2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım bence doymuyor büyük ihtimalle. su da veriyormusun? içtiği kadar su vermelisin. ayrıca bezin ağırlığından anlaşılır canım anlaşılmaz diye bişiy yok.

Esracim kafasi cokta terliyo acaba ondanmi cis yapmiyo diyorum . Kafama takiliyo ister istemez . Onceden dolu dolu olurdu bezi simdi neredeyse hic hic yapmiyor yaa

bi dönem bizde de oldu canım. ek gıdalara başladım suya başladım. yaz sanırım eskiye göre azaldı evet bizde de. daha iyi besle doyur diycem sana bir de su tabii.
ne veriyorsun bebeğe???

bi dönem bizde de oldu canım. ek gıdalara başladım suya başladım. yaz sanırım eskiye göre azaldı evet bizde de. daha iyi besle doyur diycem sana bir de su tabii.
ne veriyorsun bebeğe???

sebze corbasi , 1 seftali ya da 4 tane kayisi , aayrica gece uyumadan once de mama veriyorum . ve gun aralarinda da beni emiyor . umarim doyuyordur . huzurlu mutlu gorunuyor ama yinede cis azalinca ister istemez kafama taktim..

valla iyi besleniyor gibi. benim bebeğim bu kadarını bile yemiyor. aslında bizim de çişimiz eskiye göre oldukça az. eskisi kadar benim bebeğim de ıslatmıyor altını.

iyi akşamlar arkadaşlar...bende ocak 14 de kızımı dünyaya getirdim...benim kızımda 15 gün önce beni emmeyi bıraktı her emzirmeye çalışmamda feryat figan ağladı aldıramadım bi türlü şimdi biberonla da emmiyor...bende kızıma meyve püreleri sebze çorbası veriyorum ama severek yemiyor bu aralar sürekli ateşleniyor hafif ishal ve bazende kusuyor bu durum beni telaşlandıryor sanırım diş belirtileri bunlar ne zaman çıkar acaba ilk dişi...zaten hiç bi zaman hızlı kilo almadı iyice zayıflayacak diye korkuyorum....

bebeğim sebze çorbası verdiğimde kakasını çok zor yapıyor. iki akşamdır fitil kullanmak zorunda kaldım. zeytinyağını ne zaman ekleyceğim acaba pişirirken mi pişirme bitince mi* blenderdan geçiriyordum yoksa tel süzgeçten mi geçirmem gerek?

ben pişrdikten sonra koydum kızım problem yaşamadı sende sonradan ekle....

Sağol cancer; darısı en sorunsuz şekilde başınıza.. Baş çevresine takılma bence normal sınırlar içerisinde.. Nasıl kilo ya da boyda sınırlar içine bakıyorsak onda da öyle

Uyku sorunumuz iki haftadır devam ediyor. Yüz üstü uyuyup uykusunda sırt üstü döndüğünden kendini uyandırıyor uyuz :) Oğlum kucakta oturuyor. Bir iki sefer destekli oturtmaya çalıştım yamuluyor :)

Muhtemelen sıcaktandır ama yine de bir kaç gün o çorbayı vermeyin. Bizimkinin de sıcaktan kabarcıklar oluyor bazen..

Esracim kafasi cokta terliyo acaba ondanmi cis yapmiyo diyorum . Kafama takiliyo ister istemez . Onceden dolu dolu olurdu bezi simdi neredeyse hic hic yapmiyor yaa

Bizim de bazen hiç çiş olmuyor. Ek gıda döneminin cilvesi galiba..

Bu diş çok belirsiz bir konu. Ben de bir çok sorunu dişe bağladım ama 2 aydır gelen giden olmadı. İnşallah geçici bir durumdur ya da dişi gelmek üzeredir. Ama söylediğiniz şeyler başka bir durum da olabilir. Bence doktora sorun.

Blenderdan geçirmeyin tel süzgeçten geçirin. Çiğneme güdüleri bu şekilde gelişiyormuş. Sonradan bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ayrıca kayısı da verin meyve öğününde, faydası oluyor.

Herkese Merhaba,
Benim oğlum 4 ocak doğumlu. Benzer mızmızlık dönemini biz de son bir haftadır yaşıyoruz. gündüz uykusu çok düzensiz. bazen 15 dakika, bazen 2-3 saat uyuyor. ağlayarak uyanıyor. oyun oynarken bile mızmızlanıp duruyor. kucağıma alıyorum, durmuyor, zaten çok da ağır taşıyamıyorum uzun süre. gece bazen 12'ye kadar uğraştırıyor.
4,5 aylıkken ilk, 5 aylıkken 2. dişi çıktı. ama o zamandan beri 3. yok ortalıkta. diş kaşıyıcılara bir türlü alışamadı, ama eline geçirdiği herşeyi ağzına götürüp kaşımaya çalışıyor. Bu sırada da alttaki iki dişle fena ısırıyor, elimi kolumu kaçırmaktan yoruldum.
bizim oğlan biraz tosuncuk: 9560 gr. geçen aya kadar sadece anne sütüyle beslendi. geçen ay meyveye başladık(doktoru zor ikna ettim). meyvenin içine artık 1 çay kaşığı pekmez de katıyoruz. bu ay sebzeye de başladık. sebzeleri buharda haşlıyoruz. ezerken 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı koyuyoruz. haftaya içine 1 köftelik kuzu eti-kıyması ya da tavuk koymaya başlayacağız. ama ne yoğurt, ne kahvaltı, ne sebze çorbası...doktorumuz onları gelecek ay düşünecekmiş...(değişik bir tarzı var kadının). bana biraz geç olacak gibi geliyor, umarım sorun yaşamayız. meyveye alışınca şimdi sebzeyi nazla yiyor da, diğerlerine nasıl alışacak bilemiyorum. zor günler bizi bekliyor!
tosuncuğum artık iyiden iyiye oturmaya başladı ama hala arada dengesini kaybedip yana pıt diye düşüveriyor. emeklemiyor ama odanın etrafında karın üstü kendini kollarıyla çekerek, ayaklarıyla ittirerek tur atabiliyor. bir de dırdır söyleniyor!
ben de kilosunun ileride sorun yaratmasından korkuyorum. iştahlı bir bebişe diyet yaptırmak ne kadar zor olur. yemek için ağlayacak ama siz vermeyeceksiniz! gece 2-2,5 saatte bir emmek istiyordu, onu 3-3,5 saate çıkartmak için bir hafta uğraştık. onda bile içim sızladı. gelmek istediğim nokta zayıf diye çok üzülmeyin, tersi de ayrı sorun. önemli olan sağlıklı olmaları. ben hep zayıf bir insandım, hala 48 kiloyum ama sağlığım gayet yerinde.

Deep maşallah oğluna.. Sadece anne sütü alarak bu kiloda olan bebeğin şansı anne sütünün kalitesidir. Bence istediği zaman emzirmekten kaçınmasaydınız. Çünkü anne sütü alarak kilolu olan bebekler ayaklanınca normale dönüyor kiloları. Ek gıda konusunda neden dr düşünecekmiş anlamadım. Artık zamanı gelmemiş mi? Gerçi siz başlamışsınız yavaş yavaş. Et için biraz erken gibi yalnız. 7. ayını doldurduğunda dedi bizim dr et için..

Kilo konusunda ben de burada hep yazdım. Benim bebeğim 6 aylık ve 5500 gr. Oldukça zayıf kategorisinde olsa da dert etmiyorum. 1,5 kilodan bugünlere geldik şükür :) Sağlıklı olması tek isteğim. Ama türk insanında -özellikle bebekler için- kilo takıntısı çok. Eskilerden süre gelen bir durum.. Kilolu bebek için "oo gayet sağlıklı" zayıf bebek "sağlıksız" yakıştırması.. Her bebeğin kendine has yapısı var, ayrıca bu durumu etkileyen bazı faktörler. O yüzden kilo ile sağlığı aynı kategoride değerlendirmiyorum. Bebeğimin boyu şu kilosu şu zayıf mı diye dert edenleri de kınamıyorum ama bunu takıntıya dönüştürmekten vazgeçin. Bebeklerimize uzun ve sağlıklı ömürler versin Allah..

blenderi doktorlar tavsiye etmiyor hem besin degeri ölüyor hemde bebek pütürlü olarak beslenemedigi için ileriki yaşlarda kusma egilimi oluyor...sebze çorbasını pişirdikten sonra tel süzgeçten ahşap kaşık yardımı ile ezerek geçir ve 1*2 damlada z.yağı damlat ayrica çok sevmiyor demişsin 60cc de devam maması yapıp kat içine bide öle dene ben öle yapiyorum...z.yagi hem çok rahatlatir..birde havuç-kabak-patatesin yarısını kat çok azda pirinç tmm...:)
ek olarak yeşil yap. sebzelerdende ekleyebilirsin

slm bişey sormak istiyorum bebegim 4 aya geldiginde Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı Gece kaşık maması veya Aptamil Sütlü Pirinçli kaşık maması verebilirsiniz diyor.. bu mamalar pişiriliyormu yoksa devam sütleri gibi mi hazırlanıyor..

İlgin için teşekkürler we_ra. Emzirme süresini uzatmaya çalışmamız kilo kontrolünden çok uyku kalitesini arttırmak içindi. acıktığı için değil, başka sebeplerle emdiğini düşündü dr. neyse 1 haftada hallettik sorunu. ek gıda konusunda da: dediğin gibi sütün kalitesiyle ilgiliymiş kilo alımı. yeterli kalsiyumu, proteini vs. aldığı için kahvaltı ve yoğurda geçmeye gerek görmedi. ama demir eksikliği olmaması için meyvesine pekmez ve sebzesine et katacağız. et için bana da biraz erken gibi geliyor ama 6,5 aylık olacak başladığımızda. sebzeyi de hem daha faydalı olduğu hem de pütürlü şeylere alışması için buharda haşlayıp püreye yakın kıvamda veriyoruz.
Dileğine yürekten katılıyorum. Allah bebişlerimize uzun, sağlıklı ve keyifli bir ömür versin.

Pişiriliyorlar ancak 4. aya geldi bebeğim diye kafanıza göre mama vermeyin. Sütünüz varsa ve yeterliyse anne sütüne devam edin bence. Doktorunuzun da söylediği önemli tabi..

Uyku kalitesi konusundaki mücadelenizi anlıyorum ama ben bu konuda fazlaca çeken biri olarak (saatte bir uyanıyordu)iki- iki buçuk saati gayet iyi buldum :) Doktorunuz elbette daha iyi bilir ama mesela yoğurtta yararlı bakteriler var anne sütünde olmayan o ne olacak? Neyse dediğim gibi doktorunuz daha iyi bilir :) Sonuç olarak öyle ya da böyle ek gıdaya başlamışsınız devamı mutlaka gelecektir. Sorunsuz yemekler dilerim bebeğinize..

ben önceki 2 bebeğimde de blender kullandım ilk zamanlar sebzeler için.meyve için zaten cam rende kullanıyordum.pütürlü şeylere geçişte hiç zorlanmadılar.hatta çok kısa süre içinde şehriye bile yiyebiliyorlardı.şimdi henüz geçmedik ek gıdaya.24 ocak doğumluyuz.7,5 kiloyuz.zeytinyağını sonradan ekliyordum bende vetuz katmıyrodum.ama her çocuk bir olmuyor.oğlum tuzsuz gayet güzel yemişti.kızıma ne ettiysem yediremeyip az tuz koyduğumda yemişti.şimdiki kızım ne yapacak bilmiyorum.tarhana da güzel bir seçim.aklınızda olsun bebekler çok seviyor ve çok besleyici

merhabalar kızlar.17 ocak doğumlu bir oğlum var.pipisinde darlık vardı.ondan dolayı idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. sonra sünnet yaptırdık.iltihap tam geçmemiş antibiyotik kullanıyoruz.dikişleri filan düştü pipisi iyileşti ama sünnetten önce ayağının üzerine çok güzel basıyordu.ama şu anda basmıyor.çok üzülüyorum.kafasını dik tutuyor.dönüyor ama ayağının üzerine basmıyor.bu arada oğlum 8 aylık doğdu.cevap yazarsanız sevinirim sağolun.

ay kızlar başıma gelene inanamayacaksınız. yazıyorum ki siz de yaşamayın. oğlum kakasını yapamıyor zorlanıyor demiştim önceki mesajımda.
bebeğimin kakasına her zaman bakıyordum meraktan, ne kadar yapmış katımı falan gibi. dün akşam şoka girdim.
şöyle ki, başucuna ayet kitabı koyuyordum her zaman. bir seferinde esma-ü hüsna nın yazılı olduğu sayfayı buruşturmuş aldım elinden. ikincisinde aynı sayfayı ortadan yırtmıştı. bir sabah uyandığımda da aynı sayfa ağzında kıkır kıkır gülüyordu. aman allahım dedimaldım ağzından o telaşla ne sayfanın eksik kısmına baktım ne de zorladıysam ağzını açtırabildim, hemen emzirdim.
işte dün akşam ayetler sarılı dürülü yazılarıyla kakasından çıkmaz mı....... yemiş. nasıl yuttu şoktayım. iyi ki boğazına falan takılmamış. küçük parmağımda kadar sarılı dürülü çıktı kakasından.
kayınvaldeme söyledim babası da gazete yerdi okuycak da ondan diyor:)) ama bu erken başlamış o bir yaşında yemişti diyor.
gerçekten babası unıversıtede öğretim görevlisi ya:))))
gülüyüm mü ağlayı mı bilmiyorum. ayrıca kitap öyle kolay ulaşabileceği bir yerde de değildi artık başka yere koyuyorum kitabı.

Tabi ki her bebek aynı olmuyor. Blender yüzünden 3 yaşındaki çocuğu normal yiyemeyip ezerek veren çok kadın duydum. Aman blender kullanmayın diyorlar. Blender %100 olumsuz demiyorum ama böyle bir ihtimalin varlığı yüzünden blender kullanmıyorum ben.. Siz şanslıymışsınız ki blenderın rahatlığını yaşayabilmişsiniz :)

Sünnet sonrası böyle bir durum olması gerçekten ilginç. Benim oğlum sünnetten önce dönemiyordu sünnet sonrası dönmeye başladı ama sünnete bağlamadım tabi :) Sizinki neyle alakalı acaba? Doktorunuza sordunuz mu?

Ayy ya inanılmaz. Çok büyük geçmiş olsun. Gerçi kağıt yemesi çok zararlı değil ama dediğiniz gibi boğazına falan takılmamış iyi ki. Babası öğretim görevlisiyse sizin oğlan dekan falan olacak heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…