• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

canım öncelikle hayırlısı olsun inşallah 12 gün sonra mutlu haberler verirsin bize ve umut ettiğin o 9 aylık güzel yolculuğa çıkarsın kuzucuklarınla.
ne güzel söylemişssin içim kıpır kıpır oluyor diyerek. öncelikle ne olur o kıpırtıyı kaybetme içinde, eşinede kulak asma:))
biliyosun ki bu gebelik devam etsin yada etmesin onlar senin rahminde olması gerektiğ yerde.şimdi bu anı yaşamanın tadını çıkarmanın hayal kurmanın eminim kimseye bir zararı olmayacaktır. aksine sende bebeklerinde çok mutlu olacaksınız. bu sayede vucudun hormon salgılayacak ve bu hormon belkide Rabbimin izniyle bebeklerinin sana 9 ay boyunca sımsıkı tutunmasını sağlayacak. çok küçük bi örnek vermek istiyorum 1 bardak suya sürekli olumlu pozitif şeyler söyleniyo ve o suyun renginin kristalleştiği vitaminlerinin arttığı görülüyo. uzun zaman önve izlemiştim tv de. demem o ki pozitifliğin ümidin kimseye zararı olmaz. sonunun ne olacağını tabiiki Rabbim bilir ama sen elinden geleni yap Allah korusun aksi bir durum yaşarsan bile ben elimden gelini yaptım demekki benim için hayırlısı buymuş diyebilirsin canım . vicdanın rahat olur.
bi de naçizane tavsiyem eğer sonucun olumsuz olursa bunun dünyanın sonu olmadığını kabul etmeli insan. ben 4 denemeden sonra bunu sadece dilimle değil gönlümlede kabul etmiştim inan olmazsa yine denerim yine mi olmadı dünyanın sonu değil evlatlık alırım demiştim ama yüreğimden........
belkide vucut bunun verdiği rahatlıkla kabul etti bebeğimi bilemiyorum hepsi Rabbimin hikmeti ama bu işte rahat olmak pozitif olmak umudunu kaybetmemek en önemli kural en yakın örnek kyr arkadaşımız işte.
sen şu anda hamilesein lütfen sonucu düşünmeden bu anın keyfini sürmeye çalış lütfen zor biliyorum ama sen ve bebeklerin bunu hakediyosunuz( ayy ne çok yazmışım affola:)
cnm allah senden razı olsun o kadaer rahatlattın ki beni özellikle sen şu an hamilesin demen gözlerimi yaşlandırdı bunu dışardan birinden duymak inan beni çok mutlu etti bu tavsiyelerin beni çok mutlu etti çünkü eşim dışında kimse bilmiyo ve kimseyle bu durumu paylaşamadım şimdi yanımda birilerinin olduğunu hissetmek bana destek veren birilerinin olduğunu görmek çok mutlu etti, cnm ben dün transfer oldum ama bugün işe geldim ama çok endişeliyim oyüzden hep oturuyorum kalkamaya korkuyorum sen neler yapmıştın?

cnm allah senden razı olsun o kadaer rahatlattın ki beni özellikle sen şu an hamilesin demen gözlerimi yaşlandırdı bunu dışardan birinden duymak inan beni çok mutlu etti bu tavsiyelerin beni çok mutlu etti çünkü eşim dışında kimse bilmiyo ve kimseyle bu durumu paylaşamadım şimdi yanımda birilerinin olduğunu hissetmek bana destek veren birilerinin olduğunu görmek çok mutlu etti, cnm ben dün transfer oldum ama bugün işe geldim ama çok endişeliyim oyüzden hep oturuyorum kalkamaya korkuyorum sen neler yapmıştın?
canım benim burada bir arkadaş yanılmıyorsam yurt dışındaydı orada doktorlar transferden kaldırıp hemen günlük hayatına döndürüyorlarmış hiç yatmamıştı ama Rabbimin izni ile hamileydi.
demem o ki Rabbim yeter ki ol desin inan gerisi hikaye senin psikolojin çok daha önemli şu an yatıp yatmamandan inan içini ferah tut lütfen Rabbime emanet kuzuların yorma kendini elinden geldiğince dinlen çok ani hızlı hareketler yapmamaya çalış bol bol dua et.dilerim kaderinde yazılmıştır nur yüzlü evladın.
canım biz burada bunun için varız sıkılırsan üzülürsen ne bileyim umusuzluğa kapılırsan soru sormak istersen yaz bize ben ve arkadaşlarımız elimizden geldiğince yardım ederiz sana inan. lütfen kendini yalnız hissetme biz burada kalabalık bir aileyiz Allahın izni ile:))

cnm acının agırlığını bılıyorum çunku daha 25 kasımda aynı duyguları bende yaşadım.insan boşlukta sanıyor kendını şaşırıyor ,ben bıde olacagına çok emınken negatıfı aldım çok yüksekten yere çakılmış gıbı oldum...bebek odaları bıle bakarken koca bı sıfır almak.ama elden gelen bişey yok.kısmet napalım allah hepimize sabır ve kısa zamanda da hayırlı saglıklı evlat versin inş...
baby bizim senle sorunlarımız aynı pco ve erkek infertilitesi seni özellikle takip ediyodum negatifi alınca çok üzüldüm senin adına
şu an özülmemin sebebi bundan sonra ne yapıcam onu bilmiyorum
onu bilsem ben asla pes eden biri deyilim maddi durumum yettikçe bu işin peşinden gidicem ve allahın izini ile anne olucam

Allah tez zamanda hepinizin kucaklarını hayırlı, sağlıklı bebeklerle doldursun.

Çakır44 geçmişi pek bilmiyorum, yaşını-sağlık durumunu-maddi durumunu bilmiyorum ama KYR ve PINAR ın azmini görünce diyorum ki; pes etme... biraz mola ver, dinlen, hobilerinle aklını meşgul et, gerekirse doktorunu değiştir, ama tekrar dene...

çok zor biliyorum.

müsade ederseniz bir tanıdığımın hikayesini anlatayım.

bu tanıdığım öğretmen ve çocuklara resmen aşık bir bayan. kibar, çıtı pıtı, konuşkan, sımsıcak kendisi.
7 kez tüp bebek denedi. bazen tuttu bazen de karnında öldü. 7.kez denediğinde bebeğini dünyaya getirdi. Şimdi ilkokul 3.sınıfta okuyor.

umudunu yitirme...

ege çok saol allah razı olsun allahın izini ile pes etmicem rabbim izini ile alıcam kucağıma yavrumu
umudumu asla yitirmedim
hani bir söz vardırya
nefes alıyosan umut vardır bende nefes aldıkça ümid etmeye devam edicem
arkadaşım çok güzel bir kalbe sahip olduğuna inanıyorum allah kalbine göre versin inş. nekadar teselli edilse de eminim çok zor bir durum rabbimden umut kesilmez bu temiz kalpli anneyi sevindriecektir birgün
allah senden razı olsun bu güzel sözleri güzel dileklerin güzel temennilerin için
çok tşk rabbim müsade ettikçe ümidimin peşinden koşucam

İçimde öyle büyük bir boşluk varki unuttum artık iyiyim diyorum olmuyor
biliyorum bidahakine olucak güçlüyüm diyorum olmuyor gene peşimi bırakmıyor umutsuzluk
çok korkuyorum bende hamileyim diyemessem diye Allah bana bu duyguyu nasip etmezse diye
ne kimse anlayabiliyor nede ben kimseye duygularımı anlatabiliyorum
oysa onlar bilmiyorki kendiliğinden bebek sahabi olmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu
negatifi aldığım 2 ay oldu hasta bile olamadım bütün vücudum şişti hiçbirşey beni rahatlatmıyor sanki kıyafetlerime
bile sığamıyorum beni teselli edebilicek hiçbirşey olmuyor Allahım sen şu mübarek cuma gününün hikmetine dualarımızı kabul eyle anne olmak isteyen herkese sen bu duyguyu nasip eyle yarabbim herkesin yar ve yardımcısı ol şu anda gözlerimden süzülen bu gözyaşlarımı sevinç gözyaşrına çevir yarabbim......

biliyorum bidahakine olucak güçlüyüm diyorum olmuyor gene peşimi bırakmıyor umutsuzluk
çok korkuyorum bende hamileyim diyemessem diye Allah bana bu duyguyu nasip etmezse diye
oysa onlar bilmiyorki kendiliğinden bebek sahabi olmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu
negatifi aldığım 2 ay oldu hasta bile olamadım bütün vücudum şişti hiçbirşey beni rahatlatmıyor sanki kıyafetlerime
bile sığamıyorum beni teselli edebilicek hiçbirşey olmuyor Allahım sen şu mübarek cuma gününün hikmetine dualarımızı kabul eyle anne olmak isteyen herkese sen bu duyguyu nasip eyle yarabbim herkesin yar ve yardımcısı ol şu anda gözlerimden süzülen bu gözyaşlarımı sevinç gözyaşrına çevir yarabbim......
aminnn inşallah kaybettiğin umuduna tekrar kavuşursun...

Amin Allah dualarımızı kabul etsin inşallah...
Ben de bu ay tüp bebek tedavime başladım. Bugün 10. günüm ve sanırım haftaya yumurta toplama ve transfer olacak. Çok umutluyum için kıpır kıpır inşallah tutacak diye düşünüyorum. Hatta eşime bizim tüpten bebeğimiz olacak diye takılıyorum. :49:

arkadşm ben seni anlıyorum daha doğrusu hepimz seni anlıyabiliriz ben de kimyaslda kaldım ilkgunler çok iyi oldugumu düşündüm 15 gun sonra tökezlemeye başladım ve sonra patladım herkese sardım deli gibi ailem eşim annem oooo daha neler neler ama şuanda iyiym buaya tekrar başladm dondurulmş tedavisine 3. gunum bugun ve aslında halen korkuyorum ya yine aynı şey olursa diye sonra kendimi topluyrm hadi olucak busefer diye haklısın doğl olarak hamile kalmak rabbimn mucizesi ve birçok insan bizdn belkide daha şanşlı ama vardır bunda da bir hayr bak ben de pıhtılaşma sorunu çıktı belki doğal yolla olsaydı gebelk ileriki aylarda bilgim olmadığı için kaybedicktim beni daha üzückti diyorum bu durum onun için güçlü olmak zorundayız rabbim hepimize enkısa zaman da nasip etsin anne olmayı lütfen rahat ol inşallah dediğin gibi mutluluktn ağla pozitif sonuç alınca

arkadaşlar mrb benm de dün transferim yapıldı 8 embriyom ouşmuştu 3 ü transfer edildi şuan bebişlerim benmle umarım hala öyledir onları hissetmek için konuşmaya çalışıyorum ama eşim kendini çok kaptırma hayal kırıklığı yaşarsın diyo tecrübeli arkadaşlardan ricam neler yapmam gerek nasıl davranmalıyım içim içim kıpır kıpır oluyo rabbim bebişlerimi benden ayırmasın negatif sonuç alan arkadaşlara da allahtan sabırlar diliyorum lütfen pes etmeyin BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR!!!

ooooo maşallah üçüz olsun inşallah diyelim mi annecik rabbim inşallah 11 gun sonra mutlu hbr vermeni nasip etsin arkadşm ben eşinin dediği gibi yaptım hiç heveslenmedm transfer sonrası stres yaşadım ve sonuç kimyasalda kaldı bence sen pozitif ol konş bebişlerinle bebek dergileri al yanına süreci doğal yaşa aslında çok kafaya olumsuzluk getiricek şeyleri düşnme rabbm yar ve yardımcn olsun kucağn dolsun inşallah ee seninki dolar 1 i de babaya kalır taşıma işi :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:walla cesaretine hayran kaldım 3 tane benm dr da buay dondurulmş denicek ve istersen koyabilirim diyor 3 tane ama ben korkuyrm kararsızım aslın da 2 yeter mi bilmem ki offf kafanı karıştrmayım şimdi

ben geldim güzel haberlerle geldim demek isterdim ama malesef bu defada olmadı
kana benzer lekeler gelmeye başladı kan testi için hastaneye gittim kan verdim ama negatif
nasılmıyım bilmiyorum hissetiğim tek duygu ve düşünce çaresizliğim
isyan etmiyorum doğumda ölümde allahtan bundada vardır bir hayır diyorum kendimi teselli etmek adına
ne kadar teselli sözcükleri varsa kendi kendime söylüyorum ama teselli olmuyorum
teselli olmamamın sebebi ise bundan sonra ne yapıcağımı bilememem
allahtan istediğim tekşey evlat hasreti ile yanan kalbime sabır vermesi
rabbim hiç kimseyi bu dertle imtihan etmesin çok zor bu imtihan çok zor
rabbim kimsenin taşıyamıyacağı yükü kimseye vermezmiş
demekki ben bu yükü taşıyabilecek durumdayım rabbim böyle oygun gördu böyle oldu
bu halimede binlerce kez şükürler olsun
bu halımede elhemdülillah

çakır cm ben dun hiç yazamadım ö dilerim geç oldu yazmam rabbim yardıncn olsun inşallah bir daha ki ay doğal olarak hamiş olursn herşey rabbmin elin de eminmki ben bizde kucağımıza alıcaz bebeklerimz hepimz mutlu buyuk bir aile olucaz k d et

ooooo maşallah üçüz olsun inşallah diyelim mi annecik rabbim inşallah 11 gun sonra mutlu hbr vermeni nasip etsin arkadşm ben eşinin dediği gibi yaptım hiç heveslenmedm transfer sonrası stres yaşadım ve sonuç kimyasalda kaldı bence sen pozitif ol konş bebişlerinle bebek dergileri al yanına süreci doğal yaşa aslında çok kafaya olumsuzluk getiricek şeyleri düşnme rabbm yar ve yardımcn olsun kucağn dolsun inşallah ee seninki dolar 1 i de babaya kalır taşıma işi :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:walla cesaretine hayran kaldım 3 tane benm dr da buay dondurulmş denicek ve istersen koyabilirim diyor 3 tane ama ben korkuyrm kararsızım aslın da 2 yeter mi bilmem ki offf kafanı karıştrmayım şimdi

Merhaba Arkadaşlar,

Bende tüp bebek tedavisi görüorum. Kafam karıştı şimdi benim bildiğim 2 tane transfer ediyorlar diyeydi ama yanlış mı biliyorum. 3 tane çok fazla transferden önce soruyorlarmı bir kaç gün içinde yumurta toplamam olacak benimde

Bebeklerden hiç haber yok valla, daha çok erken ne ses var ne seda:))) Bekliyorum ben de, ne yapayım kuzularım iyi olsun da, ben beklerim...
Senden artık moral bozucu cümleler duymak istemiyorum, lütfen umutsuzlukların geldiğinde kov onları, birkaç saniye de kurtulabilirsin. Kapat gözlerini, hayal kur, bebeğini düşle, elini, yüzünü, ona kavuştuğunda en çok yapmak istediğin şeyleri düşle, onu düşle kısacası... Sana çok net birşey söyleyeyim, bu deneme ve bekleme süresinde tamamen gerçeklerden, olasılıklardan sıyırman lazım kendini. Sonu ne olacak olursa olsun sen hep ona kavuştuğun zaman olduğuna inan, çok işe yarıyor. Sanki herşey bitmiş eminsin artık o sende, hep de seninle olacak. Dene lütfen bunu...
Soru sorma, sorgulama, sadece o varmış gibi yaşa...

yaaaaaaaa arkadşm allah sendn razı olsun o kadar pozitif bir annesin ki beni de daha tedavmin ilk günlerin de alıştırdn hamile olucağıma 2 gecedir eşimle sohbet ediyoruz bu konu üzerine çok şımarıcm bak hep pozitf olucm diyrm o da çok seviniyr aman sen sağlıkla bir doğur başka birşy istemiyrm diyor abimn bebeğini alırken geçen gün eşinin suratı değişti bir tuhaf şuanda yengecik ben çok kötü hissettim kendimi eve gelince çok ağladım rabbim hepimize kendi bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah heleki ailendn insanlar tuhaf davranınca çocuklarını esirgeynce insan kendini yanlız hissediyr abim de farkında olayn çok ö diledi ama ben şimdi uzaktan seviyorum onun bebeğini zor bir durum hepbir mağzada kıyaft oyunck görsm hemen alıyrm kaçta bebek arabsı aldım bugune kadar aman bu daha güzel sürüsüne bereket biberon dizdim bir bavul nerdeyse benm bebeğim olmadığı için kendi evladım gibi üzerine titremem rahatsız etti belki de yani kısaca rabbim hepimize kendi bebeklerimizi doya doya sevmeyi nasip etsin sağlıkla buarad sen nasılsın bebişler iyimi annesi ne zaman kalp atışlarını duyuyoruz yaramazların:emir_bebek::emir_bebek:

Merhaba Arkadaşlar,

Bende tüp bebek tedavisi görüorum. Kafam karıştı şimdi benim bildiğim 2 tane transfer ediyorlar diyeydi ama yanlış mı biliyorum. 3 tane çok fazla transferden önce soruyorlarmı bir kaç gün içinde yumurta toplamam olacak benimde

slm arkadşm hayrlı olsun tedavin ilk olarak şimdi benim 1 tup tedv de 1 tane 1.kalite embriyo konldu malesef bebeğim kimyasalda kaldı çünkü annesi ona kötü davrandı hepstres heran kaygılı bir haldeydim buay ise 9 tane dondurulmş bebeşm var ve bu 2.deneme olucağı için 2 tane embriyo konulabilr dedi hatta istersn 3 te olabilr karar ver dedi ama biz eşimle bilmiyrz ne yapalım karar vermedik rabbm bilir gerisini

çakır cm ben dun hiç yazamadım ö dilerim geç oldu yazmam rabbim yardıncn olsun inşallah bir daha ki ay doğal olarak hamiş olursn herşey rabbmin elin de eminmki ben bizde kucağımıza alıcaz bebeklerimz hepimz mutlu buyuk bir aile olucaz k d et
karasu ben doğal yolun peşini çoktan bıraktım tabi rabbim nasip ederse o başka
dün akşam hastaneye kan testi için gittiğimde doğum yapmış bir kadın hastaneden çıkıyodu bebiş sarı bir baddani,yenin içinde
bir kadının kucağındaydı kadının eşinin elinde bebek çantası çiçek kadın ise iki büklüm olmuş biri vardı kulunda ona yaslanarak aşağı iniyolardı
kadına baktım senin yerinde olmak için neler vermezdim dedim keşke benim kucağımda yavrum olsaydıda şu an çektiğin acıyı ben çekseydim
şu an içimde çektiğim acı seninkinden kat ve kat daha fazla dedim içimden senin canın yanıyo belki dedim
ama benım ruhum acıyo dedim üfbe yine bağladım duygusala

insanın kendi hissettiği şeylerin başka birinden duymazı dahamı acı veriyo insana bilmiyorum
aynıyım seninle aynı korkuyorum ödüm kopuyo
bir gün anne olamıyacağımdan ödüm kopuyo
seni o kadar iyi anlıyorumki seni seselli etmek adına tek cümle bile kurmuyorum
çünkü ben kendimi teselli edemezken başkasını nasıl teselli ederim diye düşünüyorum

cnm nasılsın nasıl gidiyor tedaviiin benm bugun 3.gunm ilaç içiyorum transfer 24 aralıkta oluck bakalım hayrlısı olsun inşallah sen ben dn önce öğreniceksin hamiş olduğunu arkandn ben de gelicm nasipse rabbm hepimize nasip etsin anne olmayı

aminnn inşallah kaybettiğin umuduna tekrar kavuşursun...

Teşekkür ederim canım umarım sende bundan sonrası için kanamasız sorunsuz bir hamilelik geçirirsin.
Amin Allah dualarımızı kabul etsin inşallah...
Ben de bu ay tüp bebek tedavime başladım. Bugün 10. günüm ve sanırım haftaya yumurta toplama ve transfer olacak. Çok umutluyum için kıpır kıpır inşallah tutacak diye düşünüyorum. Hatta eşime bizim tüpten bebeğimiz olacak diye takılıyorum. :49:

hayırlı uğurlu olsun canım umarım Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz.Allah yardımcın olsun
arkadşm ben seni anlıyorum daha doğrusu hepimz seni anlıyabiliriz ben de kimyaslda kaldım ilkgunler çok iyi oldugumu düşündüm 15 gun sonra tökezlemeye başladım ve sonra patladım herkese sardım deli gibi ailem eşim annem oooo daha neler neler ama şuanda iyiym buaya tekrar başladm dondurulmş tedavisine 3. gunum bugun ve aslında halen korkuyorum ya yine aynı şey olursa diye sonra kendimi topluyrm hadi olucak busefer diye haklısın doğl olarak hamile kalmak rabbimn mucizesi ve birçok insan bizdn belkide daha şanşlı ama vardır bunda da bir hayr bak ben de pıhtılaşma sorunu çıktı belki doğal yolla olsaydı gebelk ileriki aylarda bilgim olmadığı için kaybedicktim beni daha üzückti diyorum bu durum onun için güçlü olmak zorundayız rabbim hepimize enkısa zaman da nasip etsin anne olmayı lütfen rahat ol inşallah dediğin gibi mutluluktn ağla pozitif sonuç alınca

Hayırlı uğurlu olsun canım ama lütfen korkma bundan önce hep korktuk zaten korkmak, endişe bize hiçbişey getirmedi bundan sonra rahat ol canım kyr dediği gibi sen kendini artık bir hamile gibi düşün şimdiden başla o duyguyu yaşamayaki bebeğin seni hep istediğini baştan kaullendiğini bilsin. Umarım bende 3. için aynı şeyleri düşünüyor olurum başlamak nasip olursa.

walla duygusala bağladın benide şimdi:( bak gör bizimde kucağımız dolucak bizimde yanımzda eşimiz elimizde çiçekler hoplaya zıplaya gidicez aşk yuvalarımıza meleklerimizle ben busefer bilmem bir yanımda korku bir yanımda umut ve mutluluk 3.gundeym tedavimde rabbim bize zahmetli nasip edicek ama vericek ben inanıyorum buna kendi adıma diyorumki rabbim beni busürece buşekilde eğiterek hazırladı çunkü ben çocukları hiç sevmezdim evlenene kadar nefret ederdim, hatta yaramaz birçocuk gördummü sıkıştırırdm kenarı evime gelene derdim çocuk getirmeyin rahat oturalm daha neler neler :)) şimdi ise bebek denildimi içim sızlıyr rabbim hepimizin kucağını doldurucak inşallah ama bu ay ama daha sonraki aylar inan buna inanç çok önemli arkadaşım

Teşekkür ederim canım umarım sende bundan sonrası için kanamasız sorunsuz bir hamilelik geçirirsin.

hayırlı uğurlu olsun canım umarım Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz.Allah yardımcın olsun

Hayırlı uğurlu olsun canım ama lütfen korkma bundan önce hep korktuk zaten korkmak, endişe bize hiçbişey getirmedi bundan sonra rahat ol canım kyr dediği gibi sen kendini artık bir hamile gibi düşün şimdiden başla o duyguyu yaşamayaki bebeğin seni hep istediğini baştan kaullendiğini bilsin. Umarım bende 3. için aynı şeyleri düşünüyor olurum başlamak nasip olursa.

cnm t edrim inşallah sen de enkısa zaman da tedavine başlarsın ve anne oluyrm diye bize bağırırsın ben inanıyorum bizde anne olucaz evet haklısın azönce eşimle konuştum bebelerimn babası nasılsın diye çok hoşuna gitti evet sonuna kadar böyle dağılmak yok ok mi bebelerimin annesi deyince ben de umutlandım işte aslında bu zor süreçte eşte çok önemli rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah belkide sen kendiliğin den tedavisz hamiş kalırsın rabbim yardımcımz olsun

Back