***** 2011 Mart Hamileleri *****

sende benim gibi olmussun ben idrar yollari iltihabindan direk hastaneye yattim 2 serun 1 bucuk litre su ile gecirdim gunumu...sonra doktor ilac vermeyecegim sana dedi 3 ltr su iceceksin dedi gunde sonra basladim 10 gun icerisinde duzeldi ama hala bu sicaklarda evde dahi coraplarimi cikarmiyorum uzun kollu ile geziyorum mumkun oldugu kadar yatarak battaniye ile dinleniyorum..dogum olana kadar tekrarlar dedi ondan sahip cikacaksin dedi kendine...
mesela ben anne karninda idrar yolu enfeksiyonu olmusum annem olmus bana gecmis sonra ben 8 aylik dogdum nedeni buyuk bir ihtimalle enfeksiyon....bir sorun olmamis cok sukur ama bende olmasin diye cok dikkat ediyorum..

kansizlik bendede oldu hemen hic bekletmeden baslatti doktor kabiz yaparmis ama bende bisey yapmadi...hatta iste yemedi bir hap daha verdi ....annelik zor valla

bu zamanlarda tahlil yaptırmadım. Ilk tahlillerde temiz çıkmıştı. Senden doktor bu tahlilleri bir daha niye istediki...

benim sağ tarafımda kadran ağrım var dedim bu yüzden bu tahlilleri istedi önceden de hamile kaldığım kesinleşince hem özel dr bu tahlilleri yaptırdı hem de sağlık ocağında da yaptılar... aklıma gelmişken size de söyleyeyim; sağlık ocağı ayın 28 inde tetenoz aşısı için çağırdı siz yaptırdınız mı??

hadi ya gerçekten çok zormuş anne olmak..kan hapı umarım bende de herhangi bir etki yaratmaz bi de kabızlıkla uğraşmak istemiyorummm.. anne karnındaki bebeğe de mi geçiyormuş bu enfeksiyon illeti aman aman korktum şimdi...Allahım bizi ve bebişlerimizi korusun..

valla amin ben 27 senedir her kis geldinmi kabus gibi gecerdi...valla ben hatta cocugum olmaz diye dusunmustum..yani bu kadar enfeksiyona..rabbim verdi cok sukur ama dikkat etmek lazim..ben doktoruma tetanosu sordum gerek yok dedi ya ama niye israr ediyorlar saglik ocaklarindan ya bide ucretsiz hani ben turkiyede tv reklamlarinida gordum yeni dogan tetanozu icin onlemlerinizi alin diye...ama anlamadim gitti ya endiselenmelimiyim bu konuda bende bilemedim..

Bakanlık olarak bu hedefe ulaşmada tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Buzgan şöyle devam etti: "Sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı merkezleri ve hastaneler başta olmak üzere açılacak sabit istasyonlar ve gezici ekipler yolu ile ev ev dolaşarak, belirlenen grupta aşılanmadık tek bir kadın bırakmamak hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda yaklaşık 40 bin sağlık personelimizin kampanyada görevlendirildi. İllerde tüm hazırlıklar tamamlanarak aşılama aktivitelerine başlandı."

TEDAVİ EDİLMEYEN TETANOZ VAKALARININ YÜZDE 70'İ ÖLÜMLE SONUÇLANIYOR

Kazıklı humma, çene kilitlenmesi olarak da bilinen Tetanoz hastalığının nedeni toprak, toz, hayvan atıkları ve kirli araç gereçlerin yüzeylerinde bulunan Clostridium Tetani bakterisidir. Tetanoz mikrobu kirli yara, temiz koşullarda yapılmayan doğumlar ve uygun kesilip bakımı yapılmayan göbek kordonu gibi ortamlarda çoğalarak hastalığa neden oluyor.

Yenidoğan Tetanozuna yakalanan bebekler normal doğarlar, ancak doğumdan sonraki 3-28 gün arasında emmeyi bırakırlar. Kaslarında kasılmalar ortaya çıktığında vücutları gergin bir hal alır. Anne tetanozu ise gebelik, doğum sırasında veya lohusalık döneminde annede, tetanoz belirtilerinin görülmesidir.

Tetanoz, tedavi edilmezse yüzde 70 ila yüzde 100 oranında ölümle sonuçlanıyor.

TETANOZA NASIL YAKALANILIR?

Yenidoğanlar; temiz şartlarda yapılmayan doğumları takiben göbek kordonunun bakımının uygun yapılmaması veya üzerinin temiz olmayan maddelerle kapatılmasıyla tetanoza yakalanabilirler. Anneler ise, kesici-delici yaralanmalar, düşükler ve doğumlar sırasında kullanılan aletlerin kirli olması sonucunda tetanosa yakalanabilirler. Enfeksiyon etkeni ile karşılaştıktan sonra belirtilerin ortaya çıkmasına kadar geçen süre genellikle 3- 10 gün arasında değişiyor. Bu süre ise 3 haftaya kadar uzayabiliyor.

HASTALIĞA KARŞI KORUNMADA TEK YOL AŞI

Hastalığın daha önce geçirilmiş olması bağışıklık sağlamıyor. Bir kişinin tetanoza karşı bağışık hale gelmesi için en az 3 doz tetanos aşısı olması gerekiyor.

Yaralanma veya cilt bütünlüğü bozulan her birey aşısız olduğu sürece risk altında bulunuyor. Daha önce aşılanarak bağışıklık oluşturulmuş olsa dahi son aşı dozundan sonra 10 yıldan daha uzun bir süre geçmiş olması risk altında olmak anlamına geliyor.

Kızlar merhaba
uzun zamandır giremiyorum malum ay sonu işler bitmek bilmiyor. Doktor kontrolüm vardı geçen hafta %90 erkek ama bi dahakine tekrar bakalım dedi ayın 14 ünde üçlü test için gitcem sizlerden yaptıran varmı doktor bize bıraktı yaptırsammı yaptırmasammı bilemedim sizler ne düşünüyorsunuz?

:) bir erkek bebek daha ben diyorum size forumun adını 2011 Mart Erkek bebek anne adayları diye değiştirelim diye..... gerçi benimki daha belli değil.. bakarsınız kız olur, hem çok da şanslı olur, bu kadar erkek arasında kısmet sıkıntısı çekmez

ben kendi adıma yaptırmayı düşünüyorum.. hatta 3'lü değil 4'lü yaptıracağım...

hoş geldin canım hayırlı olsun bebişinin cinsiyeti hepimiz erkek doğuracağız maşallah benim dr hiç bana sormuyor valla 3lü test için dün kan verdim haftaya sonuçları alacaz inş.

hoş geldin canım hayırlı olsun bebişinin cinsiyeti hepimiz erkek doğuracağız maşallah benim dr hiç bana sormuyor valla 3lü test için dün kan verdim haftaya sonuçları alacaz inş.

benimkide 2 li testi yapmadi heralde ama butun olcumlere testlere girdim..sordum gecen yok direk 3'lu alicam seni dedi..21 haziranda 3'lu testim var birde doktor bu sefer tum islemlere ben giricem dedi...:94::94:

bide ben her ay duzenli ultrasona girecekmisim size boyle birsey soyledilermi ?

merhaba bende ayın 21 inde direk dörtlü test yaptırıcam. üçlü test yaptırmıcam.

günaydınnn her muayene olmaya gittiğimde ultrasondan bebeğe bakıyor ölçümlerini yapıyor bu gidişimde baş, göbek, el, ayak ölçümlerine baktı...

günaydınnn her muayene olmaya gittiğimde ultrasondan bebeğe bakıyor ölçümlerini yapıyor bu gidişimde baş, göbek, el, ayak ölçümlerine baktı...

demek normal ozaman surekli bakilmasi....bende bugun kotuyum ayakta duracak halim yok midem surekli bulaniyor cok fenada uykum geldi...sanirim birazdan eve gidicem dayanamiyorum...gorusurus kizlar....

demek normal ozaman surekli bakilmasi....bende bugun kotuyum ayakta duracak halim yok midem surekli bulaniyor cok fenada uykum geldi...sanirim birazdan eve gidicem dayanamiyorum...gorusurus kizlar....

geçmiş olsun canım iyice dinlen, dikkat et kendine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…