kızlar günaydın dün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım yaptırmayanlar varsa yaptırsınlar anne ve bebek aşılarını onlar yapıyorlarmış çok ilgileniyolar çok beğendiim herşeyide anlatıyolar
kacıncı haftadan itibaren kayıt olmak gerekıyor acaba
geç olsak sorun olmaz değil mi canım?
günaydın kızlar bugün nasılız bakalım bende biraz mide bulantısı var ama olacak o kadar bide belim çok ağrıyor Ada sürekli kucak istiyor çok yoruyor beni valla bende işteyken dinlenebiliyorum ancak
Allah yardımcın olsun bebegın kücük daha ılgı istiyor tabi
zor olacak senin icin ama güzel olacak canım
Günaydıııınnn 6+7 günlük bebiş yolda =))) Mart sonuna da inş. Rabbimin izni ile kucağıma alacağım bebişimi =)))
İnş. hepimiz =))
hayırlı olsun canım tebrık ederım saglıkla kucagına almak nasip olsun insalllah
umuyorum gerekli besinleri (ceviz, balık, süt v.s. ) azda olsa yiyebiliyorsundur. bebişin beyin gelişimi için çok önemliymiş.
malesef bugünlerde cok da dikkat edemiyorum bunlara
ilk zamanlar her gün düzenli yiyiordum hepsinden
iştahsızlık bulantı derken kaldımafoldumben
merhaba ben 2010 mart annesiyim geçen sene tam da bugünlerde benim de mide şikayetlerim başlamıştı
:asigim: 16. haftaya kadar bulantılarım çıkarmalarım sürdü ama yanması hiç geçmedi hala yanıyor çünkü reflü oldum...
bunu hafifletmek için rennie ve gaviscon gibi ilaçların şurup ya da tabletlerini kullanılabiliyor
geçici de olsa rahatlatıyor...
Allah tamamına erdirsin...
Bebişlerinizi kucağınıza aldığınızdatüm bunları unutacaksınız...
Sevgiler..
tesekkur ederiz canım
kızlarr dün kasık bölgemi yokluyodum acaba bişe hisseder miyim diye. elimin altından bişe kaydı gibi olduu?? acaba bebişe zarar vermiş miyimdir. bastırmıyodum çok fazla sadece bişiler hissetmek için dokunuyodumm
alla alla nasıl bişeydi ki kayan merak ettim ne acaba
daha ilerisi olsa rahmini hissettin diycem de ilginc
gene de kurcalam sen anacım ne olur ne olmaz
günaydın kızlar. ben dün progestan içmedim midem çok rahat. şimdide içmem lazım korkuyorumda içince midem kötü oluyor içmesem bişey olursa diye korkuyorum.. yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizzz. işe başlayan arkadaşlar bende 2 hafta sonra işe başlıycam. ama böyle nasıl çalışırım hiç bilmiyorum yaaa.
canım progestanı ihmal etmeyin lütfen
hap agır geliyorsa baska bir formatına gecirsin doktorun
evet insan çok duygulanıyor kalp atışlarını duyduğunda. yalnız burada doğru düzgün bişey paylaşılmıyor. doktor neye dikkat edin dedi, siz nelere dikkat ediyosunuz, ordan burdan duyduğunuz pratik bilgiler falan var mı, doğru düzgün bi muhabbet yok. kuru kuruya her giren bi iki kelime yazıp gidiyor. bizim diğer bir topic var tamamen hamilelere ait olmamasına rağmen o kadar içten bir muhabbet dönüyor anlatamam. gebe olmak isteyenler dahi duyduklarını bildiklerini gebe arkadaşlarıyla paylaşıyor. burda güya herkes aynı dönemde gebe kimse bişey paylaşamıyor.
canım söylediklerinde bir yere kadar haklısın
burada amac güzel paylasımlar yaparak
bu yolculukta bırbırımze eslık etmek en güzel şekliyle
acıkcası ben de diğer ayların paylasımlarınla kıyaslayınca hayal kırıklıgı yasıyorum bazen
bu zamanlar hepmiz icin özel zamanlar dolayısıyla bu tür paylasımlara da hepimiz
zaman zaman gıpta etmişizdir ah bize de nasip olsun diye
şimdi hepimiz bu güzelliğe sahipken
diğer güzellikleri saglamak da biraz bizim elimizde değil mi
dostluk arkadaslık zamanla olacak şeyler ona sözüm yok amenna
ama burada bir bag kurmak icin herkesın aynı ölcüde sahiplenmesi gerek bence
sorunları eksikleri görüp acıkları kapatacak olan da biziz
ben isterim ki güzel paylasımlar yapalım beraber
güzel anılar kalsın geride bizden bebişlerimizi büyütürken dogururken ve sonrasında
yanyana olalım birbirmize destek olalım
ama bunu hepimiz istemedikce bu yavan tadında kalır topiğimiz
o yüzden ricam hepimiz taşın altına koyalım elimizi olur mu
benım eksik gördüğüm bir nokta henüz tanımıyoruz pek birbirmizi
sanırım tanışma faslını es gectıgımız icin biraz da temeli sağlam atamadık
ha ne dersiniz? isterseniz ilk önce böyle bir baslangıc yaparak deneyelim olur mu?
öncelikle bebeğim 6 haftalık. yarın kalp atışlarını duymak için doktora gideceğim.
doktorum ve kadın doğum doktoru olan kuzenim düzenli beslen. hamileyim diye çok yemek yeme. folik asit ve progestan alıyorum.
ayrıca haftada 5 gün yumurta yenmesi
2 bardak süt içilmesi
2 litre su içilmesi (en az)
badem, ceviz yenmesi (azar azar)
haftada 2 öğün balık yenmeliymiş.
yeşil sebze ve meyve bol bol yenmeliymiş.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
birde en önemlisi mutlu bir hamilelik dönemi geçirmek. hiçbirşeyi kafaya takmamak.
önceki hamile olanlardan hep duyduğumuz bu zamanın kıymetini bilin ve mutlu olun demelerinin sebebide bu sanıyorum.
faydalı bilgiler için tesekkurler canım
ama beş gün yumurta fikri bana oldukca itici geliyor artıkakannehir
ciğere dokunulmayacak marketlerin x-ray cihazından geçilmeyecek bunları biliyosunuzdur gerçi ama.
şu xray cihazları konusunda alısverıs merkezlernde falan hamıleyım dedıgınızde
ya da özellikle havaalanlarında bu zararlı olmayanından dıye ıtıraz edıyorlar hemen
bazı doktorlar da onların zararsız oldugunu savunuyor
kafam karıstı acıkcası benı en cok havalımanı kısmı alakadar edıyor aslında
onlar kuralları hafıfletmıyor hıc malum
ayy canım ayva çekti :icecream:
bir de iki gündür deli gibi yeşil erik istiyor canım. eşim netten sipariş verecekti ama bulamadık
ekşi cekıyor canın demek ayşe mi geliyor yoksa:)
ben kısmet olursa perşembe dr.gidiyom kızlar...
inşallah bebişim iyidir.
ben de ben de cok heyecanlıyım opuyorumnanaktan
nalmes canım bu zamanların kıymetini bilin derken genelde şunu demek istiyoruz bebişler doğduktan sonra şöyle diyim tuvalete bile gidemiyorsunuz bırakın şöyle bi konsermiş sinemaymış eşinizle el ele dolaşmakmış uyumakmış....
ama dünyanın en güzel yavrusu yanınızda oluyor ve gözlerinizin içine bakıyor size gülümsüyor işte bu yapamadığınız herşeyi unutturuyor size
ve arkadaşlar şuda çok önemli bi nokta ne kadar rahat olursanız hamileyken ne kadar iyi uyursanız ne kadar mutlu olup ne kadar az ağlarsanız bebişinizde doğduğu zaman okadar mutlu huzurlu uyuyan bir bebek olur
(sakin beni yanlış anlamayın arkadaşlar sadece yaşadıklarım üzerine yazıyorum küstahlık yapmak istemem )
estagfırullah canım ne küstahlıgı deneyımlerın cok yenı daha
taze taze bızı de faydalandırıyorsun ne güzel işte
tesekkurler hersey ıcın