2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

aaa bişey daha sorucam çalışan bacılara..
biz hangi ay izine ayrılıcaz yauu :44:

kendim icin söylüypruuuum: benim dogumum 1 eylül görünüyor ya, 1 eylüle 3 hafta kalana kadar çalışabilirim. ama 8 hafta öncesinde de ayrılabilirsin. ben 3 hafta kala ayrılıcam inşallah ki dogum sonrasına daha çok iznim kalsın.

Doğum İzni Kaç Gündür?

Kadın işçilerin doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır.
Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir (İş Kanunu Md.74).

Periyodik Kontrol İzni
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir (İş Kanunu Md.74).

Doğuma Bağlı Ücretsiz İzin

İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra (6) altı aya kadar ücretsiz izin verilir (İş Kanunu Md.74).

Süt İzni

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam (1,5) bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır (İş Kanunu Md.74).

ben bu doğum izinlerini nasıl kullanıcam bilmiyorum...büyük ihtimal eğer sağlığım el verirse son zamnlara kadar çalışmayı düşünüyorum...doğumdan sonra kafama göre kullanıcam sanırım...ilk 15 gün hiç gitmem.sonrasına sabahları gider öğlede çıkarım.nasıl olucak bilmiyorum ya offfffffffffffffff yine sıkıldım amannnnnnnnnn

aaa bişey daha sorucam çalışan bacılara..
biz hangi ay izine ayrılıcaz yauu :44:
benim doğum 4 EKİM, buna göre 9 ayrılabiliyorum (8 hafta kala dediğiniz gibi). ama benim eşimin burdaki görevi 16 temmuzda bitiyor, ben de o zaman ayrılmayı düşünüyorum. arayı da raporla fln kapatırım. zaten doğumdan sonra 1 yıl kesin ücretsiz izin alıcam o yüzden iznimi doğum sonrasına saklamayı düşünmüyorum. hatta belki 2 yıl alırım duruma göre.

sorma sorma, ben de düşündükçe buhranlara giriyorum. o zaman gelince netleşçek heralde büün bunlar. şimdiden düşünüp de bunalmasak mı ne.

Ben eğer erken doğum yapmazsam.
Doğurana kadar çalışıcam iznimide doğumdan sonra kullanıcam.
Bebişime daha çok vakit ayırmış olurum

1-2 yılı nasıl alcaksın. hakkımız olan 6 ay degil mi ücretsiz olarak. ben onu da alamam heralde cunku tek mimarım. yerime bakçak kimsecikler yok. kapıyı gösterebilirler bana 6 aylı kücretsiz istersem . belk ievden çalışarak destekleyebilirim ofisi ama ona da yanaşırlar mı kestiremiyorum.

sorma sorma, ben de düşündükçe buhranlara giriyorum. o zaman gelince netleşçek heralde büün bunlar. şimdiden düşünüp de bunalmasak mı ne.
aynen cescim yaaaa
ben en çok da bebeğime üzülüyorum nasıl bırakıcam onu ya...ben fazla izin kullanacağımı tahmin etmiyorum...(annem bakacak olsa da zor)
Ben eğer erken doğum yapmazsam.
Doğurana kadar çalışıcam iznimide doğumdan sonra kullanıcam.
Bebişime daha çok vakit ayırmış olurum

en iyisi valla elmacım

ben bayrama kadar çalışmayı düşünüyorum tabi biraksilik olmazsa doğum 14eylül bayram izninden sonra 10 gün kullanmış olacağım böylelikle oğluma daha çok vaktim kalıcak bu yılki iznimide kullanmıyacağım geçen yılki iznimde var 6 haftada ordan oğlumun 6. ayına kadar uzatırım umarım ilk 6 ay anne sütü malum

ben bayrama kadar çalışmayı düşünüyorum tabi biraksilik olmazsa doğum 14eylül bayram izninden sonra 10 gün kullanmış olacağım böylelikle oğluma daha çok vaktim kalıcak bu yılki iznimide kullanmıyacağım geçen yılki iznimde var 6 haftada ordan oğlumun 6. ayına kadar uzatırım umarım ilk 6 ay anne sütü malum

kızlar bir de şöyle bi şey var ssk yönünden belki işinize yarayabilir...

işten ayrılıp 2 sene bebeğinizi bakabilirsiniz...emekliliğinizde bu iki yılı erkeklerde askerlik saydırması gibi saydırabilirsiniz...her çocuğa ssk 2 yıl veriyor ama kesinlikle bu iki yıl ssklı olmayacaksınız.

işinize yarabilir...

doğumdan 3 hafta öncesinde mecburen ayrılmalısın ayrılmazsan bile kanun senin çalıştığını kabul etmiyo yani o 3 haftayı eklemiyo doğumdan sonraki izne

evet ama şirket belk i kabul edebilir. şirket politikaları değişebiliyor ya.

doğumdan 3 hafta öncesinde mecburen ayrılmalısın ayrılmazsan bile kanun senin çalıştığını kabul etmiyo yani o 3 haftayı eklemiyo doğumdan sonraki izne

Yok tatlım doktordan çalışabilir raporu alıyorsun ve bunu ssk ya veriyorsun.Sonrada izinlerini topluca kullanıyorsun.Şirkette arkadaşım öyle yaptı sorun yok

İnciii gözün aydın darısı başıma 1-2 haftaya alıcam ben de arabayı..jokerin kampanyayı kaçırmayayım diyorum..Güle güle kullanın canım çok güzel keşke concordunda böyle güzel renkleri olsa

Kızlar yardıma ihtiyacım var...
ben oğlumun odasını turkuaza boyadım
yerede turkuaz beyaz kareli halı aldım
mobilyası ise bembeyaz
Perdeyi nasıl yapmalıyım sizce?

sus len sana yardım falan yoook önce foto paylaş öyle yardım iste yardım çağrını duymuyorum foto paylaşmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…