2011 Nisan Anneleri

saol cnm tşk edermm
evet huysuzluğ geçti çok şükür.
kızlar bnm oğlum mamayı içmemeye başladı
150 cc şçerkenn 60 cc içiyor
ama ben zorlaa geri kalanınıda veriyorum öyle yada böylee içiriyorum.
acaba dişlerimi çıkıcak diyorum:S

aman cnm herşey kanserojen olmuş:S
doktora sormadım, valla ne yerse onu veriyorum ne yapayım oğlum böyle seviyor.
ay canım haklısıın valla. benim kızda hiç birşey yemiyor. aptamil muzlu sütlü pirinçli yi almadı, organik sütlaçı sevmedi, kabak-havuç-patatesten çorba yaptım sevmedi, elma-havuç püresi verdim sevmedi :KK43:(( kaşıkla beslenmeyi reddediyor hatta kitliyor dudaklarını sıpa şimdiden nerden biliyorsa...mamayıda 5 aylık olmasına rağmen 50-75 cc arası bu aralar:KK43:( bakalım nereye kadar sürecek böyle
Dün kızımın 4. ay kontorlü vardı, 700 gr almış kuzum benim dr ayına göre gayet iyi olduğunu söyledi. Fakat ben sütümü yettiremiyorum çünkü işe başladım ve çok yoğun olduğumdan sağma işi çok sıkıntılı oluyo. bi de benim kızım biraz obur o nedenle dr'umuz meyve suları ve yoğurda başlamamızı önerdi. Dün ilk elma suyumuzu içtik kızım çok sevdi :) yoğurdu da dr'umuz kesinlikle mamalardan yapmamı söyledi, paket süt 1 yaşına kadar yasak.
Cuma günü de 5 li karma aşılarımızı olduk, biraz ateş yaptı ama 38i geçmedi çok şükür.. haa buarada dün dr'umuz rotovirüs aşısını da yaptı, önemli bi aşı bu hepiniz yaptırın bence..

bugünlük bu kadar, h.sonu hemen bitti inanın bişiy anlamadım yarın yine iş var :KK43:
maaşallah canım kızına gayet iyi kilo alımı.rotayı bizde yaptırmıştık
DR'um su ile sulandırdığımda süt olduğundan aynı normal sütten mayalar gibi mayalamamı söyledi, henüz denemedik bakalım deneyince nasıl olduğunu söylerim. hatta içine meyve de koyabileceğimi söyledi, meyveli yoğurt :nazar:
canım mama ile yoğurt yaparken normal süt sıcaklığında değilde biraz daha kaynar (yada sıcak her ne deniyorsa) mayalanması gerekiyormuş sanırım.ben daha denemedim ama yapanlar vardı grupta

selam kızlaar..bi ara yoğun olan topiğimiz bi kaç gündür gene boş..gelenler de yazmadan gidiyo..gelip ce eee diip gitmeyin lütfen..paylaşalım sorunlarımızı..

sağlık ocağında ebemiz ferro sanol verdi ama kabızlık yapar dedi..benim kızım zaten 10 gündür bu konuda sıkıntılı..dün 4 günün sonunda kakasını yaptı..bugün yok..önceden günde 4 5 kere yapardı bez yetiştiremezdim..şimdi 3 4 günde bir..neden oluyoki..sanırım kakanın doymayla ilgisi yok..bezini ıslatması yeterli..allaha şükür bütün bezlerimiz de ıslak..ama kaka yok..ferreo kullanıyım mı kararsız kaldım iice kabız yapar diye..sizler napıyprsunuz??

ben her güüün dışarlardayım..ya bi yerde iftarda..ya çarşıda..ya annemde..ya kayınvalidem de..gez gez..aslında ii oluyo kızım da eğleniyo..pek de düzenini bozmuyorum.gittiğim yere yastık minder gidiyorum..uyku ve emme saatlerimizi atlamıyorum..tek sıkıntı kızım hem sessiz ortam da uyuyo hem sessiz ortam da emio..uyumasını herkes anlıo da..emzirirken de bi odaya çekilip kimseyle konuşmuoyrum biri konuşarak yanıma girmeye çalışınca şşşşşşşş diye hemen başlıorum..çünkü kızoşum hemen gözlerini büyütüp memeyi bırakıverio..zaten ancak uykudan kkalkınca emio die bu zaman dilimini atlamak istemiorum..emdiği de 5 dk..bazen 10..bazen 1 dk emio bi ses olunca hemen pıtt die çıkarıverio..napcan sen em işte yok illa noluo die bakacak meraklı kızım sonra da emmio..

evde oturmam lazım biraz aslında düzeni bozulcak die korkuorum ama nağim hep bişeyler çıkıo..ya birileri iftara çağırıo öğlenden gidiorum yakınlarıma..ya çarşı pazar...inşallah bişe olmaz..kızımda gezekçi oldu ben gibi..

akşama da misafirim var..bebek görmelerim hala bitmedi..

çok anlattım benden bu kadar..bide sütüm az gibi demiştim dün mart annelerinde okudum gidip dut kurusu alıcam deniycem..

cnm benim kızım da 3-4 günde bir yapıyordu ben de ferro kullanıyorum ama benim bugünlerde 1-2 günde bir yapmaya başladı acaba düzene giriyor mu bilmiyorum ki bir büyüğüm çişini yapıyorsa doyuyordur dedi bir de bu iftar çarşı işini nasıl yapıyorsun ya bravo ben dışarı çok çıkamıyorum çıkıncada huysuzlaşınca hemen kendimi eve atıyorum

doktor bize ilk doğduğunda 1. haftaki kontrılünde sölemişti.
ilerde bakarız demişti.
zaten zaman geçtikçe bizde anladık.
dilini dışarı çıkaramıyordu

doktorlar söylüyordu cnm bide bizde anlıyorduk.
diliini dışarı çok çıkaramıyordu.

bugün yaptırdık oğlumun doüğduğu hastanede kızlarr.
ameliyathanede yaptı doktor.
bnm elim ayağım titredi tabi.
doktor sakin ol 10 dk snra bebeğin yanında falan dedi ama ben fena oldummm.
allah büyük dert vermesin tabi.
bi an ne bebekler kalp beyhin vs daha zoır ameliyatlara giriyorlar diye düşnüdüm aLLAH sabır versin onların annelerine.
neysehh doktor 10 dk demişti ama 6 dk. snra oğlum ağlayarak asansör kapısından indi.
ağlamaktan artık hali kalmamış olucakki bid uyku saati gelmitşi zaten yorgun düşmüş.
hemen uyudu bebeğim bnm.
doktor sprey sıkıp yapıcaktı bayıltmadan.
öylede oldu.
başka bi doktora götürdüğümüzde narkoz veririz demişti , anında kaçtım ordan.
ben bile 2 3 ay narkozun etkisinden kurtulamadım bebeğim nasıl dayanır diye düşündüm.
iyiki burda yaptırmışım.
şuan çok şükür bişeyimiz yok.
rahat atlattık
biraz huysuzlandı ama uyuyor şuan.

bu arada eğer yaptırmasaydık ileride konuşma bozukluğu olur dediler doktorlar
yani pelteklik mesela...
r,s vs harfleri çıkaramaz demişti.

cnm çok geçmiş olsun

ayyy bizde dün iftardaydık
oğlum iftardan snra ağlamaya bi başladıı ama varyaa çığlık çığlığa hiç bi şekilde susturamıyoruzzz.
snraaa ağrı kesici verdim veee uyudu oğluşum
kesin bi yeri ağrıdı.
kıyamam yaa:S

kızlar bu arada 3-4 günlüğüne anneme gittim bana da bir değişiklik oldu annemdeyken kızımı kanepeye bırakmıştım annemin kanepesi biraz dar kızım yere düştü çok şükür bir şey olmadı ben çok uykusuzdum onuda kanepenin dayanma kısmına doğru yaslamıştım ben de karşı kanepede tam dalmışım ki pat die bir ses ve ağlama nasıl kalktığımı hatırlamıyorum annem de uyumuş kadıncağızı da çabuk kalk die bir uyandırdım ama çok şükür ki hemen memeye tuttum sustu saat yönünde döndüğü oluyordu ama bu sırt üstüyken yüz üstü düşmüş aman kızlar siz siz olun dikkat edin ben şimdi habire bakıyorum ders oldu bana

kızlar bu arada 3-4 günlüğüne anneme gittim bana da bir değişiklik oldu annemdeyken kızımı kanepeye bırakmıştım annemin kanepesi biraz dar kızım yere düştü çok şükür bir şey olmadı ben çok uykusuzdum onuda kanepenin dayanma kısmına doğru yaslamıştım ben de karşı kanepede tam dalmışım ki pat die bir ses ve ağlama nasıl kalktığımı hatırlamıyorum annem de uyumuş kadıncağızı da çabuk kalk die bir uyandırdım ama çok şükür ki hemen memeye tuttum sustu saat yönünde döndüğü oluyordu ama bu sırt üstüyken yüz üstü düşmüş aman kızlar siz siz olun dikkat edin ben şimdi habire bakıyorum ders oldu bana

uff kötü olmuş canım ya geçmiş olsun.beterinden korusun Allahım

ALS17 geçmiş olsun canım, hepimiz bu deneyimi sırayla tadıcaz galiba :) aman ciddi bir şey olmasın da..dönüvermesi 1 saniye sürüyor bizimkinin de, sürekli göz hapsinde tutmaya çalışıyorum ben de..

hmm anladım canım.bebe büskivisi kansorejen madde içeriyor diye pek tavsiye etmiyorlar.sen doktorun sormuşmuydun?
bu arada çok geçmiş olsun.metehan paşanın en büyük sorunu bu olsun inşallah ömrü boyunca hiç sıkıntı çekmesin. nasıl geçti mi huysuzluğu?

sağol canımcım bende bilemedim ne yapacağımı mamalarda sonuçta yapay kimyasallar içeriyor

cnm mamalarda yapay doğru ama ona göre yapılıyolar sonuçta.anne sütünede çok yakınlar artık.

ben de nisan annesiyim.yeni katıldım aranıza.merhaba diyeyim dedim.:KK3:
hoşgeldin aramıza cnm.

Dün kızımın 4. ay kontorlü vardı, 700 gr almış kuzum benim dr ayına göre gayet iyi olduğunu söyledi. Fakat ben sütümü yettiremiyorum çünkü işe başladım ve çok yoğun olduğumdan sağma işi çok sıkıntılı oluyo. bi de benim kızım biraz obur o nedenle dr'umuz meyve suları ve yoğurda başlamamızı önerdi. Dün ilk elma suyumuzu içtik kızım çok sevdi :) yoğurdu da dr'umuz kesinlikle mamalardan yapmamı söyledi, paket süt 1 yaşına kadar yasak.
Cuma günü de 5 li karma aşılarımızı olduk, biraz ateş yaptı ama 38i geçmedi çok şükür.. haa buarada dün dr'umuz rotovirüs aşısını da yaptı, önemli bi aşı bu hepiniz yaptırın bence..

bugünlük bu kadar, h.sonu hemen bitti inanın bişiy anlamadım yarın yine iş var :KK43:

maşallah cnm kızına:nazar::nazar:
selam mamadan yoğurt nasıl yapılıyo anlamadım :44:
Malzemeler:

1 porsiyon için

100 ml hazırlanmış Devam Sütü (Bebeğinizin ayına uygun Aptamil 2 devam sütü
2 çay kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:

90 ml su içine 4 ölçek Devam Sütü koyarak hazırladığınız mamayı küçük bir kaseye boşaltınız. 43 derece sıcaklıkta (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz) 2 çay kaşığı yoğurt ilave ederek, 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız. Buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz.

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

***milupa sitesinden alıntıdır

cnm çok geçmiş olsun rabbim beterinden saklasın

merhaba kızlar ben de nisan annesiyim.kızımı 7 nisanda kollarıma aldım.sizi sürekli takip ediyorum.kızımın ön alt iki dişi çıktı.sizlerin bebişlerinin dişi çıkan var mı acaba???

merhaba kızlar ben de nisan annesiyim.kızımı 7 nisanda kollarıma aldım.sizi sürekli takip ediyorum.kızımın ön alt iki dişi çıktı.sizlerin bebişlerinin dişi çıkan var mı acaba???

hoşgeldin aramıza cnm.
maşallah kızına erkenden çıkarmış dişlerini.bizimkide çok kaşıyo eli hep ağzında ama diş miş yok.

selam kızlar cuma dr gittik asya hanım 5,700 gr 64 cm ultrasonla tekrar böbreğe bakıldı genişleme yok sadece 2,5 mm taş var buna da şükür inşallah kızıma ağrı yapmıyordur

selam kızlar cuma dr gittik asya hanım 5,700 gr 64 cm ultrasonla tekrar böbreğe bakıldı genişleme yok sadece 2,5 mm taş var buna da şükür inşallah kızıma ağrı yapmıyordur

sevindim canım genişleme olmadığına..inşallah sağlığına bi an önce kavuşur asyacık..

kızlar nasısız?? okuyup okuyup çıkıorum her zaman yazamıorum zaman olmuyo..kızım artık çook ilgi beklio..ben odadan çıkınca arkamdan ağlıo..iş güç zaten malum..ev işinden çok kızımla ilgilenmeye çalışıorum.şu an çok sevgiye muhtaçlar amaaan işler dursun diyorum.ama tabi duramıyorum da uyurken artık kendimi harap edip koşturuoyrum..koşa koşa bulaşık çamaşır temizlik..bi hızla..anne olmak kadın olmak ne zormuş ne büyük sorumluluk evde herşey herkes bana bakıo:)allahtan eşim anlayışlı:nazar:değilse her zaman her şey yetişmio..allah kolaylık versin hepimize..hele ki ilk bebişi olanlar benim gibi... büyük bir deneyimden geçiyoruz genç kızlığın bekarlığın rahatından çıkıp böle bi koşturmaya girmek bizi baya büyütecek galiba...

sevindim canım genişleme olmadığına..inşallah sağlığına bi an önce kavuşur asyacık..

kızlar nasısız?? okuyup okuyup çıkıorum her zaman yazamıorum zaman olmuyo..kızım artık çook ilgi beklio..ben odadan çıkınca arkamdan ağlıo..iş güç zaten malum..ev işinden çok kızımla ilgilenmeye çalışıorum.şu an çok sevgiye muhtaçlar amaaan işler dursun diyorum.ama tabi duramıyorum da uyurken artık kendimi harap edip koşturuoyrum..koşa koşa bulaşık çamaşır temizlik..bi hızla..anne olmak kadın olmak ne zormuş ne büyük sorumluluk evde herşey herkes bana bakıo:)allahtan eşim anlayışlı:nazar:değilse her zaman her şey yetişmio..allah kolaylık versin hepimize..hele ki ilk bebişi olanlar benim gibi... büyük bir deneyimden geçiyoruz genç kızlığın bekarlığın rahatından çıkıp böle bi koşturmaya girmek bizi baya büyütecek galiba...

bide zayıflatsa :KK1:

X