***** 2011 Mart Hamileleri *****

Kizlar bende daha hic bisey almadim artik bu hafta doum cantasi kendime pijama falan cikip aliyim diyorum en acil olanlar onlar hep tedirginim ALlah korusun bisey olsa napazriz diye ruyamds hep eeken doguruyorum zaten eksikleri tamaliyimda biran once icim rahat etsin... Benim doktorum hakkinda cok paraci oldugunu duydum moralim bozuldu 3.4 gune gidixez dogumu falan konusucam bende normal istedigimide soyliycem.. Birde bebgin sampuanini falan penaten alicam ben kizlar babanem almanyay gidicez ona ismarladim cok iyimis babanemdede denedik cok kotu bisik olmustu sabaha hic bisey kalmadi sizde dusunebilirsiniz fikir olsun... Bebek odamizi almadik hala esyalarini yikiyip yerlestiremiyorum o yuzden oyle posrtlerde bekliyor gidip gelip seviyorum.esim daha erken acele etme kolay diyor ama ben herseyi simdiden hazir olsun istiyorum ah annelik :)) birde bu arada kalcamda kirmizi kirmizi catlaklar var benimde kremim bitmisti baska krem surdum 2gunde catlamis((

öff ben de ihiç alışveriş yapmadım daha. böyle düşündükçe bir sürü şey var yaa.yarın annemle hastane çıkışını falan alalım diyoruz. bakalım.

ooo ne kadar konu gecmis :)) bende cogu seyini hazirladim ablamda sezaryan oldugu icin o direk gecelik aldi yakasi acilan pijama takimi almisti rahat edememisti...ben aldim kirmizi puanli fistolu bir gecelik kollari etegi firfirli aldim...emzirma sutyenide almadim henus turkiyeden artik onlarda...ben sadece turkiyeden bebek pijama takimi coraplarini alacagim..gerisini hep tamamladim..

dilke ablam kremi kullandi 5 6 cm incelimis baya ii geldi diyor bana surekli banyo yapip surmus su icmis bol bol ama tabi ise yaramayanlardan cokmus bende siparis verdim erteledim sonra bakim ablami goreyim sonra insallah alicam...sanada yazarim..

günaydın kızlar dün pijama ve gecelik bakmaya çıktım hepsi çok güzeldi öyle klasik şeyler değildi yani. ama fiyatlar çok pahalı geldi bana 75-100 arası en az 2 tane almak lazım, bi de satıcı bayandan çok şey öğrendim doğum esnasında basit çöpe atılacak bi gecelik giymek gerekiyormuş :26:
emzirme sütyenlerini en son almak gerekiyor çünkü göğüsler 1-2 beden büyüyormuş sütyenlerin fiyatı 18-40 tl arası bilginiz olsun diye yazdım :)

Son düzenleme:

doğum-sancı esnasında zaten hastanenin verdiği önlükler giyiliyor canım :)
gecelik doğum sonrası dikiş vs bittikten sonra odaya gelince giyiliyor.
sütyen bende almadım henüz çünkü süt gelmeye başlayınca büyüyebiliyormul göğüsler..ama yine de diyorum bir beden büyükte olsa bir tane alim ne olur ne olmaz..

Son düzenleme:
dilekciğim ayrıntıları bilemiyecem ama öyle söylediler doğum esnasında 1 tane istenebiliyormuş...temiz cicilerimizi en son iyice temizlendikten giydiriyorlarmış bu tür ayrıntıları hastanedende öğrenebiliriz aslında bi yerde okumuştum bebek için çarşaf falan bile götürenler var

ben hastanedeyim canım ordan biliyoruz zaten :) ayrıca eltim doğum yapana kadar da yanındaydım orda da gördüm.Suni sancıyı vermeye başlayınca herşeyi çıkardılar bir önlük giydi serumu taktılar.öyle dolanıyordu ayakta sonra gitti doğuma zaten.Odaya da ilk o önlükle geldi sonra değiştirdiler doktor gelip dikiş yerine falan baktıktan sonra.

ayyy tırstım şimdi zaten çok korkuyordum bu tür şeyleri etraftan duyunca hastane, doğum, gerekli malzemeler vs iyice panik oldum..Allahım sağ salim atlatırz inş.

ayy benide kasti simdi okuyunca ben igne olmaktan bile cok korkarim bide beni kan tutar..ondan sezeryan olursam nasipse genel anestezi isteyecegim..yoksa sonumu dusunemiyorum ayilip bayilmaktan cocuga bakamam hic olmazsa bir seferde uyanirim...

dünedain aynı durum bende de var ne yapcaz bilmiyorum kendi kendimi rahatlatma çalışmalarına başladım inş. başarabilirim..ben daha önce ne doğurdum, ne doğum yapan birinin yanında bulundum..bu konularda sıfırım yani görümcem-eltilerim benden büyük çocukları kocaman oldular, anne tarafında da ilk ben çocuk sahibi olacam..birde bayanlar arasında bu tür sohbetler çok olur, ben o ortamlarda da bulunmuyorum..

ben hastane de çalışmanın avantajı olarak görüyorum bunu.Birde dedğim gibi ben çok pimpirikli olduğum için çok araltırır bakarım video vs izlerim..
Kadın doğum pol. de çalıştığım zamanlarda hastalarla bol bol sohbet ediyorduk ne nasıl olur hem dr larla sohbette hem de hastalarla sohbette öğreniyoruz..bende çok korkuyordum aslında ama artık yavaş yavaş göre göre rahatlamaya başladım :=)

selam kızlar ve güzel bebişler.

valla ben soğukkanlı bi insanım normalde ama düşündükçe korkmuyor değilim. karşındaki insan senin canını o anda düşünmüyor haldur huldur iş yapıolar nazik deiller hastanelerde. allaha emanetiz.

bugün okulda sancılandım. karnıma kramplar girdi. mide bölgeme özellikle. ama nasıl kramp baya kıvrandırıcı. beş dakka kramp giriodu ben sırılsıklam terliodum.sırtım mırtım ağrıyodu. iki saat böyle ara ara kramp girdi. dedim artık doktora gideyim. dayanamicam.okuldan arkadaş beni götürdü sağolsın. sağlıkocağında baktılar ettiler bebeğime bişi yokmuş çok şükür. doktor bebek büyüdüğü için sıkıştırıyor midedeki bağırsaktaki hava kramp yapmış dedi. bana spazm giderici ilaç verdi.zaten şu hamileliğimdeki gaz problemi yüzünden uçacam yakında. neyse çok şükür kramplarım geçti. tetenoz zamanım gelmişti aşımı da vuruldum geldim. bugün bebek alışverişine çıkçaktık yarına erteledik.

Cnm cok gecmis olsun okulda basladi artik dikkat et kendine yorma kendini erken gelmesinler biraz daha dursunlar icimizde :)) asida vurulmusun bidenkolunun agrisi ustune eklendi yani cocuklarin dilinden dusmezsin simdi karnibda buyudu ya simdiku cocuklar cok fena beninkini duyunca butun okula yaymislardi :)) dikkat et gelip sarilnaya kalkmasinlar..

çok sağolun kızlar.dikkat etmemiz gerekior hepimizin.sağ salim bi doğuraydık :)

valla çocuklar gelecek şimdi "öğretmenim karnınız ne kadar da büyümüüüüüüş" dicekler :) valla bu sene hiç hevesim yoktu okula karşı. iki gündür okula gidiyorum heyecan bastı bi heveslendim gene. seviyorum mesleğimi :) marketler kırtasiye eşyalarıyla dolmuş nası özendim. okulların açılma vaktini çok seviyorum.

canım çok geçmiş olsun dün akşam bende aynı senin gibi oldum elma falan yedim belki midem rahatlar diye ama geçmedi bütün gece istifra ettim
ilk aylarda bulantım falan olmadı bi sıkıntı çekmedim bundan sonra olacak bende de heralde soda içsek acaba zararı olurmu

canım midede gaz varken soda içmek iyi olmaz gazlı içecek çünkü daha da fena olabilirsin..Nane-limon ve kimyon kaynatıp içmek mideyi rahatlatır..kimyon gazı alır nane de rahatlık verir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…