• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar herkes niye progesteron kullanıyor?doktorunuz mu verdi düşük riski mi vardı?ben 2 doktora gittim biri ben her gebeye günde 3 kez düşük önleyici iğne yaptırıyorum dedi.eşim de risk yokken gerek yok.herkes hap iğne mi kullanıyor dedi.şimdi tereddütte kaldım

canim bende progesteron kullanmiyorum igne falanda olmadi, tereddutte kalmana gerek yok Allah buyuktur bebisimizi bize bagislasin insallah :70: yalniz bana bi hap vermisti doktor cocugun gelisimine yardimci olmasi icinmis sanirim gunde 1 tane aliyorum. sen baska bisey kullaniyomusun ?

bugün ilk muayenemi oldum kızlar allaha şükür karından :46: çok küçük nokta kadar bişeydi sat a göre 5 haftalık dedi ama döllenme tarihine göre 3 haftalık falan 2 hafta sonra kalp atışlarını dinleyelim gel de dedi tahlillerimizi yaptırdık. Bir kızım var dedim o zaman bu sefer bolbol et ye hafif tuzlu ye tatlıdan uzak dur yumurtanın sarısı yok beyazını ye dedi erkek için doğrumu bilmem :44: sağlıklı shhatli olsunda önemli değil gerisi
nasıl doktormuş o nehircim yaa.. bebeğin cinsiyetş döllenme olduğu an belirlenir zaten sonradan oluşmazki..

kızlar birşey sormak istiyorum, aranızda hala kasık ağrısı çeken var mı? eskiden daha sık ağrıyordu şimdilerde dinlenirken problem yok ama ayakta kalma sürem uzadıkça kasıklarımda ağrı başlıyor çok şiddetli olmasa da ben buradayım diyor.
aynen benimde dinlenirken bişey yok ayakta biraz fazla kalayım belim ve karnım ağrıyor..

düşünme canım adet olamadığından o ağrılar geçecek bendede bıçak batması gibi bi ağrı vardı kişiden kişiye değişiyo bikaç gün daha sabret
bende de rahime iğnelere batıyo hissi oluyo arada bi.. bide kasıklarımda baloncuk patlıyo..

Gözün aydın:)
Bu saatten sonra cinsiyet belirlemek mümkün değil. Babadan gelen spermle zaten cinsiyet belirlenmiş oluyor. Bir doktor nasıl bunları söyler? Ben mi yanlış billiyorum yoksa?
doğru biliyosun belizcim..

kızlar bende ekleyebildim çok sükür
Benimde belimde hafif sızlama şeklinde ağrı oluo bazen ama çok şiddetli değil
çok felaket akıntım var ama kesemiyorum bunu ilk gebeliğim çok şeyde bilmediğim için herşeyden panik oluyorum:59:
bende de akıntı çoğaldı ve sarı akıntım var bu afedersiniz iç çamaşırımı batırıyo ve ben bunu kahverengi leke sanarak kırk kere peçete ile siliyorum orasını.. zaten sürekli wcye gidip duruyom wc çöp kovası benim kullandığım tuvalet kağıtlarından hergün doluyo ağzına kadar :1:
sizde de sapsarı akıntı oluyomu? hatta ben bugün doktora gitmeyi düşündüm akıntıyı kahve gibi görerek :1: sonradan vazgeçtim bırak bu hüznü kuruntuları lıght dedim :1:

sat 26 kasım muht. tarih 01.eylül, istanbul, kilo 86 maşallah diyelim lütfen...........
ozaman bana da maşallaaaaahhh :nazar: 87 :nazar: varmı arttırann :60:

Ben de emin olamıyorum, düşük tehlikesi varsa veriyorlar sanırım. Ama bir taraftan da düşük olması iyi değil mi? Sağlıksız bebekler düşüyor. Sağlıksız bir bebeği dışardan desteklerle tutmak iyi bir şey mi bilemedim.

İlk gebeliğimde bebeğin kalp atışlarının yavaş olduğunu görmüştü doktor ve hemen progesteron verdi. Sonra başka bir doktora gittim, sakın kullanma, sağlıksızsa gidecek zaten dedi. Kullanmadım.

Anlamadım yani, neyse doktorların bir bildiği vardır demek istiyorum. Ama hepsi de farklı davranıyor kardeşim....
benimde ilk gebeliğimde kanama üzerine bi kaç doktora gittim ve dediği şey zaten vucut progesteran üretiyor bu progesteran bebeğin tutunmasını sağlar ayrıca vermeye gerek yok düşecekse tıbbın yapabileceği bişey olamaz sağlıksız bebek doğa tarafından yok edilir..

bu arada sabahtan beri ne çok yazmışsınız yahuu...oku oku anca bittii..:51:

Arkadaşlar akıntı bende de iyice arttı, sarımsı oluyo, sırılsıklam oluyorum. Normal diye biliyorum ben.
Bunu yaşayan başka birileri var mı?

Arkadaşlar akıntı bende de iyice arttı, sarımsı oluyo, sırılsıklam oluyorum. Normal diye biliyorum ben.
Bunu yaşayan başka birileri var mı?

bende de çok var belizcim sürekli çamaşır değiştirme modundayım.. yoksa kıntıyı kahve sanıp moral olarak çöküyorum :59:
bu arada ben gece uykumda ve sabahleyin istem dışı geriniyorum yaaa.. sonradan bebiş geliyo aklıma ama gerinmesemde hertarafım bacaklarım tutulmuş hissi oluşuyo siz napıyosunuz?

Doktora gitmiş olan arkadaşlarrrrrrr,

Beslenme konusunda neler öğrendiniz doktorunuzdan? Bizimle de paylaşır mısınız? Mesela sakatat yasak mı :))) Midye yasak, onu biliyorum:)

Ben de yarın gidiyorum, herşey yolundaysa ve kesemiz varsa gelince size anlatrıım doktorun söylediklerini....

bende de çok var belizcim sürekli çamaşır değiştirme modundayım.. yoksa kıntıyı kahve sanıp moral olarak çöküyorum :59:
bu arada ben gece uykumda ve sabahleyin istem dışı geriniyorum yaaa.. sonradan bebiş geliyo aklıma ama gerinmesemde hertarafım bacaklarım tutulmuş hissi oluşuyo siz napıyosunuz?

:D:D:D:D Gerinme işine güldüm:) Aynı benim gibisin:) İlk gebeliğimde hiç böyle bişey düşünmemiştim. Şİmdi hamileliğimi öğrenince sabahleyin yatakta gerinirken birden bir ampül yandı:) yukarılara uzanmak yasaksa, gerinmek de yasak olabilir mi diye:D:D

Sonraki sabahlar işkence gibiydi, gerinmemek için:) Doktora sormuştum ama gerinmenin herhangi bir zararı yok demişti. Ben de şimdi rahat rahat geriniyorum.

Bu konuda başka bilgisi olan var mı?

kızlar bu sitede bir doktora sordum degerim 155,3cıktı diye ve adet düzenim düzensiz oldugunu söyledim iki son adet sat ımı yazdım...... muhtemelen 4haftalık hamileymişim :)) artık haftaya doktora gidince tam belli olur geriden geliyor bebişim sanırım .....

cünkü dün saglık ocagında satına göre 6haftalık hamilesin dendi ama bence daha kücük cünkü gec adet oluyordum hep

:D:D:D:D Gerinme işine güldüm:) Aynı benim gibisin:) İlk gebeliğimde hiç böyle bişey düşünmemiştim. Şİmdi hamileliğimi öğrenince sabahleyin yatakta gerinirken birden bir ampül yandı:) yukarılara uzanmak yasaksa, gerinmek de yasak olabilir mi diye:D:D

Sonraki sabahlar işkence gibiydi, gerinmemek için:) Doktora sormuştum ama gerinmenin herhangi bir zararı yok demişti. Ben de şimdi rahat rahat geriniyorum.

bilgim yok ama bende gerinince kafam hemen tık yapıyor veya yukarlara uzanmak iyi degilmiş unutuyorum sonra birden aklıma geliyor

Nick____Şehir____Yaş____Kilo____Boy____SAT____Bekl enen doğum tarihi

asi_83____Denizli____27____72____1.60____25 kasım____2Eylül
mrwmstf ____Diyarbakır____23____59____1.65____25 kasım____1 eylül
Schatzi87____Şırnak____24____54____1.70____25 kasım____1 eylül
Sevgiso ____?____?____?____?____25 kasım____?
Sebatt ____?____?____?____?____26 kasım____?
dtekin_____İstanbul____?____86____26 kasım____1eylül
Dmlonr____Istanbul____29____54____168____27 kasım____ 3 Eylül
Kalbimiz____?____?____?____?____27 kasım____?
dm-86 ____İstanbul____25____64____1,70____27 Kasım____1 Eylül
Esrant____?____?____?____?____28 kasım____?
lithium84____Balıkesir____27____49____1.60____28 Kasım____4 Eylül
nehirinannesi____İstanbul____29____74____1.60____28 kasım____4 Eylül
Puiko____İstanbul____37____59____1.72____29 kasım____5 eylül
scuba____?____?____?____?____?____?
sirinegzm____İstanbul____29____53____1.60____3 Aralık____10 Eylül
BelizBerkin____Ankara____30____62____1.78____4 aralık____10 eylül
lila5____?____?____?____?____4 aralık____10 eylül
elmakurdumusun____İstanbul____30____70____1.57____4 Aralık____10 Eylül
lightlife____İstanbul____32____87____1,70____5 aralık____11 eylül
Pembedana____İzmir____30____59____1.60____5 aralık____11 eylül
asktutkunu____?____?____?____?____10 aralık

güldürdüysem ne mutlu bana :1: :34: zararı yokmuymuş :26: zararı vardır gibime geliyo yaaa sen yine de gerinme istem dışı olanlarda madem zararsızmış onlarda arada kaynasın..

hamişler nasılız bakalım? biz iyiyiz bugun biraz temizlik yaptık bebisimle azcık yorulduk simdi dinleniyoruz:) sizler nasılsınız bakalım keyifler yerindedir insallah.. gerinme konusunu konusmussunuz bende her sabah aynı seyi dusunuyorum acaba zarar verir mi diye korkumdan gerinemiyorum:)
bu arada dun saglık ocagına gittim gebelik bildirimi yapın yazıyodu gidip gorustum onlar da takip ediyorlarmıs her ay cagırıcaz seni gelip kontrol ediliceksin dedi benim zaten doktorum var gidiyorum kontrole dedim olsun buraya da geliceksiniz dediler bide bebek dogduktan sonra da ası icin falan cagırıyorlarmıs..

güldürdüysem ne mutlu bana :1: :34: zararı yokmuymuş :26: zararı vardır gibime geliyo yaaa sen yine de gerinme istem dışı olanlarda madem zararsızmış onlarda arada kaynasın..

Yarın bunu da sorucam doktoruma, önceden sorduğum doktoru terk ettim de:1:
Yarın cevabı paylaşırım sizinle.

bilgim yok ama bende gerinince kafam hemen tık yapıyor veya yukarlara uzanmak iyi degilmiş unutuyorum sonra birden aklıma geliyor

valla mutfak dolaplarım yüksek ve mevburen uzanıyorum parmak ucumda yükselerek desteklesemde mecburen uzanıyorum napim..uzanmasam tabureye binmem lazım tabureden de düşçem diye korkuyom..

valla mutfak dolaplarım yüksek ve mevburen uzanıyorum parmak ucumda yükselerek desteklesemde mecburen uzanıyorum napim..uzanmasam tabureye binmem lazım tabureden de düşçem diye korkuyom..

Canım,
gerinme konusunda emin değilim ama yükseğe uzanma konusundan eminim. İlk gebeliğimde de söylemişti doktor, ağır kaldırmak ve yükseğe uzanmak yok diye.

Dikkat et lütfen, sandalye ile çıkmaya çalış.

Gerinme işini yarın sorucam doktora:)

malesef benim durumda senin gibi ...........

heee şu randevuya sadık kalmayan doktor dimi :1:

Evetttt:) Önceki gebeliğimde kürtajımı yapan doktor bu:)

Mesaiye gitcem, izin alamam diyince 8e randevu verdi. Kimsecikler yoktu hastanede o saatte. Bankoda görevli kızlar bile gelmemişti. Sonra 8.30da bi hemşire buldum ona arattım, güya arabası bozulmuş. Ben de kızdım tabi, haber verebilirdi diye. Bence unuttu, araba falan palavra. Daha önceden de 11 randevusu için bekliyodum, benim önümden 11.30 randevusunu aldı. Ondan da sinirliydim zaten, kestim hesabını:))

Saat 9.30da aradı beni bu doktor, özrü diledi! Ona da kızdım:) Başka doktorla devam edicem dedim.
Çok mu agresif davrandım bilmiyorum. Böyle davranmayıp da o gün o gelene kadar bekleseydim kesemi görmüş olacaktım belki de. Ama olsun, içime sinen bir doktor olsun da.

Şİmdikinin adını çok duydum, içim rahat.

Doktora gitmiş olan arkadaşlarrrrrrr,

Beslenme konusunda neler öğrendiniz doktorunuzdan? Bizimle de paylaşır mısınız? Mesela sakatat yasak mı :))) Midye yasak, onu biliyorum:)

Ben de yarın gidiyorum, herşey yolundaysa ve kesemiz varsa gelince size anlatrıım doktorun söylediklerini....

sakatat yasak mı bende sormadım :61: midyenin zararlı oldugunu duymustum bide ciger zararlı diye duydum ben dogru mu bilemiyorum zaten ciger sevmem ama digerlerine bayılırım :27: bunların dısında mutlaka balık yememiz gerekiyormus,asitli icecekler yok,cola,fanta vs.,kutu meyva suları yok sadece taze sıkılmıs meyve suları var. süt,yumurta,yogurt,peynir,ceviz,fındık hergün mutlaka tüketilecek.baklagiller ve taze sebze yemekleri mutlaka yenicekmiş bide 6 ogun beslenin diyolar ama ben surekli yemek yemekten hoslanmıyorum o yuzden henuz 6 ogune cıkabilmis degilim :63: ha bi de mutlaka hergun 2-2,5 litre su icmeliyiz.
yarin doktora gidiyormussun insallah senin de guzel haberlerini alırız ben bebişimin ilk fotograflarını buzdolabının uzerine astım :1: darısı sizlerin basına inşallah..:nazar:

hamişler nasılız bakalım? biz iyiyiz bugun biraz temizlik yaptık bebisimle azcık yorulduk simdi dinleniyoruz:) sizler nasılsınız bakalım keyifler yerindedir insallah.. gerinme konusunu konusmussunuz bende her sabah aynı seyi dusunuyorum acaba zarar verir mi diye korkumdan gerinemiyorum:)
bu arada dun saglık ocagına gittim gebelik bildirimi yapın yazıyodu gidip gorustum onlar da takip ediyorlarmıs her ay cagırıcaz seni gelip kontrol ediliceksin dedi benim zaten doktorum var gidiyorum kontrole dedim olsun buraya da geliceksiniz dediler bide bebek dogduktan sonra da ası icin falan cagırıyorlarmıs..

Evet onu ben de duydum, mutlaka bildirin diyorlar aile hekiminize, takip ediyorlarmış.

Back