) boyu 64 cm kilosu 5900. Doğum kilosu 1,5 kg boyu 45 cm idi. Her iki tarafa dönebiliyor. Destekli oturuyor sayılır. Çünkü onda bile yamuluyor :) Yüz üstü kendini ileri doğru atarak gitmeye çalışıyor ama pek başarılı değil. Otururken iki elinden tutunca ayağa kalkmak istiyor ama mümkün değil :)

bir hayli uzun zaman aradan sonra kızım bu sabah ağlattı beni yine sinirden.gece 3 te mama içti en son,hala yemiyor.artık onun aç durmasına değil kendime üzülüyorum.resmen çöktüm bu sıpanın yüzünden.
o kadar çok mızıklıyor ki...dişleri de kabarmamış.hani öyle olsa yine bir mazeretimiz olur.çok yoruldum çokkkkl

bir hayli uzun zaman aradan sonra kızım bu sabah ağlattı beni yine sinirden.gece 3 te mama içti en son,hala yemiyor.artık onun aç durmasına değil kendime üzülüyorum.resmen çöktüm bu sıpanın yüzünden.
o kadar çok mızıklıyor ki...dişleri de kabarmamış.hani öyle olsa yine bir mazeretimiz olur.çok yoruldum çokkkkl

benim kızımda zaman zaman çok fena oluyo sürekli gezmek istiyo ya yürücek yada dışarıda gezecek eşimle kavga ettik dün akşam oturdum agladım sinirimden 1 saat bakamıyo hiç iş yapamaıorum artık az önce uyudu benimde uykum var halim yok ama hemen kendimi mutfaga attım temizlik için

esracım üzmemeye çalış kendini. seni çok iyi anlıyorum bu aralar benimkide çok iştahsız azcık emip bırakıyo kalan sütü sağıp zorla veriyorum ağzına. ek gıdayı kusuyo. biraz fazla yedirsem yine kusuyo. idrar tahlilini hala veremedik. idrar yapmıyo kafayı yemek üzereyim. doktoru aradım 8 saate kadar idrar yapmadığı oluyo alamadık idrar örneği dedim. doktor hemen getirin böbreklerine bakmam lazım dedi. öğleden sonra götürcez. bende sabahtan beri ağlıyorum aklıma hep kötü şeyler geliyo:(

bebekleri hasta herkese geçmiş olsun.
birkaç gündür ben de endişe içindeydim. sünneti alisklamp yöntemiyle hem de dr olmayan bi,rine yaptırmıştık. hastanede narkoz veriyorlar diye. bugün ürolojıye götürdüm:)) gayet güzel muntazam olmuş dedi doktor. çok mutluyum.
böylece oğlumun dikişsiz pipisi oldu maşallah...
ama oğluşumun yerde debelenmesine , dönmesine izin vermiyoruz pipisini korumak için. bir haftaya daha iyi olacak eminim ve iple çekiyorum yeniden rahat hareket edebileceği günleri...

yakında ek gıdaya başlayamamak diye bi başlık açcam :( ne güzel tarifler yazmışsınız maşallah bebeklerinize. ben bikaç gündür berbat durumdayım kızım sadece anne sütü alıyor. oda almak denirse göğsümde süt kalıyor hep. onu bile bitirmiyo yani. zorla kaşıkla yedireyim diyorum kusuyor. iştah sıfır. kaç gündür çişini çok az yapıyor idrar tahlili için uğraşıyoruz ama dün bütün gün sadece 1 kere çiş yaptı o da torbası kaymış alamadık. aç aç duruyo öyle yavrum :( büyük ihtimalle yine enfeksiyonu tekrarladı. bugün akşam yine uğraşcaz idrar alabilmek için. yarın da artık yeniden doktorla görüşcez. doğduğundan beri bu 4. olacak artık. çok yoruldum:( korktuğum şey böbrek reflüsü olması. bitek yaptırmadığımız onun testi kaldı. bir de koruyucu bi ilaç varmış enfeksiyonun tekrarlamaması için. bunu da bi arkadaşımdan duydum bize doktor öyle bişey vermemişti. niye vermediyse anlayamadım. her enfeksiyon çocuğun gelişimini biraz daha yavaşlatıyor. artık doktorlara da kızıyorumm. böyle bi ilaç varsa niye bize daha önce verilmedi. sinirlerim çok bozuk ev aldı başını gidiyo benimse elim ayağım kalkmıyo. çocukmu hasta benmi anlayamadım. üzüntümden hastalandım resmen:(

geçmiş olsun. bildiğim kadarıyla böyle bir ilaç yok canım. idrar yolu enfeksiyonu çok zor siliniyor. sürekli tekrarlıyor. umarım hallderseiniz. idrar reflüsüne gelince en önemli özelliği burundan püskürterek kusma. günde 3 kereden fazla ide o da. umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur bebeğiniz.

özellikle kız bebeği olan annelere bi sorum olacak. kızımın bezinde yaklaşık 2 hafta olmuştur sanırım bu sıcaklar başladığında pembe kan gibi bi akıntı görmüştüm. bezine bulaşmış ve sildiğimde orasında da kalıntı vardı. doktora götürdük tahlilleri normal çıktı. doktor ürik asit kristali olduğunu susuz kaldığı için olabileceğini bol su vermemi söyledi. o günden beri sürekli elimde su biberonu kızımın ağzına ikide bir verip duruyorum. ama dün yine olmuş. bugün de yine. çok moralim bozuluyor. daha ne kadar su verebiliirm ki. içebildiği kadar veriyorum. benimle aynı durumu yaşayan varmı aranızda:((

Canım Merhaba aynı durumun bi arkadaşımın başına geldi gerçi sen doktorada gitmişsin ama onun doktoru kız bebeklerde adet kanamasına benzer bu tür durumların bazen olabilceğini söylemiş arkadaşımda netten araştırdım ve çok şaşırdım daha önce hiç duymmaıştım demişti sende internette bi araştır istersen seninkide böyle bi durum olabilir.Ama doğalmış korkulacak bişi yok demiş doktoru.

slm kızlar nasılsınız ayda 1 de olsa girmeye çalışıyorumm benim bebişvimin alt2 dişide çıktı başka dişi çıkan bebişler var mııı

benim kızımda zaman zaman çok fena oluyo sürekli gezmek istiyo ya yürücek yada dışarıda gezecek eşimle kavga ettik dün akşam oturdum agladım sinirimden 1 saat bakamıyo hiç iş yapamaıorum artık az önce uyudu benimde uykum var halim yok ama hemen kendimi mutfaga attım temizlik için

al bendende o kadar..
walla hem çocuğun tüm sorumluluğu hemde evin...
seni çok iyi anlıyorum canım..

benım bebegımın alt tek dısı çıktı.tam 6,5 aylığız.keske bıraz daha gec cıksaydı.ne kdr gec o kdr iyi diş için...

artık baya emekleme tarzı surunerek ısteedıgı seyı almaya gıdıo.
baya baya oturmaya da abasladı.

kızımda yeniden enfeksiyon başlamış artı böbreklerinde kum varmış:( kum için yapılcak bişey yokmuş kendi kendisine dökecekmiş o pembe kırımızı akntının sebebi de buymuş:( sadece bol su içirmemi söyledi doktor. enfeksiyon için de bi laç verdi ama onu kustu kızım. bugün antibiyotik vermek zorunda kaldı diğer ilacı kusmasaydı yan etkileri çok azmış. ama kızım tadını beğenmedi. şimdi antibiyotik kullancaz. sonrasında da yine 6 ay boyunca koruyu olarak başka bi antibiyotik kullanmaya başlıcaz. tekrarlamasını önleyecekmiş.umarım:( benden haberler böyle. canım sıkkın.

bebeği hasta olan diğer annelere de geçmiş olsun.

merhaba hanımlar
arda 3 gündür hasta dün doktora götürdüm soğuk algınlığı dedi.2 tane şurup verdi.yavrum geceleri uyumuyor 2 gündür sabaha kadar ayaktayız uyusada 10-15 dk en fazla.burnu akıyor,gözleri sulanıyor ve öksürük var.umarım en kısa zamanda iyileşir.

we-ra başınız sağolsun canım,Rabbim mekanını cennet etsin.

bebişi hasta olan herkese Rabbim güç kuvvet versin.hani bir söz vardır''yavrumun hasta olduğuna değil huy değiştirdiğine yanarım''diye aynen öyle valla.çocuk hasta olunca huy değiştiriyor,hiçbirşeyden keyif almıyor,uyumuyor,yemiyor vs.

Son düzenleme:
kızımda yeniden enfeksiyon başlamış artı böbreklerinde kum varmış:( kum için yapılcak bişey yokmuş kendi kendisine dökecekmiş o pembe kırımızı akntının sebebi de buymuş:( sadece bol su içirmemi söyledi doktor. enfeksiyon için de bi laç verdi ama onu kustu kızım. bugün antibiyotik vermek zorunda kaldı diğer ilacı kusmasaydı yan etkileri çok azmış. ama kızım tadını beğenmedi. şimdi antibiyotik kullancaz. sonrasında da yine 6 ay boyunca koruyu olarak başka bi antibiyotik kullanmaya başlıcaz. tekrarlamasını önleyecekmiş.umarım:( benden haberler böyle. canım sıkkın.

bebeği hasta olan diğer annelere de geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun.çok üzüldüm.inşallah bebişiniz kolay atlatır ve bir daha tekrarlamaz.

merhaba hanımlar
arda 3 gündür hasta dün doktora götürdüm soğuk algınlığı dedi.2 tane şurup verdi.yavrum geceleri uyumuyor 2 gündür sabaha kadar ayaktayız uyusada 10-15 dk en fazla.burnu akıyor,gözleri sulanıyor ve öksürük var.umarım en kısa zamanda iyileşir.

bebişi hasta olan herkese Rabbim güç kuvvet versin.hani bir söz vardır''yavrumun hasta olduğuna değil huy değiştirdiğine yanarım''diye aynen öyle valla.çocuk hasta olunca huy değiştiriyor,hiçbirşeyden keyif almıyor,uyumuyor,yemiyor vs.

inşallah çabuk iyileşir.çok geçmiş olsun.

merhaba hanımlar

Sağol canım amin..

Size de çok geçmiş olsun. Bizimki hasta değil ama 6 gündür iflahımız kesildi aşıdan sonra.. Ne yemek yiyor ne huzurlu uyuyor. Allahım şu günleri atlatırız inşallah bir an önce..

Sağol canım amin..

Size de çok geçmiş olsun. Bizimki hasta değil ama 6 gündür iflahımız kesildi aşıdan sonra.. Ne yemek yiyor ne huzurlu uyuyor. Allahım şu günleri atlatırız inşallah bir an önce..

sağol canım.
dün fitil aldım gece uyumazsa verecektim ama diğer 2 güne göre daha rahat uyudu Allaha şükür, bende fitil vermek zorunda kalmadım.sizde bir deneseniz fitili hem kendi için hemde sizin için iyi olur.

Back