***** 2011 Mart Hamileleri *****

kızlarrr l,tfen yardım edin 25haftalık gebeyim aclık kan sekerim 88 1.saat tokluk 143 cıktı maximum 140 olması gerekirmis sizce bisey olurmu(nazar:

bişi olmaz yaa korkma. benim de 148 di tokluk. tatlıya dikkat et yeter. son haftalarda özellikle. bebek iri olabiliyor dikkat etmezsen.

merhaba kizlar yine forumu ben aciyorum hani nerdesiniz ???

bende sabahtan beridir kayinvalidemle yilbasi yemekleri hazirliyorum...normalde yilbasini oyle agacla yemekle cok kutlayan biri degilim ama kayinvalidem sevdigi icin kirmadik hazirliyorus..gecen senede disari cikmadik esimle evde ordek pisirmistik bu senede aynisini yapiyorum ...bu sene ek olarak canim oglum var..kirmizi kadife tulum aldim cok yakisti..aksam onu giydiricem..

ayrica 2011 bizim topigimiz icin cok hayirli gectigini dusunuyorum cunku hepimiz daha gecen yilbasina kadar bebegimiz yokken bu sene bebeklerimizle yeni bir yila girecegiz..allah hepimizi hayirli omurler hayirli evlatlar guzel guzel gunler nasip eder insallah..kazadan beladan bin bir musebetten uzak durdugumuz aile duzenimizin bozulmayacagi agzimizin tadinin kacmayacagi bir yil olur insallah..kotu sozler duymayacagimiz kotu insanlarla muhattap olmayacagimiz bir yil geciriris insallah....herkese mutlu yillar...

slm kızlar herkese güzel bir yıl diliyorum umarım her şey gölünüzce olur..dunedain canım ne güzel yazmışsın koskoca bir AMİNNN demeden geçemiycem inş. hepimiz için çok güzel bir yıl olur..geçen yıl bugün evde tekbaşımaydım eşim askerdeydi çok ağlamıştım ama bu sene Allahıma şükürler olsun canım oğlumda bizimle beraber...
Kızlar yeni bir sohbet konusu açıyorum herkes bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim; Evinizin sıcaklık derecesi kaç, bebişleri nasıl giydiriyorsunuz kalın mı ince mi? ya da kaç kat :) yatarken yastık kullanıyor musunuz? üstünü nasıl örtüyorsunuz(yorgan,battaniye vs), sütünüz nasıl bebişlere yetiyor mu?

Sorduğum soruları önce ben cevap vereyim; evim ortalama 22-24 derece, uzun kollu-bazen kısa kollu çıtçıtlı badi, üstüne uzun kollu penye bi üst ve kısa kollu yelek yada hırka (çok mu kalın giydiriyorum yaawww) alttan bazen tek kat bazende çift kat penye pijama tarzı şeyler giydiriyorum çorap ve patiği de unutmayayım..bere ve şapka tarzı şeyleri bizimki sevmiyor zar zor banyodan sonra ve dışarı çıkarken takıyoruz ama onda da basıyor yaygarayı çıkartana kadar kafasını sağa sola çevirip duruyor..beşiğinde çok ince bir yastık var ama gündüzleri oturma odasında duruyoruz orda yastık kullanmıyorum..uyurken uyku setinin yorganı ve battaniyesiyle örtüyorum..sütüm çok şükür yetiyor sizde de oluyor mu bilmiyorum özellikle mert bi kaç saat emmediğinde göğüslerim çok sertleşiyor ve emzirmeye başladıktan sonra diğer göğsümden kendiliğinden süt akıyor önceleri ziyan oluyordu, şimdi biberon tutup,süt saklama poşetiyle dondurucuda stokluyorum işe başlayınca çok lazım olacak....
birde ben elevit ve kan hapına devam ediyorum..kan değerlerim çok şükür iyi haplarım bitince bırakacam ama elevit konusunda karasızım içinde anne sütünün verimliliğini arttırır falan yazıyordu bi sürü vitamin içeriyor bu yüzden içsem iyi olur sanki...

dunedain ne güzel dilenmesi gereken herşeyi dilemişsin. ben de kocaman bi amin dicem :)

hepimize güzel bi yıl olur inş.

selemi;

evin derecesi 22nin altında deil. gerçi yatakodası daha serin oluyor ama oraya yatmadan yatmaya götürüyorum. bebeğimin üstünde içten bi zıbın,üstüne bi tane çıtçıtlı badi,üstüne penyesi,banyo yaptırdıysak bi tane örgü yelek giydiriyorum,banyo yaptırmadığım günler penye yelek giydiriyorum. gün aşırı yıkıyoruz.altında çorap,iki tanede pijama giydiriyorum.kafasında şapkası oluyor.hep penye battaniyesine sarılı yatıo zaten :) sütüm de yetiyor çok şükür.ama bazen göğüslerim çok yumuşak oluyor. o gün çok emmiş oluyor bitiriyo sütümü.bol su içiyorum hemen doluyor geceye. abartı sütüm yok yaa.öyle sağıp saklıcak kaadar.keşke olsa. yatağında yastıksız yatıyor.yastığı destek yapıyorum yan yatması için. çünkü kusma huyu var.gündüzleri salonda yastığa düz yatırıyoruz.ama omuzdan yatırıyoruz yastığa.öbür türlü boynu bi garip duruyor.gündüz battaniyeyle.gece bizim oda soğuk olduğu için battaniye üstüne de yorganını örtüyorum.
emziğe alıştırmaya çalışıyorum yaa. mememden ayrılmıyor. siz napıosunuz o konuda.hep emmek istiyor tok olsa bile.bu sefer fazlasını kusuyor. dün akşam saatlerce emzirdim artık bi an fenalık geldi bayılcak gibi oldum.

blackrose maşallah bebişine benimki öyle çok emmiyor bu yüzden sütüm kalıyor herhalde, hatta karnı toksa inat eder memeyi tutmaz..emziği bizde denedik çok ağladığı zamanlarda ama işe yaramadı tutmadı..gazı çok olan bebekler memede çok dururlarmış rahatlamak için acaba seninkide öyle mi yapıyor..ben rezene-anason-kimyon karışımı çay içiyorum ayrıca humana nın çaylarıda çok işe yarıyor hem sütü arttırıyor hem bebeğin gazını alıyor sanada tavsiye ederim..

Selam kızlar.Güzel dileklerinize yürekten katılıyorum ve kocaman bir Amiiiinnn diyorum.2011 bizim için çok güzel bir yıl oldu.Özellikle meleklerimiz geldi daha ne olsun.Umarım önümüzdeki yıllar da hepimize önce sağlık sonra huzur mutluluk getirir.

Selemi sorularına ben de cevap vereyim canım.
Evin derecesi 22-23 civarında.Salon biraz daha soğuk.büyük diye sanırım pek ısınmıyor.Kızıma alttan bir zıbın üzerine uzun kollu çıtçıtlı bady onun da üzerine penye takım veya tulum giydiriyorum.Bazen soğuk havalarda polar tulumlar giydiriyorum.Uykudan kalkınca genellikle yün yelek giydiriyorum.Ayakları da genellikle patikle birlikte üç kat oluyor.Yatarken battaniye ve yorganı birlikte kullanıyorum.
Sütüm Allaha şükür yetiyor.Birini emzirirken diğerinden benim de akıyor.Ben o sütü genellikle bebişimin yüzüne sürüyorum.İyi geliyormuş.
Yastık kullanmıyorum yatarken ama uyanık olup bakınırken rahat etsin diye ince bir yastık koyuyorum.
Bu arada ilaçlarımı bıraktım ben ama hala kararsızım.Kullansam mı acaba bilemedim.
Annem dün cenaze dolayısıyla apar topar İzmire döndü.Ölüm işte yılbaşı falan dinlemiyor.İlk defa kızıma yalnız bakacağım.Umarım becerebilirim annem dönene kadar.Hasta falan etmesem bari.

iyi yeni yıl dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah hepimiz için hayırlı olur.

Biz hastanede hemşireler nasıl giydirdiyse sıcaklığı nasıl ayarladıysa o şekil devam etmeye çalışıyoruz. saolsunlar o konuda çok uyarılarda bulundular. Evin 21-22 derece olması gerekiyormuş ama bizim evi 23-24 den aşaya indiremiyoruz en düşükte yakmamıza rağmen. Neyseki doktoru 24 ü geçmediği sürece problem olmaz dedi. Üstüne çıtçıtlı kısa kollu bady ve çorap onun üzerine penye tulum yada takım kafasınada bereyi takıp penye baddaniyesine sarıyoruz okadar. Emzirirken baddaniyeden çıkarıyoruz çünkü emerken efor sarfettiğinden terliyormuş bebekler. Sütüm benimde yetiyor ve akıyor ama sanırım çok yaramıyor okadar emmeye çok fazla gram almadı. kusma derdi bizdede var. fazla emdiğini kusuyor.

Mavibebek başınız sağolsun canım, bence sen annen dönene kadar bebişine çok iyi bakarsın ben doğumdan 15 gün sonra yalnız kaldım, iş başa düşünce çok iyi bakılıyor..kan hapına değilde elevite devam et bence,tabi yinede druna sor istersen...bebişlere hepimiz yaklaşık aynı şekilde bakıyoruz ama ben biraz kalın giydiriyorum galiba sırtından örgü yelek eksik olmuyor...söylemen iyi oldu arada bir ben sütümü oğlumun yüzüne süreyim.

patkacığım bebişler emsin sağlıklı olsunlar yeter alması gereken ortalama kilonun altında değilse sıkıntı yapma bence bizimkide öyle çok tombiş etli butlu bir bebek değil zayıf..bebişler fazla sütü çıkartıyormuş bizimkide öyle ama geceleri korkuyorum kusmuğu ciğerlerine kaçacak diye ben yan yatırsamda başını çeviriyor..

kızlar merhaba
yeni yılda allahım bebeklerimize sağlık ve bize de onlara bakacak güç versin kalbimden bir sürü dilek geçiyo ama hepsini yazamıycam :)
bizim oda sıcaklığımızda 22-23 arasında ben iki alt iki de üst giydiriyorum zaten sürekli kusuyo ve üsttekini her defasında çıkarıp yerine yelek giydiriyorum bende hiç şapka giydiremeyenlerdenim uyurken battaniyesiyle örtüyorum

doktor bana da elevit ve kan hapına devam et üç ay devam et dedi aklıma geldikçe içiyorum çok istikrarlı değil yani
bende size bişey sormak istiyorum emziriken nasıl korunmayı düşünüyorsunuz bununla ilgili doktorunuzdan bilgi aldınızmı :26: süt korur diyolar ama işimi riske atmak istemiyorum

suna ben doğumdan 45 gün sonra kontrole gittiğimde drum eşimin korunmasını,emzirdiğim için doğum kontrol haplarını tavsiye etmediğni ve sprali bir ay sonra düşünebileciğimi söylemişti...bence riske atılacak bi durum değil emzirirken bebişleri küçük olup hamile kalanların örnekleri çok
ben bi soru daha sorayım bebişleri ne sıklıkla yıkıyorsunuz???

ssuna süt korur die bir sürü kadın hemen hamile kalabiliyor. çok örneği var aman diyim. tedbiri elden bırakmamak lazım. eşim korunur bizde de.doğum kontrol hapı beni çok fena yapıyor. göğüslerimde kistler var onlar büyütüyor midemi bulandırıyor falan.bi de zaten emziriyoruz.

biz gün aşırı yıkıyoruz selemi. kış olduğu için. aslında hergün yıkansa yıkancak hep kusuyor çünkü. hemen kirleniyor. elbiselerin pamukları birikiyor boynunda ellerinde falan. ama işte hergğn hergün üşütür die korkuyoırz

ben 2 dir msj yaziyorum nir turlu yayinlanmamis :))) yada ben beceremedim bilmiyorum..

kisaca her soruya cevap vereyim dedim\

korunma hikayesi bende hamile kalicam diye tekrar korkmuyor degilim daha 40miz cikmadi ama az kaldi ne olur ne olmaz..

ben oglumu hergun yikiyorum..suyuda seviyor masallah :))

kiyafet olarakta tabi burada hava gunesli evde yaz havasi ben tsirtle geziyorum ole yani..ondan yinede coraplarini pijamasinin uzerine tulumu citcitli badisini giyindiriyorum..ince penye battaniye ile sariyorum..yatarkende yine havanin isisina gore battaniye incelip kalinlasiyor..evin karsisnda otel var direk havuzunu goruyorum insanlar gunesleniyor :))

vitaminlerimi kullaniyorum devam edecegim acikcasi birsuru yazdi doktor bitireyim dedim bende..zaten sutun kalitesini artiriyor...devit bende corek otu ile beraber suya katip iciyorum ac karnina..kaan bugrayada iciriyorum..

rezene,ihlamur,anason,tarcin cubugu,zencefil,nane limon karisimindan icinede biraz seker atiyorum..kaynatip iciyorum..ama sadece rezene icmekte yeterli olabilir..kimyon ve derotu yemeye gayret gosteriyorum..su iciyorum..

kilo konusunda dogumda 6 kilo gitti geri 1 kilom kalmisti ama sanirim bir kilo aldim simdi 2 kilo vermem gerekiyor..eski halime donmek icin sut verince kilo dengeli oluyor ama kayinvalidem oyle yemekler hazirliyorki gelde yeme..

dün kızım ağlayınca fazla yazamadım.

Ben hamilelikte kullandığım tüm ilaçlara devam ediyorum. Kan hapına özellikle bir süre devam etmemi istedi. elevit, calsiyum, balık yağı hapı bunlarıda bitene kadar kullan yoksa küçük hanıma yetişemezsin dedi :) Amaliyat ağrılarımda tam olarak geçmedi. İstediğim hareketleri tam olarak yapamıyorum hala yavaşım tek başıma kaldığımda kızım çok ağlıcak sanırım

Kızımı mümkün olduğunca hergün yıkıyoruz. Maşaallah suyuda çok seviyor.

Bu arada göğüs yaralarınıza bir çare bulabildinizmi ? Mahfediyor beni emdikten sonra bile sızım sızım sızlıyor. Forumlara bakıyorum felan elle tutulur güvenebileceğim bi yöntemde bulamıyorum Arkadaşım gülsuyuna ayva çekirdeği dedi onu sürüyorum onunkini hemen geçirmiş ama nafile bende işe yaramıyor doktorun verdiği kremde yaramadı millet 3,5 aydan bahsediyor düzelme süresi olarak nasıl sabredicem okadar zaman

Kizlar merhaba uzun zamandir firsat bulup yazamadim kizim beni cok yoruyor kendi basina besige yatip uyumuyor ayakta sallanicak yada kucakta uyuycak sallamaya kesinlikle alistirmiycam diyordum ama durmayan surekli agliyan bir bebek olunca her yolu deniyoruz sussun sakinlessin diye allahtan annem benimle yoksa ne yapardim gerci kizim onun bile elini ayagina dolastirmayi basariyor :)) emziga hala alistiramadim surekli gogsumde olmak istiyor bu yuzdende surekli kusuyor 10 dakikada giydigini degistiriyoruz... Burnu cok tikani kizimin bu yuzden hic uyumuyor denecek kadar az 3gecedir sabahliyoruz yine( doktor serum fizyolojik verdi onu kullaniyoruz tüglü yünlü seyleri evden kaldirin evun sicakligida 22dereceyi gecmesin dedi zaten oyle aman aman bir sicaklik olmuyor evim buyuk oldugu icin isinmiyor o yuzden cok sikta yikamiyoruz daha kötü olmasin diye...

Eleviti bende kullaniyorum hastaneden cikarkendenkan hapi yazdi doktorum ona devam ediyorum.. Benim gogus uclarim cok cabuk gecti annem tereyagini eritip balla karistirip goguslerime surdu posetlede bagladik emzirirkende sildim oyle emzirdim bunun mu faydasi oldu bilmiyorum ama 1 gun oyle aglaya aglays emzirdim sonra yavas yava azaldi 1haftaya gecti isterseniz bir deneyin kizlar

Bizde durum simdilik bu... Hepimiz icin hayirlu bir sene olur insalah...

gogus uclari icin zeytinyagi sur baya iyi geliyor...ben mustela kullandim oda iyiydi ama benim en buyuk yara son 2 ay hergun uclarina bebek yagi surmustum pamukla koymustum cok yumusatti ole aci falan hissetmedim...

Selam kızlar.Topikimizi zor buldum valla.4. sayfaya düşmüşüz.Nerdesiniz yaaa.Bebişler rahat bırakmıyor sanırım.Biz kızımla gayet iyiyiz.Banyosunu yaptı az önce şimdi mis kokusuyla mışıl mışıl uyuyor.Ama normalde çok uyumuyor kuzum.Emerken memede uyuyor yerine koyunca hemen uyanıyor.Bir de bu ara ellerini yemeye başladı memeden çekince hemen ellerine saldırıyor.Sizlerde de var mı böyle şeyler?
Bir de kızlar aşılarınızı hastanede mi yoksa sağlık ocaklarında mı yaptırıyorsunuz.Ben ilk aşısını hastanede yaptırmıştım ama şimdi 2 aylık 3 tane aşısı var onları sağlık ocağında yaptıracağım.
Benim annemde sütün korur emzirdiğin sürece korunmana gerek yok diyor.Ama ben hayatta güvenemem buna.Ne olur ne olmaz.Kızım biraz büyüyene kadar asla 2. çocuğu düşünmüyorum ben.Yani en az 2-3 yıl.

saolun kızlar bu 2-3 gündür hafifledi göğüsümdeki acılar eğer düzelme olmazsa sizin yöntemleride uygulucam.

Süt korur diye düşünenleri gördük şimdi ikiz gibi çocuk büyütüyorlar. Aman dikkat edin. O annelerimizin dönemindeymiş şimdi neolduysa o bizde tutmuyor.

Bebekleri çok kusan arkadaşlar 5 dak. emzirip gazını çıkartıp öle devam etmek gerekiyormuş emzirmeye ve emmesi bitince dik tutucakmışız biraz işe yarıyor hakkaten.

Birde sizdede çok kilo veren oldumu ? 47 ile hamile kalmıştım 54 ile doğurdum şimdi 44 lere düştüm vitaminde kullanmasam neolurdum acaba

benim kızım da öyle mavibebek.memede uyumak istiyor. ayrılınca ellerine saldırıyor. emziğe alıştırmaya çalışıyorum.emziği hafif karadut reçeline bandırıp veriyorum tadı güzel gelsin die ama yok. bi kavanoz reçel bitirecek bu gidişle emziği verince hemen anlıyor yüzünü buruşturuyor yine mi emzik die. uyanıkken hiç rahat durmuyo illa meme istio yaa. artık daha fazla uyanık kalmaya başladıç akşam yediden 11 e kadar uyutmaya çalışıyoruz.11 den sonra artık uyuyo.gündüz de öyel çok uyuyamıo.bi de bi derdi olmasa bile ağlıo şımarıkığına meme istio.göğüslerim dolamıo onun yüzünden.
ben aşıları sağlıkocağında yaptırıcam. kilo konusu ise dün tokken tartıldın aynı bugün sabah açken tartıldım aynı. nasıl iş anlamadım. dikkat ediyorum hergün yürüyorum falan yok yani.

Yalancı memeyi benim kızım da almıyor.Ya bu tutan bebeklere nasıl yapıyorlar anlamadım.
Patka ne güzel işte vermişsin kilolarını.Tabii sen çok kilo da almamışsın.Ben 19 kilo almıştım.63 ile kaldım 82 ile doğurdum.Şimdi ise 69 oldum.Daha çok yolum var.En az 8-9 kilo daha vermek istiyorum.Kilo vermek için ekstra bir şey yapmıyorum ama azar azar veriyorum.Ama vermekten ziyade sıkılaşmak önemli.Kilo veriyorum ama göbek de eskisi gibi düz olmalı.Artık yavaş yavaş evde kendi çapımda egzersizler yapmaya başladım.umarım faydalı olur.

emziği benim kızımda almıyor. Zorla tutturuyoruz biraz emiyor ağzından düştümü tamam artık mümkün değil almıyor tekrar. Aynı şekilde uyanık olduğu sürece emmek istiyor. Bu aralarda akşama doğru uyanıyor gece 2 ye kadar ayaktayız. Resmen sersemleşiyorum.Blackrose Emziği tatlı bişilere batırmak doğru değilmiş dişlerinin erken çürümesine sebep oluyormuş.

haklısın mavibebek kilo vermektense sıkılaşmak önemli. Bende egzersizlere başlamak istiyorum ama evde birşeylere yetişmek için 2-3 adım koştursam karnımın içi acıyor. Nezaman geçicek bu sızılar artık bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…