- 17 Ekim 2009
- 4.417
- 588
burcucummmmmmmmmm gözün aydınnnn.....
kızlar nasılsınız.. ne var ne yok... az girmeye başladım yine, çünkü annem gittiiiii..... kızlar kabızım ben... 2 güne bi çıkıyodum, sonra tahriş ettim.... bu sefer tuvalete çıkma hissim gelmesine rağmen 3.güne kadar erteledim zorla... tuvalete gittiğimde ağladım, çok kötüydü... sonra hastanenin ebesini aradım... gel lavman yapalım dedi... gittim kardeşim ve bebişimle... lavman yapıldı, biraz yandı ama rahatladım... tüm gün bişi yemedim hala da bişi yemeye korkuyorum.... katı olmayan şeyler yedim biraz önce... merve sen ne durumdasın, sen de kabızdın??
slm cnm ben epidural sezaryan oldum biliyorsun,çarşamba akşam oldu,cuma öğlen çıktım hastaneden.eve geldiğimde inanılmaz ağrım vardı..kesi yeri yanıyor resmen hareket ettikçe..ama korkma ağrı kesici veriyorlar..parol içtim ben, ağrım hafifledi..hatta lavaboları bile cifledim geldiğim gün düşün yani:))parolü 6 saatte bir 3 gün boyunca iç,kesmezse apranax fort iç dedi dr..ama çok şükür sadece ilk gün 2 parol içtim,ertesi gün 1 tane sonra iyileştim hemen:)annem çok şaşırdı hatta..nasıl bu kadar çabuk hareketlendiğime:)çünkü hiç yatmadım..sadece geldiğim gün akşam yattım.çok şükür iyiyim şimdi.başta zorluklar yaşıyorsun gülmek,hapşurmak,öksürmek çok acı veriyor ama geçiyor:)uzun lafın kısası ben çok memnun kaldım epiduralden:)çarşambadan cumartesiye iyileşirsin cnm hiç korkma..anlatacak çok şey var doğumla ilgili ama fırsatım olmuyor bebişten:)
bebiş yerinden memnun desene :) haziran bebişleri tembel çıktı benmkide sezeryan olmasa geleceği yoktuçarşambadan cumartesiye çok rahat toparlanırsın canım eve gelince içerde sık sık yürümeye bak daha çabuk atlatırsın benim ne ameliyattan sonra ne eve gelince ağrım olmadı ağrı kesici bile almadım hiç ağrı sızı hissetmedim çünkü sadece gaz sancın olabilir gaz yapacak yemeklerden uzak durursun olur biter ama ağrı olsada hafif oluyo kesilen yer uyuşuk oldugu için kesik acısı filan hissetmiyosun gözünde büyütme ... ben ameliyatın oldugu gece 3 -4 kez yürüdüm koridorda ertesi sabah kalktıgımda sadece kalkarken zorlandım biraz bebeği o gün doktor kontrolüne filan götürdük doktor çok iyi gördüm seni dedi eve gelince de hiç yatmadım ama sen arada dinlen sürekli ayakta kalmak da iyi değil sürekli yatmakda ...Çok uzattım :) 4 günde çok iyi olursun merak etme canım ben ameliyatın ertesi günü eve gelirken şehir dışından geldim 3 saat yolculuk yaptım yine 5. günü il dışına çıktık git gel 4 saat yol gittim hiç ağrım olmadı sezeryan olsada kolaylıkla atlatırsın merak etme canım ...
vay be süper ağrının olmaması çok güzel canım, inşallah bende de olmaz. ben de epidural mi olacak spinal mi dedim doktora, kombine bi şekilde uyguluyoruz dedi sanırım epiduralde uyuşma daha geç oluyormuş, spinalle başlıyorlarmış epidural devamında geliyormuş. seni görünce seviniyorum moral oluyor inşallah benim de öyle olur:))evet canım bencede kişiden kişiye değişiyodur ablam da sezeryan oldu öyle bi anlatıyoduki ameliyata girerken aklıma geldikçe soğuk terler döktüm resmen :)) gerçi o beni sezeryandan vazgeçirmek için büyütüyodu amagenel aneztezide acı daha fazla oluyo sanırım ablam genel olmuştu öyle anlatıyodu ben spinal oldum canım en küçük bi ağrı hissetmedim
Blue canım bu arada genel olma sakın epiural yada spinal ol hiç olmazsa 3-4 saat uyuşuk kaldıgın için sıfır agrı oluyo sonrasındada kesik kaynadıgından ağrı sızı hissetmiyosun genelde narkozun etkisi geçer geçmez acı hissediliyomuş sanırım ağrı kesiciyi uyandıktan sonra yapıyolar çünkü ...
Ben uyuşukluğun etkisi ne kadar sürer diye sordum henüz bacaklarım uyuşukken hemşire 3 saat dedi 3 saat dolmak üzereyken ağrı kesici iğne istedim uyuşukluk geçince ağrım olursa hissetmiyim diye hemşire ağrın olursa yaparız boşuna yapmayalım sütünü etkileyebilir dedi yapmadı uyuşukluk geçince agrı filan olmadı bende istemedim bi daha
kızlar nasılsınız.. ne var ne yok... az girmeye başladım yine, çünkü annem gittiiiii..... kızlar kabızım ben... 2 güne bi çıkıyodum, sonra tahriş ettim.... bu sefer tuvalete çıkma hissim gelmesine rağmen 3.güne kadar erteledim zorla... tuvalete gittiğimde ağladım, çok kötüydü... sonra hastanenin ebesini aradım... gel lavman yapalım dedi... gittim kardeşim ve bebişimle... lavman yapıldı, biraz yandı ama rahatladım... tüm gün bişi yemedim hala da bişi yemeye korkuyorum.... katı olmayan şeyler yedim biraz önce... merve sen ne durumdasın, sen de kabızdın??
hello kızlarr nasılsınız uzak kaldım valla ozledım sızlerı:))
dıkıs yerlerım sızlıyo zaman zaman
bebıs bıraz zor cıktı kafa cıktı ama omuzlar benı zorladı dıkıs yerlerım oturup kalkınca rahatszı edıyor onun dısında gelen gıden yogun basbasa kalamadık yavrumla yaa:))
doguramayan kım var??
kızlar en sonunda doğurdum :) 29.06.2010 17:20 de spinal+sezeryan ile kızımız cemre ada dünyaya geldi. keyfimiz yerinde. benim ağrılarım var ama hepsi geçiçek. kızımı banyo yaptırdık mışıl mışıl uyuyor. hepinizi öptüm. doğuramayanalr siz naptınız?
evet canım bencede kişiden kişiye değişiyodur ablam da sezeryan oldu öyle bi anlatıyoduki ameliyata girerken aklıma geldikçe soğuk terler döktüm resmen :)) gerçi o beni sezeryandan vazgeçirmek için büyütüyodu amagenel aneztezide acı daha fazla oluyo sanırım ablam genel olmuştu öyle anlatıyodu ben spinal oldum canım en küçük bi ağrı hissetmedim
Blue canım bu arada genel olma sakın epiural yada spinal ol hiç olmazsa 3-4 saat uyuşuk kaldıgın için sıfır agrı oluyo sonrasındada kesik kaynadıgından ağrı sızı hissetmiyosun genelde narkozun etkisi geçer geçmez acı hissediliyomuş sanırım ağrı kesiciyi uyandıktan sonra yapıyolar çünkü ...
Ben uyuşukluğun etkisi ne kadar sürer diye sordum henüz bacaklarım uyuşukken hemşire 3 saat dedi 3 saat dolmak üzereyken ağrı kesici iğne istedim uyuşukluk geçince ağrım olursa hissetmiyim diye hemşire ağrın olursa yaparız boşuna yapmayalım sütünü etkileyebilir dedi yapmadı uyuşukluk geçince agrı filan olmadı bende istemedim bi daha
evet canım çağırdı kontrol edip korunma yöntemlerini anlatacak sanırım... benim daha var gitmeme... eğer gidersen ki gideceksin sanırım neler diyor bilgilendirirsen sevinirm...
oyy maşallah atlattın yanı lohusalık durumunu... inşallah hayrlısıyla biz de atlatırız... ben de daha okutmadım oğlumun adını kulağına... bi kuran okutayım da o gün halledicm bu durumu... ben kuranı annemlerin orda okutcam herkes beni dört gözle bekliyor annemlerin orda :))
bluecim hakkında hayırlısı neyse o olsn bacım, şuan bebeğin sağlığı önemli olan , hakkında hangi doğum hayırlı olacaksa onu gerçekleştirirsin inşallah...
selam sevimmm ahhh sevimmm senin annen yine o kadar kaldı benim annem 20 gün doldu gitti 2 gün önce... kalakaldık oğlumla tek başıma... senin yine 2 tanen dünya tatllısı kızların var onlar getir götür işlerini yaparlar az da olsa yardım ederler sana... bez götür krem getir vs.
Ya ben temmuz annesi olcam 11 inde spinal istedim. Haziran annelerinden bayaaa şey öğrendim.Spinal yapmadan lavman sonda felan olayı oluyor mu? Sonda nasıl bişey yaaa ağrılı mı :18:
Az kaldı günüm hem heyecanlıyım hem ayık bi şekilde atlatabilirmiyim diye düşünüyorum.:18::18::18:
İreme de sana da çoookk geçmiş olsun allah yaşatmasın bi daha.Sağlıklı sıhhatlibüyütürsün inşallahhh...
bu ne yawkimsecikler yok
kız allah seni ne yapmasın daha ismini okutmadınmı bebeğin deli karı
benim annemde öteki doğumlarımda 15 gün zor kaldı canım, ama bu sefer cerenin tahlillerini beklediği için o kadar kaldı, dr larda tahlil işini uzattıda uzattı...p.tesi bi test daha var, babam geleli on gün olmuştu sıkıldı adamcağız, kendisi 3-4 günden fazla kalmazkandil gecesini beraber geçirdik, sonra benim sabırsız babam bastı gaza gitti p.tesi yapılacak testin sonucuna göre dr bişi diycek, duruma göre annem uçakla geri gelebilir bizim durumlar karışık yani...dua edin teyzeleri cerene....
kızların çok faydası oluyor mervecim allah sizede göstersin büyütürken zor ama insana can yoldaşı bu minnak bebekler
hepinizi öpüyorum bebeklerinizle beraber allaha emanetsiniz..
okutmadım daha kızz burak burak diyorz amaa adı tam konmadı kibu ne yawkimsecikler yok
kız allah seni ne yapmasın daha ismini okutmadınmı bebeğin deli karı
benim annemde öteki doğumlarımda 15 gün zor kaldı canım, ama bu sefer cerenin tahlillerini beklediği için o kadar kaldı, dr larda tahlil işini uzattıda uzattı...p.tesi bi test daha var, babam geleli on gün olmuştu sıkıldı adamcağız, kendisi 3-4 günden fazla kalmazkandil gecesini beraber geçirdik, sonra benim sabırsız babam bastı gaza gitti p.tesi yapılacak testin sonucuna göre dr bişi diycek, duruma göre annem uçakla geri gelebilir bizim durumlar karışık yani...dua edin teyzeleri cerene....
kızların çok faydası oluyor mervecim allah sizede göstersin büyütürken zor ama insana can yoldaşı bu minnak bebekler
hepinizi öpüyorum bebeklerinizle beraber allaha emanetsiniz..
geçmiş olsn bacım , bende hamileyken yirmilik dişimi çıkarttım , millet diş çürütür ben diş çıkardım sapasağlamselam kızlar iki gündür diş ağrısı çekiyorum.hep gece azıyo namussuz:84:.20lik dişim.ne ara çıktı ne ara çürüdü anlamadım gitti.:44:çekilecek ama ne zaman? çoooook korkuyorumm:18:
selamlar kızlar ben geldim hemde bebişimleeeperşembe günü sanclarım başladı 10 dakikada bir sonra sıklaştı beşe düştü gittik 2cm açılmam vardı çıkarmadılar hastaneden sonraaaa gece 2:35 de kızımla kavuştumm ..harika bi duygu mevlam sizede nasip etsin inş blue senden ne habr canım ?
selamlar kızlar ben geldim hemde bebişimleeeperşembe günü sanclarım başladı 10 dakikada bir sonra sıklaştı beşe düştü gittik 2cm açılmam vardı çıkarmadılar hastaneden sonraaaa gece 2:35 de kızımla kavuştumm ..harika bi duygu mevlam sizede nasip etsin inş blue senden ne habr canım ?
olsun canım önemli olan bebişin sağlığı doktor öyle diyosa sağlıklı olanı o demekki, valla ben gözümde öyle büyütmüşümki çevreden duyduklarımdan dolayı sanıyodumki gözümü açınca karnımı kestiklerini direk hissedecemkızlar çok sağolun hakkaten içimi rahatlattınız..yakamozcum sen baya uzun süreli seyahat da etmişsin, rahatsızlık veya ağrı olmamasına çok sevindim, ben de ilk günkü oturuma dayansam bana yeter bile, ertesi günkü oturumlara girmeyebilirim de eğer zorlanırsam. hakkımızda hayırlısı buymuş hep normal doğum hayal ettim ama olmayacak sanırım
vay be süper ağrının olmaması çok güzel canım, inşallah bende de olmaz. ben de epidural mi olacak spinal mi dedim doktora, kombine bi şekilde uyguluyoruz dedi sanırım epiduralde uyuşma daha geç oluyormuş, spinalle başlıyorlarmış epidural devamında geliyormuş. seni görünce seviniyorum moral oluyor inşallah benim de öyle olur:))
kızlar yazdıgım ilacı alın çok rahat edersiniz bi ölçek suya karıştırıp içiyosunuz hem gaz çıkarmayı sağladıgından özellikle sezeryan olanlar için çok iyi gaz sancısı filan olmuyo hemde tuvalete gittiğinizde kolaylıkla çıkıveriyobendede aynı sorun var,evde lavman yaptım.bi tane yetmedi,ikinciyi yaptım.magnezyum iyi fikirmiş yakamoz,bende ona başlayayım.zaten dikişlerimden dolayı ödüm kopuyo.
bende bi hafta oldu dikişlerim dışında iyiyim çok şükür,hergün pansuman yapıyorm ama sanırım çok dikişim var,oturabilmek çok uzak bana
gözün aydın burcu,meleğini güle güle büyüt
çok saol canım bana lavman yapmadılar hatta ben gece 12 den sonra su bile içmemiştimhastaneye vardıgımızda saat öğlen 12ydi doktorum seni aç bırakmayalım bi bardak su bi bardak meyve suyu ve bi kaç bisküvi yiyebilirsin dedi zaten acayip susamıştım yedim bende hemenYa ben temmuz annesi olcam 11 inde spinal istedim. Haziran annelerinden bayaaa şey öğrendim.Spinal yapmadan lavman sonda felan olayı oluyor mu? Sonda nasıl bişey yaaa ağrılı mı :18:
Az kaldı günüm hem heyecanlıyım hem ayık bi şekilde atlatabilirmiyim diye düşünüyorum.:18::18::18:
İreme de sana da çoookk geçmiş olsun allah yaşatmasın bi daha.Sağlıklı sıhhatlibüyütürsün inşallahhh...
bebişin neyi var kaçırmışım cnm ne tahlili ? bu arada 40 ına az kalmış seviiiiiiiiay çok özledim sizlerle kaynatmayı
okutmadım daha kızz burak burak diyorz amaa adı tam konmadı kine tahlili kızz anam fransız kaldım duruma ... nesi var kızınınnnnnn:26:
geçmiş olsn bacım , bende hamileyken yirmilik dişimi çıkarttım , millet diş çürütür ben diş çıkardım sapasağlamdiş çekiminde bişi yok yaa hiç bişey anlamıyosun bacım merak etme...
bacım sana da geçmiş olsn, iyi olmuş lavman yapılması, bişi anlamıyorsun zaten lavmandan soğuk soğuk bişiler giriyo içinesonra hoopppp tuvalete
ben mi ne durumdayım? tuvalete gitmeye korkuyorum bacım yeterli cvp mı?çok acı çekiyorum tuvaletmi yaparken
olsun canım önemli olan bebişin sağlığı doktor öyle diyosa sağlıklı olanı o demekki, valla ben gözümde öyle büyütmüşümki çevreden duyduklarımdan dolayı sanıyodumki gözümü açınca karnımı kestiklerini direk hissedecemama benim suçum değil ki hep şu abartanların suçu insan yaşamayınca duyduklarıyla özdeşleştiriyor kendini...
Yok canım hiç korkma hatta benim ilkini normal ikincisini spinal sezeryan olan arkadaşım var sezeryan daha rahat diyotabi normalin ne kadar zor geçtiğine de bağlı onun fazla dikişi varmış ...Ben doğumdan önce odamda yatmış doğumu beklerken aynı zamanda serum yerken tutturdum doktorla görüşecem doğum hakkında tüm ayrıntıları konuşmadım konuşmam lazım diye hemşire doğuma 1 saat var serum yemen lazım vücudun sıvı almazsa spinalden sonra çok başağrın olur gitme bi yere filan dedi sen çıkarmazsan ben çıkarırırım çıkar şu serumu gidecem ben dedim kıcık etti beni çünkü hatta eşimde beni odada bulamayınca doğumdan kaçtı filan sanmış bu kadar korkak olunca normal adamcağızın öyle düşünmesi :) doktorla görüştüm aneztezi şekliyle ilgili sonrasındada aneztezi doktoruyla görüşmeye inecektim doktorum saolsun çok iyi bi adam çok rahatlattı beni hiç merak etme tüm ayrıntıları konuşacaz zaten, bana sorarsan genel aneztezi önermiyorum spinal yapıyorum genelde senin için o çok daha rahat olur ama istersen epiduralde olabilir çok bi fark yok arada dedi ameliyata girdiğimde konuşulacagından inmedim aneztezistle görüşmeye, ameliyat sedyesine yattıgımda aneztezist ikisinide anlattı epiduralin etkisi daha geç oluyor biraz beklememiz gerekecek dedi birde hem spinal hem epidural iğnesini gösterdi spinalin ki kıl inceliğinde epiduralinki normal iğneden biraz daha kalındı bende hem daha fazla bekleyip stres yapmak istemedim hemde iğne ince hissetmiycem diye tamam spinal olsun dedim aneztezistde bende olsam bende spinali tercih ederdim dedi , epiduralin artısı beline takılan katater (yazılışı her neyse :)) ameliyat sonrasında da takılı kaldıgından şiddetli ağrın olursa belden yapılan ağrı kesicinin daha etkili olması ve hemen ağrıyı kesmesiymiş aneztezist ağrın olmıycak merak etme olsada serumdan yapılan ağrı kesici hemen ağrını keser buna ihtiyacın olmıycak dedi o yüzden spinale tamam dedim bende iyikide demişim çok rahattım sende öyle olursun merak etme canım
kızlar yazdıgım ilacı alın çok rahat edersiniz bi ölçek suya karıştırıp içiyosunuz hem gaz çıkarmayı sağladıgından özellikle sezeryan olanlar için çok iyi gaz sancısı filan olmuyo hemde tuvalete gittiğinizde kolaylıkla çıkıveriyovallahi ben iki gün almadım dikişleri tutuyodum tuvalette çok zorlandım şimdi günde bi kez alıyorum en azından dikişler iyileşene kadar rahat ederim
çok saol canım bana lavman yapmadılar hatta ben gece 12 den sonra su bile içmemiştimhastaneye vardıgımızda saat öğlen 12ydi doktorum seni aç bırakmayalım bi bardak su bi bardak meyve suyu ve bi kaç bisküvi yiyebilirsin dedi zaten acayip susamıştım yedim bende hemenlavman yapmadılar bana akşamdan beri yemediğin için gerek yok dedi doktorum sonda taktılar ama acıtmıyo merak etme incecik bi hortumu biraz ileriye itiyo hemşire hafif yanma yapıyo idrar yanması gibi bişy 5 dk sürmüyo geçiyo oda ...O değilde sonda çişi içerden çekiyo sen yapmadan çiş doluyo ya o çok kötü ya ben çok utanmıştım saklıyıverdim sondayı ameliyat önlüğünün altına eşimde pis pis gülüyodu uzaktan manyak sonra sordum tabi hesabını :) korkma canım hiçbişeyi yok kolaylıkla atlatırsın merak etme Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin sanada ...
gözün aydın canımmmm doğurdun demek sonunda topikte bi siz kalmıştınız kızzzbebişi eklemeyi unutma görsün teyzeleri ...
sakladım vallahibebişin değil canım, ablasının tahlili, mesaneyle ilgili bi tahlil,
evet canım 40 ıma az kaldı ama bende bi isteksizlikkkderrrrrmişimmm
bende özledimmm kızzz veletleriniz memede gelin şuraya deli karılar,
şekil 1a:) ben...şu an duru emiyo hem, uyuyo...
nası tam konmadı kız???tamı yarımımı var, çağır eve hocayı okut, kuranını mevlüdünü sonrada yaparsın, çocuk isimsiz dururmu :44:
ayyy allah seni ne yapsınn kızz
güldürdün beni ya,
sondayımı sakladın, kocanda güldümü
ayyy çok alemsin gülsennn
sende onu gece horlarken falan kameraya çek
sakladım vallahibilsem çişimi önceden yapardım ne bilim hemen içine doluvereceeni manyak kocamda kaçırmaz öyle anları onu horlarken çekip birilerine göstersem yüzüme bakmaz kız gece ev titriyo onun sesinden helede yorgunsa
senin kızında tahlilleri inşallah iyi çıkar canım az önce yazacaktım unutmuşum önemli bişy değildir inşallah ... Bende daha kızımın ismini okutmadım canım Merve yalnız değilsin :) Bi kaç güne mersine gidecem mevlüt okutacaz orda hepsini birden çıkarim dedim malum burası mahrumiyet bölgesi tek bi cami tek bi hoca var onuda bulana aşk olsun