- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.801
Kızlar 2 gündür kızım az az sıralıyor kendi kalkamiyor daha ayağa..ben koltuğun kenarına koyunca koltuğun basından sonuna kadar gidiyor..ama sadece saga doğru..Kendisi koltuğun kenarında dizinin üzerine kalkabiliyor sadece..toto kalkmiyor bizdeki gelişmeler bu kadar..iyice değiştiler artık değil mı? Daha sosyal artık..söyleneni anlıyor..iletişim kurmaya çalışıyorlar..benim kızım çıssdan hayırdan anlamıyor ama daha..ya sizinkiler..yürütece koyduğum anda etrafa saldırmaya başlıyor..saksıda toprak sehpada örtü kalmıyor..acaba serbest mı bırakmalı yoksa kendine zarar vermediği sürece herseyi az az karıştırmasına müsaade mı etmeli..sakkucuuk tecrübeli annee..ne diyorsun biraz bu konuda fikir verir mısın canım?sanki merak duygusunu gidermek lazım gibi geliyor bana..siz ne diyorsunuz kızlar..
canım beniiim hayırlı olsun sırlamanız:)Allah yürüdüğü tüm yolları hayatı boyunca açık etsin.cidden artık epeyce değiştiler,ailenin bir ferdi olarak artık varlıklarını kendi hisleriyle belli ediyorlar,mesela akşam yemeğine yakın uyumuşsa artık onun da kalkıp bizimle masaya oturmasını bekliyoruz,ne hoşuna gitmişse ıııh ııh diye resmen belli ediyor ve kaşığa istediğini koyunca gülerek ağzını açıyor,istemediği birşeyde kafasını sağa sola hızlı hızlı sallıyor .,benim kuzu sıcak kelimesini artık çok net ayırt ediyor,özellikle çay içerken masada çaydanlık olunca hep uzanmak isterdi ben de ''o sıcak annecim uuuuf,çok sıcaaak''derdim ama hep aynı kelimeyi söyledim hatta azıcık elini değmesine müsade ettim ve şu anda sıcak kelimesini duyduğunda istemediğim birşeye yaklaşmıyor...canım serbestlik konusunda diğer ikisindeki gibi bunda da rahat bırakıyorum,evde hiçbirşeyi kaldırmadım,herşey eski düzen duruyor ,evet çoook çekiyor,dağıtıyor ama o dağıttıkça ben sıcak olayındaki gibi ''aaaa bozuldu ama bak çirkin oldu''diye papağan gibi tekrarlıyorum,dediğin gibi kendilerine zarar verecek birşey olasın da,örneğin çaydanlığa yaklaşmasına müsade ediyorum ama ortalığa çaydanlığı bırakıp odadan çıkmak da tehlikeye davetiye çıkarmak gibi birşey,ya da kesici bir aleti uzanabileceği bir masanın üstünde bırakmak benim hiçbirşeyin yerini değiştirmedim fikrime uymuyor tabii ki...2 gün önce abi ve ablasının dolabındaki kıyafetleri katlıyorum,o da dikildi yanıma ben koyuyorum alttan 2 rafı o boşaltıyor,ben koyuyorum o boşaltıyor,oyun gibi gördü işin açıkcası işime bile geldi,vakit geçirmek için acayip ilgi istiyor ve al sana dedim oturduğun yerden sen katla o boşaltsın ve papağan gibi aynı şeyleri tekrar et,güzel de oldu hanii...sürekli tekrar çok işe yarıyor,sıcaktaki gibi yine pencereden arabalara bakalım mı? sorusunu hemen anlıyor ve direkt pencerenin önüne gidiyor,ya da oyuncakları arasından arabayı ver deyince onu ayırd ediyor,anlıyacağınız arkadaşlar ben de sağlığını tehlikeye sokacak maddeler ayak altında olmadığı sürece bırakın dokunsunlar,döksünler,kirletsinler taraftarıyım,kendileri keşfettikçe öğrenmeleri daha hızlı oluyor,bize de doğru tepkiler ve sözcüklerle onlara yön vermek düşüyor
canım beniiim hayırlı olsun sırlamanız:)Allah yürüdüğü tüm yolları hayatı boyunca açık etsin.cidden artık epeyce değiştiler,ailenin bir ferdi olarak artık varlıklarını kendi hisleriyle belli ediyorlar,mesela akşam yemeğine yakın uyumuşsa artık onun da kalkıp bizimle masaya oturmasını bekliyoruz,ne hoşuna gitmişse ıııh ııh diye resmen belli ediyor ve kaşığa istediğini koyunca gülerek ağzını açıyor,istemediği birşeyde kafasını sağa sola hızlı hızlı sallıyor .,benim kuzu sıcak kelimesini artık çok net ayırt ediyor,özellikle çay içerken masada çaydanlık olunca hep uzanmak isterdi ben de ''o sıcak annecim uuuuf,çok sıcaaak''derdim ama hep aynı kelimeyi söyledim hatta azıcık elini değmesine müsade ettim ve şu anda sıcak kelimesini duyduğunda istemediğim birşeye yaklaşmıyor...canım serbestlik konusunda diğer ikisindeki gibi bunda da rahat bırakıyorum,evde hiçbirşeyi kaldırmadım,herşey eski düzen duruyor ,evet çoook çekiyor,dağıtıyor ama o dağıttıkça ben sıcak olayındaki gibi ''aaaa bozuldu ama bak çirkin oldu''diye papağan gibi tekrarlıyorum,dediğin gibi kendilerine zarar verecek birşey olasın da,örneğin çaydanlığa yaklaşmasına müsade ediyorum ama ortalığa çaydanlığı bırakıp odadan çıkmak da tehlikeye davetiye çıkarmak gibi birşey,ya da kesici bir aleti uzanabileceği bir masanın üstünde bırakmak benim hiçbirşeyin yerini değiştirmedim fikrime uymuyor tabii ki...2 gün önce abi ve ablasının dolabındaki kıyafetleri katlıyorum,o da dikildi yanıma ben koyuyorum alttan 2 rafı o boşaltıyor,ben koyuyorum o boşaltıyor,oyun gibi gördü işin açıkcası işime bile geldi,vakit geçirmek için acayip ilgi istiyor ve al sana dedim oturduğun yerden sen katla o boşaltsın ve papağan gibi aynı şeyleri tekrar et,güzel de oldu hanii...sürekli tekrar çok işe yarıyor,sıcaktaki gibi yine pencereden arabalara bakalım mı? sorusunu hemen anlıyor ve direkt pencerenin önüne gidiyor,ya da oyuncakları arasından arabayı ver deyince onu ayırd ediyor,anlıyacağınız arkadaşlar ben de sağlığını tehlikeye sokacak maddeler ayak altında olmadığı sürece bırakın dokunsunlar,döksünler,kirletsinler taraftarıyım,kendileri keşfettikçe öğrenmeleri daha hızlı oluyor,bize de doğru tepkiler ve sözcüklerle onlara yön vermek düşüyor
kızlar hafta sonu annemdeydim kızım bensiz durmamaya başladı annemlerde şaşırdı odadan dışarı çıkıyorum arkamdan ağlıyor hep yanında durucam anlayacağınız dışarı bir şey almaya gitmiştim arkamdan çok ağlamış böyle değildi önceden şu sıralar değişti evde de öyle başka bir odaya gidiyorsam onu da taşıyorum acaba ne yapmak lazım. erenhava anlatırdı hep kucağımda diye şimdi benimki de öyle oldu sizinkiler bu konuda nasıl ?
kızlar hafta sonu annemdeydim kızım bensiz durmamaya başladı annemlerde şaşırdı odadan dışarı çıkıyorum arkamdan ağlıyor hep yanında durucam anlayacağınız dışarı bir şey almaya gitmiştim arkamdan çok ağlamış böyle değildi önceden şu sıralar değişti evde de öyle başka bir odaya gidiyorsam onu da taşıyorum acaba ne yapmak lazım. erenhava anlatırdı hep kucağımda diye şimdi benimki de öyle oldu sizinkiler bu konuda nasıl ?
canım biz de evde akşama kadar yalnızız ya benim ki de öyle akşam ev halkı evde olsa da arkamdan benimle gelmek istiyor,wc ihtiyacım sabit saate bağlandı zaten,barsaklarımda uyum sağladı yazık,oğluşum uyur uyumaz ilk işim wc oluyor:).......canım benimkine de her hayır dediğimde sözümü dinlemiyor illa ki kendi istediğini yapacak,ama hafif çaydanlığın ısısından,ya da hoşuna gidebilecek camdan bakalım gibi kelimelere daha çok odaklanıyor,zamanla hepsini anlayıp öğrenecekler,bunlar daha alıştırma:)ben de söylüyorum hayır yapma diyorum ama devam ediyor cnm
mesela yürüteçle geziyor mutfakta çekmeceyi açıyor peçeteleri saçıyor etrafa hayır yapma diyorum hiç tınlamıyor devam ediyor ben de herhalde anlama vakti henüz gelmedi küçük diye düşünüyorum 1-2 aya daha iyi anlar diye düşünüyordum ama dediğin gibi şimdiden alıştırmak lazım
ben de seenin gibi yapmayı düşünüyorum bence evde nasıl öğrenirse başkasının evinde de öyle davranır
ben de park yatak kullanıyorum ama hiç sallanır şekilde kullanmadık onun için daha yeni gibi duruyor,biraz büyüsün abisinin odasına geçer zaten,sadece hastalık ve diş çıkarma döneminde kucakta ve ayakta pışpışlandı,nadiren de ayakta salladım o yüzden sallanmayı pek sevmiyor şimdikızlar merhaba park yatak kullananlar hala kullanabiliyo musunuz bizim park yatak artık iyice zorluyo bizi sallamaktan yazık alet dile gelcek.oda yapmamıştım evim küçüktü şimdi bu evim uygun ama bebek odası yapma kullanışsız diyenler çok.
sallanan beşik yada büyüyen sallanan beşik mi?yani sallancak tek olmazsa olmaz o ...kararsızlıktan uffff şaşırdım.sallanan ahşap beşikler dar ve küçük gibi siz neler kullanıyosunuz?acele cevap.öpüyorum sizleri ve bebişleri
maşallah prensese.tehlıkelı olmadıgı surece bırakıyorum ben bırakmasamda ılla ne zamn olsa saldırıyor.Kızlar 2 gündür kızım az az sıralıyor kendi kalkamiyor daha ayağa..ben koltuğun kenarına koyunca koltuğun basından sonuna kadar gidiyor..ama sadece saga doğru..Kendisi koltuğun kenarında dizinin üzerine kalkabiliyor sadece..toto kalkmiyor bizdeki gelişmeler bu kadar..iyice değiştiler artık değil mı? Daha sosyal artık..söyleneni anlıyor..iletişim kurmaya çalışıyorlar..benim kızım çıssdan hayırdan anlamıyor ama daha..ya sizinkiler..yürütece koyduğum anda etrafa saldırmaya başlıyor..saksıda toprak sehpada örtü kalmıyor..acaba serbest mı bırakmalı yoksa kendine zarar vermediği sürece herseyi az az karıştırmasına müsaade mı etmeli..sakkucuuk tecrübeli annee..ne diyorsun biraz bu konuda fikir verir mısın canım?sanki merak duygusunu gidermek lazım gibi geliyor bana..siz ne diyorsunuz kızlar..
kızlar merhaba park yatak kullananlar hala kullanabiliyo musunuz bizim park yatak artık iyice zorluyo bizi sallamaktan yazık alet dile gelcek.oda yapmamıştım evim küçüktü şimdi bu evim uygun ama bebek odası yapma kullanışsız diyenler çok.
sallanan beşik yada büyüyen sallanan beşik mi?yani sallancak tek olmazsa olmaz o ...kararsızlıktan uffff şaşırdım.sallanan ahşap beşikler dar ve küçük gibi siz neler kullanıyosunuz?acele cevap.öpüyorum sizleri ve bebişleri
yaa arkadaşlar Allah rızası için biri yardım etsin. beşiğin cibinliğini teline takamıyorum, kafayı yicem. bi ucundan geçirmeye başlıyorum, ters kalıyo, ön tarafı arkaya bgeliyor. nasıl geçirilir bu meret bilen var mı
ben de söylüyorum hayır yapma diyorum ama devam ediyor cnm
mesela yürüteçle geziyor mutfakta çekmeceyi açıyor peçeteleri saçıyor etrafa hayır yapma diyorum hiç tınlamıyor devam ediyor ben de herhalde anlama vakti henüz gelmedi küçük diye düşünüyorum 1-2 aya daha iyi anlar diye düşünüyordum ama dediğin gibi şimdiden alıştırmak lazım
ben de seenin gibi yapmayı düşünüyorum bence evde nasıl öğrenirse başkasının evinde de öyle davranır
canım bizim park yatağın sallama aparatını ben beğenmediğim için kullanmamıştım ana dizinde sonra ayakta sonra yaptırdığımız çingene beşikde uyuttum şimdi kolumda uyuyor,bende oda yapıcam diye çırpınıyorum büyüyen beşik alıcam en mantıklıso o hem sallanıyor hem büyüyor ilerde kardeşi olunca zaten ona büyük yatak alırız oda kardeşine geçer diye düşünüyorum ben,ben seniniçin bir model koyuyum ondan almayı düşünüyorum ebatı gayet büyükkızlar merhaba park yatak kullananlar hala kullanabiliyo musunuz bizim park yatak artık iyice zorluyo bizi sallamaktan yazık alet dile gelcek.oda yapmamıştım evim küçüktü şimdi bu evim uygun ama bebek odası yapma kullanışsız diyenler çok.
ben oğluma oda yaptım, yani oda takımı aldım
sallanan ve büyüyen beşik bizimki
ama biz hiç sallanmasını kullanmıyoruz
memnunum şimdilik
banada oda yapma yatmaz seninle yatıcak vs dediler ama oğlum 8. ayından beri kendi odasında yatıyor
tabi çocuktan çocuğada değişir.
benimkide bir iki amcasına amca çokta:)benim babama falan ağlıyordu alıştı yavaş yavaş hala ağladığı oluyor tabi bu dört ay sürdü:)benım kı hep aynı kımsenın kucagına gtmez bı yere gtsek kucagımdan ınmıyor başkasına gtmıyor anneme gttım saklnarak oda dan çıkıyordum anladıgı anda aglıyordu şimdıler de bıraz bıraz babaannesınde felan duruyor.ayy çok zor bır durum
Ben de tehlikeli olmayan seylere dokunup bakmasına müsaade ediyorum..uzmanların dediklerinden anladığım bu..doğru mü yapıyorum bilmiyorum egitimciyim ama teorikle pratik farklı oluyormuş..tabi ki gittiğimiz yerlerde ona buna saldırmasına izin vermeyeceğim..vermiyorum da..dikkatini başka seylere çekiyorum öyle zamanlarda..çünkü hayırdan ve durdan anlamıyor anlasa bile bildigini okuyor devamlı hayır diyip yüz göz olmak istemiyorum..evde pesinde geziyorum fakat hiç birşeyi de toplamadım..daha yürümedi gerçi ama yurtecteyken de pesinde geziyorum örtü çekiyor kitapları dokuyor dolapları acıyor..bu donem geçici diye düşünüyorum merak ediyorlar haklı olarak ve her şeyi incelemek hakları..mesela benim salon orta sehpamın örtü üzerinde süsler var..tabi kırılacak seyler değil eline batacak falan..ilk baslarda hep karıştırıyordu hiç seslenmedim ama kaldırmadım da..o dağıttı ben topladım..şimdi merakı gecti bugün baktım ellemedi bile..inşallah doğru yapiyorumdur..ilk cocuğum Çıraklık eserim olacak:) sakkucuk seninki mesela canım ustalık artık:) Allah bize de nasip etsin o günleri tabi..ilkler biraz zor oluyor ama ilk heyecan da başka sanirim..
ilahi jojop!!!gerçekten tam ustalık eseri oldu,çok özenerek yaptık:)))çok güldüm yaaa...ama emin ol 1.2. ya da 3. hiç farketmiyormuş,hepsinin heyecanı da aynı ve inan olgunlaştıkça heyecan ve bekleyiş de bir o kadar fazla oluyormuş,evet Allah isteyen herkese çıraklık,kalfalık ve de ustalık dönemlerini tattırsın,inş senin ustalık döneminde de seneler geçse de görüşüyor oluruz:)))
Doğru aslında canım eminim öyledir..hepsinin sevgisi ayrı ayrı olduguna göre heyecanı da ayrı ayridir..inşallah canım hep 3 tane istemisimdir ama kısmet tabi bu isler hayırlısı olsun..ben kk can kopamicam sanirim iyice hastalık oldu buraya bakmadan edemiyorum inşallah 3. De olursa gene görüşüyor oluruz..senin 2 kız mı 2 oğlan miydi canım?