2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

muhallebının tadı mamalardan daha guzel de ondan ıçmıyor bence...

canım benım ya...hay allahım..neden boyle yapıyor bu bebiş..

slm bende ocak annesiyim hamileyken arada geliyordum doğumdan sonra uğrayamadım.
hoşgeldınn..nerdeydınn..

canım belkı yıne ıçer..kaç saatte bır ıçıyor..ve kaç cc. ıçıyor..

merhaba kızlar,nasılsınız?
uzun zamandır hiç giremiyordum hamileyken sık sık girerdim ama şimdi ikizler olunca bir de çalışınca pek fırsat bulamıyorum

adilemir,bizim en büyük sorunumuz bi beslenme düzenimizin olmayışı.kızımın doyması tamamen uykuya bağlı malesef.örneğin 1 hafta boyunca evden çıkmazsak,eve kimse gelmezse bir düzen oturtuyoruz.o hafta güzel besleniyor.ama olur da biri gelir veya biz bir yere gidersek(zorunlu olarak kayınvalidemlere gidiyoruz) uyku düzeninde en ufak bir şaşma olursa 3-4 gün aç duruyor diyebilirim.bugüne kadar en çok 900 cc içti bir günde.genel ortalama 700-850 arasında değişiyor.ama dediğim gibi düzen bozulursa limit olayı kalmıyor.6-7 saat aç durup 90 cc içtiği de oluyor.120cc içip 3 saat durduktan sonra bir 120 daha içtiği de.ama bütün bunlar benim tüm konsantremi ona verip başından ayrılmamamla gerçekleşiyor.eğer ona kalırsa bütün gün hiç uyumayıp bir yudum süt içmiyor.
serapcım çok sağol,inşallah sağlıklı olur bebeklerimiz..

hoşgeldin,ben de oğluşumdan pek fırsat bulamıyorum,ikiz bebişlerin nasıl?

iyiler teyzesi sağol,inşallah senin bebişin de iyidir.ama ikiz büyütmek gerçekten çok zor bazı geceler hiç denecek kadar az uykuyla sabahı getiriyoruz.bir de 5 yaşında kızım var o bazen ikizlerden de zor oluyor.
ne yapalım ALLAH sağlık versin de zorluklarına da katlanırız.

slm kızlar.oğlum daha iyi ama kusması kesilmedi.boğazının altı pişik oldu çok kötü kıpkırmızı.
vuslat hoşgeldin cnm bebişler nasıl?çalşıyorum demişsin kim bakıyor kuzucuklara?

slm kızlar.oğlum daha iyi ama kusması kesilmedi.boğazının altı pişik oldu çok kötü kıpkırmızı.
vuslat hoşgeldin cnm bebişler nasıl?çalşıyorum demişsin kim bakıyor kuzucuklara?

kusma demisin ya bzim kızlardan biri de çok kusuyo idrar tahlili falan da yapıldı bişey çıkmadı dr da bazı bebekler de 6 aya kadar olur dedi
bebeklere annem bakıyodu bu ara babam rahatsız annem onun yanında hastanede kalıyo 2-3 hafta kız kardeşim idare etti ama onun da ikizleri var artık ona da bak diyemiom geçen hafta eşim izin aldı alabilirse bu hafta da tekrar o bakacak alamazsa da bi bakıcı bulcaz mecburen.
1 ay kaldı okul kapansa 2 ay rahat oluruz da bakalım inş babam iiileşsin de gerisi bi şekilde yoluna girer

mrb benim bebğimde de dönem dönem kusmalar oluyordu ben üşüttüğünde kusmasının arttığını farkettim bu bi neden olabilir mi bebebkten bebeğe değişirama. birde beslenmesinden sonra 10 15 dk dik tutarsan kusma olayını engelleyebilirsin belki.bu pişikiçin en iyiçözüm nemlibez ile silme birde pişik kremlerinden sebamedi kullandım ama memnun kalmadım mustela bizim pişiklerimize çok iyi geldi.

anneleri en çok üzen konulardan biri çocuklarının beslenme sıkıntısı olsa gerek Allah yardımcın olsun inş.bu süreci atlatırsın.

zorluk çeken arkadaşlarıma sabır diyorum.inş. en kısa zamanda sorunlarınızı atlatırsınız.
bu arada herkese bir sorum olacak bebişlerinizin ayaklarını bastırıyor musunuz.ben erken diye hiç öyle bir girişimim olmadı.geçen teyzem bir baktım bastırmaya çalışıyor.bu kız hiç basamıyor hiç bastırmadın mı sen dedi.geç bile kalmışsın dedi şaırdım sizler ne diyorsunuz?

sipiga,
biz uzun zamandır bastırıyoruz kızımı,çekiç gibi dikiliyor valla.
daha önceki kontrolümüzde sağlık ocağındaki hemşire bastırabilirsiniz dedi,kızım da hep basmak istiyordu o gündür bugündür bastırıyoruz.hatta bir defa eşimi tay tay durdurmaya çalışırken yakaladım:26:elinden zor aldım çocuğu

geçmişi okuyamadan yazıyorum dün berbat bi gün geçirdim kızım rahatsızlandı gece hiç uyuyamadı. dün sabah acile götürdük. doktor bağırsakta parazitten şüphelendi. birde daha önce idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğimiz için idrar tahili istedi. annemlerin evi hastaneye yakın oraya gittik. idrar torbasını taktık beklemeye başladık bir türlü istediğimiz gibi alamadık. bu arada kakada yapması gerekiyordu tahlil için. günde 3-4 kere yapan bebek resmen dün kaka yapmadı ya. delirdik artık hadi kızım hadi kızım diye diye sanki anlayacak gibi. bu arada iştahsızlık problemimiz tavan yaptı. uyuyamadıkça mızıkladı. emzirmeye çalıştım almadı. saatlerce aç aç kaldı memeyi almamak için inat etti. sonra mama yaptım onu içti biraz. sonra yine saatlerce emmedi. bu arada göğüslerim sızlamaya başladı süt akmaya başladı. annem bi taraftan yok bu çocuk memeyi bırakır deyip durdu. sinirden ağlamaya başladım akşama kadar ne idrar ne de gaita tahlili verebildik. akşam artık ben sinirden bitmiş vaziyetteyken eşim eve gidelim artık yarın bakarız dedi. eve geldim uyur uyanık arası tek göğsümü emdi. diğerini de sağdım. gece neyseki emdi. ama az önce yine tek meme emdi az emdi ama bu bile sevindirdi beni. uyanıkken emdi diye eşimi aradım sevinerek.emmeyi bırakmasından korkuyorum dün o kadar üzüldüm ağladım annemde eşimde beni anlamıyor. sizler beni anlarsınız diye paylaşmak istedim. bu arada kızım az önce yaptı kakasını ama eşim toplantıya girmiş götüremiyoruz örneği.

benim kızım bi gün anakucağındayken koltuğu ayağıyla ittirdi sonra sallanabildiğini keşfetti. o günden beri sürekli anakucağında koltuğu tekmeleyerek sallanıyor. basmış kadar oluyor yani. hatta bu aralar baya kuvvetli ittiriyor çok hızlı sallanıyor ben kızım yavaş dedikçe de kahkaha atıyor. biraz yaramaz olcaz galiba:)

Çokk çook geçmiş olsun. İnşallah önemli bir şey değildir. Oğlu 2 aylıkken emmeyi bırakmış biri olarak bu konuyu kafanıza takmamanızı öneririm. Geçici bir dönem de olabilir bırakıyor da olabilir. Her iki durumda da boşuna üzülüyor olacaksınız. Ben çok ağladım üzüldüm ama olan oldu. Çok şükür sütümü sağıp veriyorum. Siz de mama vermek yerine sağıp verin isterseniz öyle anlarda.. Lütfen üzülmeyin, kızınızı zorlamayın..

Cancer çok geçmiş olsun.
Esracım allah yardım etsin ne zamandır düzelmedi bir türlü bebeğinin beslenmesi
vuslatyaren allah babana şifa versin ınşallah. Hem üç cocuk hem iş buna rağmen buraya girebilmişsin ya helal olsun sana. Allah kolaylık versin
Yağmurcum çok üzüldüm yaa allah şifa versin bebeğine . Kimseye aldırış etme sen bebeğin icin güçlü ol . İnşallah çabucak iyileşir
benim hala internetim yok telefondan girmekte zorlanıyorum ama devamlı takip ediyorum. Allaha emanet olun hepiniz

gece uykusuzluk sorunu bende de var.oğlum çok sık uyanıyor.5 aylık olduğundan beri uyutmak iyice zor oldu.önceleri emzirip geri yatırıyordum,şimdi yatağında oyun oynuyor kendi kendine.ben işe henüz başlamadım.bu uykusuzlukla nasıl çalışırım bilemiyorum.

slmm kızlarr yağmur geçmiş olsunn inşallh birşeyı yoktur cnm uzun suredır gıremıyordum evdekı bılgısayrda sorun var ben annemlerdeyım şu an. bebişleriniz nasıl birşeyler verıyor musunuz bebişlerinize

bebeişlere hasta annelere geçmiş olsun öncelikle...
bastırma konusunda , ben de bastırmuyırum ama kendisi yapmak istiyor yatarken de zaten çok hareketli bacaklarımı hep tepikliyor çok keyif alıyor. ayrıca ellerine ayaklarını verdim dün tutsun diye çok ama çok hoşlandı nasıl kahkahalar atıyor. gülemeleri süper bişey ya :)))

ve de çok güzel hafta sonuydu. kv lere gittik ama hiçbişeyi takmadım kafaya. oğlumlaydım hep. yine yüzünü örtmeye çalıştı kv uyutmaya çalışrken. taktı kafaya hanım illaki yüzünü örtecek uyusun diye. benim oğlanın da en sinir olduğu şey. çektim aldım örtüyü. anne hiç sevmiyor anla artık yani dedim. sonra oğlumu sallarken o da uyudu karşımda :)))

kvlerden sonra başka yere geçtik 1 saatlik yolculukla. koltuğunda uyudu yavrum. sonra kuzenler gittik . dün gece de orada kaldık. yani başka yerlerde de kalabiliyor olmak süper bişey. ışığıı, ısıyı ,uykuyu ayarladıktan sonra herşey yolunda. uyumakta zorlanıor ama ben yanına yatınca uyuyor canım. ve de bugün evimize glemden alışveriş merkezine gittik. 3 saat gezdik. feneriumda bir emzzirdim sonra arabasında uyudu. biz de alışverişler yaptık. yemek yedik babasıyla. hiç sorun olmadı.. güzel bir gündü. evimize geldiğimzide bi de komşu teyzeye gittik .. yani leyleği havada gördük.. tıpki eskisi gibi.. hadi hayırlısı ..

serapcım maşallah,gerçekten leyleği havada görmüşsün.
yağmur geçmiş olsun,inş. bişeyciği yoktur kuzunun.
ben de bugün yoğurt yedirdim kızıma,içine de elma rendeledim.sevdi,yedi güzelce.anladım ki benim kız sütten mamadan sıkılmış,farklı arayışlar içindedün muz yalattım,istiyorum diye ağladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…