- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.215
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.181
ıyımiş ozamn.ama çabuk açıkır benım kızım sankı hıç doymuyordu onu verınce
zaten yazıyorya doymazsa ikinci aydan sonra aptamil 1 e geçebilirsiniz diye ay inşaallah preye beğenir yoksa ben napıcam
bence alma tatlım şuan bebekler onun için küçük file den meyve geçebilir.nolur nolmaz ... azıcık daha büyüsün bende almayı düşünüyorumkızlar meyva sebze fılesı almayı duşunuyorum agzına herşeyı goturuyor dışlerı kaşındagı ıçın bu ıyı olur
ınş canım benmde artok sutum yetmıyor sagmaktan da bıktım eskısı gıbı çıkmıyor zaten gecelerı emıyor sadece bırde uykuluysa gunduz 1 kere.yrn kontrolumuz var bır an once ek gıdaya gecmk ıstyrm
KIZLARRRRRRRR deneyimli olanlar bir akıl versin memlekete gittik geldik sütüm azaldı benimki saat başı emmek istiyor gecede sık uyanmaya başaldı anlamadımki doymuyor üç gün önce evde tek kullanımlık mama vardı bir deniyim dedim yaptım biberonunun dibini getirdi hemen sonra dedim ek gıdaya başlayalım şeftali suyu verdim sevmedi elmasuyu verdim sevmedi ondan önce sofrada kavun salatalık sürmüştüm ağzına onları sevdi dünde mama aldırttım eşime almıyor kesinlikle ne yapacağımı şaşırdım aptamil mama evde denediğimle aynı marka niye almıyor anlamadım istemiyor yüzünü buruşturyor yutmuyor mememe yöneliyor ama memeyide düzgün emmiyor sütüm varkende deli olucam 20 günd e150 gr almış dün evde tarttım moralim çok bozuk napıcam ben
muzun ortasındaki sihay ip gibi olan şeyi çıkarırsanız kabız yapmazmış dayım demişti.herkese merhabalar kızlar umarım herkes ve bebekleri iyidir benim oğlumla ilgili bazı sorularım var yaa mesela önceden geceleri 4 saatte bir emmek için uyanırdı şimdi 1.5 2 saatte bir uyanıyor gündüzleride aynı şekilde iki saatte bir emiyor sonra ben meyvelere başladım 5 günde anca kakasını yapabildi oda sanki biraz katı gibiydi çok pütürlüydü yani meyve olarak elma armut erik çok az da muz verdim ama suyunu değil posalı verdim ondan olabilirmi yaa bilemedim ki sütüm yetmiyormu ki bi yardımcı olun yaa doktor kontrolümüz 2 hafta sonra onda soracağım ama sizde yaşıyormusunuz aynı şeyleri
canım seni çok iyi anlıyorumkızlar tartışma çıkarmak için yazmıyorum yanlış anlamayın gerginlik olsun istemem yeterine gerginim kimseyide üzmek istemem, sanırım ben bencilim kendimi düşünüyorum bebeğimin beni anlamasını bekliyorum ne saçma, çok yorgunum bedenen ruhen sabah öyle halsiz kalktımki kilo veremiyorum habire yiyorum stresten sütüm azaldı onun sıkıntısını yaşıyorum kaç gündür ay neyse.....
KIZLARRRRRRRR deneyimli olanlar bir akıl versin memlekete gittik geldik sütüm azaldı benimki saat başı emmek istiyor gecede sık uyanmaya başaldı anlamadımki doymuyor üç gün önce evde tek kullanımlık mama vardı bir deniyim dedim yaptım biberonunun dibini getirdi hemen sonra dedim ek gıdaya başlayalım şeftali suyu verdim sevmedi elmasuyu verdim sevmedi ondan önce sofrada kavun salatalık sürmüştüm ağzına onları sevdi dünde mama aldırttım eşime almıyor kesinlikle ne yapacağımı şaşırdım aptamil mama evde denediğimle aynı marka niye almıyor anlamadım istemiyor yüzünü buruşturyor yutmuyor mememe yöneliyor ama memeyide düzgün emmiyor sütüm varkende deli olucam 20 günd e150 gr almış dün evde tarttım moralim çok bozuk napıcam ben
aptamılın kasıkla yedırılen mamaları var artık 4 ay dolmus sneın bebegının onları verebılırsın benım yıgenımde aynı 4.5 aylık mama almadı bıberonu reddettı ona basladılar hapur hupur yıyor ınsallah senınkıde yer gece destek yapsan bıle yeter bebegıne ınsallah hersey yoluna gırer
Bu arada kızlar benım sorunumda bebegımın cok erken uyuyup saat 5 de hortlamasıbende gece kusuyum ders calısmam lazım gece 1 den once uyuyamıyorum napmalıyım benım durumunda olan varmı acaba dıyorum oglumun uyku saatını bıraz gec saate ceksem mı vıjdansızlık yapmıs olmam dımı?
eskıden ne guzel 10 da uyuyordu bır tatıle gıttık geldık orda yruldu galıba gunduzlerı saatı neredeyse 19.30 lara cektı..........
saat 5 den sonrada o kadar zor uyuyorkı yrm saatlık kestırmeler yapıyor ınannın 2 gundur ruh gıbı dolasıyorum
aptamılın kasıkla yedırılen mamaları var artık 4 ay dolmus sneın bebegının onları verebılırsın benım yıgenımde aynı 4.5 aylık mama almadı bıberonu reddettı ona basladılar hapur hupur yıyor ınsallah senınkıde yer gece destek yapsan bıle yeter bebegıne ınsallah hersey yoluna gırer
Bu arada kızlar benım sorunumda bebegımın cok erken uyuyup saat 5 de hortlamasıbende gece kusuyum ders calısmam lazım gece 1 den once uyuyamıyorum napmalıyım benım durumunda olan varmı acaba dıyorum oglumun uyku saatını bıraz gec saate ceksem mı vıjdansızlık yapmıs olmam dımı?
eskıden ne guzel 10 da uyuyordu bır tatıle gıttık geldık orda yruldu galıba gunduzlerı saatı neredeyse 19.30 lara cektı..........
saat 5 den sonrada o kadar zor uyuyorkı yrm saatlık kestırmeler yapıyor ınannın 2 gundur ruh gıbı dolasıyorum
benim büyük kızım mama ve biberon seçerdi resmen.
küçük kızım da aynı. nuk biberon kauçuk (bugün silikon first choice ile de aldı:)) aptamil milumil olacak bi elini
koltuğumun altına alcam, bi elini diğer elimle tutcam
koluma yatırcam hoplata zıplata ağzımla da pış pış diyecem
sırtımdan aşağı bi terler süzülecek (zaten hamilelikten ve kilodan dolayı bi bel oyuntusu oluştu plato gibi)
ancak öyle emiyo zor işler bu işler ama korkmayın ilerde kendi tutarak ta içmeyi beceriyo
bugün hatta aptamili bile içirdim pış pış pış nen nen nen diye diye
muzun ortasındaki sihay ip gibi olan şeyi çıkarırsanız kabız yapmazmış dayım demişti.
canım seni çok iyi anlıyorum
bebekten sonra anne baba olmaya çalışmak ve ona alışmak her iki taraf içinde zor
Allah yardımcın olsun
üzme kendini
maşaallah bebişine canım inşaallah sorunsuz alışır ek gıdayaıyı gecelerr
bugun kontrolumuz ve rota aşımız vardı kılo alımı gayet ıyı mınnoşum kuçuk dogdu ama guzel gelıştıek gıdalara gectık artık.
lısteyı paylaşalım demştık
sabh 09:00 kahvaltı ;1 dilim etimek(etı cıcı bebenın),1 çay kaşıgı pekmez,1 çay kaşıgı labne,1 çay kaşıgı tereyag,1/2 yumurta sarısı,(meyva suyu ya da aptamıl 2 ıle karıştırılacak varsa anne sutu de olabılır)
11:00 meyva suyu;elma,armut,şeftali ya da üzüm
14:00 sebze çorbası;kabak,havuç,patates rendelecekler,pirinç,su piştıkten sonra 1 ya da 2 tatlı kaşıgı zeytın yağ
yogurt kendı yaptıgımız ya da sütaş baby mıx
yatmadan once sütlü pirinçli muhallebı
aralarda anne sutu ya da aptamıl 2
alıştrmak ıçın hergun bırınden başlancak bıtımınde hepsı bırlıkte verılecek
bu lıste bu ay ıçın gecerlı bır daha kı ay başka lıste verılcek bu ay sebze çorbası sadece kabak ,havuç ,patates ve pırınçle pişecek
eger meyva lardan yedıkten sonra agzının etrafında kırmızılıklar olursa verme bı kaç gun sonra tekrar dene dedı
meyva sebze fılesı aldım şapur şupur parmaklarını emıyordu şimdı bu çok ışe yaradı kesınlıkle tavsıye ederım dr da al dedı.
yok kızlar yok pre aptamilide verdim almadı kaşıkla veriyorum meyvesuyu denedim öööö pirinç unuyla mmayla muhalebi yaptım öööö dünyoğurt yaptım mamdan öööö hiç birşeyi almıyor mememe saldırıyor emsinde bende emmesini istiyorum ama hem sütüm az hem de 24 günde 200 gr aldı napıcam ben bilmiyorum moralim sıfır
bnm oğlumda 2 aylıktan beri akşam 20 gibi uyur sabah 7 de ayaktayız.
ben kaçta yatırırsam yatırayım 7 de ayaktayız.
o yuzden ellemiyorum artık 20 de uyuyor.
ıyı gecelerr
bugun kontrolumuz ve rota aşımız vardı kılo alımı gayet ıyı mınnoşum kuçuk dogdu ama guzel gelıştıek gıdalara gectık artık.
lısteyı paylaşalım demştık
sabh 09:00 kahvaltı ;1 dilim etimek(etı cıcı bebenın),1 çay kaşıgı pekmez,1 çay kaşıgı labne,1 çay kaşıgı tereyag,1/2 yumurta sarısı,(meyva suyu ya da aptamıl 2 ıle karıştırılacak varsa anne sutu de olabılır)
11:00 meyva suyu;elma,armut,şeftali ya da üzüm
14:00 sebze çorbası;kabak,havuç,patates rendelecekler,pirinç,su piştıkten sonra 1 ya da 2 tatlı kaşıgı zeytın yağ
yogurt kendı yaptıgımız ya da sütaş baby mıx
yatmadan once sütlü pirinçli muhallebı
aralarda anne sutu ya da aptamıl 2
alıştrmak ıçın hergun bırınden başlancak bıtımınde hepsı bırlıkte verılecek
bu lıste bu ay ıçın gecerlı bır daha kı ay başka lıste verılcek bu ay sebze çorbası sadece kabak ,havuç ,patates ve pırınçle pişecek
eger meyva lardan yedıkten sonra agzının etrafında kırmızılıklar olursa verme bı kaç gun sonra tekrar dene dedı
meyva sebze fılesı aldım şapur şupur parmaklarını emıyordu şimdı bu çok ışe yaradı kesınlıkle tavsıye ederım dr da al dedı.
valla maşallah bizimki de inş ek gıdaya başlayınca senin ki gibi uyuyr