• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

Hamilelikte kullanmış olmuyorsun ki, hamilelik olsun diye kullanıyorsun. Doktorlar bu tedavinin her aşamasında vücudun normalde ne yapıyorsa onu yapmaya çalışıyorlar biraz abartarak. Düşün yaklaşık aynı zamanlarda yumurtaları olgunlaştırıyorlar. Normalde vücudun 1 tane seçip büyütecekken bu tedavide birden çok olsun diye uğraşıyorlar, emriyonun oluşumu tüplerinde yaklaşık aynı günlerde oluyor, onlarda labratuarda yapıyorlar aynı şeyi, normalde tüplerde varolan embriyo belli sinyaller vererek rahime yaklaşık 6 gün süre sonra ulaşıyor bu verdiği sinyaller ben geliyorum gerekli hormonlar salınsın anlamında, işte bu aşamada herşey vücut dışında olduğu için doktorlar da bu hormon takviyesi ile vücuda embriyo mesajı veriyor. Bunlar benim anladıklarım, net değil yanılıyor olabilirim.

Ne tatlı anlatmışsın :1:
Ancak hamilelikte de kullandırıyormuş doktorlar. Bilmem kaç haftalığa kadar.. Ne bileyim işte. Hiçbir şey düşünmek istemiyorum artık.

Son düzenleme:
Ne tatlı anlatmışsın :1:
Ancak hamilelikte de kullandırıyormuş doktorlar. Bilmem kaç haftalığa kadar.. Ne bileyim işte. Hiçbir şey düşünmek istemiyorum artık.

:))) İşte doğru cevabı bulmuşsun, düşünme gerçekten bak 6 gün sonra öğreneceksin sonucu, bebeğin en az o güne kadar seninle,daha da fazlası mevlaya kalmış diye düşün. iyi düşün iyi olsun cnm benim... Takılma bu kadar...

:))) İşte doğru cevabı bulmuşsun, düşünme gerçekten bak 6 gün sonra öğreneceksin sonucu, bebeğin en az o güne kadar seninle,daha da fazlası mevlaya kalmış diye düşün. iyi düşün iyi olsun cnm benim... Takılma bu kadar...

Her gece yatakta karnımla konuşuyorum :))) Var olduklarına inanarak. Dilerim hep benimle kalırlar. Çok teşekkür ederim hissettirdiğin pozitif duygular için. :)

Her gece yatakta karnımla konuşuyorum :))) Var olduklarına inanarak. Dilerim hep benimle kalırlar. Çok teşekkür ederim hissettirdiğin pozitif duygular için. :)

Burda olma nedenimiz bu değil mi? Bak tam bunları yazarken ezan okunmaya başladı, bir dua da senin için okuyorum, Allahım evladını sana bağışlasın.

Cnm belli oldu ama deger dusuk 2gun sonra yukselmez ise ne oluck bilmiyrm ama baska bir dr gorustm gebelik var fakat saglikli degil yukselmez ise sonlandirilick dua edin lutfennn suanda uykuda gibiym drm cok net konusuyrdu kesin hamilesin hicbir sorun yok hersey guzel 2tane trnsfer yapickti embryolr kaliteli diye tek yapmayi uygun gordu iste boyle

tatlim allahin iziniyle oda yukselecek,sukur verene
moralini yuksek tutki bebisin birakmasin seni
lutfen positif kalmaya calis..burda neler neler okuduk degeri dusuk olupta saglikli gebelik yasayanlar
tekrar ediyorum moralini yuksek tut canim
buda guzel annemize:71:

kızlar moralim çok bozuk sanki dünya başıma yıkıldı malesef olmadı şuan eltimdeyim akşam tekrardan gireceğim nete

ne diyecegimi bilmiyorum,zor bi durum ama buda gececek 2 gun sonra toparlanip tekrardan basliacaksin maratonuna
lutfen fazla yipratmatdan atlat bu sureci tatlim
dunyanin sonu degil biliyorsun,esin ve sende bu can saglikli oldugu surece hersey olur zamanla:16:

Merak edenler için hemen yazayım, pınar ve cloudly çook iyiler. Bugün hastaneye onları ziyarete gittim. Ben vardığımda pınar bebeklerine 1saat önce kavuşmuş, yavrularıyla dinleniyordu. Cloudly ise transfere hazırlanıyordu. Epey bekledim ama cloudlyi transfer sonrası göremedim. Doktoru aşağı inerken çok iyi olduğunu söyledi. Uzun lafın kısası bizim kızlar bebeklerine kavuştu. Allahım ayırmasın onları, ve hepinizi. Bu son yatışları olsun hastanede doğuma kadar tabii:)) Şimdi sıra büyük güne kadar keyif yapmakta.

Wish_ cnm çok üzüldüm sonucuna, mevlamın bir bildiği var elbet ama üzülmemek de elde değil. Allahtan sabır diliyorum senin için, dilerim çoook istediğim bebeğine kavuşacaksın bir dahaki sefere.

Karasu81 sonucunu yazmamışsın ama sanırım gebelik oluşmuş, devamı için tehlike söz konusu. Çok çok dinlen arkadaşım. Bu süreçte uzan, belki de bebeğin savaş veriyor seninle kalmak için. Buarada Aral Bey demişsin doktorum, ama fikrini yazmamışsın. Ben klinik hakkında henüz birşey söyleyemem, 3 kere görüştüm doktorumla, Ahmet Beyi çoook sevdim ama sonuçta bu bir ekip işi, dilerim ekip de sevilecek güvenilecek insanlardır.

Bilgemmm cnm bence bu saatten sonra yapacağın tek şey dua etmek, doktoruna güvenmek, öyle mi oldu, böyle mi demek seni yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Hayırla geçecek inşallah tedavin, hayırla da sonuçlanacak.

Kyr çok haklısın arkadaşım ,bende neden böyle neden şöyle demeyip , tedaviem yoğunlaşacağım büyük bir pozitif enerji ile ..
Üstelik belkide böylesi hayırlıdır benim için kimbilir..

Bu arada pınar ve cloudly , kızlar bebeşleriniz sizle ..
Onlarla konuşun , var olduğunu hep hissedin ..
Ve umarım 9 ay boyunca hep birlikte olursunuz..
Amin..

Tatlım benimde 4.gün embriyosu ve ben 8.gün yaptım dayanamadım çıktı ama 10.gün yaptığımda 2 kat yükselmemişti aslında bu normalmiş,değerler 10.günden itibaren dahada düzenli ve 2 katı yükseliyormuş..12.günde ve 14.gündede yaptırdım b-hcg yi ve hep 2 katından biraz fazla artmıştı..çok stresli beklemek hemde çok,hep dua et,sabret ama illakide istiyorsan bari 10.gün yaptır testini....İnşallah mutlulukla pozitif sonuçlara....

benimde 4.gun 2 tane dondurulmus tranferim oldu,simde sen oyle yazinca bende heyecan yaptim acaba 9 gun falan yapsammi test diye..
peki belirtilerin neydi canim,biraz anlatirmisin? benim hic belirtim olmayinca meraktan olecem..)))

Burda olma nedenimiz bu değil mi? Bak tam bunları yazarken ezan okunmaya başladı, bir dua da senin için okuyorum, Allahım evladını sana bağışlasın.

Amin arkadaşım. Amin inşallah hepimize bağışlasın. Yürekten diliyorum ben de bunu.

canım benım hiç merak etme rabbımkısmet etııkten sonra cıft tek farketmez ınsallh bebişlerın tutunur sana..
inşallah canım
öznur 1 kalite yeter inşallah cnm Allah yardımcın olsun inşallah bebişin sana sımsıkı tutunur.. ne olur transfere pozitif gir olur mu.. dualarımız seninle..
malesef canım merkeze gidince kalan 1 taneninde 2.kalite olduğunu öğrendim doktoruma neden böyle oldu benim beklentilerim yüksekti 2 transfer yapacaktık dedim şükretki transfer edilecek bir embriyon var oda olmayabilirdi dedi. salyasümük ağladım bende transfer masasında
kızlar moralim çok bozuk sanki dünya başıma yıkıldı malesef olmadı şuan eltimdeyim akşam tekrardan gireceğim nete
üzülme demem yersiz ama çok fazla yıpratma kendini insallah birgün seninde bebeğin olacak bizlerde anne olacağız.

Arkadaşlar size yumurta toplama işleminden sonra 14 gün günde 2 kez kullanmak üzere östrojen hormonu verdiler mi? Bana progesteron ile birlikte östrojen de verdiler. Estrofem isimli bir ilaç. Yalnız biraz önce bu ilacın prospektüsünde hamilelikte kesinlikle kullanılmaması gerektiği yazıyor. Ne alaka anlamadım...

rahim içinin kalınlaşması için veriyolar canım korkulacak birşey yok gebeliğin ilk haftalarında kullanılan ilaçlar bebişlerimize zarar vermiyo.

oznur65,

2. kalite denilen embriyon, inşallah 1. kalite bir adam olur :)

canım arkadaşımm bugün seni orda yanıbaşımızda görmek beni çok mutlu etti. geldiğin ve destek olduğun için çok teşekkür ederim arkadaşım dilerim seninde mutlu günlerini göreceğiz. seni görmek bana pozitif enerji verdi :)))

pınarcımmm hayırlı olsun bebişlerin sende demek he??? ayy çok güzelll çok heyecanlı.. Rabbim bebeklerini enden hiç ayırmasın inşalllah sımsıkı tutunsunlar sana güzel anneleri inşallah. yatsı ezanı okunuyor Allah dualarımızı kabul etsin inşallahhh..
bir de bu sabah uyandım cnm takvime baktım 27si. benimde transferim 27 eylüldü, dedim 1 ay olmuş inşallah bugün transferi olacaklara da nasip eder Allahım, 27si şans olur inşallah onlara da dedim. açtım kk, bir baktım ki apar topar sen gidiyorsun, cloudy gidiyor.. Allahım hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın inşallahhh.. iyi dinlenmeler anım dikkat et kendine.. yeğenlerimize iyi bak annesi :)

wishcim bu durumda ne desek boş biliyorum ama Allah sabır versin.. inşallah tedaviye gerek kalmadan gelir bebişlerin sana..

Canım,üzülme demenin faydası yok biliyorum,ama inan ki insan kısa sürede atlatıp yeni tedavi heyecanına kaptırıveriyor kendini, geçecek canım, zor ama biraz sabır..

Kyr cm ben dr dn memnunum 2.denememi yapick olursm bir daha irenbe olmaz terchim istnbla gidicem tedvi icn zaten plan buydu ama aral beye cok guvndim bakalim nasip ekiple ilgili birsey soyleyemem ilk denememdi sadece kendilerine cok guveniyrlardi kesin gozyle bakiyorlardi ama deger dusuk yukseliceginide dusunmuyrm tek kotu olan tersini dusunmuyrlar anlayamadigim hersey mukemmeldi ne oldu o zaman

Kyr cm ben dr dn memnunum 2.denememi yapick olursm bir daha irenbe olmaz terchim istnbla gidicem tedvi icn zaten plan buydu ama aral beye cok guvndim bakalim nasip ekiple ilgili birsey soyleyemem ilk denememdi sadece kendilerine cok guveniyrlardi kesin gozyle bakiyorlardi ama deger dusuk yukseliceginide dusunmuyrm tek kotu olan tersini dusunmuyrlar anlayamadigim hersey mukemmeldi ne oldu o zaman

karasucum bence şu an en çok pozitif düşünme zamanın, bebişinin buna çok ihtiyacı var.. elbette o aşamada çok zor insan karamsarlığa daha çok kapılıyor ama iyi düşün iyi olsun inşallah. kaç değerin çok mu düşük?? 50yi geçiyorsa bence umut var..

VEE ben bugün işe başladım, sabah erkenden kalktım, şu test günü yaklaşıyor ya uyku tutmuyor,zaten yorulmayınca insan uykusu da gelmiyor zaten,anlayacağınız dün gece geç yattığım için sabah uykulu uykulu kalkıp wc ye girdim ve ŞOK:açık kahverengi bir lekelnme gelmiş!!!Uyku falan kalmadı tabii..Neyse çökmüş vaziyette işe gittim, ilerleyen saatlerde kliniği aradım,test yaptırayım mı bugün lekelenme oldu ve bariz adet sancılarım başladı dedim, 'bunlar olabilir normal,birşey yoktur test gününüzü bekleyin,kanama filan olursa yarın test yptırın' dediler, ve Allaha şükür başka gelmedi ama biraz ümitlerim kırıldı,neyse negatife de adapte olduk böylece biraz,hiiii şaka maka 36-40 saat sonra ak mı kara mı belli olacak!!!!!!Belirsizlik çok zormuş:25:

Back