2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yakamoz günde 3 kere en fazla 90 ml veriliyor ben 3030 90 şeklinde veriyordum sabah öğle akşam şimdi mamayı uyumayınca ve çok zorlanınca veriyorum
bende süt olmazsa veriyorum mamayı çok şükür sütüm var ama bazen tüketiyo benimki :) yine isteyince mamaya başvuruyoruz ama günde bi defayı geçmiyor verdiğim sık sık anne sütü vermeye çalışıyorum çünkü teşekkürler canımcım cevabın için
anne sutu gunluk 450 ml mis almasi gereken mamaninda gunluk olcusu kutularin arkasinda yaziyordu :KK66: simdi bakamadim :KK66:

ne zamana kadar 450 ml miş diycem ama netten niye bakmıyosam bende :KK70: dur google dan aratim en iyisi :))

aylara göre bebeğin alması gereken anne sütü miktarı buymuş kızlar
1. ay 6-8 öğün 60-90 ml toplam 600 ml gibi ...

Aylara Göre Anne Sütü Öğün Sayısı

Ay Öğün Miktar-Öğün Toplam
1 6-8 60-90 600
2 6-7 120-150 750
3 5-6 180-210 900
4 4-5 180-240 900
5 4-5 210-240 1026
6 4 -5 210-240 1156

Son düzenleme:
Merhaba delimavi,
Bakiyorum sende nobetcisin:)) edaya sende cok selam soyle. Efemizi gorduk masallah cok iyiydi..bir dahaki sefere hep beraber bulusalim, cok isterim.

arada emziriyorsun heralde degilmi 30 cc cok az cunku
benim sutum yetmiyor :KK43:( gunluk maksimum 200 cc yi bulmuyor ;(
evet canım baya bi emziriyorum nöbeti tuttuğunda 3-4 saat sürekli emmek istiyo
delimavi naber, bodrumdan haber var mı canım..
bodrumun bebeği doğduğu günün ertesi günü ameliyat oldu baya bi yoğun bakımda kaldılar ama çok şükür şimdi iiler ve evlerindeler ama kontrol olacak sık sık canımçok zor günler yaşadı bodrum
bende süt olmazsa veriyorum mamayı çok şükür sütüm var ama bazen tüketiyo benimki :) yine isteyince mamaya başvuruyoruz ama günde bi defayı geçmiyor verdiğim sık sık anne sütü vermeye çalışıyorum çünkü teşekkürler canımcım cevabın için

ne zamana kadar 450 ml miş diycem ama netten niye bakmıyosam bende :KK70: dur google dan aratim en iyisi :))

aynen canım ya can mı dayanır ı-o kadar uzun emmeye bizimkinin midesi çatlıcak ama hala ellere saldırıyo aranıyo ben de çok çaresiz kalınca veriyorum dinlenicez ki sütümüz olsun:)))

Merhaba delimavi,
Bakiyorum sende nobetcisin:)) edaya sende cok selam soyle. Efemizi gorduk masallah cok iyiydi..bir dahaki sefere hep beraber bulusalim, cok isterim.

merhaba canım nöbetki ne nöbet mahvolduk söylerim canım buluşalım canım bende çok isterim bu tarafa gelirseniz muhakka beni de arayın 3 anne çok güzel olur

2 aylık oldu kızlarım.1 ay erken oldukları için haziran annesi olamadım.bu topikte de kaldım mazur görün.:103:
şimdi aşıdan geldik.bi sol koldan iki baldırlardan 3er tane aşı oldular.çok ağladılar yavrularım:KK43:.biri verem aşısıymış.
eee bu arada 3 numaralı beze geçtik:KK64:.büyüttük yani popoları.

benimki memeyi genelde uyumak için kullandıgından fazla ememiyor yavrucak mecbur sağıp veriyorum sağınca bitiriyor hepsini ama :))

maşallah bebişe ben acıktıkça veriyorum 3 saati geçirmemeye çalışıyorum ama günlük vermemiz gereken miktarı da merak ettim acaba yetiyomu diye

canım sütünün yetip yetmediğini bebeğinin aldığı kiloyla anlayabilirsin alması gereken minumum kilonun üstünde alıyorsa sütün yetiyor demektir.benim oğlum bir ayda çok iyi kilo aldığı halde yinede sık sık emziriyorum ancak geceleri uyurken 2-3 saati buluyor.sık sık emzirmeye çalışırsan sütün daha çok gelecektir..

Benim minicik kızım 2260 gr doğdu.. 19 haziranda. 17 gün sonunda 2600 gr olmuş teyzeleri. 2 saat uyuyup uyanıp 5 ya da 10dk emiyor, tekrar uykuya geçiyor. bu normal mi? yani burda yazmışlar 2 saat emişiyoruz felan diye de.. kusuyordu bebeğim doktora sordum gazı iyi çıkarılacak ve ardından dik pozisyonda kucağında midesi oturasıya kadar bekletilecek o zaman kusmazlar dedi, baya işe yaradı haberiniz olsun.

ama birisi bana anlatsın ya, ben nasıl emziricem.. iki göğsümü birden vermiyorum di mi? sulu sulu süt değil ardından gelen yağlı sütü de emsin diye. kaka ve çiş yapıyor bu da beslendiğine işarettir di mi? kızım prematüre değil ama, prematüreler kadar ufacık doğdu, çok telaşe ediyorum bakamıcam bilemicem yapamıcam diye...

Benim minicik kızım 2260 gr doğdu.. 19 haziranda. 17 gün sonunda 2600 gr olmuş teyzeleri. 2 saat uyuyup uyanıp 5 ya da 10dk emiyor, tekrar uykuya geçiyor. bu normal mi? yani burda yazmışlar 2 saat emişiyoruz felan diye de.. kusuyordu bebeğim doktora sordum gazı iyi çıkarılacak ve ardından dik pozisyonda kucağında midesi oturasıya kadar bekletilecek o zaman kusmazlar dedi, baya işe yaradı haberiniz olsun.

ama birisi bana anlatsın ya, ben nasıl emziricem.. iki göğsümü birden vermiyorum di mi? sulu sulu süt değil ardından gelen yağlı sütü de emsin diye. kaka ve çiş yapıyor bu da beslendiğine işarettir di mi? kızım prematüre değil ama, prematüreler kadar ufacık doğdu, çok telaşe ediyorum bakamıcam bilemicem yapamıcam diye...

güzel kilo almış canım, bence bi problem yok, her bebek farklı nihayetinde..bizimki de bazen 10 dk bazen en fazla yarım saati buluyo emmesi, geceleri daha kısalıyo emme süreleri, bi de sabah 5-8 arasında ne kadar emerse bebek, gün içinde üretilen sütün o oranda arttığını duymuştum. 2 saat içinde bebeğin kaç defa emmek isterse istesin tek göğsünden ver. kalan yağlı sütün tamamını alsın, kakasını da yapıyosa beslenmesinde problem olmadığını düşünüyorum. baya emdi göğsümde süt kalmadı deyip diğer göğsüne geçme. zira emdikçe süt bitse bile arkadan geliyo, ve bu şekilde sütün arttığını duydum, bilgine...
benim kızımda 18 günde yarım kg aldı :):nazar::nazar:

naber kızlar benim kız uyurken bakıniyim dedim demek bodrum evine dönmüş çok sevindim daha yeni haberim oldu:KK37: allah bidaha böyle günler yaşatmasın.. yarın annem geliyor :KK64: pazar dönecek olsun yinede biraz kafa dağıtırım:KK69: boğazlarım acıyor emzirirken çok terliyorum terimi üşütüyorum heralde :KK43: evde oturmaktan da bunaldım poffff:KK37:

naber kızlar benim kız uyurken bakıniyim dedim demek bodrum evine dönmüş çok sevindim daha yeni haberim oldu:KK37: allah bidaha böyle günler yaşatmasın.. yarın annem geliyor :KK64: pazar dönecek olsun yinede biraz kafa dağıtırım:KK69: boğazlarım acıyor emzirirken çok terliyorum terimi üşütüyorum heralde :KK43: evde oturmaktan da bunaldım poffff:KK37:

ne olsun şekerim. yedir, yatır , altını temizle. :) günler ve geceler böyle geçiyor artık. yemek yiyeceğim zaman dua ediyorum ne olur uyanma kızım diye :) bende çok terliyorum. özellikle geceleri öf geliyo yani. her gün duş alıyorum ama pek bi işe yaramıyo ilk bi kaç saat rahatsın sonra yine ter basıyo. :KK36::KK36::KK36:

maşallahhhh, darısı bizlereee. bebişler gelince zaman ne çabuk geçiyormuş. hamişken 1 ayın geçmesi çok uzun sürüyodu:KK62:
ezgim uyurken bi çay keyfi yapayım:KK68:
dimi çabuk geçiyormuş hadi darısı sana şekerim...:))

evet bende emzirirken çok terliyorum deniz napcaz bilmiyorum... tam sıcaklara denk geldik.. :KK37:

burak bana kök söktürüyor yaa napcam bilmiyorum... beni yanından ayırmak istemiyor... emerek uyutuyorum memeyi çektiğimde hemen uyanıp basıyor çığlığı... 2 saatten beri uyutmaya çalışıyorm, aslında uyuyor ama ben yanından kalkınca hemen anlıyor :s bi de yeni bi huy edindi yatarak emzirdiğimde emdikten sonra memeyi bırakıp ustune yatıyor :s

gece hep beraber uyuduk eşim yatakta duvar kenarında sıkıştı rahat yatalım diye :KK53: bi de gece bi sıtma tuttu beni kızlar yorgana sarıldım, sabah ablama söyledim kanamamın çok olduğu için ondan kaynaklanıyor olabilir dedi, zor bi geceyd gene... off ne zaman düzene giricez yaa:KK50:

ya hanımlar, ben sezaryen olalı 19 gün oldu, birbuçuk hafta sonunda kanamam kesilmişti hiç bişey yoktu, bugün böyle yeniden başladı, akıyo resmen.. napıcam ki?

canım sütünün yetip yetmediğini bebeğinin aldığı kiloyla anlayabilirsin alması gereken minumum kilonun üstünde alıyorsa sütün yetiyor demektir.benim oğlum bir ayda çok iyi kilo aldığı halde yinede sık sık emziriyorum ancak geceleri uyurken 2-3 saati buluyor.sık sık emzirmeye çalışırsan sütün daha çok gelecektir..
yok canım sütüm yetiyor ben sağıp veriyorum ya verdiğim miktar yetiyormu acaba diye sordum hani azsa ona göre miktarı artırayım diye çok fazlada veremiyorum kusuyor genzine kaçar diye korkuyorum ondan sordum teşekkür ederim cevabın için

ya bende şu yarım saat emzirme göğsü boşaltma olayını anlayamadım, ya onların sütü az ya benimki fazla ben sağınca bi göğüsten 120 150 ml filan çıkıyor bazen bi biberon doluyor 150 yide geçiyor 175 ml i buluyor şimdi benim bebiş göğsümü boşaltmaya kalksa tek seferde bu kadar sütü içmiş olacak henüz 19 günlük bi bebiş tek seferde bu kadar sütü içemezki tek öğünde en fazla 90 ml içebilir ...O yüzden göğsü boşaltma olayı yok bizde :KK70:
tek göğüsten 15-20 dk emzirmek lazımmış canım bebeğin hem su ihtiyacını karşılasın hemde sonlara doğru gelen kilo alacağı yağlı sütü alsın diye...

güzel kilo almış canım, bence bi problem yok, her bebek farklı nihayetinde..bizimki de bazen 10 dk bazen en fazla yarım saati buluyo emmesi, geceleri daha kısalıyo emme süreleri, bi de sabah 5-8 arasında ne kadar emerse bebek, gün içinde üretilen sütün o oranda arttığını duymuştum. 2 saat içinde bebeğin kaç defa emmek isterse istesin tek göğsünden ver. kalan yağlı sütün tamamını alsın, kakasını da yapıyosa beslenmesinde problem olmadığını düşünüyorum. baya emdi göğsümde süt kalmadı deyip diğer göğsüne geçme. zira emdikçe süt bitse bile arkadan geliyo, ve bu şekilde sütün arttığını duydum, bilgine...
benim kızımda 18 günde yarım kg aldı :):nazar::nazar:

benimkide 15. günde 550 gr. almıştı maşallah kızıma :))

arkadaşlar kızım 10 günlük oldu.ama emme ve uyku problemini aşamadık.hep uyuyor.saılığı filanda yok.ama emmek için sadece sabahları azcık ağlıyor.onun dışında ben kaldırıp zorla vermesem hep uyuyacak.herşeyine baktılar.sağlık problemi yok ama neden böyle :2: çok üzülüyorum.elektirikli pompa aldım uyurkrn sağıp vereyim diye.ama o emmediği için sütümde az geliyor.15dk sağıyorum.2 göğsü toplamda 15 dk yani.60 cc süt geliyor.çok üzülüyorum kilo verdi kızım:KK43:( tavsiyelerinize çok ihtiyacım varr

:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24: kımse yok lalalalala:63: .......... kafayı yedım bu cocuk benım aklımı aldı heeeee :KK24::KK60:

Son düzenleme:
bi sevi gördüm galibaaa:KK19:

off seviii heran çıkabilirim yaaa benim burak mırıldanııyor... nasılsn bacım?

X