***** 2011 Mart Hamileleri *****

arkadaşlar herkese selamlar. maşallah bebekler yoruyor bakıyorum ama ne güzel ben oğluma her bakışımda herşeye değdiğini düşünüyorum. hele artık gülücükler atmaya başladık aman yarabbim nasıl bir duygu anlatamam. yalnız yoruluyorum ve böyle çok nete giremiyorum:)

bende aşılarını hastanede yaptırıyorum bedava yapıyorlar. hamile iken kullandığım vitamin ve kan hapına devam ediyorum. gazımız var onun için ilaç değiştirdim sap simplex diye bir ilaç kullanıyorum ama sanırım oda işe yaramıyor. sizler ne kullanıyorsunuz???
birde benim bebeğimde yüzünde böyle konaklar kırmızı lekeler çıktı suratı çok fena oldu aranızda bunu yaşayan yada bana tavsiyede bulanacak biri varmı acaba???bu duruma çok üzülüyorum.

kilo konusuda açmışsınız bu arada ben hamileliğimde abarttım 55 idim 85 ile doğuma gittim şimdi 68 kiloyum 17 kilo verdim kaldı 13 kilo onu nasıl vericem bilmiyorum.

bu arada bebeklerin kırkını nasıl çıkardınız??? biz bugün çıkardık gerçi 38.gün ama olur dediler çünkü 40ında yanımda kimse olmayacak. biz yıkama suyun içine tuz, demir ve süpürge çöpü attık. birde yumurta kabuğu ile 40 kere su döktük sonra ben kendim yıkandım bizimki suyu bir seviyor görseniz küvetinin içinde ayak bile çırpmaya başladı:))

herkese kolaylıklar diliyorum bebişlerinizle güzel günler geçirin inşallah:)))

annemler kırkı için hatim indiriyolar. kırkı çıktıında teyzemlerle toplanıp hatim duası yapıcaz.o kadar. özel bişi mi yapılıomuş kırkı çıkınca?

valla kirki cikinca ne yaptik evi temizledik kiyafetlerimizi yikadik dus aldik...dualarla yikadi kayinvalidem sonra kirki ucurma diye bisey varmis disari cikardik gezdirdik..

ben isim verme torenini cok guzel yaptim..calisirken misirli bir mimar arkadasimiz vardi esimle onu aksam yemegine davet ettik bir kac arkadasimizla beraber..once yasin okudu duasini etti sonra kulagini ezan okuyup ismini soyledi..sonra oturduk yemek yedik baya keyifliydi..ev kalabalik ve cok hos olmustu..annemde vardi neden daha once aklimiza gelmedi boyle birsey yapmak cok degisik bundan sonra cocuklarimiza yapariz aferin sana bu kadar guzel olabilecegini dusunmemistim dedi..

birde erkek bebek icin 2 adet koc kiz bebek icin 1 adet koc kestirmek ve dagitmak gerekiyormus...bende simdi istanbulda sunnetini yaptirirp o ara 1 koc istanbulda iskenderundada 2 kocu kesitrmeyi planliyorum..bende yeni duydum yaptirmak gerekiyorumus..daha mevlut okutucam allah nasip ederse 2 tarafdada..

oglum sabah kalkarken burnu tikanik oluyor benim nezlemden dolayi daha gecmemisti doktor deniz suyu solusyonu verdi..birde her ihtimale karsi ates dusurucu solusyon verdi..allahtan onu kullanmak gerekmedi..ama yanimda gezdiririyorum her ihtimale karsi..devit ve metsilde kullaniyorum..

ama gazi cok olunca eski yontem kullanilarak yarim cay bardagi kaynamis ilinmis suya az seker atip biraz rezene biraz anason katip 1 2 dak demleyip veriyorus..valla 10 dak kalmadan cocuk rahatlayip yatiyor..genelde metsili kullaniyorum ama cok oldugunda direk demliyorum..

emzik bende aldiramadim valla avent her boyunu aldim hepsini dili ile disari itiyor...tutsa cok rahat edermisim ole dediler ama ben ugrastim o ugrasti tutmadi..

kilo konusunda valla dogumdan sonra ole onlarca kilo veremedim zaten toplamda 7 kilo aldim 6 verdim 1 kilo kalmisti sonra yedim onu 2 cikardim :) simdi dikkat ediyorum yine ama sabah kahvaltisinda tereyagli recelli ekmek yiyorum normalde yemem ama nedense takmis durumdayim...1 aydir her kahvaltida :)))gobek simdilik ayva gobek gibi duruyor bir namaz kilayim belki toparlanir dedim 1 rekatta sanirim ben bunu kilamayacagim dikis yerlerin kastirdi oturarak kildim bitirdim :)) 3 aydan once zaten egzersizden kacinin yaziyordu haklilarmis sizlandim valla...

SLM KIZLAR nasılsınız? mert'imin sünnetini yaptırdık erken erken bi kaç gün sorunluyduk, üstüne yavrum ilk defa pişik oldu.ama çok şükür hepsi geçti 2. aşımızı bekliyoruz ondan sonra memlekete gezmeye gideceğiz...kırklama işini biz, yıkama suyuna dualarla 40 kaşık su koyarak yaptık....hem 20 sinde, hem 40 ında yaptık.
ırmak bizde de kızarıklık oluyordu bi şey yapmaya gerek yok kendiliğinden geçiyor.
dunedain ben her gün rezene,kimyon ve anason çayı içiyorum hem sütümü arttırıyor hem bebeği rahatlatıyor. mertin çok gazı olduğu zamanlarda kendi içtiğim çaydan şekersiz bi kaç damla verdiğim oldu dediğin gibi çok iyi geliyor..ben ilaçlarımı komple bıraktım aslında bırakmak zorunda kaldım eleviti artık vermiyorlar gebelik teşhisi olması lazımmış..kanım zaten normal değerine ulaşmıştı.

Son düzenleme:
selamlaar. nasılsınız?

ya kıl tüy işini napıyosunuz kızlar. sezaryenden sonra ağdaya gitsem olur mu ki? dikiş yerlerine bi zarar olur mu ki?

Selam kizlar.... Bende hem sutum cogalsin hemde bebgimin gazi olmasin diye rezene,anason,isirgan,ihlamur,kimyon hepsinu karistirip iciyorum. Dun kendim agda yaptim annem cocugu tuttu bende dikkat ederek yaptim yinede yaram acidi biraz... Kizlar sprail taktirmak istiyorum ama ne zaman takilmasi gerekiyor ozelde para vermiyim dogum evine gidiyim diyorum ama ne zaman gitsem bilemedim... Bizimde 40imiz cunartesi cikiyor artik....

bravo sahsen ben yapamazdim agda falan...ama 3 ay bile egzersiz yapmayn diyolar bence agdayi biraz bekletin..cunku sonucta agir bir ameliyat yeri..sezeryan olarak bakiyorus ama sonucta buyuk bir kesik..baska ameliyat olsa yerine dokunmayis bile :)...tabi sahsi kanaatim :)))

Selam kızlar.Selemi hayırlı olsun Mertin sünneti canım.Ben 40. gün sonra yaptım kıl tüy temizliğini.Çünkü doktor kontrolüm vardı ne olur ne olmaz diye yaptım.Çok da zorlanmadım.Zaten öyle aylarca bekleyemem huzursuz olurum.
Bence de bebişlerimizin resimlerini yayınlayalım ama profillerimize resim albümü olarak koyalım.Birbirimizle de arkadaş olursak görebiliriz resimleri.isteyen kendi resmini de koysun bunca aydır kimlerle konuşuyoruz görürüz.Ben fırsat bulduğum bir zamanda yaparım.

merhaba herkese :)

Hayırlı olsun Selemi büyük bir sorundan kurtulmuşsun (Yani benim için sünnet olayı büyük bir şey). Bizim 40 ımıza 1 hafta var henüz. Bizde hayırlısıyla bir çıkarsaydık.

Yalnız kızım kucakçı oldu maalesef eşim sayesinde. Uykuya bile dalamıyor düzgün. Emziriyorum uyurken yerine koyuyorum 5-10 dak. sonra uyanıyor kucağıma alıyorum anında geri sızıyor Birde elleri rahat durmuyor yüzüne değdirincede uyanıyor oyüzden bende kundak gibi kollarını sarıyorum daha iyi uyuyor. Yalancı memeyide tutturmayı başardım ama kısa süreli uykuya dalma sürecinde elimle tuttuğum sürece emiyor diğer zamanlar almıyor yine ama uyku sırasında kucak istediği için bu kadarı bile ilaç gibi geliyor.

Bu arada korse kullanıyormusunuz? Ben yoksa geçmi kaldım :) Birde sizin göbeğinizde de hissizlik varmı ?

teşekkür ederim patka ve mavibebek sünnet olayı gerçekten çok zor bir süreçti ama atlattık çok şükür :)
mavibebek aşı gününüz nasıl geçti biz çok şükür sıkıntısız atlattık.aşıya gitmeden önce yarım ölçek ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdim, gelincede yarım ölçek verdim çok işe yaradı kızlar sizede tavsiye ederim drumuz öyle yapmamı sölemişti.
bende dr kontrolune gidecem diye korka korka biraz epilasyon biraz ağda yapmıştım ama çok zordu gerçekten..1-2 hafta içinde ağda için kuaföre giidecem benim karnımda değilde ameliyat yerinde hissizlik var sanki..şu foto paylaşma işini yapalım profilimize ekleyelim :)

mavibebek ve dunedain ben profilimde albüm oluşturdum acaba becerebildim mi birde sadce ekli arkadaşlar görsün istedim umarım olmuştur :))

kizlar buradan tanidigim herkese arkadaslik gonderdim hepinizi ekledim umarim unuttugum kimse yoktur baya gecmis sayfalara baktim kimler var diye:44:...

resimlerini birazdan yukleyecegim sadece listemde arkadaslarim gorecek sekilde yapmayi planliyorum cunku normalde fac.. bile birkac arkadasim istedigi icin resim yukledim...

ben hala emzik tutturamiyorum kaana istemiyor..yatarken bir kac kere elimde emzik tuta tuta uyuttum banamisin demedi...artik gogus ucunu kullanmiyorum ama gogus uclarim agrimaya basladi krem falan suruyorum ama agri yapmiyorda degil hani...benimde sezeryan yerim uyusuk sadece..doktor kontrolune hala gitmedim..yarin gitmeyi planliyorum bana vitaminlerimi tekrar versin diye..birde spiral islemini sorucam burada varmi bilmiyorum tekrar hamile kalmayim diye..

emzirme icinde ilk 6 ayda bebekleri 15-20 dak arasinda emzirin diyorlar...ilk 2 dak yuzde 50 cekermis sutun 5 dak sonrada yuzde 90 nini alirmis..ondan ilk dak cekilen sut sutun duru yeri 15-20 dak sonraya kadarda sutun yagli yeri geliyormus ondan bebek bu kisimdan kilo aliyormus..bende 10 dak emziriyorum simdi dak yukseltmeye calisiyorum..ama yoruluyor uyuyor bende sk sk veriyorum sut..

birde daha kimligini cikaramadik oglumun ankaradan gelecekmis bekliyorus..yani cok merak ediyorum gelsinde bir an once goreyim diye...

doğumda hastaneden ayrılırken çocuk doktoru 15 dak. birinden hala aranırsa diğerindende 15 dak. emzir ondanda fazlasını keyif için ister demişti. Ama ben kustuğu için en fazla 10 dak. emziriyorum yarım saat oyalayıp sonra birdaha emziriyorum yoksa fazla emdiğinde oluk oluk kusuyor Göğüs koruyucuları benimki emmedi birkere emdiyse ikinciye kıyameti kopardı.

Selam kızlar.Profilime fotoğrafları yükledim.Sizinkileri de sabırsızlıkla bekliyorum.
Selemi aşı günümüz gayet güzel geçti.Öykünün aşı anında ağlamasından başka her şey yolundaydı.O da mecbur olacak.Ben hiç ilaç vermedim maşallah hiç de bir şey olmadı.Bundan da böylece kurtulmuş olduk.Bir daha ki ay olacak aşı Allahtan ağızdan damla şeklindeymiş.İçim rahatladı valla.Kızımın ağlamasına dayanamıyorum.

evet kizlar guzel oglumun resimlerini yukledim

selemi mavibebek cok guzel ve tatli bebekleriniz var masallah ..selemi hemserini sizin yorenin insanina benzetebilmismiyim bana hic benzetmiyorlar kaani hep babasiymis..

herkes koysun bebeklerin resimlerini digerlerinide merak ettim simdi.9 aydir hepimiz hayallerle konusmus gibiyiz..

teşk. ederiz canım sizde çok güzelsiniz kaan tam bizim bebekler gibi hatta bi fotoda Mert'e bile benzettim o kadar yani :)) mert'te babasına benziyor..burdan çıkartacağımız sonuç; 'anneler babalara daha düşkün' ya da anneler babaları daha çok seviyor diyebiliriz :))

maşallah sen ve kuzun çok güzelsiniz canım :)
fotolarınızı çok beğendim herkes eklesin bebişleri görelim ,
çokşükür sizde aşıları sorunsuz atlatmışsınız darısı diğer bebişlere inş.

zaten herkes soyluyor sen kocani ne kadar cok seviyorsunda aynisindan bir tane daha yapmissin :)) ablam bile babasina bu kadar benzeyen cocuk daha hic gormedim diyor :)) itinayla cocuk yapilir

allah hepimizinkini nazarlardan korusun :)) hepsi anasinin kuzusu

Selemi ve Dunedain sizlerle Kaan ve Mert bebekle sonunda tanıştık.Maşallah hepiniz çok güzelsiniz.
Hadi diğer arkadaşlar sizlerin de fotoğraflarını bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…