• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

mmm nefis görünüyo sofran canım ellerine sağlık. aa tarif istemezmi hiç eylül gelinleri değişik olan herşeye kapımız açık biliyosun :1:
etler hazır mı onuda kendin mi yaptın canım ?? Ben hiç böyle süslemiyorum sofralarımı ya aceleye geliyo ya akşam iş çıkışı apar topar yapıyorum. zaten benim eşim içinde hiç önemli değildir öyle şeyler. Bazen özeniyorum bakıyorum onun için önemli değil bende boşweriyorum :1:
Annemde daha iyi canım dün gidemedim bugün gidicem. Kontrolü vardı bugün. Yawaş yawaş kendi işini yapıyo artık. c.tesi gecesi orda kaldık pazar günü temizliğini yaptım biraz. Amiinn Allah sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin.

mmm nefis görünüyo sofran canım ellerine sağlık. aa tarif istemezmi hiç eylül gelinleri değişik olan herşeye kapımız açık biliyosun :1:
etler hazır mı onuda kendin mi yaptın canım ?? Ben hiç böyle süslemiyorum sofralarımı ya aceleye geliyo ya akşam iş çıkışı apar topar yapıyorum. zaten benim eşim içinde hiç önemli değildir öyle şeyler. Bazen özeniyorum bakıyorum onun için önemli değil bende boşweriyorum :1:
Annemde daha iyi canım dün gidemedim bugün gidicem. Kontrolü vardı bugün. Yawaş yawaş kendi işini yapıyo artık. c.tesi gecesi orda kaldık pazar günü temizliğini yaptım biraz. Amiinn Allah sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin.

Tesekkur ederım canım...
Vereyım hemen tarıfını...
Bu boyutlarda 8 adet bazlama ıcın

ortalama 3 su bardağı un
1 yemek kasıgı maya
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker
ılık su

unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıyoruz
ortasına maya seker ve bıraz ılık su dokup 5 10 dakıka mayalansın dıye beklıyoruz sonra tuzunu ılave edıp ele yapısmyacak kıvamda yoğuruyoruz... 2 saat kadar hamuru dınlendırmekte fayda var

merdane yardımı ıle bol unla ne cok ınce ne cok kalın yemek tabagı buyukugunde acıyoruz, ısıtılmıs tavada yagsız olarak onlu arkalı pısırıyoruz. Asırı kolay pısıyor onlu arkalı pısmesı 1 dakıka anca suruyor. Artık arasına Allah ne verdıyse :56:

Malesef tabaktakıler hazır canım, ben kendım yapacaktım esım bı de onun ıcın yorulma dedı hazır aldı ben ıstemesem de...

Calısınca yemek yaptıgına sukur arkadasım, kolay mı herseye bırden yetmek... Hadı benım vaktım var o yuzden boyle evcılık oynar gıbı ozene bezene hazırlıyorum ama dedıgın gıbı erkekler duz mantık pek onemlı degıl onlar ıcın... Ben de yapmasam hıc umru olmaz esımın, yemek olsun da :1:

Hıı dun okumustum epey yorulmussundur ama ıcınde huzur dolmustur anacıgına yardım ettıgın ıcın, hergun bı oncekı gunden daha ıyı olsun ınsallah canım...

mLsvT :3:

yorgunpenguen annene çok geçmişler olsun tatlım yeniden.

aydasu valla hayranım sana hem çalışmak hemde böyle güzel yemekler tarifler gerçekten harika. ben devamlı evdeyim ama insanın becerisi işte yapamam senin gibi yapsamda o bazlamaları 5 saatimi alır:1: senin o tavada börekleri baya uğraşmıştım tin tin anca :1:
bazen görüyorum işte sizi gaz geliyor hadi yapayım bende:51: şu anda mesela akşama ne yapsam diye düşünüyorum öyle zor geliyorki hemde bayadır da birşey yapmadım. ev işleri şu bu iyi güzelde yemek işine hala ısınamadım:ssz:

yorgunpenguen annene çok geçmişler olsun tatlım yeniden.

aydasu valla hayranım sana hem çalışmak hemde böyle güzel yemekler tarifler gerçekten harika. ben devamlı evdeyim ama insanın becerisi işte yapamam senin gibi yapsamda o bazlamaları 5 saatimi alır:1: senin o tavada börekleri baya uğraşmıştım tin tin anca :1:
bazen görüyorum işte sizi gaz geliyor hadi yapayım bende:51: şu anda mesela akşama ne yapsam diye düşünüyorum öyle zor geliyorki hemde bayadır da birşey yapmadım. ev işleri şu bu iyi güzelde yemek işine hala ısınamadım:ssz:

:))
Cok tesekkur ederım canım... Bak gaza getırme benı tum arsıvımı paylasacam yoksa bloga koymadan :1:
Bu arada ben calısmıyorum canım, ha ama evde ders calısıyorum o ayrı :1:
Evlenmeden uc ay once bıraktım gurbette oldugumuzdan meslegımı ıcra edemıyorum, esım ıstemıyor...
Evlenmeden once hıc bılgım yoktu benım yemeklerle ılgılı ama merakım coktu cevremdekı herkes bıgun bu hale gelecegımı bılıyordu :1:

Evlenmeden 2 yıl once yemek tarıflerınden dev bır arsıv olusturmaya baslamıstım kendıme gerısını sen dusun :9:

Dolapta ne var gel beraber karar verelım aksam yemegıne, bı de susle soyle ohh :56:

:))
Cok tesekkur ederım canım... Bak gaza getırme benı tum arsıvımı paylasacam yoksa bloga koymadan :1:
Bu arada ben calısmıyorum canım, ha ama evde ders calısıyorum o ayrı :1:
Evlenmeden uc ay once bıraktım gurbette oldugumuzdan meslegımı ıcra edemıyorum, esım ıstemıyor...
Evlenmeden once hıc bılgım yoktu benım yemeklerle ılgılı ama merakım coktu cevremdekı herkes bıgun bu hale gelecegımı bılıyordu :1:

Evlenmeden 2 yıl once yemek tarıflerınden dev bır arsıv olusturmaya baslamıstım kendıme gerısını sen dusun :9:

Dolapta ne var gel beraber karar verelım aksam yemegıne, bı de susle soyle ohh :56:

olsun ders çalışmakta çalışmak :1: benimde merakım var hani yaptımmı birşeyi tam yaparım herkes inanılmaz beğenir pastalar, çorbalar,yemekler ama bi o kadarda üşengeçliğim var. heleki birde şimdi evimde değilim ya hiç birşey yapasım gelmiyor. dolabımda açıkçası ne var bilmiyorum :44: dondurulmuş şeylerden yapıcam sanırım tatlım ya taze yada kuru fasülye yanınada pilav :1: fazla teferuatlı işlere giremem şimdi. ama dün kaynım senin tarifinden yaptığım tavadaki börekten istedi artık ondan yapmam gerek bi gün :1:

olsun ders çalışmakta çalışmak :1: benimde merakım var hani yaptımmı birşeyi tam yaparım herkes inanılmaz beğenir pastalar, çorbalar,yemekler ama bi o kadarda üşengeçliğim var. heleki birde şimdi evimde değilim ya hiç birşey yapasım gelmiyor. dolabımda açıkçası ne var bilmiyorum :44: dondurulmuş şeylerden yapıcam sanırım tatlım ya taze yada kuru fasülye yanınada pilav :1: fazla teferuatlı işlere giremem şimdi. ama dün kaynım senin tarifinden yaptığım tavadaki börekten istedi artık ondan yapmam gerek bi gün :1:

Anladım canım, kendı evınde olmayınca hıc ıcınden gelmez ınsanın...
Ah o dolaptakı yemekler...
Benım hıc bır seyım yok dolabımda sehır dısına geldıgım ıcın bu sene yapamadık, olsa ne guzel benım de elıme yapısırdı neyse seneye artık ınsallah...

Desene kıymalı boregı cok guzel yapmıssın hep ıstıyorlar bak :) Ellerıne saglık canım...

Anladım canım, kendı evınde olmayınca hıc ıcınden gelmez ınsanın...
Ah o dolaptakı yemekler...
Benım hıc bır seyım yok dolabımda sehır dısına geldıgım ıcın bu sene yapamadık, olsa ne guzel benım de elıme yapısırdı neyse seneye artık ınsallah...

Desene kıymalı boregı cok guzel yapmıssın hep ıstıyorlar bak :) Ellerıne saglık canım...

ee senin sayende tatlım yoksa nerden bilicektim de yapıcaktım:13:

merhaba kızlar kaç gündür giremiyorum hem işlerim yoğun hem dün erken çıkıp doktora gittim burun ameliyatı olucam
geçmişe bakamıyorum size bi hbr vereyim dedim işim yoğun belki bugün giremem ama yarın mutlaka gelirim
ben o penguıni galiba tanıdım :1:
inşallah kaçırdığım önemli bşy yoktur görüşmek üzere..

ee senin sayende tatlım yoksa nerden bilicektim de yapıcaktım:13:

Estağfurulah canım ne demek...
Burda onca sey paylasıyoruz bı parca bırseyler katabılırsek bırbırımızene mutlu bıze... :29:

Kızlar bu arada dun karatay dıyetıne basladım bugun ıkıncı gunum, bır hafta deneme suresı verdım kendıme, bakalım gıdecek mı kılolar :22:

Selam kızlar son zamanlarda bir yorgunluk var üstümde uyanık haldeyim ama kalkamıyorum yataktan heryerim ağrıyo temizlik yapıyorum kendimi yormadan yavaş yavaş havalar güzel olsa biraz çamaşır kurusa

merhaba kızlar kaç gündür giremiyorum hem işlerim yoğun hem dün erken çıkıp doktora gittim burun ameliyatı olucam
geçmişe bakamıyorum size bi hbr vereyim dedim işim yoğun belki bugün giremem ama yarın mutlaka gelirim

Hanzade gecmıs olsun ne zaman olcaksın amelıyatı? Ne varmıs burnunda kuzum, ben de burnundan sorunlu bır vatandas olarak merak ettım...
Kolay gelsın canım..

hergün giriyordun dün merak etmiştim bende, geçmiş olsun canım..

Selam kızlar son zamanlarda bir yorgunluk var üstümde uyanık haldeyim ama kalkamıyorum yataktan heryerim ağrıyo temizlik yapıyorum kendimi yormadan yavaş yavaş havalar güzel olsa biraz çamaşır kurusa

Bahar yorgunluğu sanırım, bendede var, uykulu bir haldeyim bende.. Vitamin takviyesi yapsan canım üstündeki halsizliği atarsın..

Gecmis olsun hanzadecigim. Günaydın kızlar.bugun ikinci gün diyetimmde. oluyordum dun yai c
Ok zor gecti.neyse smdi kahvaltibyapiyorum.yuruyuse çıkacağım öptüm sizi

kızlar biraz önce kaynım yüzünden kalpten gidiyordum:14:
ben onu okula gitti biliyordum evde rahat rahat dolanıyordum sabahtan beri meğersem o yukarıda yatıyormuş:53:
ara koridordaydım birşeyler arıyordum güm güm sesler geliyor aha dedim ne bu nerden geliyor tırstım baya:18: bi anda pat diye açtı kapıyı yerimden fırladım:84:
sonra tabi baya hışmıma uğradı ne işin var senin ödümü kopardın diye :57:oda diyorki nolur abime söyleme uyuyakaldım rapor alcam, iyi be iyi geç içeri dedim:1:

Son düzenleme:

bayadır yoktur canım özlettin kendini. herkesete var sanırım o yorgunluk benimde canım hiç birşey yapmak istemiyor hava değişimi basit bir olaymış gibi görünüyorda aslında baya insanı etkiliyor farkında olmuyoruz biz.
bende birde polenlere karşı alerji var bakalım az kaldı o zamanada ne yapıcam işkence dolu günlerim yakında:14:

hanzade geçmiş olsun tatlım umarım büyük bir sorun yoktur.. en kısa zamanda bekliyoruz seni.

Son düzenleme:
Selam kızlar ancak fırsat bulabildim :))) Yorgun penguen kim biri beni bilgilendirirse sevinirim :))) Hanzade çok geçmiş olsun canım.

Geçmiş olsun canımcım ya ne ameliyatı olucaksın kii??

Aydasucum bu bazlamaların içine tavukları ince ince( tantuni gibi) doğrayıp domates biberle soteleyip koyucaksın. Çok güzel olmazmı ??

Yorgun penguennresmini değiştirmedikte ben anladım kim olduğunu ama degistirdiyse yanlış anlamış olabilirim :ssz::1:

Back