6. GEBELİK HAFTASI
BOY: 8 mm KİLO: 0,4 gr
Bebeğim bu haftaki görünümü "yumurtadan yeni çıkmış bir kurbağa yavrusu"na benziyor.
Kömür gözlü bebeğimin büyüklüğü ise bir "nohut" kadar.
Nohut tanemin gelişim bilgileri ise şöyle:
Artık beyin ve omurilik kanalı (nöral tüp) kapandı, bu yüzden 5. haftadan sonra başlanan folik asit desteğinin beyin omurilik açıklıklarını önlemede etkisi yok. Ancak doktorum yine de başlanmış olan folik asit desteğini 14-16.haftalara kadar devam ettirmemi söyledi.
Gebelik konusunda beni en çok merakta bırakan konu kilo alımıydı. Araştırmalar göre gebelerin ilk 3 ayda (14 hafta) ortalama 1 kilo alması normal kabul ediliyor. Bu güzel haber !!
Doktorum iştah kaybı yaşayabileceğimi ama bunun bebek için sorun olmayacağını söyledi. Bebeğim benim depolarımı emip gelişimime devam edebiliyormuş. Biraz benciliz galiba …
Doktorumdan sürpriz var... Bu haftada doktorum bana ilk defa bebeğimin kalp atışlarını doppler ultrasonu ile dinletti !!!. Muhteşem bir duyguydu bu.
6. Hafta
• Kollar ve bacaklar gelişmeye devam eder: Bu eklemler uzar, uzar... Daha sonra ayaklar ve dirseklerin kapanıp mesanenizde yerleştiğini hissedersiniz.
• Beyin gelişir: Önümüzdeki aylarda bebeğinizin beyninin 100 milyon nöron oluşturacağını biliyor muydunuz? Bu sadece bir başlangıç..
• Gözlerin retinası belirir: Bebeğinizin gözdeki görme merkezi olan retinası ilk kez belirginleşir. İçeriye bir göz attığınızda bebeğinizin görüntüsünün yenidoğmuş bir bebeğe yaklaştığını fark edebilirsiniz.
• Burun delikleri şekillenir: Burnu asıl yerine oturur ve burundan beyne giden sinirler belirir.
• Pankreas: Bebeğinizin vücut fonksiyonları ve büyümesi için gerekli olan insülini üretmeye başlar.
• Kalp atımları artık rahatlıkla görülebilir: Doktorunuzun kullandığı teknoloji uygunsa vajinal yolla yapılan ultrason altında 6 haftalık bir bebeğinizin kalp atışlarını rahatlıkla görebilir ve hatta duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalp atışlarının görünümü adeta "bir kuşun kanadını çırpışı"na benzer.
NOT: Bebeğin kalp atışlarının görülmesi karından yapılan ultrasonlarda (abdominal USG) 5-6 gün daha gecikmeli olarak 7. gebelik haftasına sarkacaktır. Karından yapılan ultrasonda daha net görüntü alabilmek için idrara sıkışık olmanızda fayda var; vajinal ultrasonlarda ise tam tersine idrarırızın olmaması gerekliyor...
benimde sat 3 aralık ama göremedik keseyi henüz..stresten uyku uyuyamıyorum artık..
amin canım cümlemize
ya bu bizlere yaptıracakları tahliller çok pahalı mı ben de öğretmenim ama özele gidiyorum.çünkü bulunduğum devlet hastanesinde kadın doğumcu yok.
monarosa hoşgeldn tbrk ederim.allah tamamına erdirsin
günaydııın şimdi 32 kişi görünüyor eylül annesi doğumdan sonra azalacak göreceksiniz hep öyle oluyor(
sevtap ve nhlkpr sizler de hoşgeldiniz arkadaşlar.Tebrik ederim.allah tamamlamayı nasip etsin inşallah.
canım çok teşekkür ederim, bu sabah evet meleğim var diyerek uyandım, eşim okadar mutlu ki çok sevindi bu kadar tahmin etmemiştim, hafta sonu anneme süpriz düşündük sonra , hamile resimli bir tişört'le bizim ultana bir gideyim, telefonla değil mutlaka yüzünün görmeliyim hissetmeliyim annemianneannesini...
hangi dönemde testler yapılmaya başlıyor?bir takım testleri sağlık ocakları da yapıyor diye biliyorum şeker guatr falan ama yine de tam bilgisi olan varsa söyleyebir mi? benim bebişim daha 6 haftalık keseyi gördüm sadece inşallah haftaya da kalp atışını dinlicez :) inşallah bir sorun yoktur.Allah ım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Hamileliğini yeni öğrenmiş hamile bayanlar,
Tanışmaya , hamileliğimiz hakkında her şeyi konuşup paylaşmaya ne dersiniz ?
Hepinize Güzel Hamilelikler dileriz.....
Kadinlar Kulübü
İşte Listemiz Kızlar:
Listemizde yapılacak düzenleme için lütfen özel mesaj atınız arkadaşlar..
[table="head"]|***KK Nick***|YAŞ|***SAT***|*Tahmini D.T.*|Kilo|Cinsiyet ve İsim|Yaşadığımız Şehir|********Güncel notları*********
1|mrwmstf|23 | 25 Kasım|1 Eylül 2011 | 59|? | Diyarbakır|...?
2|asi_83|27 | 25 Kasım|2 Eylül 2011 | 72|? | Denizli|...?
3| schatzi87|24 |25 Kasım |1 Eylül 2011 |54 | ?| Şırnak|...?
4| dtekin|? |26 Kasım |1 Eylül 2011 | 86| ? | İstanbul |...?
5|dmlonr |29| 27 Kasım|3 Eylül 2011 | 54|? |İstanbul |Bebişinin kesesini gördü
6|Kalbimiz | 21|27 Kasım | 3 Eylül 2011| 52|? |Hollanda | ...?
7|dm-86 | 25| 27 Kasım| 1 Eylül 2011| 64| ? | İstanbul|...?
8| esrant|24 | 28 Kasım|4 Eylül 2011 | 69| ? | Antalya |Bebişinin kesesini gördü
9|lithium84 |27 | 28 Kasım| 4 Eylül 2011|49 |? |Balıkesir|...?
10|nehirinannesi | 29| 28 Kasım| 4 Eylül 2011| 74|? | İstanbul|...?
11|puiko| 37| 29 Kasım| 5 Eylül 2011| 59|?| İstanbul|Kalp atışlarını dinledi
12|nameles | 27|30 Kasım | 6 Eylül 2011|50 |? | İstanbul|...?
13|pdrseda |30 |2 Aralık | 8 Eylül 2011|75 |? |İzmir |...?
14|iremay| 26|2 Aralık | 8 Eylül 2011|58 | ? |Sinop |...?
15|sirinegzm |29 |3 Aralık |10 Eylül 2011 | 53|? |İstanbul |...?
16|aryamina |29 |3 Aralık |9 Eylül 2011 | 58| ? | Hatay|...?
17|BelizBerkin | 30|4 Aralık | 10 Eylül 2011|62 |? |Ankara |Bebişinin kesesini gördü
18|lila5 |28 |4 Aralık |10 Eylül 2011 |55 | ? | Ankara|Bebişinin kesesini gördü
19|elmakurdumsun|30 |4 Aralık |10 Eylül 2011 |70 |?|İstanbul| Bebişinin kesesini gördü
20|tume | 29|4 Aralık |10 Eylül 2011 |48 | ?|Bartın |...?
21|lightlife |32 |5 Aralık|11 Eylül 2011 | 87|? |İstanbul |Bebişinin kesesini gördü
22|Pembedana|30 |5 Aralık|11 Eylül 2011 | 59|? |İzmir |3 bebiş kesesi gördü
23|kimono |27 |6 Aralık|12 Eylül 2011 | 51|? | ?|...?
24| ayşegül çelik| 30| 8 Aralık|14 Eylül 2011 | 56| ? | Balıkesir|...?
25| sebatt|? |26 Kasım |2 Eylül 2011 |58 |? | Bursa|Bebişinin kesesini gördü
26| simgenur| 31|26 Kasım |2 Eylül 2011 |58 | ?|İstanbul |Bebişinin kesesini gördü
27| Nuurrr|25 |5 Aralık |11 Eylül 2011 |? |? | İstanbul|...?
28|eminesevde|30 | 17 Kasım | 24 Ağustos 2011|53 |? | İstanbul|...?
29|seval31| 24| 26 Kasım | 2 Eylül 2011|47,5 |? | Adapazarı|..?
30|Esma_22| 25| 5 Aralık | 11 Eylül 2011|79 |?| İstanbul|Bebişinin kesesini gördü
31| portakal suyu|26 | 4 Aralık| 10 Eylül 2011|55 |? |Antalya |Bebişinin kesesini gördü
32| nick_less|29 | 25 Kasım| 1 Eylül 2011|68 | ?|İsviçre |...?
33| mona|28 | 9 Aralık| 15 Eylül 2011|56 |?|İstanbul|...
34| | | | | | | |
|| | | | | | |
|| | | | | | |
[/table]
Eşim oldu köşe ama ben kesinlikle şoktayım ne hissederim onu düşünüyorum daha
hatta ilk önce 29 mayısta arkadaşım var onu aradım hemen randevu alalım dur dedi uçtu havalara
dur dedim bir gün sonra olsun bari yarın arıcam artık!!!
nasıl oluyor arkadaşlar, ilk muayene de ne yapılıyor...
hangi dönemde testler yapılmaya başlıyor?bir takım testleri sağlık ocakları da yapıyor diye biliyorum şeker guatr falan ama yine de tam bilgisi olan varsa söyleyebir mi? benim bebişim daha 6 haftalık keseyi gördüm sadece inşallah haftaya da kalp atışını dinlicez :) inşallah bir sorun yoktur.Allah ım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Hayırlı olsun elma kurdumusun.çok sevindim.daha önceki topikten takip ediyordum seni.sağlıklı bir şekilde bebğini almak nasip olur inş. Ayrıca beni listeye eklemimişsiniz( bende dün doktor kontrolümü oldum keseyi gördük çok şükür.klap atışları için 10 gün sonraya verdi bir duysam kalp atışlarını içim rahat olacak.aslında erken duyulması için değil mi? 5+3 gün sizce duyulur muydu?yawww kafam karıştı bilgi sahibi olanınız var mı ?
Belizberkin senden hangi tahliller istendi
doktora gittim geldim beta-hcg degerim pazartesi 1632 cıkmıştı ve bugün ise 3395 cıkmış yükselmiş yani cok iyi görünüyor dedi doktorum ama muayene etmedi haftaya gel dedi bakarız ...........
cok sinir oldum doktora yaaaa.
3000 nin üzerinde neden bakmadıki ben nasıl beklerim haftaya kadar offfofffffff
Bir dbildiği vardır belki asi, sakin ol. Bu hamilelik boyunca en iyi öğreneceğimiz şey sabırlı olmak olacak sanırım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?