• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar kızlar.17 ocak doğumlu bir oğlum var.pipisinde darlık vardı.ondan dolayı idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. sonra sünnet yaptırdık.iltihap tam geçmemiş antibiyotik kullanıyoruz.dikişleri filan düştü pipisi iyileşti ama sünnetten önce ayağının üzerine çok güzel basıyordu.ama şu anda basmıyor.çok üzülüyorum.kafasını dik tutuyor.dönüyor ama ayağının üzerine basmıyor.bu arada oğlum 8 aylık doğdu.cevap yazarsanız sevinirim sağolun.

arkadaşım bu olayın sünnetle ilgili olduğunu düşünmüyorum geçici bi durumda olabilir ama yinede dr a göstermende fayda var

herkese mutlu bir hafta diliyorum.oğlum öksürüğü bir türlü atamadı geçen hafta doktora götürdüm bronşit başlangıcı dedi toz verdi birde alerji şurubu tavsiye etti.daha sonra bizi diyetisyene yönlendirdi günlük beslenme tablomuzla ilgili konuştuk,oğlum 6.5 aylık ve en son tartıldığında 7400 grdı kilosunun gayet iyi olduğunu,şişman olmasının sağlıklı olduğu anlamına gelmediğini üstüne basa basa söyledi.
şimdi içerde babasıyla oynuyorlar de-de ve ba-ba hecelemelerine şimdi me-me,ma-ma ve a-ba katıldı.:nazar:

arkadaşlar oğlumun 2. dişide göründü..:)
5.5 aylıkken alttan bir dişi çıkmıştı bugün alt 2. dişinide fark ettim..:) umarim erken cıkması sağlıksız değildir....??? bu aralar çok ,ştahsiz sevdigi şeyleri bile tam olarak bitirmiyor-yemek istemiyor zorla yediriyorum...

ayrica sanirim sıcaklardan vucudunda özellikle sırt bölgesinde kırmızı kırmızı noktacıklarlar normal mi acaba ne yapmak lazim mustelanın stelatopia kremi var bende sürdüm ama inşallah iyi gelir...hemen boncuk boncuk terliyor yıkasam bile kar etmiyor ya

herkese mutlu bir hafta diliyorum.oğlum öksürüğü bir türlü atamadı geçen hafta doktora götürdüm bronşit başlangıcı dedi toz verdi birde alerji şurubu tavsiye etti.daha sonra bizi diyetisyene yönlendirdi günlük beslenme tablomuzla ilgili konuştuk,oğlum 6.5 aylık ve en son tartıldığında 7400 grdı kilosunun gayet iyi olduğunu,şişman olmasının sağlıklı olduğu anlamına gelmediğini üstüne basa basa söyledi.
şimdi içerde babasıyla oynuyorlar de-de ve ba-ba hecelemelerine şimdi me-me,ma-ma ve a-ba katıldı.:nazar:

Şu kilo takıntısı geçmedi mi hala :) Oğlunuz gayet iyi maşallah. Öksürüğünü atlatır bir an önce inşallah. Erkenden konuşacak maşallah :)

arkadaşlar oğlumun 2. dişide göründü..:)
5.5 aylıkken alttan bir dişi çıkmıştı bugün alt 2. dişinide fark ettim..:) umarim erken cıkması sağlıksız değildir....??? bu aralar çok ,ştahsiz sevdigi şeyleri bile tam olarak bitirmiyor-yemek istemiyor zorla yediriyorum...

ayrica sanirim sıcaklardan vucudunda özellikle sırt bölgesinde kırmızı kırmızı noktacıklarlar normal mi acaba ne yapmak lazim mustelanın stelatopia kremi var bende sürdüm ama inşallah iyi gelir...hemen boncuk boncuk terliyor yıkasam bile kar etmiyor ya

Erken çıkmasının sağlıksız olduğuna dair halk arasında söylenti olsa da uzmanlar bunun genetik olduğunu sorun olmayacağını söylüyor. Diş çıkarma evresinde iştahsızlık olurmuş, inşallah düzelir yakında..

Bizim de ilk incimiz bugün göründü.. Dün gece bağıra bağıra ağlamalarının sebebini anlamamıştık. Aylardır her şeye diş diyorduk ama dün gece gezme sonrası olduğundan heralde diş aklımıza gelmedi :) Darısı tüm bekleyenlerin başına, sorunsuz bir şekilde.. Bebeklerimizin dişleri de kendileri de sağlıklı olsun her daim inşallah...

Biz 3 gün önce başladık yumurtaya.
Şimdilik çeyrek kadar veriyoruz birkaç güne kadar yarıma çıkartacağız ve 2 günde bir tam sarı yemeye başlayacak.
Tabii biz 7,5 aylık olduk sizin için erken olabilir.

Şu kilo takıntısı geçmedi mi hala :) Oğlunuz gayet iyi maşallah. Öksürüğünü atlatır bir an önce inşallah. Erkenden konuşacak maşallah :)

kilo konusunda asla takıntılı değilim sadece çocuğunun kilosunu fazla dert eden arkadaşlara doktorun söylediği sözleri vurgulamak istedim.benim için kilosu değil sağlığı önemli.vallahi konuşacak mı bilemiyorum ama konuşursa oldukça geveze olacağı kesin anası gibi:9:

Son düzenleme:
ben çeyrek olarak veriyorum yumurta yaklaşık 1 haftadır.yoğurt yedirme çabalarım devam ediyor ve olumlu sonuçlar alıyorum her nekadar tadını beğenmesede eskisi gibi reddetmiyor.

Arkadaslar yumurtaya basladiniz mi ?

1/8 olarak veriyorum sarısını..

kilo konusunda asla takıntılı değilim sadece çocuğunun kilosunu fazla dert eden arkadaşlara doktorun söylediği sözleri vurgulamak istedim.benim için kilosu değil sağlığı önemli.vallahi konuşacak mı bilemiyorum ama konuşursa oldukça geveze olacağı kesin anası gibi:9:

Kusura bakmayın ben de sizi kiloyu dert eden annelerden biri sandım :) Bence de erken konuşacak :)

Merhaba kızlar, emirim hastaaaaa...cuma akşamından beri ara ara ateşleniyor, doktor teyzemiz kulaklarından iltihap olmuş dedi, o kadarda dikkat ettim yıkarken ama kayınvalidemlere gittiğimizde bir kaç sefer o da yıkadı kulağına su kaçırmış olabilir, hiç istemememe rağmen antibiyotik kullanıyoruz

sitede mi sorun var benim bilgisayarda mı bilmiyorum.ne zamandır bakıyorum ,son msj olarak nerdeyse 1 hafta önce yazdığım msj görünüyor.ben de hiç gelen giden yok diyorum.meğer burası bir hayli kalabalıkmış.niye böyle anlam veremedim.

ay benim kızım yumurtadan asla hazetmedi
şimdiye kadar verdiğim hiçbişiyi reddetmemişti ama yumurtayi vermemle diliyle itmesi bir oldu, annesine cekmiş :)
fakat kendisi tam bir yogurt canavari
ayrana bayiliyor
henüz kahvaltıya başlamadım
meyve püreleri çorba, yogurt biskuvi pekmez falan yiyoruz:emir_bebek:

ay benim kızım yumurtadan asla hazetmedi
şimdiye kadar verdiğim hiçbişiyi reddetmemişti ama yumurtayi vermemle diliyle itmesi bir oldu, annesine cekmiş :)
fakat kendisi tam bir yogurt canavari
ayrana bayiliyor
henüz kahvaltıya başlamadım
meyve püreleri çorba, yogurt biskuvi pekmez falan yiyoruz:emir_bebek:

bebe bisküvisi bende veriyordum özellikle akşam yatmadan tok tutsun diye devam sütüne 2-3 tane atıyordum ama beslenme uzmanı bisküvi vermememi söyledi içinde birçok katkı maddesi varmışmış.

bebe bisküvisi bende veriyordum özellikle akşam yatmadan tok tutsun diye devam sütüne 2-3 tane atıyordum ama beslenme uzmanı bisküvi vermememi söyledi içinde birçok katkı maddesi varmışmış.

yatmadan evvel bişi vermiyorum canım ben
en az 4-5 saat evvel son ogununu yedirip sonrasında sadece emziriyorum
katkı maddesiz ne var ki?
bebe biskuvisi değil de petitbor veriyorum
seviyo napiyim

yatmadan evvel bişi vermiyorum canım ben
en az 4-5 saat evvel son ogununu yedirip sonrasında sadece emziriyorum
katkı maddesiz ne var ki?
bebe biskuvisi değil de petitbor veriyorum
seviyo napiyim

Katkı maddelerinden koruyamayız yavrularımızı elbette ama en azından 1 yaşına kadar korumaya çalışalım. Bebe bisküvilerinde, bebe ekmeklerinde, normal bisküvilerde ve bir çok hazır gıdada "hidrojenize bitkisel yağ" kullanılıyor. Ve bu ne yazık ki kanserojen.. Bir çok bebek bu bisküvilerle büyüdü biliyorum. Onlara bir şey olmadı diyip mi tercih edelim. Ben böyle yapamadım.

ben; aman onu yemesin kanserojen aman buna dokunmasın mikrop kapar aman o kucaklamasın düşürür seklinde pimpiriklenen bir anne değilim
kan ilacı yerine pekmez, vitamin damlası yerine meyve suları ve güneş isigini tercih ediyorum
her yigidin yogurt yiyişi başkadır:42:

Back