2011 Nisan Anneleri

arkadaşlar bununla ilgili paylaşımlar okudum ama tekrar sorayım oğlumun sol gözu sürekli çapak yapıyor ve akıyor.doktora goturucem ama göz dr mı yoksa çocuk dr mı götürmeyelım 4aylık olacak geçmedi hala.

Çocuk dr. götürmelisin canım...Sana damla verecek...Anne sütü sakın damlatma...Bende doğru bir seçim biliyordum ama anne sütü dışarı çıktımı bakteri mikrop üretiyormuş...

kızlar başım ağrıyor bugün parol içsem bebeğim için bir sakıncası olur mu acaba ? benim bu konuda hiç bilgim yok ağrı kesici içebiliyor muyuz?

Ben ağrım olduğunda Vermidon kullanıyorum...Dr. da sezeryan olduğumda onu vermişti...Bende ona devam ettim...

mart annelerinden hamile var da bizden de mi var??welcome arkadaşımız öle yazmış..kim ki??merak ettm..

Nicki İREMSU kızlar...Evet 2 hafta 4 günlük demiş dr...

Merhaba Herkese;

Uzun zamandır ziyaretçi halinde takip ediyordum burayı , üye olmak yeni kısmet oldu.. Benim de 18 Nisan doğumlu bir kızım var, ismi Ceyda :KK69:

Allah hepimizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah..

Hoşgeldin canım...Allah'ım analı babalı büyütsün...

Hoşbulduk life_city, ayse1314;

15 Ağustosta işe dönüyorum kızımı bırakıp nasıl gidicem diye kara kara düşünüyorum :KK50: gerçi banka çok yakın evime gider gelirim ama sadece beni emiyor hala kızım o da beni düşündürüyor..

İznini uzatma imkanın yok mu?..

slm anneler..
ben de diğer arkadaş gibi uzun zamandır yazılarınızı okuyorum.aslında geçen yıldan beri sitenin takipçisiyim,hatta geçen yıl hamilelik öncesi güzel yazışmalarımız vardı başka arkadaşlarla.
doğumdan sonra yazmayı değil de yazılanları takip etmek daha kolay geldi çünkü malum bebekklerimiz.saolsun bebeğim fırsat vermeyi pek sevmez.
ben de nisan annesiyim,artık fırsat buldukça yazarım sizlere..öz. şu uyku meselesi var ya sıkıntılı günler yaşıyoruz.sadece battaniyede sallanarak uyuyoruz ve gündüzleri yalnız olduğum için sallanamıyor ve uyuyamıyor ve öfke yapıyoruz.neyse yazacak çok şey var..görüşürüz..:emir_bebek:kib..

Hoşgeldin canım...

Selam kızlar...Nasılsınız...Bende 13 Ağustos da adetime 1 gün kala iki koyu kırmızı çizgi ile hamile olduğumu öğrendim...16 Ağustos da dr. gittim ama nazar boncuğum kendini göstermedi göbekten...Dr. 5 haftalıktan küçük olanlar göbekten bakılınca bu ultrason göstermez dedi ve rahmim geriye dönük olduğu için oda engelleyebilir dedi...

Ben ilk olarak devlet hastanesine gittim kan değerimi öğreneyim diye...Dr. anlattım durumumu kan ve idrar testi istedi benden ama hamile olarak değerimi istememiş...Başka değerlerimi istemiş onlarda maşallah hepsi normal değerlerde...Birde ultrasona gönderdi ama göremedim nazar boncuğumu...Pazartesi günü başka dr. çıkacağım...Ozaman 5+4 olacak inşallah görebilirim...

Yok canım bhcg bakılmadı ama adetime 1 gün kala 1.5 saatlik idrarla yaptım hemen çıkıverdi 2 koyu çizgi...Akşamına tekrar yaptım idrarımı tutmadan yine hemen iki koyu çizgi belirdi...Adet günümdede biri öğle birinide akşam idrarımı tutmadan yaptım yine iki koyu çizgi çıktı...Yani toplam 4 tane idrar testi yapmış oldum...Gülmeyin kızlar ama ne edeyim 17 denemede anca tutturdum inatçı nazar boncuğumu...

Bende işte evlendiğim ilk akşamdan beri korunmadık ama olmadı...Dr. eşimde bende gittik hiçbir sorun olmadığını söyledi...17 ayda belkide 20 test kesin yapmışımdır ama fazlasını bilmiyorum...

Kızlar ben çıkıyorum...Herkese iyi akşamlar...Yarın tekrar gireceğim...Sizlerle daha çok paylaşacaklarımız var...Kendinize çok iyi bakın bebişleriniz için...

Sizlerle ilk gün paylaştıklarımı buldum...Nekadar hızlı geçti zaman...

İznini uzatma imkanın yok mu?..

Malesef yok gibi görünüyor, zaten hem 20 gün rapor aldım şimdi de yıllık izindeyim o da 15 ağustosta doluyo. Diğer sektörleri bilmiyorum ama bankada çalıştığım için fazla göze batmaktan da korkuyorum çünkü pek izne hoş bakılmıyor. Tek şansım şubemin evimin hemen altında olması annem durmadıkça getirecek yanıma artık napalım

Birde bebeğinizin kaç aylık olduğunu gösteren şu mesajlarınızın altında olan şey var ya onu nasıl yapıyoruz? :44::44:

google'a bebek takip çizelgesi yazarsanız ilk linkte çıkıyor. orada yönlendiriyor zaten.

Bebek takip çizelgesini nasıl yaparız..
www.kadinlarkulubu.com/.../352515-bebek-takip-cizelgesini-nasil... - ÖnbellekBenzer
6 Mar 2010 – bazı üyelerimizin yoğun sorusu üzerine böyle bir konu açmayı uygun gördüm... bebeğinizin takip çizelgesi için 2 adet site bulunmaktadır.

Bi de şey sorucam, kızım hala sadece anne sütü ile besleniyor. (3,5 aylık ağustos 18 de 4 ayı bitiyo) ve ben 15 ağustosta işe geri dönücem. süt sağma konusunda sıkıntılıyım makinaden bi randiman alamadım, kızım emince sütüm çok ama sağınca tek göğüsten 100 cc yi geçemiyorum, buzluğa atıyorum evdeyken biriksin diye ama sanki hem emzirip hem de stok konusunda yetemiycem gibi hissediyorum. aylık kontrolde dr a sorucam ek mamayı ama sizlere de sorayım benim kızım kadar olan bebeklerinize ek mama veriyor musunuz, veriyorsanız kaç kez, kaç cc?

cnm maşallah sütüne tek göğüsten 100 2 göğüsten 200cc.benim oğlum 4.ayını bitirdi 3satte 100-120 yiyo.bu demek oluyoki yarısı fazla difrize koyabilirsin.tek göğsünü emzir diğerini sağ mesela.

ohoo ne 4 saati bugün maşallahı var benim zillinin rekor üstüne rekor kırıyor.. 4 saat sonunda 3 dakka emdi, kustu, 1 saat sonra(5.saat) yine denedim bu sefer 5 dakka emdi ama o 5 dakkada memeyi epey boşaltmıştı (tabii sütüm azalmadıysa), onu da kustu. 1 saat sonra yine denedim 5 dakka emdi onun da bir kısmını kustu. Tamam anladık reflü var, ama gaviscon'u içirmeye fırsat kalmadan kustu çocuk.. o kadar salaklaştım ki buna üzülmekten kafam şuna basmadı yeni düştü jetonum:az anne sütü sağıp gaviscon'u ona karıştırıp önden biraz versene a şaşkın! haa bi de anladım ki ılık su içmiyor hanımefendi, suyla karıştırdığım ilacı dolapta soğutursam ancak öle içiyor. vitamin vermeye kalksam geri tükürüyor :KK53: sinirimden ağladım, zaten az emiyor sütüm azalacak diye üzülünce sütüm azalacak diye daha da üzüldüm :KK37: bu kısır döngü nereye kadar gider acaba :))) hastanelik olacam yakında...
cnm çok sık emzirmemişmisin?bence o kadar sık emdiği için fazla gelmiştir.bebekler büyüdüğü için çeneleri kuvvetleniyo ve daha kısa sürede daha çok emiyolar

slm anneler..
ben de diğer arkadaş gibi uzun zamandır yazılarınızı okuyorum.aslında geçen yıldan beri sitenin takipçisiyim,hatta geçen yıl hamilelik öncesi güzel yazışmalarımız vardı başka arkadaşlarla.
doğumdan sonra yazmayı değil de yazılanları takip etmek daha kolay geldi çünkü malum bebekklerimiz.saolsun bebeğim fırsat vermeyi pek sevmez.
ben de nisan annesiyim,artık fırsat buldukça yazarım sizlere..öz. şu uyku meselesi var ya sıkıntılı günler yaşıyoruz.sadece battaniyede sallanarak uyuyoruz ve gündüzleri yalnız olduğum için sallanamıyor ve uyuyamıyor ve öfke yapıyoruz.neyse yazacak çok şey var..görüşürüz..:emir_bebek:kib..

hoşgeldin aramıza cnm.tek başınasın ve battaniyede sallamaya alıştırmışsın valla işin zor cnm.salıncak felan alsanız onda deneseniz?

Merhaba Herkese;

Uzun zamandır ziyaretçi halinde takip ediyordum burayı , üye olmak yeni kısmet oldu.. Benim de 18 Nisan doğumlu bir kızım var, ismi Ceyda :KK69:

Allah hepimizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah..

hoşgeldin aramıza cnm.

kızlar bişey sorucam bayramda memlekete gidecek olan var mı biz 12 saatlik yola gidicez inşaalah yoldan bir gün önce aşısı var bebeğim o kadar saat yolda bu sıcakta perişan olacak arabamızda klima yok birde malum memleket akrabalar çok herkes öpmek istiycek nasıl engel olucam , geçen hafta dedesi geldi çok korktu bir gün boyunca ağladı:KK43:(

cnm ben bebeğim 2.5 aylıkken tatile gittik..11 saat sürdü.tabi aşı olaytımız yoktu.rahat gittik geldk.yanlız arabada klima açmdık.tek tarafta çamları açtık pusetinde arkasını cama doğru çevirdim hiç rüzgar gelmedi.klimada araba küçk olduğu için çarpma olayı daha fazla.

arkadaşalar ben 2 saatte 90veya 120cc mama verıyorum 3saate bı turlu gecıremedım 2saatı dakıka gecsın mızlamaya baslıyo.ve hepsınıde içiyo.

cnm biraz oyunla oyalanıyo bebeişler.biz öyle öyle uzattık zamanları.artık büyüdüler 2 saat çok kısa bi süre.yakında ek gıdalara başlıcaz ve bu düzende isticekler gene az az yicekler.görümcemin kızı öyle benim.2 yudum yer bırakır.gece gündüz 2 saate emzirmiş hep bebekken oda alışmış.

bugün doktora gittim.gebelikte şekerim vardı gebelik sonrasıda takibe aldılar beni.ilk mayıs ayında gitmiştim şekerim çok şükür geçmiş ama kolestrolüm yüksek çıkmıştı.bugüne gene randevum vardı.şekerim gene ii çıktı ama kolestrolüm gene yüksek.gebelikte yükseliyomuş zaten düşmeside bazen zaman alıyuomuş.ama bana diyetisyene gidiceksin sana yağdan yoksun diyet vericek dedi.emzirmeni etkilemez dedi.idrar yolumdada enfeksiyon çıkmış ilaç verdi.

kızlar burayı boşladık iyice ama taşınma telaşı derken ben fırsat bulamadım şimdi yerleştim şükür.bu arada tayin işlemleri var yani arada girerim ama etkin olamıycam yinede.bu face bizi fena sardı :KK43:(( nasılsınız neler var neler yok face de olmayanlar özellikle???

kızlar burayı boşladık iyice ama taşınma telaşı derken ben fırsat bulamadım şimdi yerleştim şükür.bu arada tayin işlemleri var yani arada girerim ama etkin olamıycam yinede.bu face bizi fena sardı :KK43:(( nasılsınız neler var neler yok face de olmayanlar özellikle???

cnm hoşgeldin işleri bitirmişsin çok şükür.
tayin işinde halolur umarım.buraları ihmal etmeyin.

Evt face olunca burayı ihmal ediyoruz...Ama ben yine de arada giriyorum buranın tadı başka...

kesinlikle katılıyorum sana cnm buranın tadı başka.

bnede tayın işini beklıyorum hayırlısı olsun inşallah.

selam kızlaar..geçmişe baktım biraz...

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..allah bağışlasın bebeklerinizi

efalilm canım bence aşısını bi kaç gün önce yaptır..12 saat yol çok uzun aşı zaten sıkıntı..öne al bence canım..

tracy hogg 4 saat diyo ama bence uzun yaa..bide diyoki 4 aylık bebek 4 saatte bir 20 dk en fazla 30 dk beslenir..tamam benimki 30 dk emse de 4 saat onu oyalasam..en fazla 15 dk emio..bazen 5 dk..nası 4 saat aç tutayım ki...valla ben o kitabı uygulayamıorum..1.5 2 saat uyur diyo..bizimki 45 dk..tamam rutin de bi hata var ama sabır gerek olmuyo olmuyo...

kızlar çook korkuyorum 2 gün lekelenmem oldu ve bitti!!daha adet olmadım 4 ay oldu..ne bu şimdi..hamilemiyim diye aklım çıkıo..dikkat ettim ama..böle olan var mı ara kanama gibi..

X