2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun..Allah damatlıklarınıda göstersin derler değilmi:)

benim oğlumda şuan 5.5 aylık 2 hafta önce sünnet ettirdim...narkoz vermediler sadece pipisine bi igne yaptilar ve 3 dk. sonra işlem tamamdi..:)

ilk gün ilk çişlerinde biraz agladi...kucagimiza alirke,mama sonrası gaz çıkarmaya çalişirken sürtünmemesi için dikkat ettik..2. günden sonra rahatlayabildik wallahi...10. günde de tüm dikişleri düştü kendinden....

erkek bebek annelerine tavsiyem hemen yaptirsinlar 2 gün sıkıntı sonra cok rahat oluyor..doktorun dediğine göre idrar yolu enfeksiyonu olma olasiligida azaliyormuş

tekrar geçmiş olsun

ferro sanol demir açısından en iyi olanıymış...bende ilk hafta zorlanmiştim hatta vermem ben bu kötü şeyi oğluma demiştim...ama doktorum vermelisin dedi kansizlik ülkemizde cok fazla görülen bir rahatsizlikmiş....

ilk günler 4 sonra 5 sonra artirarak kilosu ile eşit oranda verilmeliymiş...ben damlanin hemen ardindan meyve suyu veriyorum...c vitamini demir emilimini azaltmiyor bildigim kadari ile...oğlumda o kötü tadi hemen unutup meyvenin tadini aliyo hoşuna gidiyor...

mama veya sütten en az 1 saat sonra vermek gerekiyor ve tekrar mama vermek için 1 saat beklemek gerkiyor o kısmı biraz zor işte...bende ilk mamayi veriyorm 2 saat sonra damlasini veriyorum ve sonrasinda sebze çorbasi ile karnını doyuruyorum

Kullanım Şekli:
İlaç bir miktar su ile yemeklerden derhal sonra alınır. Yetişkin Dozu: İleri demir yetmezliği anemilerinde, 1-2 hafta süre ile günde 2-3 kez yaklaşık 40 damla (1.5 ml) alınır. Bu doz daha sonra genellikle günde 2-3 kez yaklaşık 30'ar damla (1 ml)'ye indirilir. Bu miktar bütün hafif anemiler için yeterlidir. Kan tablosu normale dönüştükten sonra bile 8 ila 14 gün ilacın alınması sürdürülmelidir. Böylece organizmanın demir depoları doldurulmuş olur. Çocuk Dozu: Yaşlarına göre günde 5 ila 30 damla, öncelikle mama veya yemeklerine karıştırılarak verilir.

prospektüste bu şekilde yazıyor siz yemeklerde en az 1 saat sonra diyorsunuz.:44:

cancer evet,ben de anlamadım.dr bişey söylemedi,prospektüsünde yemeklerden hemen sonra dşyor.ben de öyle veriyorum.eczanede de tok karna diye yazmışlar kutunun üstüne.ama herkes aç karna veriyormuş.:44:

merhaba,

en dogrusunu doktorunuz bilir ama,benim bildigim süt ve süt ürünlerinden önce ve sonrasında buu saatlere dikkat etmek gerekiyor..birde bazi arkadaşlar sütünün içine katıp veriyormuş bu yanlışmış,süt demir emilimini nötr ediyormuş...yani ilaci boşuna vermiş gibi bişey olayu saniyorum

bende başlarda çok zorlandim,ama sonra mamasını verdikten 1-2 saat sonra ilaci verdim hemen ardindan agzinin tadi bozulmasın diye su veya meyve suyu-püresi verdim...en erken 1 saat sonrada tekrar mamasını verdim...ama bu aralar ek gida olayımz oldugu için damladan yarım saat 1 saat sonra falan rahatlıkla sebze çorbasını veriyorum hem aç kalmamışta oluyor...

benim iki doktorumda bu şekilde söyledi arkadaşlar ayrica sağlık ocagida bu şekilde soyledi ve sadece ardindan biraz su verebilirsin demiişti hemşire...

siz yinede bilir kişilere danışın..hetta nette araştirdiginizda da çıkıyor

Bana doktorum annesütüne karıştırıp verebilirsin ama mamalarla verme ilacın emilimini azaltıyor dedi. Meyvesuyunun içine de katılabilirmiş ama süt e süt ürünleriyle verilmiyormuş.

kuzeyyıldızı ben bu sefer enfeksiyona benzetemedim gaz sancısı gibi geldi. daha öncekiler gibi değildi. ama tahlillerde enfeksiyon çıkıyordu. başıma gelenlere inanamayacaksınız. günlerdir hastanelerde perişan olduk ve sonuçta bir kere daha devlet hastanelerine güvenim kalmadı. önce haftasonu çocuk acile gittik ben kan damlası vermeye başladığım gün öykünün rahatsızlandığını söyledim. doktor daha önce idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği için tahlil istedi. biz de ok dedik verdik. enfeksiyon çıktı. pazartesi uzman doktora götürdük bize hastanenin acilinde yapılan tahlil sonuçlarına güvenmediğini söyledi tekrar tahlil istedi. idrar vermek ne kadar zordur bilirsiniz. zaten elinize torbayı tutuşturup yapınca da ağzı açık tüplerde geri alıyorlar. neyse bu seferde idrarda enfeksiyon artı kristal çıktı az miktarda da kan varmış. kristal kum oluyomuş yani sonuca göre bebeğim kum döküyomuş. ama bakıyorum keyfi gayet yerinde. hatta huysuzluğu da gitti. dün bütün gece ağladım. neyse sabah daha önce gittiğimiz bi özel hastaneye gittik bizim doktorumuz hastaneden ayrıldığı için oraya gitmiyorduk. idrar tahlili istedi yine bu sefer daha steril ortamda torbayı onlar taktı takmadan önce özel bi bezle temizlediler. bikaç saat önce sonucumuz çıktı. enfeksiyon kum hiç bişey yok. kızım gayet iyi. şimdi idrar kültürü sonucunu bekliyoruz ki muhtemelen temiz çıkacak dedi doktor. konyada olan arkadaşlar varsa hastane ismi de yazayım ki benim gibi madur olmasınlar. meram eğitim araştırma hastanesi hatayı yapan hastane. ben şimdi o hastaneye nasıl güvenip de bir daha gideyim. günlerdir çektiğimiz sıkıntının üzüntünün hesabını kim verecek. çok doldum bu konuda arkadaşlar fazlaca uzattım kusura bakmayın.

ocak anneleri merhaba. benim oğlum da 17 ocak doğumlu. bebişlerimizin boy ve kololarını yazalım mı? ben merak ediyorum acaba nasıl gidiyoruz..

cok geçmiş olsun cnm ya...bilirim o durumları aynısını yaşamasamda benzerini yaşadim..oğlumun ellerinin üstünden olmadı kollarından kan alirlarken öldüm öldüm canlandim..şimdi yine kan tahlili yapılacak beni afakanlar basmaya başladi bile...(hele kız cocuklarında idrar örnegi almak daha zor tanık olmuştum..her hastaneye ve doktora da güven olmuyor bunu biliyorum..inan bana maddi olarak cok fazla iyi imkanım olmasada söz konusu oğlum olunca en iyi doktorlara götürüyorum...ama hiç bişey anne yüregi gibi olmuyor babalar bu konuda daha bi esnek...devlet has. sürünmeyi cocukları yogun yerlerde beklerken hasta etmeyi hesaba katmıyolar

merhaba ocak anneleri. ben henüz bebişime anne sütü dışında birşey vermedim.ne veriyorsunuz bebişlere??? kan damlasına başladınız mı?

evet canım her hastaneye güven olmuyormuş. ben eşime kızmıyorum çünkü bizim doktorumuz hastaneden ayrılınca yeni bir doktor arayışına girdik. babam bu devlet hastanesinde çalışıyor. çok övdü bize. yok böyle iyi yok böyle gelişmiş cihazları var niye siz illaki özele gidiyorsunuz dedi. bizde hadi gidelim bakalım dedik. değilse çocuğa verilen paradan hayatta kaçmam. kendimden önce gelir bebeğim eşim için de öyle biliyorum çok düşkün kızına. kötü bi talihsizlik yaşadık ama ben şüphelendim sonuçlardan yani kum döken bi bebek bu kadar normal olamaz dedim. aslında sadece enfeksiyon çıksa yine kullanacaktık antibiyotiği farkedemeyecektik. Allah korudu bebeğimi.

geçmiş olsun canım. idrar yolu enfeksiyonu nasıl anlaşılıyor? neyi vardı bebişin?

canım bizim bu seferki yanlışlık olmuş çok şükür kızım hasta değilmiş. ama daha öncekilerde en belirgin özellik iştahta azalma. kilo alamama. birde uyku problemleri. gaz sancısına benziyo. uykuda sıçramalar... kesin idrar tahliliyle anlaşılıyor. ama tahlillerine güvenebileceğin bir hastanede:))

tesekkur ederım kızlar...
carsamba kontrole gıttık...
gec kalınmıs bır sunnetmışş..meger ıkısındede yapışıklık varmış..abımız 5 yasını doldurmak üzere...onun daha cok yapışıkmış..daha ılerıde olsaymış daha zor bır sunnet olurmuş...sunnet derıdsı gelmemiş ..sıyırarak almış ürolojı doktoru.genız etı dıye amelıyat denılınce sunnete karar vermıştık.her ıste bır hayır varmış...hıç bır sıkıntısı olmamıstı ...doktor sıkıntısı olmadımı şimdiye kadar dedı..hiç dedımm..

şU Devlethanelerinden nefret ediyorum allah düşürmesin yani.aLLAH Korumuş bebeğini yağmurcum.adilemircim geçmiş olsun oğluşlarına.Allah sana güç kuvvet versin.Yasmin biz kızım kilo almadığı için ek gıdalara geçtik meyve ve sebze püresi veriyorum.Kan damlasına dabu hafta geçtik

geçmiş olsun..Allah şifa versin...

sormak istediigm idrar yolu enfeksiyonu oldugunu doktora gitmeden anlayabiliyormusun...ne gibi rahatszliklari oluyor.?

benim kızım da uzun süre bu meretle uğraştı ama iştahsızlık dışında hiçbi belirtimiz olmadı bizim ne yazıkki, ne ateş, ne kusma ne halsizlik, aksine gülücükler atıyodu sürekli ama iş mama yemeye gelince kıyamet kopuyodu

bana enfeksiyon demeyin kızlar, yaramı deşersiniz. hele devlet hastanesi hiçç demeyim. acı tecrübelerimiz var. 1 ocak doğumlu bi kızım var nisan dan haziran 7 ye kadar 3 kez antibiyotik kullandık. iştahsızlık nedeniyle gittik dr.a tahlil yapıldı bakteri üremesi varmış 7 gün antibiyotik kullanılcak dedii 3,5 aylıktı kızım daha, kullandık kontrole gittik geçmemiş dedi başka bi ilaç yazdı, hadiiii 7 gün yine kullandık 48 saat sonra gittik kontrole bu sefer başka bi bakteri üremiş dedilerr hooop yine farklı bi antibiyotik, düşünsenizeee 1,5 ayda 3 antibiyotik.İlaçlara rağmen kızın iştahı düzelmedi hiç. onu bırakın kız çocuklarından idrar almak ölümmm, hastanede saatlerce bekleyip idrar alamadan döndüğümüz bile oldu. 3.antibiyotik bitmeden aldık eskişehir acıbademe götürdük. check-up gibi bişi yapıldı, kanına,böbreğine, idrarına herşeyine bakıldı. sonuç bakteri makteri yoooookkkk.... Elde ne var Boşuna mahvedilmiş bi bağışıklık.

3 gündür yine aynı sıkıntılaar biberonu görünce ağlıyo, ek besin yemiyo, akşam 7 de 90-100 cc. mama yiyor gece 1 de ağlaya sızlaya 30-40 cc. anca. aç açına duruyo, sinirden komalardayım. Korkumdan dr. a götüremiyorum bile idrar yolu enf. çıkıcak yine die.

ocak anneleri merhaba. benim oğlum da 17 ocak doğumlu. bebişlerimizin boy ve kololarını yazalım mı? ben merak ediyorum acaba nasıl gidiyoruz..

Uzun zamandır kimse yazmıyo kuzuların gelişim durumunu, bende merak ediyorum aslında. benim DENİZ kızım da 1 ocak doğumlu, bugün aşılarımızı olduk. Boyumuz 67 cm, kilomuz 7.650 kg.

Sizinkiler ne alemde kızlarrr ?

yağmur çok üzüldüm,yazık etmişler bebeğine,neyse ki ilaç kullanmamışsınız.kime güveneceğini bilemiyor insan.biz de hastane sıkıntısı yaşıyoruz,dr bulamıyoruz bir türlü,inşallah ihtiyaç da olmaz.
kızım çok mızmız oldu,hep ilgi istiyor,kucak delisi oldu,huzursuzlanıyor...diş geliyor aklıma ama hiç belirti yok salyadan başka,o da 2. ayından beri var zaten.

öfff,eşim aradı,annesine gidecekmişiz.hazırlanıyım.amaaaaaaan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…