2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ne bileyim hemşire öyle dedi anlamadım bugün iki saatten fazla durdu emmeden

evet bugün sütümü sagarken bi ara çok hızlı aktı olabilir çok aç oldugunda sabredemiyo belki kuzucugum aglayarak uyandı gögsümü verdim bir iki kere çekti başladı aglamaya sagıp haızrlamıştım hemen ısıttım biberondan içti bi güzel

o şekile almıyo malesef

çok iyi bilirim,almayınca almıyor...
inanır mısın,altını açınca rahatlıyor diye altı bezsizken bile denedim her şeyi göze alarak,yine almadı.
inşallah güzel güzel emer kızın.bu krizleri dönem dönem her bebek yaşıyor demek ki,atlatanlara ne mutlu:92:

bu arada ben de ilk adetimi oldum bugün.
We_racım ne dersin,emzirmeyim sütünü sağanlar daha mı erken adet oluyorlar ne:))

evet benim kızımda hep dik durmaya çalışıyor.
sizde de oluyor mu bilmiyorum.eşin dostun,akrabanın yanına çıkarmaya korkar oldum ben kızımı.kucağına alan pat diye oturtuyor dimdik.daha oturamıyor falan diyorum ama nafile,hatta biri baya alındı.yemek yiyorduk ,kızım yatıyordu.'ben alırdım ama tutmayı beceremiyorum çocuk hasta falan olur bu seferde 'dedi.ne insanlar var yaa,50 yaşında kadın bana bunu söyleyen.kendi torunu 6 aylık,'biz 3 aylıkken oturttuk hiç de bişey olmadı'diyor.tecrübeymiş!o kadar kızıyorum ki şu 'eskilere'.bitmedi gitti.kara düzen büyümüş bir çoğumuz,bakıyorum da Allah korumuş gerçekten.şimdi o kadar araştırıyoruz,doktorlara danışıyoruz.bir şey söyleyince adımız ukala oluyor,onlar bilmem kaç çocuk büyütmüş.
3 aylıkken çocuğa çorba vs. vermeye çalışmalar,daha el kadarken dimdik oturtmalar...anlatsam daha neler.artık tepki gördüğümde ben de doktorumun bana söylediğini söyleyeceğim.'sizin yetiştirdiğiniz nesil ortada,çok da parlak bir durumda değiliz ülke olarak.biraz müsade edin de bizim yetiştirdiklerimizi deneyelim bir de,daha kötü olacak değiliz herhalde'

senin yazdığın herşeye kesinlikle katılıyorum esra. çok haklısın. ben de o oturtmalarına çok kızdım. anlamıyorlar ama olsun olsun diyorlar alışsın gibi cümleler. 2 hafta sonra da zıplatmaya başlarlar , dur sen :)

esracım bende katılıyorum. benim annem daha 1 aylıkken zıplatmaya kalktı korkudan ne hale geldi bebeğim. beşiğine her yatırcağımda korkudan ağladı. bende çok kavga ediyorum etrafımdakilerle. sonra aynen esranın dediği gibi biz bilmemkaç çocuk büyüttük diye bide üste çıkıyolar

bide sürekli mama ver muhabbeti varki ona ayrıca sinir oluyorum. bu aralar kızım zorla emiyo derdi ne anlayamadım ama bende anne sütü alsın diye artık sağıp veriyorum. bezen emiyo bazen sağıyorum falan. annem direk sütün yok ondan emmiyo mama ver diyo. e olmasa sağdığımda çıkmaz dimi. mama takviyeside yapıyorum ama her öğün mama vermenin alemi yok. uff ben çok doluyum bu çevredekiler konusunda.

birde sese alıştırma meselesi. sesten çok irkiliyo kızım. yüksek ses rahatsız ediyo. yine annem alıştırmamışsın o yüzden diye bana kızıyo. ama benim elimde değil ani yüksek seslerden çok korkuyo. annem bağırarak seviyo ondan da korkuyo. sonrada fırça yiyen ben oluyorum

canım kızın baştan emiyomuydu güzelce yoksa hep böylemiydiniz
beninde annem çok bunaltıyo bazen beni kızım elini emiyo elini agzından alıyo emzik emiyo verme şu plastik şeyi diyo kızımla oynarken güldürüyorum güldürme şunu diyokardeşime diyorum agzı açık kaldı

bir tek ben değilmişim demek ki etrafından çeken.bazen gerçekten çok oluyorlar.
kızımı bi akrabamız daha kırkımız çıkmadan ayaklarının üstüne bastırmaya çalıştı,basamaz daha dedim.bastırmazsan öğrenmez,ben torunumu hep bastırdım diyor.diyemedim ben de senin torunun o yüzden mi durmadan ağlıyor diye.vakti gelince her şeyi çok da güzel yapıyorlar.fiziksel olgunluk oluşmayınca biz ne kadar zorlarsak zorlayalım,yapamayacaklar.

oyyyyyyy,süt varken mamaya mı zorluyorlar.daha neler artık!
mamanın içine cicibebe koy diyenleri de duydum ben

ay inanmıyorum aynı şeyi eşimde yaptı kırkımız çıkmadan yürütmeye çalışıo ben yapma etme deyince kızıyo bende yalan söyledim artık doktorun yanında bastırdım doktor kızdı çok fena dedim yoksa bastırıcaktı :26: kv bastırırkende anne bastırma diye azcık ayagı yere deyse uyardı

yi bari vazgeçmiş,benim eşim de neler neler yapıyor,çok hırpalıyor severken ama kızım da alıştı artık kıkır kıkır gülüyor.
emme sorununuz ne kadardır sürüyor sizin?

yi bari vazgeçmiş,benim eşim de neler neler yapıyor,çok hırpalıyor severken ama kızım da alıştı artık kıkır kıkır gülüyor.
emme sorununuz ne kadardır sürüyor sizin?

canım bu hafta pazartesi aşı olduktan sonra rahatsızlandı çok mızmız oldu az önce calpol verdim uyudu rahatladı öglen almadı sagıp verdim bende şimdi uyandı güzelce emdi onun öncesindede ara ara yapıyodu zorla emdiriyodum

bu aşılar beni çok korkutuyor,bizimde salı günü,inşallah sıkıntı çıkmaz.kaç tane bu ayın aşıları?yine 3 değildir umarım.
bizim emme sorunu da tesadüf müdür bilemem ama 2. ay aşısından sonra başladı ve sonuçta yenildik.o yüzden bu ayın aşısı da geriyor beni.çünkü hala tam düzen oturtamadık.

emiyodu yeni başladı böyle yapmaya. nedenini anlayamadım. bi kere de 2. ayda olmuştu böyle emmek istemediği dönem onu atlatmıştık. bunu da atlatırız inşallah

bizde aynen 2. ay aşısından sonra sorun yaşadık. onu atlattık çok şükür ama bende korkuyorum bu aşıdan tam da bu aralar emme problemleri yaşarken ayın 30unda aşımız var

sling muhabbetini uzatmaya gerek yok bence,beğenen alsın,beğenmeyen almasın...

kızıma oyun minderi sipariş ettim bugün markafoniden.çok donanımlı bişey değil ama zaten çabuk sıkılıyor çocuklar böyle şeylerden,çok pahalı bişey almaya gerek görmedim.indirim kuponum vardı bir de iyi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…