***** 2011 Mart Hamileleri *****

hayırlısıyla inş. :) senin bebişe kim bakacak
hemen bi hesap yaptım 36+6 24 ekime geliyooo
benim de kasımın ortasına denk gelio sanırım tam hesap yapmadım. annem illaki gelir zaten de doğum izninden sonra ücretsiz izne ayrılcam sanırım. :)

ben de öğretmenin aynen senin gibi düşünüyorum. artık yeni yasaya göre 2 yıla kadar istediğimiz kadar ücretsiz izin alabiliyoruz di mi. yani illa bi sene ya da altı ay gibi bi mecburiyet yok. istediğimiz zaman dönebiliyoruz?

vıyy desene kolumuz süzgeçe döncek kan vermekten. iğrenç yaa neyse başa gelen çekilcek.

İnşallah canım Allah kolaylık versin sağlıcakla büyütürsün bebeğini..

saol canım, nasıl olacak bilmiyorum, kesin çok kavga ederiz annem hala bana çocukmuşum gibi davranıyor (düşün ben 34 yaşındayım) ben de hiç işime karışılmasını sevmem, nasıl olacak bilmiyorum

3 saat mi??? süpermiş... kamudasın o zaman??? bizim 1,5 saat :84:

zaten maaşı düzenli her ay alamıyoruz, doğum izni bitince SSK'ya gidip dosya kapatıyorsun, izinli olduğun gün x (günlük brut maaşx2/3) gibi bir formülle toplu olarak izinden döndükten yaklaşık 15 gün sonra filan veriyorlarmış.. ama postaneden mi bilmiyorum..

Aaaa ne güzel canım.Benim bildiğim ücretsiz izin hakkımız 2 yıl ve alt sınır yok sanırım.Yani 3-4 ay da alabiliyoruz.

e ben izin bitince gelip istifa edeceğim nasıl olacak ki o zaman :97: o işlerde çok karışık ya araştırdım biraz nette herkes birşeyler yazmış..

Bu arada sende İstanbuldaymışsın canım.Nerde öğretmensin branşın ne????

Bende özel sektörde çalışıyorum ve 37. haftaya kadar calısmak istiyorum eger herşey yolunda gider ve doktorum izin verirse tabiki o 4-5 haftayıda dogum sonrasına atmak istiyorum. bizim süt izni maalesef 1,5 saat Ayda'nın da dediği gibi sanki SGK 'da çalışanlar üvey evlat ayrı ayrı yasa çıkartıyorlar anlamak mümkün değil!
doğum sonrası izinler bitince kullanmadığım 1 aylık yıllık iznimi ve süt izinlerimi birleştirmeyi düşünüyorum gün içinde 1.5 saat çok komik zaten eve gidene kadar 1 saat geçiyor yolda.. daha da yetmezse 1-2 ay ücretsiz izin isteyebilirim artık bilmiyorum o günler gelince duruma göre bakıcam.. 5-6 aylık olana kadar kalmak istiyorum bebişimle en azından biraz palazlanmış olur :) ama istifa etmeyi düşünmüyorum uzun ara verip sonra tekrar işe dönmek kolay degil çalışmayada cok alıştım hergün evde kalmak bir süre sonra beni sıkar muhtemelen..
izin kullanırken benim bildigim brüt maaşın 2/3'ünü izne cıktıktan hemen 2-3 hafta içerisinde 8 haftalık toptan SGK veriyormuş ama postaneden mi nerden onu bilmiyorum.

izinden kestireceğim..yani 2 hafta kalasıya istifa etmeyi düşünüyordum..

o zaman istifa ettiğinde doğum izni dosyanı kapattıracaksın, yani sizin muhasebe hem ssk çıkışını hem dosya kapamanı yapacak bağlı olduğunuz ssk'da... ama tabi ben konunun uzmanı değilim, sizin muhasebe daha iyi bilir heralde...

yok canım yaa keşke öyle olsa, izin bittikten 2-3 hafta sonra ödüyorlar... yani sen 16 haftayı maaşsız geçiriyorsun ki bana sorarsan en saçma kısım bu... yani en çok ihtiyacın olduğu zaman 4 ay maaşsız kalıyorsun... saçmalığın daniskası...

3 saat süt izni konusuna o kadar takılmıyorum... özel sektörde o kadar izni zaten kullandırmazlar, kullandırsalar bile adamın burnundan getirirler, ayrıca bir de bunu kadın çalışanların işe giriş/maaş vs haklarında aleyhine kullanırlar... örnek: benim bu sene zam oranım bütün şirketten daha düşük ve tek nedeni hamile olmam.. şirket politikası... süt izni kullanan bir arkadaşım var hergün 1,5 saat geç geliyor, hakikaten burnundan getiriyorlar, benim genel müdürüm şimdiden sana notebook versek evden idare edebilir misin demeye başladı... 3 saat süt izni hayal bile değil, daha da uzak... bu ülkede çalışan anne olmak çok zor...evli fakat çocuğu olmayan kadını potansiyel hamile diye işe almazlar, bebeği olan kadını işine konsantre olmaz habire izin ister çocuğu hastalanır vs diye işe almazlar.. ooofff of... erkek olmak lazımmış... hayattaki tek sorumlulukları işe gidip gelmek...

evet canım bende çok kızıyorum bu kanunlara...bence herkesi kapsamalıydı bu torba yasası...süt izni birleştirmeyi kabul ediyorlar mı?
SGK'lı eşlere doğum izni var mı kızlar? varsa kaç gün?

evet canım bende çok kızıyorum bu kanunlara...bence herkesi kapsamalıydı bu torba yasası...süt izni birleştirmeyi kabul ediyorlar mı?

bazıları ediyor bazırları etmiyor.. mesela bizimki etmiyor :) ama sanırım bu şaşırtıcı değil..

bildiğim kadarıyla yok canım bablr için doğum izni..

Banada hamile olan bir arkadaşım söylemişti maaş konusunu araştırmış SGK izne ayrıldıktan sonra 2-3 hafta içinde veriyormuş demişti yaaa izin sonunda alsam ne olacak ki dediğin gibi 4 ay neden bekletiyor ne kadar anlamsız. Maaşlarımızdan dünyanın vergisini kesmesini biliyorlar bana paramı o kadar geç ödeyecekse ne anlamı kaldı en cok ihtiyacım olan zamanda neden maaşsız bırakıyor walla bu devletin işlerini zaten anlamak mümkün değil dogum izni desen kuş kadar insanları dogurmamaya teşvik resmen!

Bizim şirkettte süt izinlerini birleştirip kullananlar olmustu işe 6 ay sonra dönenler oldu o konuda özel sektör olmamıza rağmen çok sıkıntı yaratıp burnumuzdan getirmiyorlar allahtan anlayışlı bir şirket politikamız var bu konuda birde beni yedekleyecek birisinide aldılar işe şimdi zaten kadro acıgımızda vardı. Bakalım tabi o zaman geldiginde görücez nasıl olucak..
Selemi Sgk'lı eşlere bildigim kadarıyla dogum sonra 3 gün yasal izin var ama tam emin değilim..
bu konuları bende yeni yeni ögreniyorum başa gelince :)

Bizim şirkette birleştirme yapıyorlar ya da haftada 1 ya da 2 tam gün olarak kullanabiliyorsun.. Bu durum Ayda'Nın dedği gibi tamamen çalıştıgın yere bağlı yasada böyle birşey yok ama birleştirilirsede herhangi bir cezası vs. de yok o nedenle tamamen çalıştıgın kuruma bağlı birleştirilip birleştirilmeyeceği

evet ya bu ssk işi çok saçmalıklarla dolu..İyice öğrenmek lazım detayları..İş yerleri özellikle özel sektör ne kaçırırıssam o kar havasında olabiliyor..

icebreezer evet haklısın başa gelmeyince araştırdığımız yok, ben de yeni yeni yasaları açıp okumaya başladım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…