2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ne de güzel yazmışsın.Hadi hayırlısı bakalım

benimde sat 3 aralık ama göremedik keseyi henüz..stresten uyku uyuyamıyorum artık..

aynı been valla.bu gece sadece 4 saat uyuyabildim.sabahın köründe uyanıyorum ve bir daha da uyuyamıyorum.

amin canım cümlemize

Meraba canım nasılsın?

Bugün doktor kontrolü vardı sat 4 aralık ama hala kese görünmüyo.Şurda toplu iğne ucu kadar bişey var bu olabilir dedi doktor.BHCG ye bakıldı tekrar değerim 732 geç döllenmemi yoksa başka bi durum mu var düşünmekten kafayı yemek üzereyim.

ya bu bizlere yaptıracakları tahliller çok pahalı mı ben de öğretmenim ama özele gidiyorum.çünkü bulunduğum devlet hastanesinde kadın doğumcu yok.

hangi dönemde testler yapılmaya başlıyor?bir takım testleri sağlık ocakları da yapıyor diye biliyorum şeker guatr falan ama yine de tam bilgisi olan varsa söyleyebir mi? benim bebişim daha 6 haftalık keseyi gördüm sadece inşallah haftaya da kalp atışını dinlicez :) inşallah bir sorun yoktur.Allah ım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

monarosa hoşgeldn tbrk ederim.allah tamamına erdirsin

canım çok teşekkür ederim, bu sabah evet meleğim var diyerek uyandım, eşim okadar mutlu ki çok sevindi bu kadar tahmin etmemiştim, hafta sonu anneme süpriz düşündük sonra , hamile resimli bir tişört'le bizim ultana bir gideyim, telefonla değil mutlaka yüzünün görmeliyim hissetmeliyim annemi anneannesini...

benim eşim de ilk etapta çok bariz bir sevinme hissedememiştim.ama artık gitgide o da çok alışıyor bebeğimiz diyor.çok hoşuma gidiyor.sağolsun hiçbir şey yaptırmıyor.suyumu bile ayağıma getiriyor çünkü akşam 5e kadar işte zor duruyorum eve gider gitmez de kafayı vurup yatıyorum bulantılardan.inşallah annene güzel bir sürpriz olur.biz çocuğumuz olmucak diye tedaviye başlama aşamasındayken bebek geldiği için ben sürpriz falan yapamadan söylemiştim:)

ya demir tam kan sayımı idrar falan yapılıyor ama bunların dışında brucella toxoplazma falan daha var yapılması gerekenler.bir arkadaş yazmış geçen 400 tl falan diye ama gözüm korktu ben de özel hastanede bir e2 hormonuna 40tlye baktırmıştım.

esrant paylaşımını gözyaşlarıyla okudum bu kanamadan dolayı iyice hassaslaştım galiba çok korkuyorum bazen kızıyorum aman banane olursa olur deyip cümleyi tamamlamadan af diliyorum ondan ve ALLAHTAN

Hayırlı olsun elma kurdumusun.çok sevindim.daha önceki topikten takip ediyordum seni.sağlıklı bir şekilde bebğini almak nasip olur inş. Ayrıca beni listeye eklemimişsiniz ( bende dün doktor kontrolümü oldum keseyi gördük çok şükür.klap atışları için 10 gün sonraya verdi bir duysam kalp atışlarını içim rahat olacak.aslında erken duyulması için değil mi? 5+3 gün sizce duyulur muydu?yawww kafam karıştı bilgi sahibi olanınız var mı ?

Yeni gelen tüm anneciklere merhabalarrrrrrr, hoşgeldinizzzzz:)
Sanki çok uzun zaman olmuş gibi nostalji yaşıyorum sizin ilk andaki sevincinizi gördükçe, taze kan getirdiniz heyecanınızla. Biz de tabi ki heyecanlıyız hala ama ilk şokumuzu atlattık:) Yeni gelenler lütfen Esrant'a özel mesaj atarak bilgilerinizi verin, listemize eklenin:)

İlk muayenede rahimde gebelik var mı diye bakılıyor. Yani gebelik kesesine bakılıyor. Var mı yok mu diye. Üstten bakabilir ya da vajinal bakabilir. Vajinal baktırmak istemezsen söyleyebilirsin, çünkü genelde soruyorlar vajinal bakalım mı diye, daha iyi görünüyor. 5. hafta civarında ilk kontrolüne gidiyorsun. Hem keseye bakıp gebeliğini onaylıyor, belki kan testi yaptırabilir hormon düzeyi için, hem tahliller istiyor, hem de beslenme vs. ile ilgili olarak seni bilgilendiriyor. Sonra da 2 hafta sonrasına falan randevu veriyor, kalp atışlarını dinlemek için.

Bugün doktor kontrolü vardı sat 4 aralık ama hala kese görünmüyo.Şurda toplu iğne ucu kadar bişey var bu olabilir dedi doktor.BHCG ye bakıldı tekrar değerim 732 geç döllenmemi yoksa başka bi durum mu var düşünmekten kafayı yemek üzereyim.[/QUOTE]

Beta Hcg değerin düşük gibi, 3000 civarındayken kesenin göründüğünü biliyorum, üzme kendini geç döllenmiştir belki, adetlerin düzenli miydi? Kaç günde bir görüyordun?

Arkadaşlar,
Ben de özel hastaneye gidiyorum, son gidişimde dr. bazı tahliller istedi. Bizim özel hastanenin SSK ile anlaşması yokmuş, daha doğrusu SSK ödemiyormuş özel hastanelere bunların parasını. Ama herhangi başka bir hastaneye gidip de bu testleri yaptırmak istiyorum diyip de özel doktorunuzun istem kağıdını verdiğinizde sorun çıkmıyor. Yazıyorlar hemen tahlilleri. Ben daha bugün yaptırdım, bir üniversitenin sağlık merkezinde, SSK ile.

Kalp atışları 6-8 haftalar arasında duyuluyormuş, drun garanti olsun diye 10 gün demiştir. Bana da 6.5 haftada gel demişti.

doktora gittim geldim beta-hcg degerim pazartesi 1632 cıkmıştı ve bugün ise 3395 cıkmış yükselmiş yani cok iyi görünüyor dedi doktorum ama muayene etmedi haftaya gel dedi bakarız ...........
cok sinir oldum doktora yaaaa.
3000 nin üzerinde neden bakmadıki ben nasıl beklerim haftaya kadar offfofffffff

Belizberkin senden hangi tahliller istendi

Temmuz ayında bir gebelik yaşamış olduğum için, o zaman yaptırdıklarım vardı, 3 sayfa test sonucum var o zamandan. Bazılarının geçerliği devam ediyormuş. Onlardan bazılarını tekrar istedi galiba. İstedikleri bunlar:

- FT4, serbest T4, serbest tiroksin
- Kan sayımı, otomatize (en az 18 parametre)
- Kültür, aerob, idrar, izolasyon
- Tiroid stimulan hormon (TSH)
- Toksoplasma Ig G
- Toksoplasma Ig M

Bir dbildiği vardır belki asi, sakin ol. Bu hamilelik boyunca en iyi öğreneceğimiz şey sabırlı olmak olacak sanırım:)

Arkadaşlar,
Ben de özel hastaneye gidiyorum, son gidişimde dr. bazı tahliller istedi. Bizim özel hastanenin SSK ile anlaşması yokmuş, daha doğrusu SSK ödemiyormuş özel hastanelere bunların parasını. Ama herhangi başka bir hastaneye gidip de bu testleri yaptırmak istiyorum diyip de özel doktorunuzun istem kağıdını verdiğinizde sorun çıkmıyor. Yazıyorlar hemen tahlilleri. Ben daha bugün yaptırdım, bir üniversitenin sağlık merkezinde, SSK ile.[/QUOTE]

senin adına sevindim, ben doktorumun istediği tahlillerle devlete gidince sadece tam kan ve tam idrar testini yapacaklarını diğerlerinin gereksiz olduğunu söyledi.. gereksiz dedikleri TSH, Free t4, toksoplazma,rubelalla ve idrar kültürünü yok sayıyordu.. ben de eksik birşeyler yaptırmak istemediğim için çıktım iki gün neresi diye aradım bulamadım mecbur özel hastaneye gidip yaptırdım, ssk indirimi de olmuyor gebelik check-up paketi diye indirimliymiş zaten..

keşke bir gün sonra senin bu mesajını görseydim değerlendirmek isterdim ama diğer arkadaşların faydalanması için nerde yaptırdığını yazarsan bence çok iyi olur.

Bir dbildiği vardır belki asi, sakin ol. Bu hamilelik boyunca en iyi öğreneceğimiz şey sabırlı olmak olacak sanırım:)

haklısın hemde cok haklısın sabır gerekiyor hemde nasıl.
ama ben keseyi bile göremedim ya ve bir hafta sonra gel deyince morelim bozuldu acıkcası,şuan icimde ne olup ne bitiyor bilmiyorum ya icim rahat degil görsem derin bir ohhhh cekecegim yinede herşeyin hayırlısı.
birde degerim yüksek oldugu halde muayene etmedi ona bozuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…