2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aman ne bilim değişik değişik ağrılar işte. daha önce hiç bilmediğim ağrılar ama tık yok :)

arkadaşlar merhaba,
15.6.2011 günü saa 9:30'da bebeğime kavuştum çok şükür. Rabb'im herkesin bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin... doğumu bekleyenlere de kolay bir doğum diliyorum...

doktorum sarma sakın sarkıtırsın dedi bugün 9. günüm sezeryandan çıktığımda eşim bizim ikiz olcaktı birisini içerdemi unuttular diye dalga geçti şimdide var biraz daha off

gider canım yavaş yavaş... benim de 10 gün kadar durdu sanırım.... aynı şakayı bana da yaptılar merak etme gitti benim ama hala toparlanmadı sıkılaşmadı lömbür lömbür.... takma casnım ya, hepimiz aynı durumdayız.. aynada bi bakıyom ki kendime çatlaklar falan... fiziğim bi acayip olmuş... cillop gibi kızdım walla düzelir inş zamanla

selam kızlar nasılsınız?
fatma gelip gitmiş mesajını görünce çok üzüldüm inşallah en kısa zamanda Allah yeni bir evlat verir de yaraları biraz iyileşir. teyzem de ilk bebeğini kaybetti doğduktan sonra, 2. olunca gerçekten moral oluyor..Allah kimseye yaşatmasın..

Yakamoz canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm baya bi aksilik olmuş üstüste. ama öykümün dediği gibi erkenden farkedebilmen çok güzel. en kısa zamanda iyileşir inşallah bebişin. bundan sonrası sanırım çok daha zor ya, hamilelik daha kolay bi süreç galiba. face gruba bakıyorum da bazısı süt bazısı kaka derdinde, ne zormuş annelik ya...

ben hala bekliyorum, ne sancı ne de bir belirti yok. hayırlısı bakalım bizim daha nerdeyse 2 hafta mühletimiz var tabi 41.haftayla beraber...

yarın 40+0 oluyorum ve çok bunaldım artık,karnım çok kasılıyor yerımde duramıyorum,batıyor .canım çok acıyor ama sancım yokkk

canım nabıyosun ya bende hala beklemedeyim

selam kızlar 39+2 de 21,06,2011 saat 15.15 itibariyle kızım naslıma normal doğum ile kavuştum çok şükür.3960ger 51 cm doğdu prensesim.muayene için doktora gittik 3cm acılma varmış 9 da hastaneye yattım 12 de sancılarım arttı 3 de doğıma gittim 15dk sonra doğum oldu aslında kolay oldu ama ben ıkınamadım bebek tam omuzdan öıkarken ıkınmayı bıraktım bi daa gücümü toparlayıp ıkınamadım ebeler baya bastrıdı karnıma çıksın die köprücük kemiğinde kırık oluşmuş benim yüzümden omuza geldiğinde rahim ağzında sıkıştığından doktoru film çekti önemli bi durum deil ağrı sızı yapmaz kendiliğinden kaynar iyileşir fazla hoplayıp zıplatmayın dedi hasteneden ertesi gün çıktık bebek ememiyomuş ben emdiğini zannediyodum ama aç kalmış gazından durmuyo sandım cuma doktora gittik sarılık 20 çıktı hastaneye yattı bi gece kaldı 3 saatte bir gidip süt verdim pomoayla çekip ama 1 gecede ömrümden ömür gitti neyseki çıktı dün 5 te ama şu 1hafta çok önemli süt ve mama ile iyi beslenmesi lazım sarılık tekrarlamasın die.bebişin gaz derdi uyku derdi yok tek derdimiz emzirmek sütüm var çok şükür ama gögüs ucum yok silikonla veriyorum sağıyorum falan ama nazlım almıyo gögsümü çok uğraşıyoruz biberonu emiyo cok cok ama göğsümü redediyo uğraşıcaz artık alması lazım umarım düzelir herşey gögüslerim taş gibi ateş yapmadan sağmam lazım iyi günler herkese

geçmiş olsun canım aynı sıkıntıyı bende ilk kızımda yaşamıştım seninkinin kilosu bayağı varmış niye sezaryenle almadılarki benim ilk kızımda omzunu ve dirsegini incitmişlerdi yani biz onlara suc bulmuştuk normal doğumda çekerken bişe yaptılar diye kızıp durmuştuk kimsede aydınlatmamıştı ama benim çatım darmış bunu sezaryenle aldılar çok şükür şimdi bebegim iyi

Kizlar bir konuda fikirlerinizi ve dusuncelerinizi merak ediyorum.. Ben 33 yasindayim. Benim dogdugum yillarda ultrason yoktu, sezeryan simdiki gibi pazardan elma-armut alir gibi yapilmiyordu. Ben su an 38 + 6 haftalik hamileyim. Hala hicbir belirtim yok. Forumu takip ettigim kadariyla da arkadaslarimizin cogu 40. ve 41. haftalarinda hala bir belirti olmadigini yazmislar. 41. haftaya kadar normal yolla dogurmayanlari genelde doktorlar sezeryana aliyorlar. Benim de cevremdeki 3 kisi son 1 ay icinde dogum yapti ve hepsi normal dogumu israrla beklerken sezeryanla dogum yaptilar. Doktorlarin gunahini almak istemiyorum ama gozlemledigim kadariyla sezeryan olmasi icin sebeplerin basinda "yok bebek icerde kakasini yapmis" "yok gobek kordonu boynuna dolanmis" "yok suyun azalmis" gibi seyler... Bunlarin onemsiz oldugunu soylemiyorum ancak benim zamanimda doktorlar bu gibi durumlari ongoremiyorlardi ve bebekler patir patir bir sekilde doguyordu..Mesela ben ters dogmusum (makat gelisi). Doktor benim icin anneme " yasama sansi %40" demis ama masallah turp gibi dogmusum. Ben Allah da izin verirse normal dogum yapmak istiyorum. Doktorum da normal dogumu savunan ve sonuna kadar normal dogumcu bir doktor. Ama tabii ben de 2 haftaya kadar normal yollarla doguramazsam herkes gibi benim de sezeryan mi olmam gerekiyor? Bu bekleyis beni yeterince geriyor ve heyecanlandiriyor. Ve 9 ay boyunca normal dogum olsun diye beklerken son anda sezeryan golu yemek istemiyorum..Sezeryan olmamak icin ne yapmak gerekiyor? Suni sanci alarak normal yolla dogum yapanlar var mi? Nasil bir surec? Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? Ya da sezeryana gerek kalmadan normal yolla dogurmak icin baska yontemler var mi? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...:44::44::44:

doktorlar riske girmek istemiyorlar cnm onlar için önemli olan bebeği ve anneyi sağ salim teslim etmek anne adayıda hem doğum korkusu hem sabırsızlık bebeğine bişi olcak endişesiyle kabul etmek zorunda kalıyo 9 ay taşımışsın ödü kopuyo annenin...forumlardanda etkileniyosun ister istemez senden önce doğuran kaç kişi var sen hala zamanını bekliyon zor süreç yani...anne adayları bilgi edindikçe daha çok endişeli oluyo bu yüzden sezeryan doğumlar oluyo...
kendini şartlama ameliyat olmucam diye...senin için hayırlısı neyse o olsun cnm...hayırlı doğumlar....

Aslinda cok guzel ozetlemissin durumu..Forumlari takip etmek ve cevremdekilerin dogum hikayelerini dinlemek beni de ister istemez geriyor sanirim..Bu bekleyis surecinde de insan ne zaman, nasil ve ne sekilde olacak gibi sorulardan/ dusuncelerden kendini alamiyor..ben de hepimiz icin hayirli dogumlar diliyorum...

Ezgim uyumuyooooooooooooooooooooooorrrrr, çıldırcammmmmm, 3 saattir kucağımda gezdiriyorum, emiyor, gazı çıkıyor, altı değişiyor ama gözleri çildir çildir bana bakıyorrrrrrrrrrrrrrrr :84::84::84::84::84:

bende öyle düşünüyorum canım acil tedaviye ihtiyacı oldgu için burdaki hastanede başladık 1 hafta kadar tedavisi sürecek crp değerinin düştüğünü gördükten sonra gidebilecem mecburen yarın tekrar gidecez 3 günde ne derece azalma var değerde bakacaklar çok korkuyorum antibiyotik sonuç vermez ağırlaşır diye heryerini delik deşik ettiklerine içim dayanmıyor kolunda hala damar yolu iğnesi var iğnesi ordan yapılıyor gördükçe içim yanıyor elleri kan aldıkları yerler hep morardı ama benim asıl üzüldüğüm hastalığın ciddiyeti nefes alamıyor gibi geliyor inliyor iç çekiyor solunum sıkıntısı var buda enfeksiyonun belirtileri arasında çok korkuyorum gece görmem nefessiz kalır hastaneye filan yetiştiremem diye önemsiz bişy değil çünkü (
yakamozcum Allah acil şifalar versin... inş. bi hayır vardır... gerçekten bi sürü aksilik peşpeşe gelmiş... çok üzüldüm
amin canım

canım sepsis (crpnin yüksek olması,kandaki enfeksiyon durumu ) çok tehlikeliymiş doktor şakaya gelmez dedi netten baktım tedaviye gecikilirse hastanede tedavi edilmezse ciddi kalıcı özürler ve ölüme yol açar yazıyor belirtileri emmeme uyuşukluk hareketlerde yavaşlama v.s diye geçiyor hepsi var malesef ne kadar kötüyüm anlatamam o öyle iç çektikçe inledikçe içimden bişeyler kopuyor ya tedavi sonuç vermezse kötüye giderse bişey olursa diye gece gözümü ayıramıyorum ondan Allahım bi an önce şifa versin yavruma ...Birde nette hastanede tedavi edilmeli ciddi sonuçlar doğurabilir yazıyor pişman oldum yatırmadıgıma yarın gidecez büyük ihtimal bi hafta yoğun bakımda yatacak sanırım göremiycemde sadece sütü sağıp yoğun bakıma veriyor orda bebeği yatan anneler hastalığı geçsinde ben üzüntüden ölsemde katlanırım ...Senin kız ne kadarlıktı canım enfeksiyon geçirdiğinde? İnşallah yarın değerinin düştüğünü görürüz yoksa antibiyotik sonuç vermezse nasıl tedavi edilir Bu aralar en çok ihtiyacım olan şey dua kızlar ne olur dualarınızı esirgemeyin hiç iyi değilim ...

ayy aynenn uyku düzeni bozuldu bizimkininde 10 dk a bir emiyor ve midesi şiş yani açlıktan değil sırtıöm felaket ağrıyo en son babasına postaladım oğlumu oy gel 40 gel

canımm inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur bebişin bizde bi gece hastanedekaldık çok zor gerçekten dualarım seninle ve kızınla

merhaba kızlar nasılsınız?
ezgicim malzemeler dün geldi, tam istediğim gibiler çok teşekkürler tavsiye ettiğin için canım bizim evin burda aktar olduğu için lavanta istemedim onu burdan alıp yarın başlıcam yapmaya:)

merhaba canım , ilk doğumumda 2009 da aynı senin düşüncelerin ve duyguların içerisinde normal doğumumu bekliyordum 40 haftamın dolmasına 10 günüm varken nişanım geldi ve dr um 48 saat sonra müdahale edip suni sancı vermeliyiz diyerek 1cm açılma ile yatışımı yaptı , suni sancım verildi ve daha sancı kanıma karışmadan bebeğimin kalp atışında bir düzensizlik oldu dr um suyunu patlatmalıyım dedi ve patlattı kakasını yapmamış ama içeride sıkıntıda olabilir senide onu da tehlikeye atamayız dedi ve beni apar topar sezeryana alarak hayatımda en çok tatmak istediğim bir duygunun başlamadan bitmesine sebep oldu tamam anne ve bebeğin hayatı tabiki çok önemli fakat benim durumum günü dolmamış annede ve bebekte sorun olmayan bir durumdu sezeryan sonrası annem aynı senin söylediğin gibi dr hnm bizim zamanımızda nst falan yoktu suni sancı alıp bekliyorduk o zamanlar hiç bir sorun omadan bebek doğuyordu ne oldu böyle anlayamadık dedi ve dr umun verecek cevabı yoktu.ben 2.doğumumu yapacağım zaman öğrendim ki nişan gelince 1 hafta -10 gün bekleyenler bile oluyormuş bu süreç çok normalmiş , normal doğum bir sabır işiymiş ve tehlike olmadığı sürece beklenmesi gerekli imiş takii 42 haftaya kadar gözetim altında anne bekleyebilrimiş.2.doğumumu 15 haziranda yaptım ssvd denilen yani sezeryan sonrası normal doğum için sabırla ve bu doğumu yaptıran dr umla son günüme kadar bekledim arada 2 sene olmasına rağmen sezeryan sonrası normal doğumun herkesde olamayacağını bilmeme rağmen sabırla özveri ile bekledim ama gel gör ki doğumum ilerlemediği için yine sezeryan olmak zorunda kaldım 2 sezeryan oldum ikisindede sezeryanın gerçekten normal doğumla kıyası bile olmayacak tamamen cerrahi bir işlem bir ameliyat olduğu kanısna vardım tamam sezeryan olmama rağmen eve geldiğimden beri ayaktayım ve işlerimi görüyorum ama ağrılarım sancılarım ve rahatsızlıklarım sezeryanın ne kadar zor olduğunun kanıtı evet anne ya da bebek açısından sezeryan zorunlu bir hal alıyorsa lafım yok ama benimki gibi gereksiz sezeryan olan annelere daha doğrusu gereksiz yere kesip biçen doktorlara çok karşıyım lütfen sabırla bekleyn ve normal doğum için tüm kapıları zorlayın arkadaşlar korkmayın , paniklemeyin dünyanın en güzel duygusu olduğuna inandığım ve asla tadamayacağım duygunun peşini bırakmayın tabii dr unuzu da çok iyi seçin herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.umarım normal doğum gönüllüsü arkadaşları aydınlatabilmişimdir.

çok uzattım,birazda karışık anlattım

hakkınızı helal edin ...

doğum yapan arkadaşlarımız hayırlı olsun sağlıkla büyütün ,

doğum yapacak olan arkadaşlarımız Allah kolaylık versin , sabır ile bekleyin ,

bebeği rahatsız olan arkadaşlarımızın bebeklerine acil şifalar diliyorum .

Allah korusun canım aklına kötü şeyler getirme, Kızım bebekken kanda crp yüksek çıktı, kaç aylıktı hatırlamamıyorum ama çok çok başımıza geldi büyüyene kadar, mesela dizanteri oldu okula giderken onda da CRP yükseldi, yani enfeksiyonlarda hep yükseliyor ama tabi sizin durumu bilemem, yenidoğanda farklıdır herhalde durum ama ben dün rahatla diye yazdım düşün bizim o 150 lerdeki değer bile kısa sürede normale dönmüştü , inşallah sizinde hemencecik düşer değerleri , zaten sende şu anda antibiyortik tedavisi yapıyorsun sıkma canını.. Canım birde netten bakma sen onlar hep en kötüsünü söylüyor, benim doktorum kesinlikle netten araştırma yapma diyor.. Sen gönlünü ferah tut, dualarımız seninle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…