2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yok yok burdayım :) fıstığımı uyuttum, net keyfi yapıyorum bende ...

Ancak onlar uyuyunca burda dinleniyorum hemen yatmakta içimden gelmiyor.. Çok yorldum aslında bugün birazdan yatarım.. 12 den önce yatmıyorum zaten.. 12 de uyandırıp emziriyorum benimkini de..

saolun kızlar evet ya hem değişiklik olacagı için seviniyorum hemde memleketime gideceğim için

yakamozzzz memleketımize slm soleeeeeeeeeeeeee bende cok özledım mersını adanayı bana bak cıgercı apoyu unutma heeeeeeee ALLAHIM YA HAMILELIK GECTI BEN HALA GIRTLAKTAYIM AMA MERSINE GIDIPTE CIGERCI APOYA OTURMAMAK OLMAZ DIMI BACIM BENDE AGUSTOSUN SONUNDA GIDECEM ANNEMLERLE İNŞ... COK OZLEDIM ADANAMI MERSINI TARSUSU

Son düzenleme:
Ancak onlar uyuyunca burda dinleniyorum hemen yatmakta içimden gelmiyor.. Çok yorldum aslında bugün birazdan yatarım.. 12 den önce yatmıyorum zaten.. 12 de uyandırıp emziriyorum benimkini de..

benimki akşam 9:15 te uyandı,3 defa aralıklarla emzirdim, altını değiştirdim, toplam 2 saatimizi aldı, yoruldu iyice. yarım saat önce de uyudu. uyandırmam bu saatten sonra, en geç 2 gibi kendisi acıkıp feryat koparacak zaten :))) uyandırıp emzirip yatırırsam sersem gibi oluyo, huysuzlanıyo sıpa.
dünde bi sürü yatılı misafirim vardı, perişan oldum çok uykusuzum, birazdan bende sızarım :)))

kız forum un karşısındaki ciğerci apo muydu bahattin miydi oranınkini çok beğenmiştim ben

kız forum un karşısındaki ciğerci apo muydu bahattin miydi Oranınkini çok beğenmiştim ben

iyi hatırlıyosam apoydu buyuk ıhtımalle ben mersını adana gıbı bılmem ama eşimle cıgercı apoya gıttıgımızı bılıom bacımmm eşim mersınli Cok guzeldı yaa cıgerden nefret ederım normalde ama orda aşık oldum resmen bıde mersın tantunisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:84: Yalayın öfeleyın emzikliyız bacım bu sefer harbı şişer

Son düzenleme:

hiç deme,,, bugün aklıma tantuni bi düştü, aklıma başka şeyler getirmeye çalıştım nasıl canım istedi

Bende Mersin e gitmiştim ve Kızkalesinin orda bir tantuni yemiştim, nefisti.. Valla canım istedi gece gece kızlar....
neyse ben yatıyorum artık gece rüyamda görürüm tantuniyi...iyi geceler..

hiç deme,,, bugün aklıma tantuni bi düştü, aklıma başka şeyler getirmeye çalıştım nasıl canım istedi

Bende Mersin e gitmiştim ve Kızkalesinin orda bir tantuni yemiştim, nefisti.. Valla canım istedi gece gece kızlar....

misss misss memleket kokuyor

iyi gecelerrrrrrrrrrrrrrr. bol tantunili rüyalarrrrrrrrrrrr

bende kaçıyorum, uyku bastırdııııı, iyi geceler tekrarrr

Son düzenleme:
canımm ben de 15 güne kadar geçiyorum mersineeee annemler şimdi yanımdalar. haftasonu onlar gidiyolar,,ay sonuna doğru da biz gelicez inşallah. mersini çok özledimmmmm
yaa ne güzel :) karşılaşsak keşke bende çok özledim mersinimi yaaa gözümde tütüyo gidiyorum sonundaaa
kız adanayada gidecez haileyken çok bahsettiğimiz nefis kebaplarındanda yemeden gelmem adanadan :)) ciğerci apoya gitmemek olurmu ya ciğerleri nefis aynen bende ciğer sevmem o kdar ama oranın ciğerleri çöp şişi nefis :)
bahattin mezitlide var bi benim bildiğim forumun karşısındaki apo canım

üff olsada yesek nasıl olur güzel bizim oraların tantunisi

anne sütü saklama koşullarını soran bi arkadaş vardı, hem bizimde ihtiyacımız olur diye paylaşmak istedim ...

Anne Sütü Saklama Kosullari
anne Sütünü Saklama Koşulları

Yakın zamanda yapılan çalışmalarda, anne sütünün buzdolabı veya derin dondurucuda saklanması ile besin değerini kaybetmeden korunabildiği ortaya çıkmıştır.

Yapılan çalışmalar, anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden bir şey kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. anne sütü, kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.

Burada sözü edilen plastik, şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastiktir (polipropilen). Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları, pompaya adapte edilebilir.

Bunlar kilitli, önceden sterilize edilmiş, kalın ve özel torbalardır. Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün 60-120ml civarında olması uygundur. Süt, 8 günden önce kullanılacaksa, buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir. anne sütü sağılmadan önce, eller iyice yıkanmalıdır.

Özellikle süt bankalarında sıklıkla kullanılan bir yöntem olan pastörizasyon ile antimikrobiyal özelliklerini kaybederler.

anne sütünün +4 derecede buzdolabında veya -20 derecede derin dondurucuda saklanması ile bakteriyel yükün azaldığı, sütün anti bakteriyel etkilerinin arttığı gösterilmiştir.

50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyabilirsiniz. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayınız. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazınız. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyunuz.

Güvenli süt saklama koşulları:

* Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
* Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
* Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
* Derin dondurucuda 6 ay

Dondurulmuş anne sütünün eritilmesi ve ısıtılması

* Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayınız. Bu, sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir.
* Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarıda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayınız (benmari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize veriniz.

Unutmayın!

* Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır.
* 24 saat içinde kullanılmalıdır.
* Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atılmalıdır.
* Her zaman önce en eski tarihli süt kullanılmalıdır

kızım akşam saat 9dan beri uyanık yeni uyudu emzik veriyorum emiyo sonra atıyo düşünce geri istiyo süt veriyorum azcık emip bırakıyo çiğner gibi emiyo aç değil çünkü :) oyyyy ömrümü yedi şimdi uyudu şükürki olsun iyiki var canım kızım ...Bende yatim zaten kimseler yok :S bu gece nöbetçi anneliğide ben devraldım

Son düzenleme:
Kızım saat 01.30 dan beri uyumuyo. Sadece uyanık kalsa hiç sorundegil sürekli agliyo. İcim aciyo. Nesi var acaba? Bebeğim uyanık deyip aglamayanlara imreniyorum...

Yarım saat önce uyudu;( 10 da doktor randevusu aldık. İnsallah bişeyi yoktur kuzunun. Bu kadar ağlaması neden anlaşılır inşallah. Dua edin bize kızlar ((((

selam kızlar benim oğluşum da 15 haziranda doğdu.
doğduğunda 3650 idi, doğum şişliği vs. tabi hastaneden çıkarken kilosu düşmüştü. 3400 le çıktık yani.

25 haziranda tarttırmaya gitmiştik, 3580 olmuştu, yalnızca 100 gr. almıştı (

iki göğsümü de yarımşar saat vererek emziriyorum doğduğundan beri, ama buna rağmen aranıyor, çocuk aç, sütüm az demek ki. kaka çiş normal ama.
doktor mama takviyesi yapmak gerek dedi. hem mama hem anne sütü veriyorum, ama mamayı az veriyorum günde 60-90 cc falan... anne sütü vermek istiyorum çünkü

16 temmuzda doktora gidicez kontrole ve aşı için. bakalım ne olcak, kilo almış mı almamış mı, bana kalırsa pek almadı, dıştan hiç öyle görünmüyo çünkü oğlum (

ben ise çok üzülüyorum bu duruma, neden böyle diye... sütümü arttıracak bisürü şey de yiyorum aslında (

öyle işte sizinle paylaşmak istedim. bebişim uyuyor şimdi...

sizce normal mi düzene girer mi ne düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…