- 5 Ocak 2009
- 731
- 10
- 118
- 39
evet canım bende çok kızıyorum bu kanunlara...bence herkesi kapsamalıydı bu torba yasası...süt izni birleştirmeyi kabul ediyorlar mı?
SGK'lı eşlere doğum izni var mı kızlar? varsa kaç gün?
Uzakmış canım seninki ben de edebiyat öğretmeniyim ve okulum kağıthaneye bağlı ama şişliye daha yakın
eşler için izinlere nette bakıyorumda bişey bulamadım...
evet ya çok karışık konular gerçekten..Artık bilene sormak lazım ya..iş yerinden değilde dışardan tanıdık muhasebeci avukat vs bulmak lazım..İş yerindekiler kafasına göre söyleyebilir..Yada yakın zamanda aynı iş yerinde izin kullanan birileriyle konuşmak lazım..İş yeri tutumu bile fark edebiliyor.
bencede şartlar işyerine göre değişiyor.
önce işverenin iyi olması lazım.
mesela ben ekimin sonunda ücretli izne ayrılcam. fakat izne çıkarken işyerinden tazminatımıda isteyip alacam büyük ihtimalle.sonra 4 ay sonra izin paramıda alıcam. sonra beni çıkardı gösterip işsizlik parasına yazılıcam:) bir aksilik olmassa planımız bu. bunuda hiç bir işveren kolay kolay yapmaz zaten. birde eşlere 3 gün ücretli izin. ama benim eşiminde kendi işi olduğu için onada gerek yok. öyle işte. ama bu işleri işin ehli birinden duymak daha doğru olur.
ben geri dönmeyi düşünmüyorum açıkçası.Bebeğimi kendim büyütüp kendim terbiye etmek istiyorum açıkçası..
Ben kimseye güvenemem açıkçası çocuğumu bakması için..
geçen gün bir olay duydum daha..Görümcemin arkadaşı bbunu yaşayan o anlatmış..Kadın bebeğine bakması için teyzesinin kızını ayarlamış hem de güvenilir vs diye..Ama bir süre sonra bakıyor ki bebeği hep uyuyor..Bu işte bir gariplik var diye şüphelenerek eve kamera koyuyor ve öz teyzesinin kızının bbeği alıp ocağa götürüp gaz koklatarak uyuttuğunu görüyor kadın şoka girmiş..Bebek hastanede tedavi görmüş bir süre bu olay üstüne..Yani gününmüzde kimseye kolay kolay güven olmuyor.Allah a şükür birazcık da durumumuz da varsa gerek olmadığını düşünüorum..Bakın batan beri ne sıkıntılar çekerek geçiyor günlerimiz..her gün bir yerimiz ağrıyor tahlillerimiz aşılar vs bile ne kadar şey yaşıyoruz..
yuh yaaa.... hem bir de akraba.. diyecek birşey bulamıyorum... suç duyurusunda bulunsaymış hemen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?