- 17 Ekim 2009
- 4.417
- 588
Kızlar çok kötüyüm dün gece bebeğimin sürekli uyuması emer emmez uykuya dalması nedeniyle hemşire arkadaşı aradım sarılığı yükselmiştir ihmal etme doktora götürün dedi doktoru aradım renginde sararma ve inleme de var deyince acil getirin dedi gece yarısı çıktık yola malum burda hastane yok 2 saat uzaktaki il dışına ( ben doktordan acil lafını duyunca elim ayağım boşaldı bağıra bağıra ağladım çocuğa bişy oldu diye eşim o arada dışardaydı o ağlamayla onu arayıp bebek uyanmıyo koş deyince emniyetten koşarak eve gelmiş oda telaşla ) annemle tekrar uyandırmaya çalıştık uyanmadı apar topar arabaya binip yola çıktık o telaşla jet hızıyla giderken araba bozuldu buranın yoları sayesinde gece yarısı yolda kaldık dağ başında telefonlar çekmiyo yoldan geçen araba yok baya bekledik sonra çok şükür çekti nasıl olduysa arkadaşlarınıaradı gelip bizi aldılar hastaneye bıraktılar bu arada beklemeler ve hastaneye ulaşmayla sabah 5 gibi oldu bebek gözünü açıyo geri kapatıyo emmeye başlar başlamaz uyuyo ben onu öyle gördükçe yol boyunca ağladım tabi tutamıyordum ki göz yaşlarımı istesemde olmuyodu acayip sesler çıkarıyodu nefes alırken ömrümden ömür gitti dün gece ona bişey olacak diye bugün tüm gün tahlilleri yapıldı idrar tahlili kan kültürü kan tahlilleri hemogram crp v.s bi sürü şey yapıldı ...Bebeğimin kollarını delik deşik ettiler 3 tüp kan aldılar bakamadım ben ağladı yavrum bi sürü sonra kocaman bi tüp ( yarım çay bardağı var ) kan aldılar kan kültürü için kan bırakmadılar çocukta ( sarılığı 13 çıktı çok şükür çok yüksek değil fototerapiye gerek yok dendi diğerleride normal yalnız crp çok yüksek çıktı normali 0-5 iken bizimki 37.66 çıktı düşünebiliyomusunuz ...Kanında mikrop var dendi enfeksiyon varmış kanında ciddi olabilir dedi doktor 1 hafta hastaneye yatış verdi antibiyotik tedavisine başlanacak dedi eline koca bi serum iğnesi taktılar bi getirdiler eli filan hep kan olmuş tüm gün zırıl zırıl ağladım onu öyle gördükçe içim gidiyo hala ...Yatıırıp ne yapılacak sadece damardan antibiyotik verilmesi için mi dedim doktora evet antibiyotik verecez sonrada tekrar kan tahlili yapıp durumunu kontrol edecez dedi ...Gittiğimiz hastane kadın sağlığı ve çocuk hastanesi iyi diye oraya gittik ama devlet hastanesi oldugu için odaları görseniz mideniz kalkar her taraf kokuyo ben çocugu bu hastanede bırakmam dedim başka bi özel hastaneye gittik saçma bir sistem varmış normalde 30 güne kadar yenidoğan bebeğin kimliği olmazsa annesi adına kontrolü yapılmasına ragmen orda kimliği henüz çıkarılmadı diye almadılar hadi başka özel hastaneye ordaki çocuk doktoruda bugün yokmuş son özel hastaneye şansımızı deneyelim dedik en son gittiğimiz yerdede iki çocuk doktoru olmasına ragmen iyi olan doktor yıllık izindeymiş anlıyacagınız bütün aksilikler bizi buldu ...Neyse son doktorda şansımızı deneyelim dedik adam tahlil sonuçlarına baktı evet değer yüksek ama sarılık bu seviyedeyken lokösit bu değerde iken normal böyle olması antibiyotik tedavisine başlıycaz dedi ytmasına gerek varmı dedim bence yok bulundugunuz yerde her gün iğnesini yaptırırsınız 3 gün sonra tekrar bi biluribin crp seviyesine bakmak için kan tahlili yaparız durumuna bakarz ne derece düzelmiş dedi damar yolu açtılar 3 gün elinde kalacak o iğne gördükçe gözümden yaşlar süzülüyor minicik parmaklarını bile deldiler şimdi elinde o iğne eliven geçirdik değmesin bi tarafına diye her gün iğnesini yaptırıp pazartesi kan testi için tekrar gidecez bide burun spreyi verdi nefesini açsın diye şimdi ödüm kopuyo gece nefessiz kalacak yada enfeksiyon bi tehlike oluşturacak diye tüm gün zaten o hastane senin bu hastane benim dolaştık bide her yerde alınan kanlar kızımın ağlaması elindeki iğneler ağlamaktan sesim gitti hala tutamıyorum kendimi yazarken ... Dua edin iyileşsin kızlar gerçekten çok zormuş insanın evladında bi sorun olması yaşayınca daha iyi anlıyor insan ....Çok uzun oldu ama paylaşmak istedim ne olur dua edin çok korkuyorum ben
Kızlar bende ilk sezeryandan sonra öyle düşünmüştüm, aman bunların canı da ne tatlı falan demiştim, çünkü bende sizin gibi 1 günde ayağa kalkmıştım.. ikinciden sonra dedim ki bunlar naz yapmıyormuş ciddi ağrılar olabiliyormuş... Yani sakın yadırgamayın olabiliyor.. Gerçi ben sancılara rağmen yine de yatmadım ama olsun..
Canım çok sevindim Bursa süper, hele ordan sonra, sizin için çok sevindim.. Bebek hayırlı geldi baksana...
Yakamoz canım benim bebeğimde keçi sesi gibi sesler çıkarıyor, arada nefessiz kalıyor gibi olup, yüksek sesle nefes alıyor, bende çok endişelenmiştim, biz ilk 1-2 hafta hiç uyuyamadık, sesinden ama 1.ay muayenesinde doktoruna sordum , onun dediğine göre, uyku apnesi olabilir dedi, bazı çocuklarda ilk 3 ayda olurmuş.. Tabi seninkisinasıl bilmiyorum ama bana öyle dedi.