- 21 Şubat 2011
- 1.010
- 50
İyi akşamlar sevgili anneler. Özellikle erkek bebeği olan anneler yürüteç kullanıyor musunuz? Zararlı filan deniyor ya merak ettim. Ben kullanmak istiyorum. Çünkü oğlum ayakta durmaya bayılıyor. O yürüteçteyken biz de rahat ederiz biraz.
merhaba mayıs anneleri,ben de bir mayıs annesiyim.. kızım 7. ayını bitirmek üzere.... yürüteç konusunda fikrinizi almak istiyorum .. çok hareketlibir kızım var hep ayakta durmak ayaklarının üstüne basmak istiyor,oturmak istemiyor evin için gezdirin diye çığlıklar atıyor kızım.... ben de yürüteç alırsam biraz enerjisini atar diye düşünüyorum .. siz hangi marka kullanıyorsunuz ... emniyetli bir araç istiyorum.. hafif her yere takılıp tehlike yaratsın istemiyorum...fikrinizi almak istiyorum....
merhaba arkadaşlar. benim oğlum da 7 ayını bitirdi yeni.bu ayki kontrolümüzde doktora yürüteçi sordum. bebek 7 aylıksa günde sadece 7 dakika tutabilirsin dedi. 8 aylıksa 8 dakika... gibi. daha fazla tutmak bebeğin küçük kaslarının gelişimini olumsuz yönde etkilermiş. herşey sırasıyla olmalıymış gelişim baştan ayağa doğru olurmuş, en son bacaklar ve ayaklar gelişir ve yürürmüş bebek. yürüteç kullanan bebekler emeklemeden yürüdü diye sevinirler ama bu iyi bir şey değilmiş. ileride eklemleri konusunda sıkıntı yaşayabilirlermiş... falan filan... aslında biraz yerden kurtulurdu üşütecek diye bende korkuyorum ama yinede almamaya karar verdim.
birde benim oğlum kahvaltı yada çorbalarında içinde tatlı birşey olmazsa yemiyor. kahvaltısına biraz bebe bisküvisi ve kuru kayısı koyuyorum. çorbalarınada çoğunlukla pekmez yada elma rendeliyorum. alışmıyor bir türlü tatlarına...