2011 Nisan Anneleri

uff kötü olmuş canım ya geçmiş olsun.beterinden korusun Allahım

ALS17 geçmiş olsun canım, hepimiz bu deneyimi sırayla tadıcaz galiba :) aman ciddi bir şey olmasın da..dönüvermesi 1 saniye sürüyor bizimkinin de, sürekli göz hapsinde tutmaya çalışıyorum ben de..

cnm mamalarda yapay doğru ama ona göre yapılıyolar sonuçta.anne sütünede çok yakınlar artık.

hoşgeldin aramıza cnm.

maşallah cnm kızına:nazar::nazar:

Malzemeler:

1 porsiyon için

100 ml hazırlanmış Devam Sütü (Bebeğinizin ayına uygun Aptamil 2 devam sütü
2 çay kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:

90 ml su içine 4 ölçek Devam Sütü koyarak hazırladığınız mamayı küçük bir kaseye boşaltınız. 43 derece sıcaklıkta (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz) 2 çay kaşığı yoğurt ilave ederek, 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız. Buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz.

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

***milupa sitesinden alıntıdır

cnm çok geçmiş olsun rabbim beterinden saklasın
sağolun kızlar allah bebeklerimizi kazalardan belalardan korusun inş.

acaba mamadan yapılan yoğurt nasıl olur ben daha yeni duydum mamadan yapılmasını.doktorlar nasıl bakıyordur acaba sormak lazım

selam kızlar cuma dr gittik asya hanım 5,700 gr 64 cm ultrasonla tekrar böbreğe bakıldı genişleme yok sadece 2,5 mm taş var buna da şükür inşallah kızıma ağrı yapmıyordur
çok geçmiş olsun inş. yapmıyordur

Son düzenleme:
kızlar bir şey soracaktım
ssk dan doğum paranızı aldınız mı?
ben geçen hafta gittim ptt ye daha çıkmamış dedi memur ben de e-devlet şifresi aldım takip edicem ama çıkması gerekmiyormuydu 4 buçuk ay oldu bazıları doğumdan 2 ay sonra alıyormuş

merhaba arkadaşlar ben mayıs anneleri topiğindeyim ama nisanda doğum yaptım bi sorum olacak oğlum 4 aylık ve kış için şeftai ve erik püresi yapıp yedirmek istiyorum siz yaptınızmı nasıl yapılıyo?? şimdiden teşekkür ederim

sevindim canım genişleme olmadığına..inşallah sağlığına bi an önce kavuşur asyacık..

kızlar nasısız?? okuyup okuyup çıkıorum her zaman yazamıorum zaman olmuyo..kızım artık çook ilgi beklio..ben odadan çıkınca arkamdan ağlıo..iş güç zaten malum..ev işinden çok kızımla ilgilenmeye çalışıorum.şu an çok sevgiye muhtaçlar amaaan işler dursun diyorum.ama tabi duramıyorum da uyurken artık kendimi harap edip koşturuoyrum..koşa koşa bulaşık çamaşır temizlik..bi hızla..anne olmak kadın olmak ne zormuş ne büyük sorumluluk evde herşey herkes bana bakıo:)allahtan eşim anlayışlı:nazar:değilse her zaman her şey yetişmio..allah kolaylık versin hepimize..hele ki ilk bebişi olanlar benim gibi... büyük bir deneyimden geçiyoruz genç kızlığın bekarlığın rahatından çıkıp böle bi koşturmaya girmek bizi baya büyütecek galiba...

ayyy sorma canım gece bacaklarım ağrıyo çok yoruluyorum.özellikle ramazan çok yoğun ev işine 2 haftada bir bayan geliyo ama yinede çok işim oluyo bir de ramazan da eşim oruç yemek detaylı zaman alıyo bitiğim bende oğluşum da zaten iyice hareketlendi sorma yani Allah yardımcımız olsun

iyi geceler hepinize ben de betüş gibi mayıs annesi olacaktım (1 mayıs)am kısmet nisan annesi oldum.birkaç sorum var
1.yoğurt vermem lazım ama inek sütüyle yapmak istemiyorum bir de nasıl yapacağım her gün mü mayalamam lazım bilmiyorum .yukarda çok iyi okuyamasam da mama ile yapıldığını okudum .ikilem de kaldım napsam.
2.sabah kahvaltısını bebe ekmeğiyle yaptıracağım haftaya yutabilirmi bilmiyorum.bebe ekmeğini suyla ıslatıp içine peynir yumurta sarısı pekmez koyacağım her gün bir tanesini sonra karma..
3.çorbaya eylül başı gibi geçmeyi düşünüyorum drumuz da öyle dedi siz ne yapıyorsunuz.
kusura bakmayın kızlar vaktinizi alacağım yardım ederseniz çok sevinirim
kızızm ada 4 nisan doğumlu
mamayla devam ediyoruz 15 gündür sütüm bitti.:nazar:

hoşgeldin aramıza cnm.
maşallah kızına erkenden çıkarmış dişlerini.bizimkide çok kaşıyo eli hep ağzında ama diş miş yok.

benimki de eli sürekli eli ağzındaydı bi gün elimi ağzına götürdü ve fark ettim .şok oldum tabi.ama zor valla diş çıkarmak kızımın uykuları düzenliydi önceden ama şimdi çok huzursuz geceleri.

ayy aynen bütün gün ayaktayım,kiloda verilmiyor.yürüyünce, emekleyince belki...
yaaa kilo konusunda bende çok dertliyim.60 kilo ile hamile kaldım 81 ile doğuma gittim şimdi 69 70 arasıyım 2 aydır da gr vermiyorum.bunalıma girdim resmen.

merhaba kızlar öğretmen olup ücretsiz izin alacak olan var mı?ne zaman alacaksınız sadece okula dilekçe veriliyomuş galiba .yapan var mı?
canım bende öğretmenim. ben almayı düşünmüyorum ama arkadaşım almıştı 1 ay öncesinden dilekçe vermek gerekiyomuş.maaş ayarlaması için.

iyi geceler hepinize ben de betüş gibi mayıs annesi olacaktım (1 mayıs)am kısmet nisan annesi oldum.birkaç sorum var
1.yoğurt vermem lazım ama inek sütüyle yapmak istemiyorum bir de nasıl yapacağım her gün mü mayalamam lazım bilmiyorum .yukarda çok iyi okuyamasam da mama ile yapıldığını okudum .ikilem de kaldım napsam.
2.sabah kahvaltısını bebe ekmeğiyle yaptıracağım haftaya yutabilirmi bilmiyorum.bebe ekmeğini suyla ıslatıp içine peynir yumurta sarısı pekmez koyacağım her gün bir tanesini sonra karma..
3.çorbaya eylül başı gibi geçmeyi düşünüyorum drumuz da öyle dedi siz ne yapıyorsunuz.

ben ek gıdaya henüz geçmedim ama yoğurt konusunda ben de çok kararsızım ama ben keçi sütünden yapmayı düşünüyorum yoğurdu doktoruma sorduktan sonra tabi.keçi sütü anne sütüne en yakın süt ve doğal..

merhaba kızlar ben de nisan annesiyim.kızımı 7 nisanda kollarıma aldım.sizi sürekli takip ediyorum.kızımın ön alt iki dişi çıktı.sizlerin bebişlerinin dişi çıkan var mı acaba???

allah bağışlasın
maşallah erken çıkmış bizim daha dişi çıkmadı ama baya elleri ağzında benim kızın doğumu da 8 nisan.

kızlar bir şey soracaktım
ssk dan doğum paranızı aldınız mı?
ben geçen hafta gittim ptt ye daha çıkmamış dedi memur ben de e-devlet şifresi aldım takip edicem ama çıkması gerekmiyormuydu 4 buçuk ay oldu bazıları doğumdan 2 ay sonra alıyormuş

merhaba canım ssk ya gidip başvurdunmu doğum öncesini doğumdan hemen sonra başvuruyosun 10 gün sonra veriyolar doğum sonrasınıda raporun biter birmez başvuruyosun onuda 10 gün sonra veriyolar yani ben hepsini aldım

selam kızlar cuma dr gittik asya hanım 5,700 gr 64 cm ultrasonla tekrar böbreğe bakıldı genişleme yok sadece 2,5 mm taş var buna da şükür inşallah kızıma ağrı yapmıyordur

geçmiş olsun cnm.inşallah çabucak iyileşir asya bebeğimiz.

acaba mamadan yapılan yoğurt nasıl olur ben daha yeni duydum mamadan yapılmasını.doktorlar nasıl bakıyordur acaba sormak lazım

görümceme dr önermişti cnm mamadan yapılmasını.zaten 6.aydan sonrada en az 500 ml anne sütü yada mama yemeleri gerek ya ondanda öneriyolar.

hoşgeldin cnm aramıza
yoğurdu mamayla yapıcam ben.henüz dr a sormadım ama görümceme mam ile önermişti dr.eylülün 6 sında gidicez tekrar dr a o zaman sorucam artık.
kahvaltı konusunda bi bilgim yok malesef başlamadık daha erken diye düşünüyorum ben dr umuzda vermedi zaten.
çorba ve meyve veriyorum ben ama bebeğim kakasını 5-6 günde yapıyuo diye başladık.oda sadece sularını veriyorum.azcık öğün olarak yemiyoruz.
bu arada benimde oğlum 4 nisan doğumlu :)

ben ek gıdaya henüz geçmedim ama yoğurt konusunda ben de çok kararsızım ama ben keçi sütünden yapmayı düşünüyorum yoğurdu doktoruma sorduktan sonra tabi.keçi sütü anne sütüne en yakın süt ve doğal..

cnm keçi sütününde hazmı zor demişti arkadaşıma dr.genede danışmak gerek tabi.

merhaba kızlar öğretmen olup ücretsiz izin alacak olan var mı?ne zaman alacaksınız sadece okula dilekçe veriliyomuş galiba .yapan var mı?
ben aldım canım okula dilekçe verdim ek olarak doğum belgesini götürdüm..
ayyy sorma canım gece bacaklarım ağrıyo çok yoruluyorum.özellikle ramazan çok yoğun ev işine 2 haftada bir bayan geliyo ama yinede çok işim oluyo bir de ramazan da eşim oruç yemek detaylı zaman alıyo bitiğim bende oğluşum da zaten iyice hareketlendi sorma yani Allah yardımcımız olsun

daha alışamadık valla..bide hani temizlik kalsın desem hijyen de önemli bebikler artık her yere dokunuyor...

daha alışamadık valla..bide hani temizlik kalsın desem hijyen de önemli bebikler artık her yere dokunuyor...

hg cnm.

1.ben inek sütüyle yapıyorum o yuzden bilemicem. yoğurda pekmez ve cicbebe karıştırıyorum bu arada.
2.suyla diil sütle ıslatıcaksın, ya anne sütü yoksa eğerdevam sütüyle yapıcaksın ıslatıcaksın.
ben milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltı mamasını kullanıyorum. devam sütüyle yapılıyor.ve günde bir kere tahıl vermek bebeğe şart. içinede labne peynir, yumurta sarısı ve pekmez koyuyorum.
3.çorbayıda 4.5 aylıktan beri veriyorum.
şuan bayağı ilerledik. içine koyduklarım: k.mercimek, pirinç, patates, havuç, ıspanak, kabak, su olarakta et suyu koyuyorum. azcık tuz ve zeytinyağı gezdiriyorum.
tabi ilk başlardA sadece pirinç, havuç patates kullanıyordum.

bu arada bnm oğlum 8 mart doğumlu.sizinkiilerden birz büyük.

canım doğum belgesini izne çıkarken vermiştik zaten tekrar mı istiyorlar ücretsize çıkarken?
hg cnm.

1.ben inek sütüyle yapıyorum o yuzden bilemicem. yoğurda pekmez ve cicbebe karıştırıyorum bu arada.
2.suyla diil sütle ıslatıcaksın, ya anne sütü yoksa eğerdevam sütüyle yapıcaksın ıslatıcaksın.
ben milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltı mamasını kullanıyorum. devam sütüyle yapılıyor.ve günde bir kere tahıl vermek bebeğe şart. içinede labne peynir, yumurta sarısı ve pekmez koyuyorum.
3.çorbayıda 4.5 aylıktan beri veriyorum.
şuan bayağı ilerledik. içine koyduklarım: k.mercimek, pirinç, patates, havuç, ıspanak, kabak, su olarakta et suyu koyuyorum. azcık tuz ve zeytinyağı gezdiriyorum.
tabi ilk başlardA sadece pirinç, havuç patates kullanıyordum.

bu arada bnm oğlum 8 mart doğumlu.sizinkiilerden birz büyük.
şekerim siz epey ilelrmiş durumdasınız.benim kız kaşıkla beslenmeyi reddediyor parmağımla verirsem yiyor. kaşıklada şimdiye kadar verdiklerimin hiç birinde 5 çay kaşığındna öte gidemedik normal mi sence?

canım doğum belgesini izne çıkarken vermiştik zaten tekrar mı istiyorlar ücretsize çıkarken?

şekerim siz epey ilelrmiş durumdasınız.benim kız kaşıkla beslenmeyi reddediyor parmağımla verirsem yiyor. kaşıklada şimdiye kadar verdiklerimin hiç birinde 5 çay kaşığındna öte gidemedik normal mi sence?

açken vericeksin cnm.
3 4 saat aç durduğu zaman vericeksin bak nasıl yiyor.
küçükler tabi giderek alışıcaklar inş.
bizde 3.te 1 nrdeyse dökülüyor.
doktor normal dedi.
giderek azalıyor dökülmeleriimiz:)
bide ben kavanoz mamasndanda veriyorum.
özellikle dışardayken rahat oluyor.
onlar tatlı bebekler severek yiyorlar.
akşamalrıda muhallebi veriyorum. hero baby googly yi çok seviyor.
200 cc muhallebi yiyor.

bende bugun aldım doğum belgesini önceden vermiştim tekrar istemediler canım

açken vericeksin cnm.
3 4 saat aç durduğu zaman vericeksin bak nasıl yiyor.
küçükler tabi giderek alışıcaklar inş.
bizde 3.te 1 nrdeyse dökülüyor.
doktor normal dedi.
giderek azalıyor dökülmeleriimiz:)
bide ben kavanoz mamasndanda veriyorum.
özellikle dışardayken rahat oluyor.
onlar tatlı bebekler severek yiyorlar.
akşamalrıda muhallebi veriyorum. hero baby googly yi çok seviyor.
200 cc muhallebi yiyor.

siz çok ilerlediniz bu beslenme olayında ayy biz nasıl alışcaz ek gıdaya geçince zor iş sanki

evet 1 temmuza kadar ama 1 şubatta başlamayı düşünüyorum..istediğim an başlayabilirmişim..ne olur ne olmaz diye 1 sene yazdım ama yarım dönemde başlıcam allah izin verirse...

X