-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.781
gecmış olsun dıştendr ust dışler çok zorladı bızı
diştendir canım,geçmiş olsun...erenhava dediğin gibi bizim de üst dişler daha zor çıktı,hatta üst yanda köpek dişi olabilir demiştim ama üst ortadan önce üst yan dişleri çıktı,orta boş kaldı çok komik görünüyor:)
sağolun kızlargeçmiş olsun canım
ne şeker durur:)
cnm bir yaşından önce inek sütü önermiyorlar doktorlar ben muhallebi bile yapmıyorum o yüzden bir ara yapmıştım ama son zamanlarda aptamil kaşık maması verdim ama yine de sen bilirsinay kızlar uykusuzum yorgunum bizimki gece yine mızırdandı hep kucağımdaydı eşimin ayağında benim kucağımda sabah ettik şimdi de uyuyalı bir saat olmadan kalktı yine artık kakasını bir gün durup bir gün yapıyor kakasını yapamadığı günün gecesi ve ertesi gün yapana kadar böyle oluyor kabız değil normal yapıyor uykusuzluktan başım ağrıyor ne zaman düzene girecek uykusu iyice agresifleşiyorum bu yüzden o kadar uykusuzluğa bir dk yerinde durmuyor bıdığım,ben artık yemek vermiycem gazdan uyumuyor ya süt vericem hep yoksa hep gaz oluyor dün sek günlük süt aldırdım artık normal süt vermek istiyorum babası istemiyor ama sabah verdim ben mamadan fayda yok kilo almıyor boy uzamıyor belki süt fark eder.Hafif de öksürüğümüz var ama gece öksürmedi ilaç kullanmak istemiyorum kadir tuğcunun yöntemini yaptım ballı limon verdim işe yaradı sanırım
merhaba kızlar taşındıııım... eşimin tayini nevşehire cıktı artık burdayız.bebekle taşınmak çok zor oluyomuş.
bu taşınma arasında stresten mi düzensizlikten mi artık emmeyi bırakıyo gibi bari 1 yaşına gelseydi çok takıyorum ...bu durumu yaşayan var mı?zaten az emiyodu son zamanlarda ama şimdi tamamen bırakcak gibi.
öpüyorum bebişleri ...
canım emin ol aynı durumdayız,ciddi bir ateşi,öksürüğü,burun akıntısı,ishali..vs yoksa kesin diştendir,zorlanıyor kuzucuklar,bizim de daha dün alt ve üst iki yanlar derken bugün de orta ikiler çıkmış,20 gününiçinde 6 diş birden çıkıyor ,dolayısıyla acısının yanında bebişler ağızlarının içinde alışık olmadıkları bir cisimle karşılaşıyorlar,hatta ilk günler sürekli diliyle dişini itiyordu,şimdi alıştı ama huysuzluk uykusuzluk devam ediyor,geçici bir süreç olacağını düşünerek rahatlamaya çalış,bir de güzel arkadaşım sakın yemek vermiyeceğim deme!!!!kilo almıyor takıntısından kurtulmaya çalış,demek ki bünyesi öyle canım,sen ve baba da zayıfsa fazla beklentin olmasın ve kendini yıpratma...tam ek besine alıştı derken ve en önemli geçiş dönemiyken yemeği kesip sütle devam edersen sil baştan bir durum yaşarsın,iyice büyür ve katı gıdaları vermekte daha da zorlanırsın,bırak yiyorsa yiyebildiği kadar yesin haa yeterli olmadığını düşündüğünde yemeğinin arkasına sütünü ver ve tekrar acıkıp iştahla yemesi için ona süre tanı,hemen 2 saat geçince tekrar yedirmeye çalışma,inan acıkmaları için onlara süre tanırsan daha güzel yemek yiyorlar,artık alışkanlıklarının oturmaya başlayacağı şu dönemde onu yemek yemekten mahrum etme,şurada 2-3 aya kadar verdiğin süt hiçbir şekilde enerji ihtiyacını karşılamayacak ve tekrar ek gıdaya,yemeklere alıştırman 3-5 misli zor olacak,senin üzülmemen ve ilerde daha da zorluk çekmemen için kendimce fikirlerimi yazdım arkadaşım,Allah kolaylık versinay kızlar uykusuzum yorgunum bizimki gece yine mızırdandı hep kucağımdaydı eşimin ayağında benim kucağımda sabah ettik şimdi de uyuyalı bir saat olmadan kalktı yine artık kakasını bir gün durup bir gün yapıyor kakasını yapamadığı günün gecesi ve ertesi gün yapana kadar böyle oluyor kabız değil normal yapıyor uykusuzluktan başım ağrıyor ne zaman düzene girecek uykusu iyice agresifleşiyorum bu yüzden o kadar uykusuzluğa bir dk yerinde durmuyor bıdığım,ben artık yemek vermiycem gazdan uyumuyor ya süt vericem hep yoksa hep gaz oluyor dün sek günlük süt aldırdım artık normal süt vermek istiyorum babası istemiyor ama sabah verdim ben mamadan fayda yok kilo almıyor boy uzamıyor belki süt fark eder.Hafif de öksürüğümüz var ama gece öksürmedi ilaç kullanmak istemiyorum kadir tuğcunun yöntemini yaptım ballı limon verdim işe yaradı sanırım
yeni yeriniz hayırlı,uğurlu olsun,nevşehir olmasına çok sevindim,herşey gönlünüzce olsun...merhaba kızlar taşındıııım... eşimin tayini nevşehire cıktı artık burdayız.bebekle taşınmak çok zor oluyomuş.
bu taşınma arasında stresten mi düzensizlikten mi artık emmeyi bırakıyo gibi bari 1 yaşına gelseydi çok takıyorum ...bu durumu yaşayan var mı?zaten az emiyodu son zamanlarda ama şimdi tamamen bırakcak gibi.
öpüyorum bebişleri ...
evet kızlar hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bu dönemde ,bizim de mısır gibi arka arkaya patladı hepsi,ben bile şaşırıyorum 20 günde 6 diş ve dediğin gibi mızmızlık ve uykusuzluk hat safhada...kızlar kızım yine geceleri gözü kapalı ama mızırdanıyor, ıhlıyor habire bakalım diş gelecek mi alt dişleri çıkarken de aynı olmuştu.
cnm sen vitamin falan kullanıyomusun
kan ilacı vs?
sağolun kızlar
cnm bir yaşından önce inek sütü önermiyorlar doktorlar ben muhallebi bile yapmıyorum o yüzden bir ara yapmıştım ama son zamanlarda aptamil kaşık maması verdim ama yine de sen bilirsin
bal da 1 yaşından önce verilmemesi gerektiğini biliyorum alerji olabilir diyorlar
hayırlısı olsun
benim ki emiyor ama eskisi gibi değil hele geceleri en az 3 kez kalkıyor emziriyorum ağlamaya devam ediyor devam sütü yapıyorum dalıyor bazen de göğsümde uyuduğu da oluyor belli olmuyor
canım emin ol aynı durumdayız,ciddi bir ateşi,öksürüğü,burun akıntısı,ishali..vs yoksa kesin diştendir,zorlanıyor kuzucuklar,bizim de daha dün alt ve üst iki yanlar derken bugün de orta ikiler çıkmış,20 gününiçinde 6 diş birden çıkıyor ,dolayısıyla acısının yanında bebişler ağızlarının içinde alışık olmadıkları bir cisimle karşılaşıyorlar,hatta ilk günler sürekli diliyle dişini itiyordu,şimdi alıştı ama huysuzluk uykusuzluk devam ediyor,geçici bir süreç olacağını düşünerek rahatlamaya çalış,bir de güzel arkadaşım sakın yemek vermiyeceğim deme!!!!kilo almıyor takıntısından kurtulmaya çalış,demek ki bünyesi öyle canım,sen ve baba da zayıfsa fazla beklentin olmasın ve kendini yıpratma...tam ek besine alıştı derken ve en önemli geçiş dönemiyken yemeği kesip sütle devam edersen sil baştan bir durum yaşarsın,iyice büyür ve katı gıdaları vermekte daha da zorlanırsın,bırak yiyorsa yiyebildiği kadar yesin haa yeterli olmadığını düşündüğünde yemeğinin arkasına sütünü ver ve tekrar acıkıp iştahla yemesi için ona süre tanı,hemen 2 saat geçince tekrar yedirmeye çalışma,inan acıkmaları için onlara süre tanırsan daha güzel yemek yiyorlar,artık alışkanlıklarının oturmaya başlayacağı şu dönemde onu yemek yemekten mahrum etme,şurada 2-3 aya kadar verdiğin süt hiçbir şekilde enerji ihtiyacını karşılamayacak ve tekrar ek gıdaya,yemeklere alıştırman 3-5 misli zor olacak,senin üzülmemen ve ilerde daha da zorluk çekmemen için kendimce fikirlerimi yazdım arkadaşım,Allah kolaylık versin
yeni yeriniz hayırlı,uğurlu olsun,nevşehir olmasına çok sevindim,herşey gönlünüzce olsun...
evet kızlar hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bu dönemde ,bizim de mısır gibi arka arkaya patladı hepsi,ben bile şaşırıyorum 20 günde 6 diş ve dediğin gibi mızmızlık ve uykusuzluk hat safhada...
merhaba kızlar taşındıııım... eşimin tayini nevşehire cıktı artık burdayız.bebekle taşınmak çok zor oluyomuş.
öpüyorum bebişleri ...
canım emin ol aynı durumdayız,ciddi bir ateşi,öksürüğü,burun akıntısı,ishali..vs yoksa kesin diştendir,zorlanıyor kuzucuklar,bizim de daha dün alt ve üst iki yanlar derken bugün de orta ikiler çıkmış,20 gününiçinde 6 diş birden çıkıyor ,dolayısıyla acısının yanında bebişler ağızlarının içinde alışık olmadıkları bir cisimle karşılaşıyorlar,hatta ilk günler sürekli diliyle dişini itiyordu,şimdi alıştı ama huysuzluk uykusuzluk devam ediyor,geçici bir süreç olacağını düşünerek rahatlamaya çalış,bir de güzel arkadaşım sakın yemek vermiyeceğim deme!!!!kilo almıyor takıntısından kurtulmaya çalış,demek ki bünyesi öyle canım,sen ve baba da zayıfsa fazla beklentin olmasın ve kendini yıpratma...tam ek besine alıştı derken ve en önemli geçiş dönemiyken yemeği kesip sütle devam edersen sil baştan bir durum yaşarsın,iyice büyür ve katı gıdaları vermekte daha da zorlanırsın,bırak yiyorsa yiyebildiği kadar yesin haa yeterli olmadığını düşündüğünde yemeğinin arkasına sütünü ver ve tekrar acıkıp iştahla yemesi için ona süre tanı,hemen 2 saat geçince tekrar yedirmeye çalışma,inan acıkmaları için onlara süre tanırsan daha güzel yemek yiyorlar,artık alışkanlıklarının oturmaya başlayacağı şu dönemde onu yemek yemekten mahrum etme,şurada 2-3 aya kadar verdiğin süt hiçbir şekilde enerji ihtiyacını karşılamayacak ve tekrar ek gıdaya,yemeklere alıştırman 3-5 misli zor olacak,senin üzülmemen ve ilerde daha da zorluk çekmemen için kendimce fikirlerimi yazdım arkadaşım,Allah kolaylık versin
yeni yeriniz hayırlı,uğurlu olsun,nevşehir olmasına çok sevindim,herşey gönlünüzce olsun...
evet kızlar hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bu dönemde ,bizim de mısır gibi arka arkaya patladı hepsi,ben bile şaşırıyorum 20 günde 6 diş ve dediğin gibi mızmızlık ve uykusuzluk hat safhada...
canım yeni yeriniz hayırlı olsun çok zor olur bilirim bizde altı aylıktı kuzum taşındığımızda,canım benimki de az emiyor ama ben her fırsat da ağzıne veriyorum memeyi:)bir iki damla bile gitse kar diye gece bir de uykusuzuzluğa katlanıyorum üç dört defa emziriyorum başka türlü emmiyor uzun süreli,yine doymuyor çünkü süt az sonra mama yapıyorum en son.
canım teşekkürler sen aklıma geldin hep zaten iller arası bebekle taşınmak zor oluyomuş anlıyorum seni.
gece deniyorum emzirmeyi ama pek gönlü olmuyo umarım geçici bir süreçtir tabi sütümde pek yok dediğin gibi son zamanlarda emziriyodum ama yine ağlıyodu.
devam sütü ve diğer hazır mamalar benimde hiç içime sinmiyo ama 1 yaşına kadar devam sütü vercem ondan sonra hemen inek sütüne geçmeyı düşünüyorum zaten az kaldı.tamamen ek gıdadan kesme canım ama farklı bir yöntem inanıyorsan dene bakalım inşallah iyi
sonuç alırsın
ay kızlar uykusuzum yorgunum bizimki gece yine mızırdandı hep kucağımdaydı eşimin ayağında benim kucağımda sabah ettik şimdi de uyuyalı bir saat olmadan kalktı yine artık kakasını bir gün durup bir gün yapıyor kakasını yapamadığı günün gecesi ve ertesi gün yapana kadar böyle oluyor kabız değil normal yapıyor uykusuzluktan başım ağrıyor ne zaman düzene girecek uykusu iyice agresifleşiyorum bu yüzden o kadar uykusuzluğa bir dk yerinde durmuyor bıdığım,ben artık yemek vermiycem gazdan uyumuyor ya süt vericem hep yoksa hep gaz oluyor dün sek günlük süt aldırdım artık normal süt vermek istiyorum babası istemiyor ama sabah verdim ben mamadan fayda yok kilo almıyor boy uzamıyor belki süt fark eder.Hafif de öksürüğümüz var ama gece öksürmedi ilaç kullanmak istemiyorum kadir tuğcunun yöntemini yaptım ballı limon verdim işe yaradı sanırım
hayırlı olsun yenı evın canım.sen yıne de emzırmeyı bırakma her fırsatta sok agzına.ozellıkle gecemerhaba kızlar taşındıııım... eşimin tayini nevşehire cıktı artık burdayız.bebekle taşınmak çok zor oluyomuş.
öpüyorum bebişleri ...
ust dışlerdır çok zor çıkıyorlarkızlar kızım yine geceleri gözü kapalı ama mızırdanıyor, ıhlıyor habire bakalım diş gelecek mi alt dişleri çıkarken de aynı olmuştu.
bızım dr da artık junıor a gec yavş yavş dedıcanım teşekkürler sen aklıma geldin hep zaten iller arası bebekle taşınmak zor oluyomuş anlıyorum seni.
gece deniyorum emzirmeyi ama pek gönlü olmuyo umarım geçici bir süreçtir tabi sütümde pek yok dediğin gibi son zamanlarda emziriyodum ama yine ağlıyodu.
devam sütü ve diğer hazır mamalar benimde hiç içime sinmiyo ama 1 yaşına kadar devam sütü vercem ondan sonra hemen inek sütüne geçmeyı düşünüyorum zaten az kaldı.tamamen ek gıdadan kesme canım ama farklı bir yöntem inanıyorsan dene bakalım inşallah iyi
sonuç alırsın
canım eşimde istemiyor ikisini kullanmamı ama oldum olası mama bana itici geliyordu sonuçta o da süt ihtiva ediyor ben kadir tuğcuyu takip ediyorum bir çok hastası var yöntemleri sayesinde bebekler hastalıkları ilaçsız rahat atlatıyor o verin bal ve süt diyor mamacılara kanmayın diyor açıkcası benimde duymak istediğim bu eşim ikna olmuyor ama benim içimdeki ses onun doğru olduğunu söylüyor,sende kadir tuğcuya bak istersen farklı bir doktor
canım ben hemen hemen demir damlası kullanmadım diyebilirim,ara arav kan ölçümü yaptırdık ve demir içerikli gıdaları da düzenli alıyor ve bir de çok kabızlık yaptı onun için kullanmadım ama vitamin ben de doğduğundan beri multi-tabs veriyorumCanım kan ilacı bitti ve iki haftadır kullanmıyorum dedim ya kadir tuğcunun taktiklerini uygulamaya çalışıyorum,d vitamini kullanıyorum onu da değiştiricem multitabs kullanıcam onun içinde a c vitaminleride var
ben de hemen ilaç taraftarı değilim,ateşi bile çıkınca düşürmek için ilk üstünü çıkarıyorum,olmadı ılık duş aldırıyorum buna rağmen düşmezse genelde fitil kullanıyorum,burun tıkanıklığında ise içim rahat olarak serum fizyolojik ve okyanus suyu(tonimer-baby) ve de soğuk buhar uyguluyorum,tabii ilk hafta hastalıkta sabır istiyor,hatta grip için derler ya ilaç kullanmazsan 7 gün,kullanırsan 7 gün sürer diye,yani kullansan da kullanmasan da gripte ilk hafta zaten hastalıkla geçiyor,örneğin 20 gün önce burun akıntısı ve hafif hapşuruk başladı,hiç müdehale etmedim sadece uyurken odada soğuk buharı açık tuttum ve 3. gün kendilinden atlattı,buna rağmen hastalıkta kötüleşme oluyorsa ve doktor uygun görüyorsa ilaç kullanmaktan başka çare yok,aslında biraz dayanabilsek bir pediatristin dediği gibi bırakın çocuklar hastalansın,ateşlensin ve kendileri mücadele etmeyi öğrensin,böyle çocuklar daha sağlıklı oluyor demişti,doğru ama anne yüreği işte:)ben keçi sütünden bir dönem yoğurt yapıyordum ve öğlen çorbalarına koyuyordum,şimdi inek sütüne döndüm,öğlen patates çorbasına 1 çay bardağı kadar süt koyuyorum,bir de canım aklıma şu geldi,ben 2. çocuğumda paça çorbasını çok yedirdim,9. aydan sonra verilebiliyor,biliyorsun reflü hastasıydı ve yaşıtlarınan zayıftı ama paça çorbasından boyu hiç kısa kalmadı,kemikleri çok güçlendiriyor,deneyebilirsin,gaz sancıları için de biogaia diye bir damla var,hem gaz sancısını kesiyor hem de sindirimi düzenliyor,%100 bebek dostu bir damla ,doktoruna sorarak kullanabilirsin,bizim gaz sancılarımızı bayağı rahatlatmıştı,sadece ilk 1 hafta düzenli kullanarak faydasını hissetmeye başlıyorsun,1-2 günde belli etmiyorSağol canım hepinizin fikirleri emin ol önemli benim için o yüzden sizlere soruyorum sen birde deneyimli annesin,yemekten tam kesmiyorum doyacak kadar vermiycem sadece çünkü gaz problemi çok oluyor yoksa yemek istiyor sadece az yiyor,o acıkmadan mama demeden vermiyorum zorlamıyorum,sen keçi sütü kullanıyormuydun yanlış hatırlamıyorsam,gazı içinde aptamil conformil iyi geldi ama yemeği çok yediği günler gazı çok oluyor,bu arada alttan diş çıkacak yine sanırım dokundurtmuyor dün öksürüğe ateş eklendi ama bu sefer ilaçsız atlatmak istiyorum ateş aslında iyi bir şeymiş gece sadece çok huzursuzlanınca bir çay kaşığı calpol verdim ama bu sefer oğlumu ilaca boğmak istemiyorum umarım doğru yapıyorumdur,sen ilaç konusunda ne yapıyorsun hasta olunca hemen kulanıyormusun?
gerçekten bebekle taşınmak çoook zor,hem 2. çocuğum 3 aylıkken hem de bu bebişim 3 aylıkken taşınmayı yaşayan biri olarak sanki bu süürecin stresinden süt azalıyor,her ikisinde de yaşadım ama biraz dinlenip toparlanınca sütüm tekrar artmıştı,şimdi emmiyor o başka tabii kicanım teşekkürler sen aklıma geldin hep zaten iller arası bebekle taşınmak zor oluyomuş anlıyorum seni.
sonuç alırsın
et urunlerı yedırıyormusun canuım.yemek ıstemedıgı zaman ben elıme alıyorum parca parca agzına sokuyor saatlerımı alıyor bazen.yemeyen çocuk zor allh yardımcın olsun
hayırlı olsun yenı evın canım.sen yıne de emzırmeyı bırakma her fırsatta sok agzına.ozellıkle gece
ust dışlerdır çok zor çıkıyorlar
bızım dr da artık junıor a gec yavş yavş dedı
bak canım radikal görüşleri var.bilmiyorum cnm senden duydum bir bakayım merak ettim
canım ben hemen hemen demir damlası kullanmadım diyebilirim,ara arav kan ölçümü yaptırdık ve demir içerikli gıdaları da düzenli alıyor ve bir de çok kabızlık yaptı onun için kullanmadım ama vitamin ben de doğduğundan beri multi-tabs veriyorum
ben de hemen ilaç taraftarı değilim,ateşi bile çıkınca düşürmek için ilk üstünü çıkarıyorum,olmadı ılık duş aldırıyorum buna rağmen düşmezse genelde fitil kullanıyorum,burun tıkanıklığında ise içim rahat olarak serum fizyolojik ve okyanus suyu(tonimer-baby) ve de soğuk buhar uyguluyorum,tabii ilk hafta hastalıkta sabır istiyor,hatta grip için derler ya ilaç kullanmazsan 7 gün,kullanırsan 7 gün sürer diye,yani kullansan da kullanmasan da gripte ilk hafta zaten hastalıkla geçiyor,örneğin 20 gün önce burun akıntısı ve hafif hapşuruk başladı,hiç müdehale etmedim sadece uyurken odada soğuk buharı açık tuttum ve 3. gün kendilinden atlattı,buna rağmen hastalıkta kötüleşme oluyorsa ve doktor uygun görüyorsa ilaç kullanmaktan başka çare yok,aslında biraz dayanabilsek bir pediatristin dediği gibi bırakın çocuklar hastalansın,ateşlensin ve kendileri mücadele etmeyi öğrensin,böyle çocuklar daha sağlıklı oluyor demişti,doğru ama anne yüreği işte:)ben keçi sütünden bir dönem yoğurt yapıyordum ve öğlen çorbalarına koyuyordum,şimdi inek sütüne döndüm,öğlen patates çorbasına 1 çay bardağı kadar süt koyuyorum,bir de canım aklıma şu geldi,ben 2. çocuğumda paça çorbasını çok yedirdim,9. aydan sonra verilebiliyor,biliyorsun reflü hastasıydı ve yaşıtlarınan zayıftı ama paça çorbasından boyu hiç kısa kalmadı,kemikleri çok güçlendiriyor,deneyebilirsin,gaz sancıları için de biogaia diye bir damla var,hem gaz sancısını kesiyor hem de sindirimi düzenliyor,%100 bebek dostu bir damla ,doktoruna sorarak kullanabilirsin,bizim gaz sancılarımızı bayağı rahatlatmıştı,sadece ilk 1 hafta düzenli kullanarak faydasını hissetmeye başlıyorsun,1-2 günde belli etmiyor
gerçekten bebekle taşınmak çoook zor,hem 2. çocuğum 3 aylıkken hem de bu bebişim 3 aylıkken taşınmayı yaşayan biri olarak sanki bu süürecin stresinden süt azalıyor,her ikisinde de yaşadım ama biraz dinlenip toparlanınca sütüm tekrar artmıştı,şimdi emmiyor o başka tabii ki
serum fizyolojik kullanıyorum ama çok ağlıyor damlatırken,ben dayanıyorum ilaçsız atlatsın diyorum eşim sabah hadi acile gidelim diyor ya diyorum öksürük bu vücut savaşıyor bak ateşi ilaçsız geçti sakin ol diyorum anlamıyor istemiyorum hastaneye götürmeyi abuk sabuk ilaç kullanmayı yeterince gereksiz ilaç kullandık şimdiki aklım olsa sabrederdim,süte eşim kesinlikle hayır dedi artık gizlide veremem kızdı, biogaia kullanmıştık canım ilk aylar zinco fayda etmişdi ama şimdi bir daha deneyebilirim sonuçta aptamil conformil de de probiyotik lifler etkili,paça çorbası bildiğin paça yani kemik suyu değil dimi peki her gün mü verdin?
evet canım bildiğimiz paça..:)ilk başlarda hergün ya öğlen ya akşam öğününe günde bir vermiştim,ama sadece öğününde onu verince sıkılıyorlar ben de yanına başka bir çorba ya da mama yapıyordum,belli bir süre sonra sıkılıyorlar doğal olarak sonra zamanla gün aşırı,3 günde bir,haftada bir derken veriş sayım düştü ama bu süreç nerden baksan 5-6 ay sürmüştür... bu arada ben hayatımda paça çorbası içmedim ve hiç sevmem,ama sırf diyetisyen bebeğim için tavsiye edince mecburen yapıyor ve kaşığın ucuyla tadına bakıyordum,Allahtan oğlum hiç itiraz etmemişti,eşim haftalık 7 adet paça alırdı,dondurucuya koyardım ve hergün 1 tanesini az su ile iyice haşlardım,özlü suyu çıkınca kavrulmuş un,nane ve haşlanırken de içine kokusunu alsın diye minik bir sarmısak koyardım,normal paça çorbası gibi değildi tabi ama daha hafif oluyordu(eşimin dediğine göre,çünkü ben hiç yemedim) ve benim kuzu tanelide de kustuğu için doğal olarak paçanın etli kısmını koymuyordum,tanesiz bir çorba oluyordu canım...
evet canım bildiğimiz paça..:)ilk başlarda hergün ya öğlen ya akşam öğününe günde bir vermiştim,ama sadece öğününde onu verince sıkılıyorlar ben de yanına başka bir çorba ya da mama yapıyordum,belli bir süre sonra sıkılıyorlar doğal olarak sonra zamanla gün aşırı,3 günde bir,haftada bir derken veriş sayım düştü ama bu süreç nerden baksan 5-6 ay sürmüştür... bu arada ben hayatımda paça çorbası içmedim ve hiç sevmem,ama sırf diyetisyen bebeğim için tavsiye edince mecburen yapıyor ve kaşığın ucuyla tadına bakıyordum,Allahtan oğlum hiç itiraz etmemişti,eşim haftalık 7 adet paça alırdı,dondurucuya koyardım ve hergün 1 tanesini az su ile iyice haşlardım,özlü suyu çıkınca kavrulmuş un,nane ve haşlanırken de içine kokusunu alsın diye minik bir sarmısak koyardım,normal paça çorbası gibi değildi tabi ama daha hafif oluyordu(eşimin dediğine göre,çünkü ben hiç yemedim) ve benim kuzu tanelide de kustuğu için doğal olarak paçanın etli kısmını koymuyordum,tanesiz bir çorba oluyordu canım...