2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Toplam 4 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 3 ziyaretçi)

burcuerpak
,
günlerden pazartesi saat 13:46 vee topik yine boşş. hep bana mı geliyo bu boş topik.

slm

benimde sutum az yetmiyor pre aptamil veriyorum once her iki gögsumde 1 saate yakın emziriyorum sonrda 80 veya 90 cc mama veriyorum sonrada cok güzel doyuyor .bizimde 25 temmuzde kontrolumuz ve aşımız var benim oglum 22 haziran dogumlu...

yanıtın için teşekkür ederim. ben de öyle yapıyorum önce 1 saat emziriyorum sonra mama... çocuk doyuyor. peki günde kaç kez bu şekilde mama veriyorsun?
bir de kilo aldı mı bebeğin? Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah bu arada.

slm kızlar!
göğüslerimin yarası kabus gibi oldu kanıyo sürekli ne zaman geçer Allah'ım yardım et...emzirme saati yaklaştıkça içimi bi korku sıkıntı kaplıyo şükür sütüm var ama emzirmenin tadına varamıyorum((
eşim o halimi görünce elektrikli pompa aldı medulanın en azından göğsümün yaraları geçene kadar bi süre sağıp da vermeyi düşünüyorum...ama bi yandan da korkuyorum acaba tekrar göğsümü alır mı oğluşum diye?kaşıkla vereceğim biberonla değil ama gene de aklıma takılıyo..ya da tam yaralar kapanıp emzirmeye başlayınca herşey sıfırdan başlar gene aynı süreci yaşar mıyım diye?sizin bu konuda yaşadıklarınızı ve fikirlerinizi merak ettim...bi yandan da diyorum zamanla geçeceğini sölüyo herkes bu kadar çabalıyorum biraz daha dişimi sıkayım ama hiç kapanacak gibi durmuyo yaralar sizinkiler ne zaman geçmişti cevaplarsanız sevinirim...kendimi çok yorgun hissediyorum artık...
bugün bebişim tam 2 haftalık olacak...çarşamba bi daha kontrolümüz var bakalım kilo almış mı acaba?umarım yeterince besleniyodur sütüm yetiyodur ya da yarıyodur desem daha doğru olur herhalde...ona göre doktoruna da soracağım bakalım...aranızda pompa kullananlar varsa ve fikir verirlerse çok sevinirim...

canım hepimizde oldu aynı sorun. benim bebiş 4 haftalık oldu, hala iyileşmedi... ilk 2 hafta canımdan can gitti. eşim göğüs koruyucu almış, onunla emziriyorum 2 haftadır, kanama olmuyo, yara da yok ama çok az acıyo bununla emzirirken... sade göğsü verdiğim zaman çok acıyo. tavsiye ederim sana da...

canım ben de emzirmeyi denedim göğüs koruyucuyla ama almadı benim oğlan suratını ekşitti sinirlendi ben de bıraktım mecburen...benim zaten ilk baştaki problemim göğüs ucumun olmamasıydı zar zor çıktı biraz uçları ama şekilsiz epeyce bebişim rahat kavrayamıyo yavrum da haklı kendine göre...hani bilsem ki şu tarihte geçecek tamam deyip herşeye rağmen devam edeceğim ama sanki günden güne kötüye gidiyo benimkiler denemediğim kalmayacak neredeyse bi ayva çekirdeğini gülsuyunda kaynatıyomuşsun o kaldı ama bu mevsimde ayva çekirdeğini nerde bulayım ayvayı yemiş durumdayım yani

Benim ilk kızımda çok feci olmuştu, bebek memeyi alınca gözümden acıdan yaş geliyordu 1 ayda falan iyileşti, ben öyle kanaya kanaya emzirdim, bebek kanda emdi yani ama geçiyor merak etme, memeden uzaklaşırmı pompadan sonra bilmiyorum çünkü hiç denemedim ama bu bebeğimdede oluyordu yaralar başlamıştı feci acıyordu, göğüs kalkanı ve garmastan kremle geçti çok şükür.. Göğüs kalkanı mucize bence dene derim..

çok acıkınca alırdı belki koruyucuyu yaa, tühh, benimki de normalde zor kavrıyo. ama acıktığı zaman gözü hiçbirşeyi görmüyo :) ayva çekirdeğine gelince, ben çürük bi ayva buldum denedim, hiçbir işe yaramadı söyleyim... ısrar et bakalım koruyucuyla, belki alır:18:

öyküm, dr bana da garmastan yazmış, kullanıyorum ama çok bi iyileşme göremedim ben, sadece bebek bi göğsümü emip bitirdikten sonra sürüyorum, o göğsü tekrar 3 saat sonra verdiğimde daha az acıyo... yumuşatıyo sanırım. sen ne düzenle kullandın o kremi:26:

canım göğüs kalkanı dediğin şey meme ucunun çamaşıra temas etmesini engelleyen şey mi?yoksa emzirme esnasında takılan şey mi?emzirme esnasında takılansa bebişim almıyo ağzına ne yazık ki...reddetti kafasını çevirdi hep...benim de kanamalarım var son günlerde bebşim hem kan içiyo hem süt((çok üzülüyorum ağlıyorum o yüzden dedim belki pompayla çekersem hem biraz iyileşmiş olur yaralarım hem de sütüm azalmaz offff kafam çok karışık tek korkum tekrar emmeyi reddetmesi o zaman çok üzülürüm gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum ben lansinoh kullandım bi etkisi oldu mu bilemiyorum çünkü aynen yara oldu göğüslerim...belki kullanmasam daha beter olurdu...bununla teselli ediyorum kendimi...bu garmasten krem de eczanelerde mi satılıyo ? olmadı bi de bunu denerim

Ben ilkinde de onu kullandım ama yara çok ciidiyse işe yaramıyor herhalde.. Bundaki iyileşmeyi ben kalkana borçluyum.

emzirmediğin dönemlerde kullanılan bişey... Çooook süper.. herkese tavsiye ettim ama genelde insanlar tercih etmed nedense.

emzirmediğin dönemlerde kullanılan bişey... Çooook süper.. herkese tavsiye ettim ama genelde insanlar tercih etmed nedense.

anladım canım peki ne marka kullandın hangisini tavsiye edersin?bi de dışarıdan bakıldığında belli oluyo mu kalkan taktığın?benim kayınpederim gelecek yakında ve kullanamayacağım şeyi boşuna almayayım diye soruyorum?evde o şekilde dolaşmak pek hoş olmaz sanırım:))))
bi de garvasten krem eczanelerde mi satılıyo ?

Ben ilkinde de onu kullandım ama yara çok ciidiyse işe yaramıyor herhalde.. Bundaki iyileşmeyi ben kalkana borçluyum.
yara ilk başta vardı ama koruyucu kullandıktan sonra yara geçti, şuan görünürde bişey yok ama dokununca, ve bebek emmeye başlayınca acıyo yine

selam kızlar nasılsınız artık kimse giremiyo topik boşş gelende kimseyi göremeden gidiyo :) ya kızlar eşim tatile çıkmak istiyo bebek küçük kızım 4 yaşında zaten sıcak yerlere gidemem ama hem güvenemiyorum kendime hemde bebeğe bişi olurmu 40 bile çıkmadı diyorum günü birlik yerlere gideriz evimize geliriz pek yanaşmıyo amasra tarafları nasıl sizce çok kararsızım zaten denize havuza giremicem bide 2 çocuk büyük kızımla bi problem yok babasıyla uyumlu beni sıkmaz ama bebek işte ne olucak belli diil ne yapıyım bi akıl verin gari....

bence perişan olursun gibime geliyo :))) 40 ı bari çıksaymış bebişin. bende annemlerin yanına mersine gidicem ama ay sonunu bekliyorum. bi de kızın var... sana tatil değil eziyet olur diye düşünüyorum

cvplar için saolun kızlar...
benimki uyandığından ilgilenemedim burayla emzirdim gene ağlayarak...bakalım bu süreç ne kadar sürecek çok merak ediyorum...
hadi hepimizin Allah yardımcısı olsun çok öptm...

3500 kilo dogdu hastaneden cıktıgımızda 270 gram kaybetmişti 4-5 gun sütüm gelmedi 1 hafta sonra ana saglıga gitgimde 4000 kilo geldi 200 gram kıyafetleri için saydılar 3800 gram gelmiş oldu şuan 19 gunluk ortalma 15 gundur doktro gitmedik 25 de gidicez ama kilo aldı sanki buyudu benim gözlemledigim ...

Walla her acıktıgında veriyorum 3 saat bir ortalma ilk emziriyorum sonrada mama ..yaklaaşık gunde 6 defa fealn oluyordur

Yarım saat önce uyudu;( 10 da doktor randevusu aldık. İnsallah bişeyi yoktur kuzunun. Bu kadar ağlaması neden anlaşılır inşallah. Dua edin bize kızlar ((((
nesi varmış canım bebeğinin bişeyi yoktur inşallah?

doktor günde kaç ml mama vermen gerektiğini söylemedimi canım istersen bi sağ sütünü ne kadar çıkıyo bak bir aya kadar günde 600 ml anne sütü almaları gerekiyo bebeklerin sadece mama veriliyorsad 700 ml alması gerekiyor bir öğünde 60-90 ml yemeleri gerekiyor ona göre öğün sayısını artırır açığı mamayla tamamlarsın yeterli kilo alır o zaman, ben sağıp verdiğimden günlük miktarın altına düşmemeye çalışıyorum az geldiğinde de mama veriyorum kilo alması iyi şimdilik çok şükür

canım bende pompa kullanıyorum memeyi bırakmadı ama her bebek aynı olmaz tabi memeyi rahat tutamadıgından biberondan daha rahat emiyor

canım aynı benim yaşadıklarımı yazmışsın bizde 3650 gr doğduk sonra 17 günde 300 gr almıştı doktor mamayı günde 4 defaya çıkartmıştı bi dahaki kontrolde 4700 olduk çok şükür yani anlıycan mama şart ama bana doktor ne kadar vericemi söylemedi şimdiyse düzensiz veriyorum bazen 1 de oluyo 3defada verdiim oluyo bakalım düzenimizi oturtabilecekmiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…