2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

esracımm. evet biz de de var salya 2,3 aydan beri. ama diş yok hala.. hatta annem: benim çocuklarım hiç salyalı olmadı, eşninin tarafı salyalı galiba derken:)))) kayınvaldem de siz mi salyalıydınız demez mi:)))) tabiii ben aneneme inanıyorum ki zaten küçük kardeşlerimde salya görmemiştim hiç

canım sen de çok sıkıntı yaşamışsın. benim kızımda 2 kere geçirdi bu idrar yolu enf. u böbrekultrasonu, sintigrafi bilmem ne çok araştırdılar. artık bu sferde olsaydı sondalı film diyolar onu çekeceklerdi. şimdilik gerek kalmadı ama tekrar olursa ki inşallah olmaz kaçamıcaz çektircez. ben artık ıslak mendil kullanmıyorum pamukla temizlemeye başladım. iştahsızlık olayı da çok kötü biliyorum o dönemlerde insan çıldıracak gibi oluyo.

teşekkür ederim canım. evet ilaç kullansaydık çok üzülürdüm. esracım benimkide bu aralar aynen kucaktan inmiyo bide sürekli oyun istiyor. istediği bişey olmayınca da bağırıyor. büyüyorlar galiba artık sıkılııyorlar yatmaktan.

zap-zup teşekkür ederim canım. bende sütlü pirinçli kaşık maması veriyorum bikaç gündür. severek yiyor. birde kayısı yedirdim daha başlayamadım meyvelere. doktor 5 buçuk ayı geçsin yoğurda başla dedi. bikaç hafta sonra yoğurt mayalamaya başlıcam yani:)

adilemir çok geçmiş olsun canım.

offf anneler ya ek gıda başladınız mı neler veriyorsunuz???

biz yavaş yavaş başladık tatlım. malum ananeler çok aceleci ''herşeyden tatsın çocuk'' mantığı var onlarda. önce mevye suyu verdik az az, sonra sebze püresi, yoğurt derken, kahvaltıya bile başladık. pek iştahlı değiliz gerçi, hiç birini severek yemiyoruz maalesefff.

evet ben de denedim aslında. bebişim kaşıkla verdiğim herşeyi severek yiyor ama pirinçli sütlü mamaelma suyu, şeftali suyu verdim. kabızlık yaptı. tabii hepsini ayrı seferde verdim. bana hepsi kabızlık yaptı gibi geldi. bu durumda da rahatlayana kadar emmek istemedi. o sebeple kestim. sonra acele etmemeye karar verdim. çünkü verdiğim herşey sonuçta daha az emmesi demek. sadece aç olduğunu hissettiğimde vermeye karar verdim şimdilik.
sütlü pirinçli mama siz de de kabızlık yapacak mıpaylaşırsanız sevinirim. bir de ne mikatrada veriyorsunuz acaba??

idrar yolu enfeksiyonu... evet aslında biz de yaşadık. daha ilk aylarda geçmeyen sarılık için idrar yolu enfeksiyonu dendi. hastanede bile yattık. biz de üç defa antıbıyotık kullandık hastanedeki ile birlikte. sadece kusması vardı. çok sık ve hatta burundan püskürterek kusuyordu. dr umuz burundan püskürterek kusma üç defadan fazla oluyorsa durum ciddi olur demişti. üç defadan fazla olmadı sonra da kesildi zaten. sürekli idrar verdik tahlile tabii. en son stafılokok üredi. dr umuz bunun deride olan bir çeşit olduğu için yani pipiden bulaşabilme ihtimali olduğu için kesti şimdilik tedaviyi. ama tekrar bir idrar kültürü vereceğim bir ara. sünnet önerdiler tabii henüz yaptırmadım. ürolog ise bu çocuk dr larının bebeklere sürekli sünnet önermesini eleştirdi.
şu an için önemli bir şikayetmiz yok. ama dr umuz sürekli üç krıterden bahsetti: kusma, ateş, kılo alamama. burundan püskürterek kusma da idrar reflüsü bir ölçü. idrar reflüsü için de üç aşamadan söz ediliyorkılo alabildiğimiz sürece korkarak birşey olduğunu düşünmüyorum.

herkese merhaba,
bizde ek gıdalara yavaş yavaş geçiyoruz.şimdiye kadar elma ve şeftali suyu verdim.bugünde yoğurt mayaladım ilk defa ama yemedi sevmedi tadını.2 çay kaşığını zor yedi sonra istemedi bende zorlamadım tiksinmesin diye.sabah kahvaltıda 50 cc devam sütünün içine 1 çay kaşığı pekmez ve 2 tane bebe bisküvisi atıyorum.akşam üstü 3-4 gibi sütlü pirinç unu pişiriyorum severek yiyor tabi aralarda sürekli emziriyorum.akşam yatmadan öncede 150 cc devam sütünün içine 2 tane bebe bisküvisi atıyorum ve biberonla yediriyorum.bizim günlük beslenme şeklimiz böyle.oğlumun son aşısı yapıldı 2 bacaktan 1 koldan birde ağızdan.hemşire 1 yaşına kadar aşısının olmadığını söyledi.sadece 26/09/2011'de takip için gideceğiz.

merhaba arkadaşlar,

oğlum şuan 6 aylık oldu ve 5.5 aylıkken alt dişlerinden biri göründü..:) sürekli eli agzindaydı ve salyaları akıyordu gerçi hala öle...ve acaip huy değiştirdi...uykusu var 1 saatte zor uytuyorum ayagimda salla yok kucagimda al salla yok en son yenik düşüyo ve uyuyo...hiç sırtı yete gelsin istemiyor hep kucak istiyor yatirinca sürekli agliyor...onceki aylarda cok sakindi ve oyuncakları ile oyalanabiliyordu...sizin bebeişler nasil? diç çıkarma evresinde bunlar yaşaniyormu acaba??

birde doktor yavaş yavaş oturtun tek başina destekli olara demişti ama ben oturtma calişmalarini pek fazla yapamadim sizler otutmaya başladiniz mi? bizimki hemen öne dogru eyiliyor ve düşüyor bende zarar vermekten korkuyorum ve oturtamiyorum sadece kucagimda oturur pozisyonda tutuyorum?

bizim oğlanda daha diş falan yok.el sürekli ağızda,ne bulursa direk ağıza,salya desen sürekli çeşme gibi.
oturtma olayını denedi eşim bikaç kere dediğin gibi hemen öne atıyor kendini.kucağımızdayken oturur pozisyonda tutuyoruz

canım benmkide bu aralar bi değişik aynen yazdığın gibi hep kucak istiyor. zor uyuyor. hatta kucağı da geçtim dışarıya gitmek istiyor. babası işe giderken arkasından ağlıyor o da dışarı gitcekmiş. balkona çıkarıp susturuyorum artık. bu gün gezdirdim biraz dışarda çok mutlu oldu. gece uykuları da çok bozuldu. önceden güzel uyurdu şimdi kaç kere kalkıyo sabah kadar. salyalar da artık çeşme gibi akıyor.her şeyi ağzına sokma çabası içinde en son bugün ayaklarını ağzına sokuyodu. çoraplarını ıslatmış salyayla, abarttı benimki:) oturma olayına gelince oturmaya çok meraklı babası koltuğun köşesine yastıkla destekleyip oturtuyor. bana hala erken gibi geliyor. fazla oturmasına izin vermiyorum. ama kucağımızda hep oturma pozisyonunda. ama benim kızım 6 aylık olmadı daha:) 21 ocak doğumlu. erken doğum derken topikte en son doğum yapanlardan birisiyim:)

burda yazılanlara göre diş yolunu gözlemeye başlayalım,inşallah çabuk çıkar( kızım çok asabi arkadaşlar,kendini sıkıyor,kaskatı kesiliyor,bağırıyor...hiç ağlamayan çocuk salya sümük ağlıyor,ve tek sebebi kucak istemesi.almazsam nefesi kesilene kadar ağlıyor.2 gündür çok az yiyor,yedirmeye zorlarsam tükürük yağmuruna tutuyor.ve inanmazsınız,bir şekilde ağzına verdiysem,istemeden yuttuysa zorla kusuyoreşşek sıpası
dişten mi acababir de bütün nazı bana,şu an babası evde ,gayet mutlu,birlikte bağlama çalıyorlarritim duygusu bir hayli gelişti,önce babası vuruyor bağlamanın kenarına,kızım sırasını bekliyor,babası durunca o vuruyor,hey allaaaaam

benim oğlanında nazi bana ya...güne uykusuz başliyorum,sonra o öglen uyuyana kadar kahvalti yapamiyorum..uyutana kadar cnm çıkıyo tabi...sürekli kucak istiyor ve bende boyun düzleşmesi oldugu için artik cnm çok yanmaya başladi geçengün boynum bi tutuldu bi kerede 4 tane iğne yapildi ve zar zor kendime geldim..ve bu arada çok zayifladim 55 kg idim hamilelikten once 72 ye çıktım hamilelikte şuan 57 kg. oldum....ve kendimi çok bitkin yorgun hissediyorum...onun hiç bi ögününü atlamiyorum ama saniyorum ona iyi bakabilmek için benimde hasta olmamam lazim..kendime bakmak lazim ama olmuyor işte...diş olayı zaten bizi süründürüyor eskiden mutlu oldugu şeyler şarkilar oyuncaklar şimdi ona yetmiyor...diğer dişleri çıkana kadar napcaz bilmem ya...
ritim duygusu bizimkinde de var kuzeni ilk aylarda bu yana ona gitar çalıp şarki söylüyor...bizimki pür dikkat onu seyrediyor..:)

acaba diş acisina,kaşintisina ne iyi gelir ne yapsak da biraz rhatlasa bebişim...:44:

anneler diş çıkarmada damaklara temiz parmakla veya bir mendille calgel jel veya dentınox jel sürebilirzsiniz. dentıox jeli tavsiye ederimm. bizim henüz dişimiz yok. bakalım ne zaman göreceğiz ilk dişimizi:))))

kuzeyyıldızı,bana herkes yeşil soğan ver eline diyor.diş acısını alırmış,görünürde diş olmadığından denemedim ben.sen ver istersen,vardır bir bildiği eskilerin.
bu arada ben de nerdeyse lise kiloma düştüm ve çok halsizim.dediğin gibi iyi bakmamız gerekiyor kendimize ama nasıl:26:

ah ah birde ben eski kiloma dönsem.62 kiloyum yerimde sayıyorum.zayıflamam lazım özellikle beldeki simit denen çıkıntılardan biran önce kurtulmam gerek

Hah hahaha, aynı benim kızımı anlatmışsın. Ağlamayı bilmeyen çocuk ağlamayı öğrendi valla son 1 haftadır hemde ne ağlamak salya sümük görseniz dövüyolar bunu dersiniz, öyle timsah falanda değil bildiğin şakır şakır göz yaşıyla. Uyumak istemiyor, sonra uykuya sıkışıyor deliriyor. mama desen hak getire mıh gini bi kilitliyor ağzına açana aşk olsun. Mamaları yap dök otomatiğe bağladık artık. Bide inanılmaz terliyor, boncuk boncuk resmen. bizde diş mi acaba dedik ama sağlık ocağında hemşire baktı kabarıklık yok dedi, üzülüyordum başka bi hastalık falan mı var die ama sizinkilerde benimkinden farklı değilmiş yanii.

oğlumun boyu 65 cm kilosu 7400 gr

maşallah size canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…