• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

4 - 6 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

* Bebeğinizi kucaklayın ve sevgi dolu sözler söyleyin.

* Bebeğinizle sık sık konuşun. Konuşurken gözlerine bakın.

* Bebeğinizi ismi ile çağırın.

* Bebeğinize obje resimleri gösterin, bu yaşlarda bebekler dünyayı keşfederken daha çok görme duyusunu kullanır.

* Bebeğinizin görüş alanı içinde ilginç obje veya oyuncakları hareket ettirin. Hareket onun ilgisini çekecektir.

* El ve ayak parmakları ile oynayın, özelllikle sayı sayarken.

* Onun yüzünüzü elleri ile araştırmasına izin verin.

* Tekerleme ve ninniler söyleyin. Bebekler tekrardan hoşlanırlar.

* Farklı şeyler görebilmesi için bebeğinizi yürüyüşe çıkarın ve gördüğünüz şeyleri ona anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önüne götürüp yüzünde değişik bölgeleri gösterin.

* Abartılı mimikler yapın, eğlenceli sesler çıkarın.

* Bebeğinizin oyuncakları ve diğer objeleri eline almasına ve yere atmasına izin verin. Bu, onun farklı sesleri, düşme kavramını ve ellerini kontrol etmesini öğrenmesini sağlar.

* Tahta kaşıklar veya başka basit aletlerle ritmik sesler çıkarın. Bebeğinizi de yapması için cesaretlendirin.

* Bir kutunun içine sallayınca ses çıkaracak malzemeler koyun. Bunların içinde ne olduğunu sorun ve objenin adını söylerken bebeğinizin dokunmasına izzin verin.

Son düzenleme:
ben edızı kucagıma fazla almıyorum..alişmasından ve kucak dıye aglamasından korkuyorum...ve çok çok konusup saatlerdce anlatmıyorum...çunku buyuk oglum ben konusmazsam aglardı..bu yuzden bır korkumda yanlız yapamaması..

Güzel anneler anneler gününüz kutlu olsun. Ben anneler gününün akşamı hastalandım. Ateş, halsizlik, ağrı.. Annem olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Bugün kendimi toparladım çok şükür. Annem gidecek yarın 3 hafta yok buralarda. Umarım bebeğim de ben de iyi oluruz hep.

Bu sık kaka yapması meselesi iyice kafama takılmaya başladı. glten de rota virüsü diyince acaba mı diyorum :26: 3. ayda aşımızı olmuştuk ama sonuçta iki dozu tamamlamadan etkisi olmaz heralde aşının. Neyse bu hafta kontrolümüz var bakalım dr ne diyecek.

Akşam uykusu meselesi bizde de var. Bazen çıldırasıya ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Ne yapsam uyumuyor. Bir şekilde bayılıyor en sonunda ama benim de mecalim kalmamış oluyor. O da ben de çok hırpalanıyoruz. Nasıl çözüm üretsem bilmiyorum.

Ben oğlumu kucağa fazla almamaya çalışıyorum. Yattığı yerden oyun oynayıp konuşuyorum. Tabi bir süre sonra çok sıkılıyor. Biraz dolaştırıyorum tekrar yatırıyorum. Ama konuşma olayımız feci. Ben vıdı vıdı o vıdı vıdı ne yapacağız bakalım :)

Güzel anneler anneler gününüz kutlu olsun. Ben anneler gününün akşamı hastalandım. Ateş, halsizlik, ağrı.. Annem olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Bugün kendimi toparladım çok şükür. Annem gidecek yarın 3 hafta yok buralarda. Umarım bebeğim de ben de iyi oluruz hep.

Bu sık kaka yapması meselesi iyice kafama takılmaya başladı. glten de rota virüsü diyince acaba mı diyorum :26: 3. ayda aşımızı olmuştuk ama sonuçta iki dozu tamamlamadan etkisi olmaz heralde aşının. Neyse bu hafta kontrolümüz var bakalım dr ne diyecek.

Akşam uykusu meselesi bizde de var. Bazen çıldırasıya ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Ne yapsam uyumuyor. Bir şekilde bayılıyor en sonunda ama benim de mecalim kalmamış oluyor. O da ben de çok hırpalanıyoruz. Nasıl çözüm üretsem bilmiyorum.

bence rota virüsü için endişelenmeyin..böyle bir durum olduğunu sizde sanmıyorum doktora gidecekmişsiniz sorun rahatlayın çok kafanıza takılırsa bir tahlil yazmasını isteyin dr dan.ben kendim istemiştim tahlil dr gerek yok demişti iiki istemişim diyorum şimdi..

benim kızım akşam maşallah uyuyor bizim gündüz uykusu çok az bu yüzden çok yoruluyorum..

Ben oğlumu kucağa fazla almamaya çalışıyorum. Yattığı yerden oyun oynayıp konuşuyorum. Tabi bir süre sonra çok sıkılıyor. Biraz dolaştırıyorum tekrar yatırıyorum. Ama konuşma olayımız feci. Ben vıdı vıdı o vıdı vıdı ne yapacağız bakalım :)

aynen bende yattığı yerden oynuyorum karşılıklı konuşuyoruz agulaşıyoruz..sıkılınca bir ev turu yaptırıyorum camdan bakıyoruz filan tekrar yatırıyorum arada arabasında gezdiriyorum keyifli ise hemen mutfağa geçip yemek yapmaya çalışıyorum konuşmaktan fenalık geldi yemek tarifi filan veriyorum kızıma artık ne yapayım ...:56:

aynen bende yattığı yerden oynuyorum karşılıklı konuşuyoruz agulaşıyoruz..sıkılınca bir ev turu yaptırıyorum camdan bakıyoruz filan tekrar yatırıyorum arada arabasında gezdiriyorum keyifli ise hemen mutfağa geçip yemek yapmaya çalışıyorum konuşmaktan fenalık geldi yemek tarifi filan veriyorum kızıma artık ne yapayım ...:56:

Hahhaha çok hamarat olacak senin kız desene maşallah :nazar: :66:

sağol dilek'cim umarım kolay olur.:31:
we-ra geçmiş olsun cnm.:71:
glten şimdiden bıktırma kızı mutfaktan sonra mutfağa sokamazsın.:69:
biz oğlumla o kadar çok konuşuyoruzki karşılıklı sonunda çenem ağrıyor.hergün dışardayız.anneme mutlaka hergün gidiyoruz,iki güne birde kayınvalideme gidiyorum öyle geçip gidiyor günler.:nazar:

İyi akşamlar arkadaşlar benim kızım beni çok üzüyo mama yemiyor anne sütü hiç almadı ilk aylar çok güzel yiyordu şimdi çokzor yediryorum biberonun ucunu kemiriyo içmemek için ağzından çıkarıyo çok üzülüyorum saatlerce aç duruyo vermesem istemiyor doktoruna götürdüm herşeyi normal çıkdı üçbuçuk aylık kiloso 6300 boyu 64 sizce normalmi yoksa benmi kafaya çok takıyorum bana akıl verin nasıl yedirebilirim

İyi akşamlar arkadaşlar benim kızım beni çok üzüyo mama yemiyor anne sütü hiç almadı ilk aylar çok güzel yiyordu şimdi çokzor yediryorum biberonun ucunu kemiriyo içmemek için ağzından çıkarıyo çok üzülüyorum saatlerce aç duruyo vermesem istemiyor doktoruna götürdüm herşeyi normal çıkdı üçbuçuk aylık kiloso 6300 boyu 64 sizce normalmi yoksa benmi kafaya çok takıyorum bana akıl verin nasıl yedirebilirim

bence çok iyi özellikle boyu uzun olacak maşallah. önemli olan sağlıklı olması. doktor iyi dediyse bence kafana takma. aldığı yetmese gelişimi böyle güzel olmazdı.

Boyu oldukça uzun kilosu da gayet iyi maşallah. :nazar: Üzmeyin kendinizi boşuna..

sanırım ilgisi var bende 10 gün oldu ilk regl olalı ilk üç gün sütüm çok azaldı hatta korktum sütüm kesildi diye sonra normale döndü

Oh rahatladım, inşallah benim de normale döner.

sağol dilek'cim umarım kolay olur.:31:
we-ra geçmiş olsun cnm.:71:
glten şimdiden bıktırma kızı mutfaktan sonra mutfağa sokamazsın.:69:
biz oğlumla o kadar çok konuşuyoruzki karşılıklı sonunda çenem ağrıyor.hergün dışardayız.anneme mutlaka hergün gidiyoruz,iki güne birde kayınvalideme gidiyorum öyle geçip gidiyor günler.:nazar:

demekki bu 2011 bebekleri çok muhabetçi olacak genelde herkez aynı şeyi söylüyor kuzucuklarla hep sohbet sohbet..

benim anneme gitmem için 2 minibüs değiştirmem gerek..hiç denemedim minibüsü belki sonra şuan eşim getirip götürüyor.kayınvalidem zaten 1 saat uzaklıkta ona daha 2 kere gittik..

arkadaşlar bişey danışcam size, 10 gün sonra kızım 4 aylık olacak ama beni çok yoruyo, uykusu gelince deli gibi ağlıyo sırtını yatağa koydurmuyo, emmiyo, napcamı şaşırıyorum 1 haftadır falan böyle bunun dışındada eli hep ağzında kendini kusturana kadar çıkarmıyo kussa bile çıkarmıyo sizler yaşıyomusunuz böyle durumlar? ha birde asla ne gece ne gündüz 1 saatten fazla uyumuyo yaa :S zombiye döndüm ..

merhaba şubat annesiyim ben arada size de bakıyorum bizden öncesiniz diye..kusması hakkında bir şey demiyecem ama 1 saatten fazla uyumaması açlıktan olabilir doymuyordur diye mama takviyesi yaptı bizim bazı arkadaşlarımız olumlu sonuç aldılar doktoruna bir danış istersen ek gıda bile başlanabiliyor 4. aydan sonra...uykudan önce ağlama benim kızımda da var müzikle ve emzikle sakinleşiyor anca ama biraz ağlamasına izin veriyorum..emziği alınca rahatlayıp uyuyor ...

allah kolaylık versın..ben konusuyorum...baya ılgılenıyorum..bırakınca aglıyor....
bende bıraz konusma aralarımızı uzattım...ödüm kopuyor vallahı abısının yaptıklarını yapacak diye...
kaka kaç kez yapıyor...5,6 kez mı..kakasında kan yada sumuksu bır sey yoksa endıse etme ...ama yınede ıçın rahatlasın dıye doktorunla telefonda gorusebıolırsın...
ooo hamaratlık sımdıden ogrenılmeye baslanmıs..
Kızlar bugün tam 4 aylık olduk ve az önce regl oldum. Bugün sütüm epey az geldi ilgisi var mı acaba? İlgisi varsa böyle mi sürecek?
canım hıç duymadım boyle bırsey..olsa mutlaka bıryerlerde okurduk...

gelısımı çok ıyı..çok zorlama bence bebegını canımm

bız 4.ay asılarımızı olmöaya gıdıyoruz bıraz dan....
offf ınşallah ateslenmez....
kaç kılo olmuş bakayım.. bu ay bebekler az kılo alabılıyor..

allah kolaylık versın..ben konusuyorum...baya ılgılenıyorum..bırakınca aglıyor....
bende bıraz konusma aralarımızı uzattım...ödüm kopuyor vallahı abısının yaptıklarını yapacak diye...
kaka kaç kez yapıyor...5,6 kez mı..kakasında kan yada sumuksu bır sey yoksa endıse etme ...ama yınede ıçın rahatlasın dıye doktorunla telefonda gorusebıolırsın...

Sabahları kaka faslımız epey oluyor. 3 kez batırırcasına yapıyor. Gün içinde de 2-3 kez yaptığı oluyor. Sümüksü şeyi çok anlayamıyorum canım. Sanırım yok. Kakanın rengi sarı. Bugün kötü kokuluydu, endişelendim. Bu ay fazla kilo da almadı sanırım iyice moralim bozuldu zaten minik. Yarın doktor randevumuz var, bakalım artık.. :18:

arkadaşlar 4 ayda 2 ayda oldukları aşılarımı oluyolar bizim hemşiremiz gitmiş burdan o fitil ver gelmeden önce demişti bende yarım fitil verdim geçen sefer akşam üstü mızırandı sadece aynı aşılarsa yine fitil vericem pazartesi günümüz ama şimdiden :18: böleyim

gece 4 te kalktım kızım için bir midem bulanıyo birazda başım dönüyo neyse o halde yattım sabah kalktım daha kötü bi ara ögürdüm lavaboda korkuyorum hamile olmaktan :18:adet olmadım hala karnım şiş bide bu belirtiler :18::18::18::18::18: eşim test alıp geldi korkudan yapamıyom ya hamile çıkarsam bide sezeryan :50::18::18::18::18::19:

Back