2011 Nisan Anneleri

Kızlar gecen hafta Dr. A gittik..3 aydır gitmemiştik..Allah'a şükür hersey yolunda..gelişimimiz normal..artık herseyi yedir dedi doktorumuz..az tuzlu yap herseyden yesin dedi..1 yasına kadar bal 2yasina kadar inek şutu verme dedi,,2 yasına kadar aptamil diyorlar ama ben su an bile ara ara veriyorum..Muhallebisine inek şutu koyorum bazen ya da suyla karıştırıp verdim bı kere mama kalmamıştı..emeklememesi normal her bebek emeklemez dedi..ama daha ayagada kalkmıyor dedim 1 yas civarı kalkar normalde dedi..zayıf bebekler daha kolay kalkar bide bebeginiz çok da zayıf değil dediböle iste.ben de önceki gün dolma ici, dünde köfte yedirdim aksam..zaten veriyordum ama yoğurtla öğün gibi yedirdim..artık yavaş yavaş çorba dısında da ogün yapıcım farklı şeylerle..böle üst e..Allah'a emanet olun..

ASKİTOM canım hayırlı uğurlu olsun..Allah nasip etmiş demek..ne güzel birlikte büyürler...

maşallah canım baı bebkler emeklemeden yururlermış

tesekkur ederim cnm.plansiz oldugu icin cok uzuldum hala yeni durumuma alismis deilim.umarim kisa zamanda alisirim.bebeginede maasallh bende dr.n dediklerine katiliyorum.

Son düzenleme:
jojop maşallah bebegıne..
askıtom sanada allah yardımcın olsun sekerım ama herseyde bı hayır vardır.ben senı sımdıden kutluyorum hayırlı olsunnnn..

kızlar bebıslerınız tv yı cok seyredıyoormu benım kızım cok seyredıyor ve zararlı oldugunu dydum..

maşallah kuzuna canım,emeklemeden yürüyen birçok bebek var zaten,neyse en azından doktorun ağzından duymak endişelerini gidermiştir değil mi?:)))

canım benim kuzucuk trt çocuktaki peppe yi seviyor ve reklamlar hoşuna gidiyor,evet tv çok doğru değil ama evde sadece ikimiz olunca tv bazen oyalamaya yardımcı oluyor,bazen wc te bile rahat çıkmak için reklamın çıkmasını bekliyorum,diğer türlü rahat durmuyor,banyo kapısının önünde ya ağlıyor ya da indirecek,kurcalayacak birşeyler buluyor,bu arada kızlar benim minnoş halen ne bulursa ağzına alıyor,özellikle peçete ve kağıt çiğneme hobileri arasında :)sizlerde de bu durum devam ediyor mu?

tv izliyo oğlum engellemeye çalısıyoruz ama zor bende çizgi film kanallarını falan açmaya çalısıyorum

Merhaba kızlar yorgun savaşçı geldi:) kızlar çıldırıyorum galiba benim bebeğim mi çok hareketli sizinkilerde öyle mi bir sn dahi durmuyor artık düz duvara dahi tutunup kalkıyor sürekli düşüyor başını çarpıyor her yerde peşimde ve uyumuyorrrrrrrrrrrrr gaz sancıları yine başladı inanamıyorum bir haftadır kıvranıyor napıcamı şaşırdım gece çayı kullanan var mı ya da başka bitki çayı , çok yorgunum kızlar gerçekten çok sinirli bir insan oldum sürekli bağırıyorum bebişime offff napıcam ben(((((((( tam uykuları düzene girmişti uykuya geçişimiz kolaylaşmıştı(

kimsecikler uğramamış kızlar iki ürün var alsak iyi olur aslında kayışı ablam kızına yapmıştı:)

al benden de o kadar canım,yazdığımsaatlere bakarsan dün hatta 4 gibi yazmışım ,hep ayaktayım,uyku problemim var zaten bir de kuzucuk olunca iyice uykudan oldum,gerçi dişini çıkarınca biraz rahatladı sanki ,2 gündür öğlen uykusuna sorunsuz yatıyor ve bugün sadece öğlen bir kez 3 saat uyudu bir daha uyumak istemedi ama normal: gündüz toplamda 3 saati anca buluyordu zaten,harekete gelince bizim ki de 1 dk oturmuyor hatta kanepeden tutup gezerken bile müdehale etmemi istemiyor,sürekli yürüyecek emekliyecek,hiçdurmak yok:))

Son düzenleme:
Canım ben de Pepe'yi acıyorum çünkü kendimde çok seviyorumO da artık öğrendi pepe deyince çıldırın..onun dısında kendim açtığımda tv ye ters oturtmaya çalışıyorum icim rahat etmiş donüyor ama gene de..zararlı aslında ama kötü düşünmeyelim bişeyler olmaz Allah'ın izniyle...
maşallah kuzuna canım,emeklemeden yürüyen birçok bebek var zaten,neyse en azından doktorun ağzından duymak endişelerini gidermiştir değil mi?:)))

Evet canım panik anne..ilk olunca böle panik yapiorummm

tesekkur ederim cnm.hayirlisi buymus demekki.zararli oldugunu biliyorum ama yemek yedirirken sadece cizgi film aciyorum mama sandalyesinde izliyo.oyaladigi icin tum kaseyi bitiriyor.diger zamanlarda kesinlikle uyanikken tv acmiyoruz.evde mutlaka oyalanacak bisiyler buluyor.

merhaba hanımlar,
10. ayı bitirmemize 1 hafta kaldı.
çoktan dır emekliyoruz. ikinci dişimiz bugün yola çıkmış...
tutunarak kalkıyoruz. annemizin yardımı ile yürüyoruz parmak uçlarında...
hala gaz sıkkıntısından geceleri sanki içimizde bir saat varmış gibi bir saat arayla kalkıyoruz. geceler çok yorgun. hala gaz ilacı kullanıyorum. 8 kiloya anca vardık. boyumuz iyi ama zayıfız. devamlı kafamızı bir yerlere çarpıyoruz. birde sinirlenince kafamızı nereye bulursak bilinçli bir şekilde oraya vuruyoruz. bazen mutlu olduğumuzda da yapıyoruz bu hareketleri ve tabi acıdığından sonrasında ağlıyoruz. yemek içmekle aramız yok. bu ara diş çıkarmaktan mıdır nedir ishal var biraz. annemizi yanımızdan ayırmıyoruz. gecelerin yarısı oturduğum yerde uyuyarak geçiriyorum (emerken). şu gaz bir bitse . uykumu alsam hayat çok daha güzel olacak...

ah düşmeseler..Allah yardımcın olsun sende başka çocukda var,melisa çayı içsene uyku için

Maşaallah kuzuya, gaz sorunu benide bu aralar çıldırtıyordu bende dr a sordum bu aylarda gaz sorunu ilk aylardakiyle aynı değilmiş ilaca gerek yok bu aylarda şekerli,unlu,nişastalı gıdaları çok vermek ve aşırı yemek yedirmek gaz yapıyormuş ve bende dün bunu denedim kahvaltı dışında bebe bisküvisi vermedim muhallabi vermedim ve sonuç ortada gece daha iyi uyudu en azından 4 saat uyanmadan:))gece çayıda denedim dün milupanın 50 ml içti ne kadar etkili oldu bilemem ve benim gibi gece üşümesin diye kat kat örtüyorsan sıcaktanda uyumazmış bebişler gece uyku tulumu üstüne battaniye örttüm sadece

cnm bizim menümüz şöyle:

sabah kalkınca 90 cc aptamil 3+ yarım muz+ bi tatlı k. labne+ 1 dilim ekmek içi+ 5 6 cicibebe=180 cc ediyor ortalama

snra bi tane kavanoz maması meyvalı ve uyuyor

kalkınca çorba 1.5 kepçe + 2 yemek kaşığı fln makarna veya pilav ne varsa

snra 125 yoğurt veya 150 cc aptamil+5 cicibebe ve uyuyor

kalkınca bir su bardağı sütten muhallebi yapıyorum ( 1 su bardağı süt+ 2 tatlı kaşığı googly muzlu + 1 tatlı kaşığı nişasta ( nişasta= mısır nişastası ve buğday nişastası)

snra uyurken 120 cc aptamil içine ya kaşık maması atıyorum yada cicibebe koyuyorum. yada muz koyuyorum

bu kadar cnm bizim günlük genelde böyle.

Son düzenleme:

canım kahvaltıyı biberonla mı veriyorsun benimki en fazla 120 cc içiyor 180 içmedi daha istemiyor aslında iştahı iyi çok yemiyor sadece azar azar yiyor her şeyden birde günlük yedikleri şeylerde şekerli nişastalı ürün çok seninkinin gaz problemi olmuyor mu benimki geceleri yine gaz problemi yaşıyordu sana dediğim doktora sordum böyle dedi şekerli nişastalı unlu şeyler çok tüketirse olur birde çok yedirince dedi bende dün kahvaltı dışında bebe bisküvisi vermedim muhallebide ve gece rahat yattı gaz konusunda, senin menüyü not ediyorum:)

bende yemeklerden veriyorum artık sende veriyordun zaten yanlış hatırlamıyorsam,bizim dün ki menü:

6.30: Anne sütü( sütüm kalmadıysa 120 cc devam sütü)

8-8.30 arası: 4 bebe bisküvisi,iki ölçü tahıllı mama(devam sütün ölçü kaşığıyla),bir tatlı kaşığı labne, bir tatlı kaşığı pekmez su göz kararı

Ara: 120 cc devam sütü

Öğlen: yeşil mercimek yemeği 5-6 kaşık

ara: yarım muz, anne sütü

akşam:kıymalı pırasadan bir kaşık,bir küçük kase tarhana çorbası

merhaba arkadaşlar..forumu uzun zamandır takip edemedim malum..sizlere bir sorum olacak.oğlum 10 aylık.yaklaşık 8 aydır düzenli kaka yapmıyor..ya 2 güne bi ya da 4 günde bir..kayısı,armut,bulgurlu çorba yediriyorum o zaman ıkına ıkına 2 güne bir yapıyo..anne sütü almaya da devam ediyor.normal mi sizce

bizim ki izliyor valla reklamları seviyor bazı reklamlarda çığlık atıyor çok seviyor mesela danino reklamı. öbür türlü odadan çıkamıyorum yoksa çok önermiyor doktorlar ama napalım evde yalnızım tv de olmazsa napıcam
aynen bizim de hobilerimiz arasında peçeteyi bazen elimden çekip ağzına atıyor ben çekiyorum o çekiyor her şey ağzında demin hırkamın düğmelerini yemeye çalışıyordu :)
allah yardımcın olsun o zaman bizim kide poposunu kaldıramıyor bile emeklemek ne kelime yere yüz üstü bıraksam durmak istemiyor hemen ağlıyor
kimsecikler uğramamış kızlar iki ürün var alsak iyi olur aslında kayışı ablam kızına yapmıştı:)
Eki Görüntüle 347571 Eki Görüntüle 347570
bu ne anlamadım cnm
dişleriniz hayırlı olsun

doktora sordun mu cnm
benim doğduktan sonra yaklaşık 4-5 aya kadar 3-4 günde bir yapardı kakasını sonra düzene girdi şimdi günde en az bir kez yapıyor bilmiyorum doktora sor en iyisi.

kızlar kızımın çok şükür öksürüğü geçti çok sürmedi
iştahı da maşallah yerine geldi biz de kendimizi gezmelere atmıştık 2-3 günlüğüne babamız biraz kızdı daha yeni iyileşti diye ama napalım kızımda evde bunaldı bende neyse çok şükür eve geldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…