2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende isteyene kadar zaten 6 sene geçti. çocuğum kardeş çok istiyor diye yapalım dedik. Ben kalabalık ailede yetişmişim o yüzden kalabalık aileyi severim.:KK74:
 
aynen bende senin gibiyim canım bi şey istemiyo ama ekşili şeyleri çok sevmeme
rağmen yemek istemiyorum tatlı tuzlu daha çok hoşuma gidiyo midemi çok rahatsız etmiyo

Ben ekşi istiyorum, mesela pazarı gezerken canım bol limonlu pırasa çekiyo,alıyorum yapıyorum.Mümkün değil yiyemiyorum..Tatlı yerken hiç sorun yok.Tuzluda da öyle..Asit mi dokunuyo artık bilmiyorum, portakal falan yedim mi yandım ki ne yandım...
 
DiKKAT DİKKAT

Gerekli durumlar dışında X-ışınlarından sakının.
- Kesinlikle sigara ve alkol kullanmayın.
- Dengeli beslenmeye dikkat edin.
- Demir ilacı kullanımına dikkat ve özen gösterin
- Gün içinde kısa sürelerle de olsa dinlenin.
- Yoğun ve ağır fizik aktivite gerektiren spor ve egzersizlerden kaçının.
- Yolculuğa çıkmadan önce doktorunuzla mutlaka görüşün.
- Doktora danışmadan kesinlikle ilac kullanmayın


- Ağır eşya kaldırmaya ve çekmeye kalkışmayın.
- Topuklu ayakkabılar sakıncalı olacağından giymemelisiniz.
- Rahat giysiler seçin.
- Takı ve aksesuar kullanımından kaçının.
- Dişlerinize özen gösterin, sorunlar için geç kalmadan tedbir alın.
- Aşı programlarınızı doktorunuzla birlikte hazırlayın.
- İlk 2,5 ay ve son 1 ay içinde cinsel ilişkiden uzak durun.
- Uzun süreli ve çok sıcak duş almaktan kaçının.
- Bol sıvı (özellikle su) tüketin.
- Lifli besinleri tüketmeye özen gösterin.
- Akşamları genelde hafif besinler almaya çalışın.
- Hamilelik süresince 12 kg. kilonun üzerine çıkmamaya özen gösterin.
- Göğüs bakımına önem verin.
- Çok sıkı olmayan, pamuklu iç çamaşırları tercih edin.
- Çatlak oluşumunu önlemek için doktorunuza danışarak gerekli tedbirleri alın.

Bunlar olursa hemen doktorunuza ulaşın:

- Vajinal kanama, erken gebelik dönemlerinde düşük tehdidini, ileri gebelik dönemlerinde ise genellikle plasenta anomalilerini ya da erken doğum tehdidi gibi önemli problemlerin habercisi olabilir.

- Karında ve kasıklarda sürekli veya periyodik ağrı ve sancı oluşu…

- Bebeğin hareketlerindeki azalma veya artma önemli olabilir.

- Yüksek ateş, titreme, şiddetli kusma, şiddetli baş ağrıları, idrar şikayeleri, el ve ayaklarda şişme veya görme sorunları başka pek çok önemli hastalığın habercisi olabilir.
 
bende isteyene kadar zaten 6 sene geçti. çocuğum kardeş çok istiyor diye yapalım dedik. Ben kalabalık ailede yetişmişim o yüzden kalabalık aileyi severim.:KK74:

Ben de çocuğum tek olsun istemem ama,
maddi olarak da düşünüyorum..Ona nasıl bi gelecek sağlayabileceğimizi.
Bi kaç bankaya gittim, ayda 100 tl.falan koyuyorsun 18 yaşına gelince çekiyor..ama hiç bozdurmucan falan..Cesaret de edemedim..
 
gEBELİKTE 2. AYY DIKKAT
İlk ayın heyecanı atlattıktan sonra artık gebelik fikrine alıştınız, daha sistemli bir yaklaşımla doğuma kadar, sizin ve bebeğinizin sağlığını izleyecek bir kadın doğum uzmanıyla birlikte, 9 ay boyunca neler yapmanız gerektiğini konuşmaya başlamalısınız.

Gebeliğinizin ikinci ayına, doğum zamanınızı hesaplamakla başlayalım. Genellikle 40 hafta olarak kabul edilen gebelik süresi, bazen 38 bazen de 42 haftada sonlanabilir. Bu nedenle son adetinizin ilk gününe 280 gün ekleyerek, doğum yapacağınız günü yaklaşık olarak bulabilirsiniz.

İlk aydan başladığınız kilo kontrolünü sakın bırakmayın. Normal kilolu bir anne adayı olarak, geçen ay hiç kilo almadınız. Bu ay ise sadece yarım kilo alabilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye devam ederek, kilonuzu rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

SİZDE VE BEBEGİNİZDEKİ MUCİZEVİ DEĞİŞİMLER

Gebeliğin ikinci ayından itibaren, doktorunuz jinekolojik muayenede gebeliğinizi belirleyebilir.
Göğüslerinizde dolgunluk, şişlik , hassasiyet ,göğüs ucunda koyulaşma görülür.
Kusmalarınız rahatsız edici seviyeye gelebilir,ilerleyen aylarda azalacaktır. Bunun yanı sıra tek başına sabah bulantılarınız da olabilir.
Rahatsız edecek düzeyde kusma ile birlikte veya – Kabızlık, idrara sık gitme midede yanma, hazımsızlık, yiyeceklere aşırı istek veya isteksizlikte yaşayabilirsiniz.

Gebeliğin ikinci ayında anne adayında uyku eğilimi vardır. Kendinizi daha yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz. bu nedenle daha çok uyumak isteyebilirsiniz. Anne adayında tiksintiler artar. Sigara, parfüm gibi kokulardan nefret edebilirsiniz.

Plasenta gelişir ve daha fazla hormon salgılamaya başlar. Hormonlarınızdaki değişiklikler nedeniyle aşırı duygusallığınız devam edebilir.

Sinirlilik, ağlama isteği, duygusal değişiklikler, korku, neşe, kaygı duyabilir, mantıksız davranışlarda bulunabilmeniz mümkündür.

Ara ara baş ağrıları, baş dönmesi veya fenalaşma hissi yaşamanız olağandır.

Vajina civarında mavimsi damarlar görülebilir, bunlar bebeğin beslenmesine yardımcı olan damarlardır. Ve anne adayının rahmi büyümüştür.

Rahminiz büyüdüğü için kasıklarınızda sancılar hissedebilir,eğer kanama olursa vakit kaybetmeden doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
Kan hacminiz biraz artmıştır, hamilelik sonunda bebeğin ihtiyacını karşılamak için % 45- 50 fazla kana sahip olacaksınız.

Karın görünür derecede büyür, ancak belirgin kilo artışı olmaz. Rahim sıkılmış bir yumruk büyüklüğündeyken greyfurt büyüklüğüne ulaşır. Bu büyüme esnasında karın krampları, sancılar hissedebilirsiniz.

Bu arada bebeğiniz de hızla gelişiyor. Doktorunuz, vajinal utrasonografi ile kalp atışlarını tespit edebilir, gebelik kesesini görebilir. Artık kolları, bacakları, bazı organlarıyla, sistemleri gelişmeye başlamıştır.

Gebeliginizin 2.ayında ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını duyabilir

Bu ayın sonunda, bebeğinizin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kanal gelişir. Bu nedenle multivitamin kullanmayı ihmal etmeyin. Bebeğinizin, beyin ve omuriliğinde bozukluklarının olmaması, normal zamanda doğması ve düşük tartılı doğmaması için, her gün 4 mg folik asit almalısınız. Ayrıca folik asit eksikliği, sadece bebeğinizde değil, sizde de doğum öncesi kanamalara ve düşüklere neden olabilir. Bebeğinizin günde 1200 gram kalsiyuma ihtiyacı var. Eğer dengeli ve sağlıklı besleniyorsanız kalsiyumu, ilaçlar yerine besinlerden sağlayabilirsiniz.

Böbrek, kalp, sinir sistemi gelişmeye başlar, kalbi dakikada 150 kez çarpmaya başlar. Beyin,omurilik bağlantısı oluşur. Hipofiz bezi şekillenir. Esas organ ve sistemleri tamamen olmasa da gelişir. Organ gelişimi nedeniyle kritik bir dönemdir.
El ve ayak parmakları, dizleri ve dirsekleri gelişmeye başlar, bacakları uzamaya, kolları gelişmeye ve elleri bilekten esnek hal almaya başlar.
Kemikleri sertleşmeye , kıkırdak dokuları oluşmaya başlar.

Yüz özellikleri daha belirginleşir. Gözleri, göz kapakları ve burun delikleri şekillenmeye başlar.
Embriyo bu ayın sonlarına doğru fetus adını alır. Fetus sürekli yer değiştirir, hareket eder ancak siz henüz hissetmezsiniz.
Yaklaşık çilek büyüklüğünde 2,5 cm kadardır. Ağırlığı 10g civarındadır, vücudun 1/3 ünü baş oluşturur.

Muayene ve laboratuar tetkikleri :

El veya ayaklardaki ödem , varisler için bacak muayenesini de kapsayan ayrıntılı fizik muayene ve pelvik muayene yapılmalı. Leğen kemiğinizin yapısı , ölçüleri için pelvik muayene önemlidir.

Kan tetkikleri; kan sayımı, kızamık, kızamıkcık ölçümü, frengi için serolojik test, hepatit B bakılmalı.
Kan basıncı, kilonuz ölçülmeli
İdrarda şeker, protein, bakteri miktarlarına bakılmalı.
Pap smear yapılmalı
Bel soğukluğu kültürü yapılmalı

Anne adayının dikkat etmesi gerekenler

Kilo artışı: Normal kilolu bir anne adayı iseniz, doğuma kadar en fazla 12 kilo almanız yeterli olcaktır. Bu da 5. aya kadar ayda yarım kilo almanızı gerektirir. Fazladan alacağınız her kilo, hem doğum sırasında sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından sıkıntı yaratır, hem de doğumdan sonra kilo vermeniz eski formunuza dönmenizi zorlaştırır.

Ağız ve diş sağlığı: Gebeliğin ikinci ayından itibaren artan hormon salgıları, ağız mukozanızı hassaslaştırıp, bakteri plağının oluşumuna uygun hale getirir. Ayrıca bulantı ve kusmalar nedeniyle yeterince bakımı yapılmayan ağız ve dişler, diş ve diş eti iltihaplarının yanı sıra diş kaybına da yol açar. Bu nedenle her koşulda diş bakımını ihmal etmemeye özen göstermelisiniz.

Toksoplazma: Mutlaka toksoplazma testini yaptırın. Ayrıca toksoplazma adı verilen parazitten korunmak için, çiğ et, kedi ve köpek dışkısıylave tüyleriyle temas etmemeye çalışın. Hem size hem de bebeğinize zarar verebilecek toksoplazma, bebeğin düşmesinin ve ölü doğumunun yanı sıra;, görme bozukluğu, sağırlık, beyin hasarları gelişme ve zeka geriliği gibi ciddi hasarlara yol açabilmektedir.

Kendinizi koruyun: Bebeğinizin organlarının geliştiği ikinci ayda, kendinizi korumanız son derece önemli. Özellikle bulaşıcı hastalığı olanlardan, radyasyon, zehirli maddeler gibi bebeğinizin gelişimini ve kendi sağlığınızı etkileyecek ortamlardan uzak durmalısınız. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmamalısınız.

Alkol ve sigara: İçtiğiniz her alkol ve sigara onun gelişmekte olan organlarına zarar verebilir. Gebelik boyunca alınan alkol, bebeklerde büyüme ve gelişme geriliğine, yarık damak ve yüz kemiklerinde yeterince gelişememesi gibi ciddi sorunlara yol açabilir.

Nasıl beslenmelisiniz?

Bebeğiniz yaklaşık bir çilek kadar olduğundan dolayı, ek enerji veren besinleri almanıza gerek yok. Bebeğinizin iskeletinin ve kemiklerinin gelişmesi için günde 1200 mg kalsiyuma ihtiyacı var. Bebeğinizin kalsiyum ihtiyacını her gün; 3 dilim peynir, 2 kase yoğurt, 2 ceviz, 1 porsiyon kurubaklagil tüketerek karşılayabilirsiniz.

Bu ay en büyük sorununuzun sabah bulantıları olduğunu biliyoruz. Bunun için sabah kalkar kalkmaz, leblebi, grisini, galeta gibi besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca az yağlı ve midenizi yakmayan yiyecekler, bulantınıza iyi gelir.

Yemeklerle birlikte içtiğiniz su, bulantınızı artırır. Bu nedenle suyu, yemekten yarım saat sonra için. Ayrıca sık idrara çıktığınız için, su içmeyi de sakın ihmal etmeyin.

Bulantınızı azaltmanın bir başka yolu da, öğünlerinizin az ve sık olması. Günde üç öğün yemek yerine, öğün sayısını ara öğünlerle birlikte günde 6’ya çıkarın.

Her ne kadar folik asit alıyorsanız da, beslenmenizde folik asit içeren; tahıllar, meyve, kuru baklagil ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri bulundurun.

Çay ve kahve tüketiminizi mutlaka sınırlandırın. Özellikle yüksek kafeinli içeceklerin fazla tüketimi, bebeğin düşmesine veya düşük ağırlıklı doğmasına neden olur. Çok açık çay içebilirsiniz.

Alkolden uzak durun. İlk üç aylık dönemde fazla alkol, bebeğin yeni oluşmaya başlayan organlarına zarar verebilir. Araştırmalar, alkolün fazlasının çocuklarda öğrenme güçlüğü yaptığını ortaya koyuyor.
 
bugün 6da doktora gidiyorum umarım kalp atışlarını duyarım artık.sağ kasığımda da bi ağrı var ama hayır olsun bakalım nolcak? çok korkuyorum off off :KK43:
 
slm kızlar ben de haziran annesi olacağım inşallah haziranın sonu gibi görünüyo şimdilik...
ben de katılmak istedim aranıza...
ismim zeynep şimdilik 6 haftam yeni doldu sabahları acaip şekilde mide bulantılarım oluyo canım öğleden sonra 2 ye kadar hiiç bişey çekmiyo bişey yemeye zorlayınca da hemen çıkarıyorum açıkçası o yüzden kendi haline bıraktım ben bebişimi...zorla yemek gerçekten de çok kötü bi şey...bi de acaip kabızlığım var kızlar sizde de aynı şikayetler oluyo mu bilmiyorum ama sanki göbeğim şimdiden çıkmış gibi...:)):90:
 
slm kızlar ben de haziran annesi olacağım inşallah haziranın sonu gibi görünüyo şimdilik...
ben de katılmak istedim aranıza...
ismim zeynep şimdilik 6 haftam yeni doldu sabahları acaip şekilde mide bulantılarım oluyo canım öğleden sonra 2 ye kadar hiiç bişey çekmiyo bişey yemeye zorlayınca da hemen çıkarıyorum açıkçası o yüzden kendi haline bıraktım ben bebişimi...zorla yemek gerçekten de çok kötü bi şey...bi de acaip kabızlığım var kızlar sizde de aynı şikayetler oluyo mu bilmiyorum ama sanki göbeğim şimdiden çıkmış gibi...:)):90:

hoşgeldin aramıza :KK34::87:
 
koyu sarı ıse kızın olcak öle yazıyo
akıntım azaldı benım tabı ben 11 haftalıkoldum ondan heralde

İdrarın rengine göre de mi cinsiyet belirleniyormuş..
Alla alla...İlginç valla..
Ben de şeye takıldım ya,
uyuduğunuzda yastığınız kuzeye yönleniyorsa diyor ya..
Valla ben yatağa nasıl koyuyorsam o şekil duruyo yastık..Bi yere yönlenmiyo...
 
X