- 15 Ekim 2010
- 4.960
- 0
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşlar kızım 10 günlük oldu.ama emme ve uyku problemini aşamadık.hep uyuyor.saılığı filanda yok.ama emmek için sadece sabahları azcık ağlıyor.onun dışında ben kaldırıp zorla vermesem hep uyuyacak.herşeyine baktılar.sağlık problemi yok ama neden böyle :2: çok üzülüyorum.elektirikli pompa aldım uyurkrn sağıp vereyim diye.ama o emmediği için sütümde az geliyor.15dk sağıyorum.2 göğsü toplamda 15 dk yani.60 cc süt geliyor.çok üzülüyorum kilo verdi kızım( tavsiyelerinize çok ihtiyacım varr
canım sağdıkça artar sütün sen 2-3 saate bir 15 dk sağ hatta süt gelmesede sağ ne kadar çok çekilirse o kadar süt gelirmiş ilk başta benimde azdı süt yapacak şeyler yiyip öyle artırıyodum şuan baya var sütüm sağa sağa çoğaldı bu arada benim kızımda öyle sürekli uyuyor bi acıktığında ağlıyor altı kirlendiğinde huzursuzluk belirtileri veriyor hepsi o , ilk başta acıktıgındada ağlamıyor çünkü seninki gibi sürekli uyuyodu bizimkininde bi sağlık sorunu yok çok şükür ben zorla uyandırıyodum öyle burnunu sıktıgımızda filanda uyanmıyodu topuğuna filan parmakla tıklatarak vurun uyandırın diyodu doktor ben kıyamıyodum annem hafifçe vurup uyandırıyodu şimdi 19 günlük gündüz iki üç saat gecede 1-2 saat uyanık kalıyor acıktıgında gazı oldugunda ağlıyor altı kirlendiğinde sağa sola kıvranıyor :)) yani gün geçtikçe uyanıklık süreleri artıyor canım ama şuan sen hem sütün azalmasın diye sık sık sağ hemde bebişi zorla uyandırıp yedirki kilo alsın sütün yetmiyosa gerekirse mama takviyesi yap ben bebek kilo versede mama verilmemesi gerektiği düşüncesine katılmıyorum çocuk sağlıksızlaşıyor çünkü en azıaranarak ağlıyor.acıktığını bi o zaöndan biraz toparlanıp uyanık kalma süresi uzayana kadar iyi olur vermen bende arada veriyorum, 20 günden sonra dahada uzuyomuş uyanık kalma süreleri ...
Eki Görüntüle 221541 Eki Görüntüle 221542 Eki Görüntüle 221543 masallah dıyın teyzeleri onun gülüşüne kurban anacuğuuuuu
anam maşallah kızz dilini de çıkartırmış benim gelinim anam anammmm
selam kızlar nasılsınız fazla giremiyorum artık bi soru sorcam bebeğinizin ayağına ileri geri yaptığınızda titreme reflex gibi bişi oluyomu gazını çıkarmak için kucağıma aldığımdada ayaklarını iterkende oluyo şüphelendim normalmi acaba
çok teşekkür ederim cevaplandırdığın için.birazda olsa içim rahatladı.babası ayağının altına sizn söylediğinz gibi vuruyor.bana vursa canım yanar.biraz yüzünü ekşitip irkiliyor o kadar
sadece sabahları aranarak
ağlıyor.bi ozaman anlıyorum acıktığını.onun dışında zorla uyandırmasam öyle aç aç yatacak.insan korkuyor problemmi var diye ağladığında seviniyorum o derece...birde pompa yapmak sütü azaltırmı acaba? bazı forumlarda öyle demişler...
ben yavaş yaptığımda bişi olmuyo bi anda ayaklarını tutup ileri geri yapınca oluyo korktum yaaa epeyden beride aklımda ama bizde epey sık oluyo yada ben takıntı yaptım devamlı çocuğun ayağındayım
bebekpoyraz kumsalını yesinler kızzz o dil ne öyle dışarda :)) Allahım yerler onuuu maşallah
son cümleden bi önceki cümlede ne yazmışım ben ya :) idare et canım bebişe süt verecektimde aceleyle düzenlerken iki cümle karışmış canım bizim bebişi tarif ediyosun aynen oda sadece yüzünü ekşitip ıı mıı ediyodu gözünü bile açmıyodu altını açıp poposunu ıslak pamukla silince gözünü açıyodu ama memeyi ağzına alınca iki dk emmeden yine uyuyodu bende çok üzülüyodum niye böyle diye gece ben uyanmıyo diye telin alarmını 2 saate bir kurup öyle kalkıyodum uyandırmaya çalışıyoduk çoğu zaman sonuçsuz kalıyodu 4-5 saat uyudugu oluyodu hatta bi defasında 6 saat uyudu korktum doktor aradım oda görmeden bişy söyleyemem serçe parmağı ağrı yeridir orayı korkmadan tırnağından sıkın uyanması lazım dedi ben yavaşça deniyim deim ama zaten çok küçük parmakları kıyamadım yapamadım acır ya yazık üstünü çıkarmayı altını açıp ıslak pamukla silmeyi filan dene bide annem jimnastik yaptırı gibi kollarını bacaklarını aşağı yukarı hareket ettiriyodu çapraz şekilde hafif sıkıyodu (tecrübeli olmak lazım ben bunuda yapamadım korktum bişy olur diye) o zaman gözünü açıyodu ama bende sağıp vermesem kilo aldıramazdım heralde memede anne sıcaklığından daha çok uyuyo çünkü hiç öyle 15-20 dk emziremedim kısa sürede uyuyor hala memedeyken doktor hiç bi sorunu yok sadece biraz uykucu zorla her yolu deneyip uyandırıp vereceksin diyodu, bu arada pompa sütü artırır canım azaltmaz kim söylemişse yanılıyor göğsündeki sütü sonuna kadar çek göğsün boşalsınki bebeğe daha çok yararı olsun birde göğsü tam olarak boşaltmazsak mastit ( göğüs iltihabına) yakalanma riskimiz varmış Allah korusun o yüzden hem bebişin kilo alması için hem bizim sağlığımız için tam olarak boşaltmak lazımmış tek göğsü... Gün geçtikçe uyanıklık süresi artar canım benim bebeğimde hiç uyanmıyodu neredeyse bende dediğin gibi ağlamasına seviniyodum uyandı acıktı filan diye şimdi gündüz 2-3 saat gecede 2 saat filan uyanık kalıyor birde uykudada emmiyoduki vereyim şimdi uykudada emiyor sanırım emme refleksi biraz daha gelişti yada biraz büyüdüğü için eskisi kadar zayıf değil emme refleksi hemen yorulup uyumuyor ona bağlıyorum ben seninki erken doğmadı değilmi ? doktor erken doğan bebeklerin çok fazla gücü olmadıgından memedeyken daha kısa sürede uyuya kalır ve daha çok uyurlar diyodu ama işin ilginç tarafı benimki 40 haftalık doğdu çok şükür şimdi emmesi ve uykusu iyi seninkide 1-2 haftaya düzelir canım üzme kendini bazı bebişler böyle oluyor demek sık sık ağlayan huzursuz bebekler olsa daha çok üzülürdük ...
bi sevi gördüm galibaaa
off seviii heran çıkabilirim yaaa benim burak mırıldanııyor... nasılsn bacım?
yok canım korkma benımkıde oyle hızlı hızlı yapıo onun ıcın bıle dr u aradım düşün yanı bıse yok yanı normal :))
SEVİ GELMİŞŞŞŞŞŞŞŞ BACIMMMMMMMMMMMMMMMMM DELI OLDUM ULENNNNN OZLEDIM SENIIII MERVEYI ARAIOM DA SEN MESGUL OLURSUN DIE ARIYAMIOM KUZUMMMMMMMMMMMMM :83:HOS GELDINNNNNNNNNNNNN