- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #30.001
Arkadaslar bebegim 5.5 aylik 8 kilo cokmu zayif. hee goren cok zayiflamis diyor . moralim cok bozuluyo yaaa
Arkadaslar bebegim bu aralar neredeyse hic isemiyor. cok az isiyor. ayni sornunu yasayan anneler varmi . Doktorunu aradim . yeni bezden anlayamzssin diyor isedigini ama onceden anliyordum da simdimi anlayamiyorum . Ayni sorunla karsilasan arkadaslar varmi . acaba neden isemiyor .
Esracim kafasi cokta terliyo acaba ondanmi cis yapmiyo diyorum . Kafama takiliyo ister istemez . Onceden dolu dolu olurdu bezi simdi neredeyse hic hic yapmiyor yaa
bi dönem bizde de oldu canım. ek gıdalara başladım suya başladım. yaz sanırım eskiye göre azaldı evet bizde de. daha iyi besle doyur diycem sana bir de su tabii.
ne veriyorsun bebeğe???
bebeğim sebze çorbası verdiğimde kakasını çok zor yapıyor. iki akşamdır fitil kullanmak zorunda kaldım. zeytinyağını ne zaman ekleyceğim acaba pişirirken mi pişirme bitince mi* blenderdan geçiriyordum yoksa tel süzgeçten mi geçirmem gerek?
merhaba,
hasta olan bebişlere geçmiş olsun.
we-ra geçmiş ve gözünüz aydın olsun sizin paşada erkek oldu maşallah.bizde en kısa zamanda sünnet yaptırmaya karar verdik.bu aralar oğlumun baş çevresine takmış durumdayım.bu aylarda olması gereken ölçü normalde 44 cm minimum 41.5 cm maximum ise 46.5 cm benim oğlumun baş çevresi 45 cm çok mu büyük acaba?takibimizi yapan hemşire normal olduğunu söyledi ama ben yinede takıldım kaldım.
herkese günaydın. bizim için bu gün çok erken başladı çook uykum varr. bebeğim yeni birşey öğrenirken uyku problemi yaşıyor. sizinkilerde öyle mi? dünden beri karnının üstünde geri geri gitmeye başladı. sanırım emeklemeye çalışıyor :) bir de şu oturma meselesini ne yaptınız? oturuyormu artık bebekleriniz?
oğluma hıp mamanın 2 numarasını ve sebze çorbası verdim. boyun altında omuzlarında ense kökünde kırmızı küçük sivilceler oldu.
birgün sonra sebzeyi kestim ama hala var. bugün mamayı vermiycem. gerçi terlediği bölgeler ve bu küçük kabartılar geçmiyor. acaba terden yoksa alerjımı bir türlü ayırt edemedim
Esracim kafasi cokta terliyo acaba ondanmi cis yapmiyo diyorum . Kafama takiliyo ister istemez . Onceden dolu dolu olurdu bezi simdi neredeyse hic hic yapmiyor yaa
iyi akşamlar arkadaşlar...bende ocak 14 de kızımı dünyaya getirdim...benim kızımda 15 gün önce beni emmeyi bıraktı her emzirmeye çalışmamda feryat figan ağladı aldıramadım bi türlü şimdi biberonla da emmiyor...bende kızıma meyve püreleri sebze çorbası veriyorum ama severek yemiyor bu aralar sürekli ateşleniyor hafif ishal ve bazende kusuyor bu durum beni telaşlandıryor sanırım diş belirtileri bunlar ne zaman çıkar acaba ilk dişi...zaten hiç bi zaman hızlı kilo almadı iyice zayıflayacak diye korkuyorum....
bebeğim sebze çorbası verdiğimde kakasını çok zor yapıyor. iki akşamdır fitil kullanmak zorunda kaldım. zeytinyağını ne zaman ekleyceğim acaba pişirirken mi pişirme bitince mi* blenderdan geçiriyordum yoksa tel süzgeçten mi geçirmem gerek?
bi an bu cümleleri benmi yazdım diye şüphelendim
benim kızda 3ocak doğumlu canım,aynen ağlama krizlerindeyiz,hiç bişyden memnun değil,gündüz uyumuyor,uyumadıkçada huysuzlanıyor,bende tek başımayım,eşimin geleceği sattleri iple çekiyorum,o gelince yapıyorum yemeği bile o biçim yani...evdede durum aynı şinanayız...2. dişimizde çıktı bikaç gün önce,bende ona bağlıyorum daha doğrusu bağlamak istiyorum,bide benimki geçenlerde idrar yolu enf. geçirdi, ondan sonra böyle olduk bizçıldırmak içten değil aynen... sen yinede bi idrar testi yaptır bizimki tesadüfen ortaya çıktı...
bide kızının kilo alımı nasıl,ek gıdaya falan başladınmı,oturabilyomu...aynı gün doğmuşlar ya ondan dolayı merak ettim... benimki 3300 gr doğdu ve şu an 7300 gr 70 cm,kilosu çok az,çok canımı sıkıyo bu durum,sütüm yetmediğinden 4. ay ek gıdaya geçtik,herşeyi nazla yiyor...bıdı bıdı hecelemeye bile başladı şükür ama oturamıyor henüz...cevaplarsan sevinirim canım:)
Herkese Merhaba,
Benim oğlum 4 ocak doğumlu. Benzer mızmızlık dönemini biz de son bir haftadır yaşıyoruz. gündüz uykusu çok düzensiz. bazen 15 dakika, bazen 2-3 saat uyuyor. ağlayarak uyanıyor. oyun oynarken bile mızmızlanıp duruyor. kucağıma alıyorum, durmuyor, zaten çok da ağır taşıyamıyorum uzun süre. gece bazen 12'ye kadar uğraştırıyor.
4,5 aylıkken ilk, 5 aylıkken 2. dişi çıktı. ama o zamandan beri 3. yok ortalıkta. diş kaşıyıcılara bir türlü alışamadı, ama eline geçirdiği herşeyi ağzına götürüp kaşımaya çalışıyor. Bu sırada da alttaki iki dişle fena ısırıyor, elimi kolumu kaçırmaktan yoruldum.
bizim oğlan biraz tosuncuk: 9560 gr. geçen aya kadar sadece anne sütüyle beslendi. geçen ay meyveye başladık(doktoru zor ikna ettim). meyvenin içine artık 1 çay kaşığı pekmez de katıyoruz. bu ay sebzeye de başladık. sebzeleri buharda haşlıyoruz. ezerken 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı koyuyoruz. haftaya içine 1 köftelik kuzu eti-kıyması ya da tavuk koymaya başlayacağız. ama ne yoğurt, ne kahvaltı, ne sebze çorbası...doktorumuz onları gelecek ay düşünecekmiş...(değişik bir tarzı var kadının). bana biraz geç olacak gibi geliyor, umarım sorun yaşamayız. meyveye alışınca şimdi sebzeyi nazla yiyor da, diğerlerine nasıl alışacak bilemiyorum. zor günler bizi bekliyor!
tosuncuğum artık iyiden iyiye oturmaya başladı ama hala arada dengesini kaybedip yana pıt diye düşüveriyor. emeklemiyor ama odanın etrafında karın üstü kendini kollarıyla çekerek, ayaklarıyla ittirerek tur atabiliyor. bir de dırdır söyleniyor!
ben de kilosunun ileride sorun yaratmasından korkuyorum. iştahlı bir bebişe diyet yaptırmak ne kadar zor olur. yemek için ağlayacak ama siz vermeyeceksiniz! gece 2-2,5 saatte bir emmek istiyordu, onu 3-3,5 saate çıkartmak için bir hafta uğraştık. onda bile içim sızladı. gelmek istediğim nokta zayıf diye çok üzülmeyin, tersi de ayrı sorun. önemli olan sağlıklı olmaları. ben hep zayıf bir insandım, hala 48 kiloyum ama sağlığım gayet yerinde.
Deep maşallah oğluna.. Sadece anne sütü alarak bu kiloda olan bebeğin şansı anne sütünün kalitesidir. Bence istediği zaman emzirmekten kaçınmasaydınız. Çünkü anne sütü alarak kilolu olan bebekler ayaklanınca normale dönüyor kiloları. Ek gıda konusunda neden dr düşünecekmiş anlamadım. Artık zamanı gelmemiş mi? Gerçi siz başlamışsınız yavaş yavaş. Et için biraz erken gibi yalnız. 7. ayını doldurduğunda dedi bizim dr et için..
Kilo konusunda ben de burada hep yazdım. Benim bebeğim 6 aylık ve 5500 gr. Oldukça zayıf kategorisinde olsa da dert etmiyorum. 1,5 kilodan bugünlere geldik şükür :) Sağlıklı olması tek isteğim. Ama türk insanında -özellikle bebekler için- kilo takıntısı çok. Eskilerden süre gelen bir durum.. Kilolu bebek için "oo gayet sağlıklı" zayıf bebek "sağlıksız" yakıştırması.. Her bebeğin kendine has yapısı var, ayrıca bu durumu etkileyen bazı faktörler. O yüzden kilo ile sağlığı aynı kategoride değerlendirmiyorum. Bebeğimin boyu şu kilosu şu zayıf mı diye dert edenleri de kınamıyorum ama bunu takıntıya dönüştürmekten vazgeçin. Bebeklerimize uzun ve sağlıklı ömürler versin Allah..
slm bişey sormak istiyorum bebegim 4 aya geldiginde Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı Gece kaşık maması veya Aptamil Sütlü Pirinçli kaşık maması verebilirsiniz diyor.. bu mamalar pişiriliyormu yoksa devam sütleri gibi mi hazırlanıyor..
İlgin için teşekkürler we_ra. Emzirme süresini uzatmaya çalışmamız kilo kontrolünden çok uyku kalitesini arttırmak içindi. acıktığı için değil, başka sebeplerle emdiğini düşündü dr. neyse 1 haftada hallettik sorunu. ek gıda konusunda da: dediğin gibi sütün kalitesiyle ilgiliymiş kilo alımı. yeterli kalsiyumu, proteini vs. aldığı için kahvaltı ve yoğurda geçmeye gerek görmedi. ama demir eksikliği olmaması için meyvesine pekmez ve sebzesine et katacağız. et için bana da biraz erken gibi geliyor ama 6,5 aylık olacak başladığımızda. sebzeyi de hem daha faydalı olduğu hem de pütürlü şeylere alışması için buharda haşlayıp püreye yakın kıvamda veriyoruz.
Dileğine yürekten katılıyorum. Allah bebişlerimize uzun, sağlıklı ve keyifli bir ömür versin.
ben önceki 2 bebeğimde de blender kullandım ilk zamanlar sebzeler için.meyve için zaten cam rende kullanıyordum.pütürlü şeylere geçişte hiç zorlanmadılar.hatta çok kısa süre içinde şehriye bile yiyebiliyorlardı.şimdi henüz geçmedik ek gıdaya.24 ocak doğumluyuz.7,5 kiloyuz.zeytinyağını sonradan ekliyordum bende vetuz katmıyrodum.ama her çocuk bir olmuyor.oğlum tuzsuz gayet güzel yemişti.kızıma ne ettiysem yediremeyip az tuz koyduğumda yemişti.şimdiki kızım ne yapacak bilmiyorum.tarhana da güzel bir seçim.aklınızda olsun bebekler çok seviyor ve çok besleyici
merhabalar kızlar.17 ocak doğumlu bir oğlum var.pipisinde darlık vardı.ondan dolayı idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. sonra sünnet yaptırdık.iltihap tam geçmemiş antibiyotik kullanıyoruz.dikişleri filan düştü pipisi iyileşti ama sünnetten önce ayağının üzerine çok güzel basıyordu.ama şu anda basmıyor.çok üzülüyorum.kafasını dik tutuyor.dönüyor ama ayağının üzerine basmıyor.bu arada oğlum 8 aylık doğdu.cevap yazarsanız sevinirim sağolun.
ay kızlar başıma gelene inanamayacaksınız. yazıyorum ki siz de yaşamayın. oğlum kakasını yapamıyor zorlanıyor demiştim önceki mesajımda.
bebeğimin kakasına her zaman bakıyordum meraktan, ne kadar yapmış katımı falan gibi. dün akşam şoka girdim.
şöyle ki, başucuna ayet kitabı koyuyordum her zaman. bir seferinde esma-ü hüsna nın yazılı olduğu sayfayı buruşturmuş aldım elinden. ikincisinde aynı sayfayı ortadan yırtmıştı. bir sabah uyandığımda da aynı sayfa ağzında kıkır kıkır gülüyordu. aman allahım dedimaldım ağzından o telaşla ne sayfanın eksik kısmına baktım ne de zorladıysam ağzını açtırabildim, hemen emzirdim.
işte dün akşam ayetler sarılı dürülü yazılarıyla kakasından çıkmaz mı....... yemiş. nasıl yuttu şoktayım. iyi ki boğazına falan takılmamış. küçük parmağımda kadar sarılı dürülü çıktı kakasından.
kayınvaldeme söyledim babası da gazete yerdi okuycak da ondan diyor:)) ama bu erken başlamış o bir yaşında yemişti diyor.
gerçekten babası unıversıtede öğretim görevlisi ya:))))
gülüyüm mü ağlayı mı bilmiyorum. ayrıca kitap öyle kolay ulaşabileceği bir yerde de değildi artık başka yere koyuyorum kitabı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?