2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim darısı tüm bekleyenlere olsun inşallah evet 2 hafta nasıl geçicek bilmiyorum..sağlıklı olsunlarda beklicez dayancaz artık

benimde bugün tekrar kontrolüm var .....ögleden sonra inşallah bizde kesemizi hayırlısıyla görebiliriz

6. GEBELİK HAFTASI

BOY: 8 mm KİLO: 0,4 gr

Bebeğim bu haftaki görünümü "yumurtadan yeni çıkmış bir kurbağa yavrusu"na benziyor.

Kömür gözlü bebeğimin büyüklüğü ise bir "nohut" kadar.

Nohut tanemin gelişim bilgileri ise şöyle:

Artık beyin ve omurilik kanalı (nöral tüp) kapandı, bu yüzden 5. haftadan sonra başlanan folik asit desteğinin beyin omurilik açıklıklarını önlemede etkisi yok. Ancak doktorum yine de başlanmış olan folik asit desteğini 14-16.haftalara kadar devam ettirmemi söyledi.

Gebelik konusunda beni en çok merakta bırakan konu kilo alımıydı. Araştırmalar göre gebelerin ilk 3 ayda (14 hafta) ortalama 1 kilo alması normal kabul ediliyor. Bu güzel haber !!

Doktorum iştah kaybı yaşayabileceğimi ama bunun bebek için sorun olmayacağını söyledi. Bebeğim benim depolarımı emip gelişimime devam edebiliyormuş. Biraz benciliz galiba …

Doktorumdan sürpriz var... Bu haftada doktorum bana ilk defa bebeğimin kalp atışlarını doppler ultrasonu ile dinletti !!!. Muhteşem bir duyguydu bu.

6. Hafta

• Kollar ve bacaklar gelişmeye devam eder: Bu eklemler uzar, uzar... Daha sonra ayaklar ve dirseklerin kapanıp mesanenizde yerleştiğini hissedersiniz.

• Beyin gelişir: Önümüzdeki aylarda bebeğinizin beyninin 100 milyon nöron oluşturacağını biliyor muydunuz? Bu sadece bir başlangıç..

• Gözlerin retinası belirir: Bebeğinizin gözdeki görme merkezi olan retinası ilk kez belirginleşir. İçeriye bir göz attığınızda bebeğinizin görüntüsünün yenidoğmuş bir bebeğe yaklaştığını fark edebilirsiniz.

• Burun delikleri şekillenir: Burnu asıl yerine oturur ve burundan beyne giden sinirler belirir.

• Pankreas: Bebeğinizin vücut fonksiyonları ve büyümesi için gerekli olan insülini üretmeye başlar.

• Kalp atımları artık rahatlıkla görülebilir: Doktorunuzun kullandığı teknoloji uygunsa vajinal yolla yapılan ultrason altında 6 haftalık bir bebeğinizin kalp atışlarını rahatlıkla görebilir ve hatta duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalp atışlarının görünümü adeta "bir kuşun kanadını çırpışı"na benzer.

NOT: Bebeğin kalp atışlarının görülmesi karından yapılan ultrasonlarda (abdominal USG) 5-6 gün daha gecikmeli olarak 7. gebelik haftasına sarkacaktır. Karından yapılan ultrasonda daha net görüntü alabilmek için idrara sıkışık olmanızda fayda var; vajinal ultrasonlarda ise tam tersine idrarırızın olmaması gerekliyor...

Son düzenleme:
esrantcım biz senle 7.haftanın içindeyiz.28ocakta 2.ayımızı tamamlıycaz.6+0 ile 6+6 arası 7.hafta diye kabul ediliyor.çünkü 6yı doldurup 7den gün alıyorsun.ben cumt 7.hafta dolacağı için kalp atışını duyabiliriz diye ümit ediyorum o yüzden doktordan randevu aldım.umarım duyarız.bebeğimi tekrar görmeyi çok özledim

Evet canım öyleymiş
Ben de randevumu salı gününe aldım.
Doktor 2 hafta sonra demişti çünkü.
İnşallah her şey yolundaysa duyabiliriz artık
Bu kez bebeğimizi de göreceğiz.
Geçen defa yalnızca minik kesesiydi

Bu arada benim ultrasona göre şu anda 6+2 görünüyor canım.

Bu arada benim ultrasona göre şu anda 6+2 görünüyor canım.

yaa ne güzel gelişimi çok normal demek canım.iyi yapmışsın çünkü 18i baya geç gelmişti bana randevun için.ben de cumt sabahına aldım ama cumt de doluymuş doktorum sıkıştırdılar araya umarım aksilik olmazda iptall edilmez randevum.bulantıların nasıl?bak bana gaviscon çok iyi geldi.baya baya hafifletti.

kızlar merhaba, ne güzel eylül anneleri artmaya başlamış :)
asi_83 inşallah iyi haberlerle geleceksin, hepimiz duacıyız..

ben de 3 sabahtır erkenden kalkıp aç geziyorum ki tahlillerimi yaptırabileyim diyebir türlü olmamıştı. Dünde Kızılay'ın fiyatlarının çok uygun olduğunu öğrenince sabah erkenden oraya gittim ama ne yazık ki bizim hastaneden daha yüksek fiyata geliyordu nasıl uygunmuş anlayamadım. ben de döndüm doktorumun olduğu hastanede yaptırdım geldim. inşallah sonuçlarım iyi çıkar benim demir eksikliğim vardı epeydir ilaç tedavisi görüyorum inşallah seviyesi düzelmiştir çünkü gebelikte en çok demir eksiliyor.
sizler de dikkat edin lütfen et yiyorsanız 2 saat öncesinde ya da sonrasında kesinlikle yoğurt,ayran, sütve çay tüketmeyin ki demiriniz bağlanmasın..çünkü bebeklerimiz bizim aldığımız proteinin içindeki demiri sömürüp duracak.

Merhaba kızlar.
Bu gün benimde bulantılarım başladı,sabahta istifrar falan
demekki 6.cı haftada başlıyor bunlar.

allah herkesin yardımcısı olsun ve özellikle sosyal güvencesi olmayanlara çok zor şu tahliller ne kadar pahalı ve daha başlangıç bu sonra taramalar falan bide genellikle çoğu kişiden duyuyorum hep risk var diyorlar bence her şey ticarete dönmüş tabi insan yapmasa olmuyor vicdanı rahat olmuyor ya sakatlık olursa falan diye hep down sendorumu olabilir diye insanın aklına sokuyorlar tabi arkasından bir sürü test

canım hayırlı olsun
ama satın 30 kasım olmasının çok fazla bir önemi yok döllenmenin ne zaman olduğu önemli, geç döllenme olmuşsa son derece normal, bunu da bilemezsin o yüzden bekleyeceksin. hayırlısını istemek ve acele etmemek...şu günlerde yapman gereken sadece bu....

bende dün gördüm çift çizgiyi :))))) ve hemen dr ye gitiim keseyide gördüm çok şükür benide listeye eklerseniz sevinirim sat 05/12

sevtap ve nhlkpr sizler de hoşgeldiniz arkadaşlar.Tebrik ederim.allah tamamlamayı nasip etsin inşallah.

ya bu bizlere yaptıracakları tahliller çok pahalı mı ben de öğretmenim ama özele gidiyorum.çünkü bulunduğum devlet hastanesinde kadın doğumcu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…