• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

incielam sorumu yanıtlamışsın çok çok teşekkür ederim canım:) günde 6 biberona yakın mama yiyor yazmışsın Maşşallah bizimki ancak 3-4 kaşık aldı,ama bal konusunu anlayamadım 1 yaştan önce bal yasak diye biliyorum.
esra_1211 kakasındaki köpükler sadece 1 kere oldu takipteyip dediğin gibi yazını okuyunca hemen su verdik eşimle çok teşekkürler canım:)
viyole özlemiştik seni nerelerdeydin yaa, bu arada fotodaki Eymen'in son hali mi Maşşallah çok büyümüş vee o destek yastığımı oturması için yoksa yürüteç mi anlayamadım da, haaa gerçekten idrar almak zor oluyor ama hemşire takmıştı bizim kıza da böylece öğretmiş oldu, yazın hepimiz gibi bebeklerimiz de huzursuz oluyor:)
impaladeniz çoktandır sen de yoktun özlettin, oğlun benden çok besleniyor Maşşallah seninki ek gıdaya geçmiş anlaşılan, kilosu kaç oldu benim kızın kilosu da az aydaşlarına göre 5. ayda ek gıdaya geçecem hiçbir bilgim yok bu konularda.

Gelelim benden haberlere dün sol böbreğimde ağrıyla uyandım önce kızımı yanımda yatırdığımdan yatış pozisyonumdan kaynaklandı zannettim, tutulmuştur falan diye sonra ağrı belirtilerimden kum döküyorum galiba dedim eşime haklı da çıktım , sabahtan öğle 15.00 e kadar afedersiniz kustum da kustum 10 defa wc ye gitmişimdir, üstelik midem de boş, neyse ilerleyen dakikalarda idrarımda kırmızı gelmeye başladı, resmen kan geliyor ki öyle. Saat 15. te kendime gelince biraz eşimde netten bakınca (idrardan kan gelmesinin önemli olduğunu böbreklerle ilgili olduğunu okumuştu) hastaneye gittik ultrasona girdim, idrar tahlili derken kum döküyormuşum, geçtiği yeri tahriş ettiğinden kan geliyormuş,ilaç verdi, emzirdiğim için antibiyotik vermedi, iltihaplanmaması için dikkat etmemiz gerekiyormuş. Daha önce de bundan 2-3 sene önce de kum dökmüştüm hastanelik olmuştum onda böyle resmen kan şeklinde idrarım olmamıştı o zaman resmen kum rengiydi şimdi ise böyle oldu çok korktum. Hamileyken de ağrılarım olmuştu hatta buraya da yazmıştım.
Bu arada kızımı emziremedim, sürekli ağlayarak bana baktı emzireyim diye kıpırdayamıyordum ki sürekli mide bulantısından. Eşim mama hazırladı verdi kızıma. Allahım hasta olmamalıyız bize muhtaç bebeklerimiz var o kadar zor bir durum ki.
Bugün gene geldi o şekilde 2 güne kadar geçmezse gene gidecekmişim.
Not: normal doğum yapan biri olarak doğum sancısı mı böbrek sancısı mı diye sorarsanız gerçekten harkeseni yanıtladığı gibi böbrek sancısı daha zor derim arkadaşlar. Sancıyı çekerken Allahım böbrek hastalarına acil şifa ver, yardım et dedim. Gerçekten zor.
Sağlıklı günler...

Kızlar miniklerden bakıyorumda kimsecikler ugrayamaz olmuş.Bugün rota 2. doz aşımız vardı.8400 olmuş tosunum:nazar:Dr.kilosu iyi oldugu için ek gıda veremem ama tatları alması lazım.Bakalım yogurda meyveye alerjisi olcak mı diye denemelik 1 çay kaşıgı yogur ,2-3çay kaşıgı meyve suyu tattır dedi.Kilosu iyi giderse önümüzdeki ayda geçemeyiz dedi.Köyden süt aldık.Yogurt yaptım.Bkalm yarın vericem 1-2 kaşık.Dönüyor yerlerde yuvarlanıyor.Kafasıyla yerden destek alıp ilerliyor ulaşıyor alacagı nesneye.Herkes şaşaıp kalıyor.Kilolu olmasına ragmen sırt üstü durmuyor:nazar: çok hareketli.Hep bişeylere ulaşmaya çalışıyor.Uyurkende yatırdıgım yerde bulamıyorum hiç.Yatagın diger ucunda buluyorum.Bizden haberler böyle teyzeleri.

maşşallah canmm...bizimde yarın kısmetse rota aşımız var 2.doz.

herkese selam. benim bebişim emmeyi bıraktı 15 gündür. teyzemin dr. arkadaşı bazen böyle dönemler olabilir benim bebeğimde bırakıp bikaç ay sonra tekrar başlamıştı demiş. arada deniyorum. şimdilik çok sinirleniyor. bazen geceleri emiyor ama uyku sersemi olduğundan herhalde. sabahları cicibebe,pekmez,yumurta yada peynir karışımdan kahvaltı,öğlen sebze çorbası akşamüstü meyve yada yoğurt aralarda bebek sütü şeklinde besleniyoruz. maşallah baya toparladı. gerçi boyu çok uzun zaten ortalamaya göre. 3,5 aylıktan beri dönüyor hatta şu sıra odanın bi başından başlayıp sonuna kadar dönüyor. koltukaltından tutup yere basmasına müsade edince adım atıyor:9: çok komik yaaa minik adam. katıla katıla gülüyor artık kahkalarla. şimdilik böyle.umarım herkes iyidir. sizleride bebişleride çok öpüyorum.

yaa anlamadım bi bebek emmeyi bırakıp ta bir kaç ay sonra nasıl tekrar içer ki? içsede süt gelmez ki...hiç böyle bişey duymadım şimdiye kadar...

Selammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM..bOL BOL DUA EDELİM İNŞ. BİRBİRİMİZE =)))

yaklaşık 2 haftadır net yoktu gelemedim çoooooooooooooooook özledim valla burayı =)))

Oruç tutabiliyor musunuz..Benim eşim müsade etmiyor açıkcası dayanabileceğimi de pek sanmıyorum..Dinen bir sakıncası olmadığını öğrendiğim için rtahatım geçen sene gebe idim tutmadım bu sene emzirme inş. seneye zamanında tutabiliirm 60 tane borç olacak bu kış tutarım inş.

Bebişler nasıl boy kilolar iyi inş. iştah sorunu yaşamıyorsunuzdur umarım..

incielam sorumu yanıtlamışsın çok çok teşekkür ederim canım:) günde 6 biberona yakın mama yiyor yazmışsın Maşşallah bizimki ancak 3-4 kaşık aldı,ama bal konusunu anlayamadım 1 yaştan önce bal yasak diye biliyorum.
esra_1211 kakasındaki köpükler sadece 1 kere oldu takipteyip dediğin gibi yazını okuyunca hemen su verdik eşimle çok teşekkürler canım:)
viyole özlemiştik seni nerelerdeydin yaa, bu arada fotodaki Eymen'in son hali mi Maşşallah çok büyümüş vee o destek yastığımı oturması için yoksa yürüteç mi anlayamadım da, haaa gerçekten idrar almak zor oluyor ama hemşire takmıştı bizim kıza da böylece öğretmiş oldu, yazın hepimiz gibi bebeklerimiz de huzursuz oluyor:)
impaladeniz çoktandır sen de yoktun özlettin, oğlun benden çok besleniyor Maşşallah seninki ek gıdaya geçmiş anlaşılan, kilosu kaç oldu benim kızın kilosu da az aydaşlarına göre 5. ayda ek gıdaya geçecem hiçbir bilgim yok bu konularda.

Gelelim benden haberlere dün sol böbreğimde ağrıyla uyandım önce kızımı yanımda yatırdığımdan yatış pozisyonumdan kaynaklandı zannettim, tutulmuştur falan diye sonra ağrı belirtilerimden kum döküyorum galiba dedim eşime haklı da çıktım , sabahtan öğle 15.00 e kadar afedersiniz kustum da kustum 10 defa wc ye gitmişimdir, üstelik midem de boş, neyse ilerleyen dakikalarda idrarımda kırmızı gelmeye başladı, resmen kan geliyor ki öyle. Saat 15. te kendime gelince biraz eşimde netten bakınca (idrardan kan gelmesinin önemli olduğunu böbreklerle ilgili olduğunu okumuştu) hastaneye gittik ultrasona girdim, idrar tahlili derken kum döküyormuşum, geçtiği yeri tahriş ettiğinden kan geliyormuş,ilaç verdi, emzirdiğim için antibiyotik vermedi, iltihaplanmaması için dikkat etmemiz gerekiyormuş. Daha önce de bundan 2-3 sene önce de kum dökmüştüm hastanelik olmuştum onda böyle resmen kan şeklinde idrarım olmamıştı o zaman resmen kum rengiydi şimdi ise böyle oldu çok korktum. Hamileyken de ağrılarım olmuştu hatta buraya da yazmıştım.
Bu arada kızımı emziremedim, sürekli ağlayarak bana baktı emzireyim diye kıpırdayamıyordum ki sürekli mide bulantısından. Eşim mama hazırladı verdi kızıma. Allahım hasta olmamalıyız bize muhtaç bebeklerimiz var o kadar zor bir durum ki.
Not: normal doğum yapan biri olarak doğum sancısı mı böbrek sancısı mı diye sorarsanız gerçekten harkeseni yanıtladığı gibi böbrek sancısı daha zor derim arkadaşlar. Sancıyı çekerken Allahım böbrek hastalarına acil şifa ver, yardım et dedim. Gerçekten zor.
Sağlıklı günler...

ayşecim çook geçmiş olsun ben de duymuştum böbrek sancısının çok zor birşey olduğunu, babam da bi ara kum dökmüştü ilerde belki bende de olur. bildiğim kadarıyla bol su içmen lazım. su herşeye şifa zaten bol bol iç kendine iyi bak sen iyi ol ki kızın da iyi olsun. ben de pazartesi kızımın 4.ay aşılarını yaptırdım ateş çıkmaz demişlerdi ama çıktı hatta uyuyakaldığımdan dolayı kontrol edemediğimden 39lara çıkmış maalesef neyse ki ılık duş ve calpolle düşürdük 2 saate kendine geldi kızım bi daha da yükselmedi.siz oldunuz mu bakalım aşılarınızı?

arkadaşlar 4. ay aşısından sonra bebeğimi banyo yaptırabilir miyim
hemşire söylemedi,ben de sormayı unuttum

evet canım yaptırabilirsin. biz de pazartesi olduk aşılarımızı akşam yaptırdım banyosunu o durum sadece verem aşısı içinmiş. aşıdan sonra kızında mızmızlık emaresi görürsen hemen ateş düşürücü birşey ver bence

Güzel dileklerin için çoook teşekkürler Eylülcüğüm, Allah herkesin emeğinin karşılığını verir, ben bu sene çalışmadım emek olmadan yemek olmaz değil mi:) haketmezdim biliyorum bizler mütevekkil insanlar olmalıyız.
2 sene vekil öğretmenlik yapmıştım hem ev ekonomisine katkı olsun hem de evde sıkılmayayım diye, ücretli öğretmenlik resmen adını ücretli kölelik koymuştum insanı, o kadar okuduğun yılları bile hesaba almıyorlar, geçici muamele yapıyorlar, küçücük puanlarla atannıp gelenler kendilerini nerelerde görüyorlar( tabii herkes için söylemiyorum çok değerli arkadaşlarımız da vardı) İlk ücretli öğretmenlik yaptığım sene 3,5 puanla atanma kaçırmıştım, eşim atanmıştı o sene. Bense ücretli çalıştım puanım 75,5 ti, çalıştığım okula müzik öğretmeni bir kız gelmişti 54 puanla, lavaboda selam verdim, hiçç selamımı bile almadı, sonraları tanıştık, selamlaştık ama herhalde ben ilk intibaya önem veriyorum. başka birine hayırlı olsun demiştim, yeni atanıp geldiğinde bir teşekkürler, sağol bile dememişti, kibir ateşe en yakın olandır bu sözü hayatımda hep kullanırım. Canım bu sözlerim üzerine şunu söyleyecem, sözlerinle çelişiyorsun deme sakın ben 4 sene eğitim fakültesi eğitimimden sonra bir de master eğitimi aldım , 474 sayfalık tez yazdım, zaten ben eğitim fakültesi çıkışlıyım gerek yoktu lisans üsü eğitime, tabii araştırma görevliliğini düşünürsem,bunları böbürlenmek için asla söylemiyorum, bu tarzlardan da hoşlanmam ama bu kadar eğitimün sonucunda ücretli öğretmenlik yapıp bir de kişilik itibariyle o mevkileri haketmeyen, idealistlikten uzak, boş gelmiş boş giden insanları görünce üzülüyorum, ve bazen bu meslekten, tam anlamıyla ulaşamamışken bile soğuyorum, ne öğrenci eski öğrenci, ne öğretmen eski saygın öğretemen.
Ayyyy gene benim çenem düştü uzar gider susturmazsan, İnşallah bakalım çalışalım bu sene de hayırlısı olsun Allahıma hep böyle dua ediyorum canım.
Bugün pztsi eeee ne hissediyorsun ev hanımlığı zormuymuş?????

bir benim yok facede hesabım, dükkanımdan çıkamadım, ayyy evet tickerin çoook kıdemli, genelkurmayım

Hayırlı Ramazanlar canıım senin nezdinde herkese:)

ben bittim gtatlımmmm bittim gebeyim mahvoldummmm ne yapacam iki gözüm iki çeşme ben aldıramam katil olamam eşimmm kıyametler kopardı aldıracaksın ben istemiyorum cocuk en agırıma gidende senin cocukların olmasa isterdim cümlesi agladım agladımm..düşündüm 5 cocuga bakmayla hükümlü olan kocama hak verdim ama kullandıgı cümle hiç etik olmadı bana göre..mahvoldum cümlelere dökemiyorum kısaca bittim ben yaaallahım bana merhamet et diyorum yavrumu sütten kesmem lazım zehirlernir dediler kafam karışık lütfenn fikir konusunda yardımcı olun bana bu 3 cü sezeryanım ve daha 5 ay gecti allahım ne yapacam ben yaa.............

herkese günaydınn.

abrel22:inş.hamile değilsindir daha doğrusu hayırlısı olur inş.ama hamileysen de şansın var dikişleri sağ ve soldan açıyorlarmış artık.okulumuzdaki hizmetliden biliyorum.

lütfen canım ayrıntı yaz nasıl ayne aynıo yerden acıyorlarmı ya ne yapcam lütfen aklında ne varsa ayrılı yazarmısın arkadaşım:27::27::27:delirmek üzereyim

Sağlıklı günler...

benimde sol böbregimde 10 gün önce kum döktüm öldürdü beni resmen anne sütü veriyorum die agrı kesici iğnede yapmadılar işkence ceke ceke düşürdüm

,murron,life_city,rosense2011,

kızlar fikriniz var mı 3 cü sezerysandan 5 ay sonra dogurupta yaşayan varmı lütfen cevapppp.......

evet doktorlar öyle diyor ama nette okumuştum 8 tane sezaryen olan bi bayan varmış.
doktorum bana ona bakarsan normal doğumdada ben 3 taneden fazlasını önermiyorm, rahim kendinden geçiyor demişti.
snnde hayırlsıı olsun arkadaşım
bu vakitten snra bana göre yapcak bişi kalmamış

Son düzenleme:
ayşecim çook geçmiş olsun ben de duymuştum böbrek sancısının çok zor birşey olduğunu, babam da bi ara kum dökmüştü ilerde belki bende de olur. bildiğim kadarıyla bol su içmen lazım. su herşeye şifa zaten bol bol iç kendine iyi bak sen iyi ol ki kızın da iyi olsun. ben de pazartesi kızımın 4.ay aşılarını yaptırdım ateş çıkmaz demişlerdi ama çıktı hatta uyuyakaldığımdan dolayı kontrol edemediğimden 39lara çıkmış maalesef neyse ki ılık duş ve calpolle düşürdük 2 saate kendine geldi kızım bi daha da yükselmedi.siz oldunuz mu bakalım aşılarınızı?

tatlım biz bcg aşısında bile ateşlenmedik senin bu aşında bir ateşlendik aklın durur ve 2 gün devam etti cıglıklar feryatlar şişti kolu ama gecti korkma gelmiş gecmiş olsun zaten artık 6 ay dolunca var aşısı 2 ay kurtuldun gözün aydın

tatlım biz bcg aşısında bile ateşlenmedik senin bu aşında bir ateşlendik aklın durur ve 2 gün devam etti cıglıklar feryatlar şişti kolu ama gecti korkma gelmiş gecmiş olsun zaten artık 6 ay dolunca var aşısı 2 ay kurtuldun gözün aydın

ay kolu dedim cok pardon mazur görün hayalet gibiyim ne konuşuyorum farkında degilim bacagı şişmişti demek işstedim:27::27::27:

,murron,life_city,rosense2011,

kızlar fikriniz var mı 3 cü sezerysandan 5 ay sonra dogurupta yaşayan varmı lütfen cevapppp.......

eylülcüm benim bu konuda pek malumatım yok ama mutlaka vardır bir çaresi canını sıkma lütfen. kocan da sen de alışırsınız bu yeni duruma en kısa zamanda buna eminim. 4. bir yavruya daha sahip olmak varmış nasibinizde ne güzel mübarek aylarda geldi müjdesi üstelik

evet tatlım inşallah 6.aya kadar hasta olmazsa kurtulduk.ateşlendiği gecenin sabahı yine calpol vereyim demiştim tekrar çıkma ihtimaline karşı calpolü ağzından geri çıkardı bi de içtiği sütü de kustu. yarım saat arayla 2 kez denedim ikisinde de kustu sanırım tadını sevmedi bi dahaki ateşte mecburen fitile müracaat

Back