• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm, bebeğin doğumundan sonraki ilk 3 ayı hamileliğinizin son 3 ayı gibi görerek bebeğinize ilgi gösterin yazıyor "Merhaba Bebek" kitabında ... yani anne karnında olduğu gibi hissetmeye ihtiyacı var o sırada, dolayısıyla ben ilk 3 ay yatak odamıza sallanan bi beşik alıp (kısmetse) orada yatırmayı düşünüorum ...
bende öyle okudum, o yüzden ilk üç ay yanımda yatırmayı düşünüyorum.
canım sen yanlış okumuşsun .fish yöntemi amniosentezin bir parçası.fish istersin ya da istemezsin sana kalmış extra ücretlii ve 2 gün içinde 5 kromozoma bakılıyor.fakat geri kalana kromozomlar için alınan sıvı külltüre bırakılıyor.kültür sonucunda tamamen tüm kromozomlara bakılmış olunuyor.yani sadece fishe bakılıp tüm sonuç söylenemez.amniosentez demek , alınan sıvının kültürlenip bebeğin genetiğine bakılması bu mecbur yaopılması gereken bişey zaten..ama fish öyle değil ister yaptırır ister yağptırmazsın..5 kromozom için doğruluk sağlar...yani extra ü
cretli olan fishh yöntemidir...

canım keşke sende yazıyı okusaydın, şimdiye karar sizin yazdıklarınızdan bende öyle sanıyordum çünkü burada bu testler uygulanmıyor,bende yaptırmaya gerek görmediğim için bir araştırma yapmamıştım, bugün bu yazıya denk geldim ve amniyosentez tarihe karışıyor deniyor yazıda. FISH aslında amniyosenteze alternatif olabilecek bir yöntemmiş gibi anlatılmış. acaba gerçekten alternatif ama anne adaylarına hala amniyosentez daha mı güvenli deniyor demek istedim. ben hala anne adaylarının tr de biraz sömürüldüğünü düşünüyorum, bu kadar test gerekli mi emin değilim.

selam kızlar kremler geldı 2 adet 70 lıra
kullanma talimatında 1 tane türkçe kelime yok ama jelatın ambalajının ustune bı kagıt var orada acıldıktan sonra 6 ay ıcınde tuketın yazıyodu
kutusunda ne uretım tarıhı yazıyo nede son kul. tarıhı
bıde üzerınden 3 al 2 ode kampanya yazısı cıktı
galıba bunlar bu kampanyadakılerı tek tek satıp kar etmısler ole geldı hemen kullanmaya baslıcam

Ben de eczaneden aldığım kutuya baktım, tarih fln yok, zaten böyle kozmetik ürünlerinde son kullanma tarihi hiç gömrmedim ben üzerinde ibare oluyor
açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketin gibi. ..
Benim kutunun içinden bir büyük kağıt çıktı onda hiç türkçe bişi yazmıyodu, ama sonradan gördüm içinde türkçe bir kağıt daha koymuşlar. TR distribütörünün (SAKA kozmetik yazıyor)koyduğu sanırım. Sen de bir daha baksana içinde görmemişsindir belki ben de çok sonra gördüm çünkü.

kızlar sonucumu alıp gösterdim dr a.gayet normal çıktı bu sefer.zaten diğeride kötü değildi dedi..tekrar yaptıracakmıyım dedim gerek yok ama istersen 8. ayda tekrarlat bebek doğmadan dedi.ama rahat ol bişi yok d edi ve rahatladım :))

Sevindim canım, senin de için rahatlamıştır. Zaten yüksek çıkması daha tehlikeliymiş..

merhaba güzel anneler :61: benim bugün durup dururken burnum kanadı :14: siz de böle şeyler yaşadınız mı artan kan basıncına mı bağlamalıyım yoksa endişelenmeli miyim ? bu arada gebeliğimin 21. haftası bugün bitti , bilgi olarak verim dedim :1:

herkese iyi akşamlar. bugün benim detaylı ultrasonum vardı. çok şükür bir sıkıntı çıkmadı herşey yolundaymış. 1 aydır görmüyordum kızımı çok büyümüş kocaman olmuş:D 400 gr ve 21 cm boyunda bizim ufaklık... bende toplamda 3 kilo aldım ben az aldım diye düşünürken doktor çok da az değil dedi ben 20haftaya kadar 1 kilo öneriyorum doğuma da 8-10 kilo arasında girmenizi istiyoruz yoksa diyet falan dedi :( şaşırdım... neyse bu arada birde tsh ım benimde problemli üst sınırda çıktı zeka geriliği falan yapıo dediler ilaç falan verdi inş. birşey çıkmaz...

amaan canım ya biz de kendimiz yapıcaz artık eşlere kalırsa.. göğüs pompasına bile gereksiz diyen bir eşim var inanabiliyor musun... yapacak bişey yok huy işte.. :70:

benim eşimde onu gereksiz görüyor,hani derler ya annelik önceden oluşur onu hissettiğin anada ama babalık çocuk doğunca zamanla yerleşirmişş bizimkide o hesap galiba...

herkese iyi akşamlar. bugün benim detaylı ultrasonum vardı. çok şükür bir sıkıntı çıkmadı herşey yolundaymış. 1 aydır görmüyordum kızımı çok büyümüş kocaman olmuş:D 400 gr ve 21 cm boyunda bizim ufaklık... bende toplamda 3 kilo aldım ben az aldım diye düşünürken doktor çok da az değil dedi ben 20haftaya kadar 1 kilo öneriyorum doğuma da 8-10 kilo arasında girmenizi istiyoruz yoksa diyet falan dedi :( şaşırdım... neyse bu arada birde tsh ım benimde problemli üst sınırda çıktı zeka geriliği falan yapıo dediler ilaç falan verdi inş. birşey çıkmaz...

Detaylın iyi geçmiş ne mutlu size,bizimde yarın detaylı usg randevumuz sabah erkenden gideceğiz ama stresi şimdiden sardı:ya birşey çıkarsa diye :59:

az önce tetenos yaptırıp geldim gebelik testinden beri gitmemiştim sağlık ocağına iyi ki de gitmemişim.. tartıları bozuk stajyer bikaç kız var maket gibi oramla buramla oynayıp durdular. elinde çin malı olduğu her halinden belli bir alet karnımın içine içine soktu.. duyamıyormuş birde kalp atışı.. 1 hafta önce doktora gitmiş olmasam evhamlandıracak beni. Galiba hayatında ilk kez aşı yapan bir kız bana aşı yaptı eli titreye titreye.. tamam onlar da bu şekilde öğrenecek ama bu kadar da olmaz yaa. ordaki hemşire de her ay niye gelmediniz diyo, ne olacak gelip de anlamadım.. ben de çok aksi oldum bu sıralar bana hiç karışılmasın istiyorum, o üstündeki dar değil mi, topuklu giyme zart zurt diyenlere kıl oluyorummm. hamile pantolonu görmemiş daha once hayatında aaa kot çok zararlı diyoo.. 5 doz tetenos olacaksınız dedi bana ben en çok 3 diye biliyordum iyice sinir oldum beni her ay oraya götürmek için mi yapıyolar anlamadım. uyuz oldum uyuuuuzz... oh be rahatladım biraz :)
bana ne kadar benziyosun yaaa sennnn

merhaba güzel anneler :61: benim bugün durup dururken burnum kanadı :14: siz de böle şeyler yaşadınız mı artan kan basıncına mı bağlamalıyım yoksa endişelenmeli miyim ? bu arada gebeliğimin 21. haftası bugün bitti , bilgi olarak verim dedim :1:

merhaba... ve hoşgeldin. ara ara benimde burnum kanıyor, doktorum normal olduğunu kan basıncından kaynaklandığını söyledi. bu arada günlerimiz aynı bugün bizimde 21. haftamız bitti...

Canlarimmm nasilsinizzz :))) biz bugun cok usuduk hava serindi bayaa midem gene volkanik yanardag misali :)) onun disinda iyiyiz iste
kidsgoCanimcim hastane maceran cok hosuma gitti gayet iyi yani :)) insqllah begendigin yerde saglikla kucagina alirsin bebisini ;))

Venus cqnim senin olay tsh hormonu ile mi ilgiliydi ben tam anlamadim ama gozun aydin canim benim merak ettigim tsh a bakma geregi nerden cikti acaba
Eyeszaycqniiim eminonu gazisiii cok yorgnsun dimi :))) neyse anlatirsin sonra artik :)))
Kizlaaaar herseye zamqniyla yazamiyorum idare edin ama napim calis Eve gel dnlen lap top acmiyorum bile cepten yaziyorum :))) Ancak bos vqktim olursa gun icinde girebiliyorum :))
Bu hafta sonu pazar gunu veli toplantim var haftaya pazarda alese basvurdummm coook calismam gereekncoook :)))

merhaba... ve hoşgeldin. ara ara benimde burnum kanıyor, doktorum normal olduğunu kan basıncından kaynaklandığını söyledi. bu arada günlerimiz aynı bugün bizimde 21. haftamız bitti...

tahmin ettim gibi ozmn :) çok saol canım bilgilendirdin için:16: ne güzel aynı gündeyiz :1: 40. haftayı da en güzel ve hayırlı şekilde görürüz inşallah :)

Detaylın iyi geçmiş ne mutlu size,bizimde yarın detaylı usg randevumuz sabah erkenden gideceğiz ama stresi şimdiden sardı:ya birşey çıkarsa diye :59:

bende çok stres yaptım dün. gece rüyamda gördüm doktor kocamı yatırmış onu muayene ediyo doktora diyorum ki bebek bende o hamile değil diyorum doktor da bana biliyorum ama erkeklerde bu stresi yaşasınlar diye onlardan başlıyorum falan diyo :D o kadar takmışım kafama inş. seninde çok güzel geçer bir sıkıntı olmaz....

yaaa bende 21. haftadayım ama belki de bir aydır burnum hiç kanamadı(öncesinde kanıyordu), ne garip kanasa endişeleniyorum, kanamasa endişeleniyorum. eşim haklı sanırım çok evham yapıyorum oysa hepsi normal sanırım.

yaaa bende 21. haftadayım ama belki de bir aydır burnum hiç kanamadı(öncesinde kanıyordu), ne garip kanasa endişeleniyorum, kanamasa endişeleniyorum. eşim haklı sanırım çok evham yapıyorum oysa hepsi normal sanırım.

yokk canımm endişelenmene gerek yokki.. burnunun kanaması haftayla ilgili değil diye biliyorum ben. hem bu hamilelik gerçekten çok tuhaf bişey, bi ay biönceki aya uymuyor, hata hafta bile bi önceki haftaya uymuyor gibi geliyor bana... bazı günler herşey çok güzel geçiyor, bazen baş dönmesi , bi halsislik çöküyo :( ben azıcık ayaklarımı üşütsem karnım taş gibi oluyor, geriliyor resmen, birazcık sıkıntı yapsam burnum kanıyor. vs. vss... :40: ama herşeye rağmen çok şükür tırtılım içimde büyüyorrr ya :)))

kizlar,

gebelik.org'da ayrintili ultrason her gebeye degil sadece riski gebelere uygulanir gibi bisey yaziyor.

ama biz cogumuz yaptirdik, hepimiz riskli degiliz ya,
sanirim gunumuzde tum gebelere yapiliyor, diy mi???

Açıkçası benim riskli bir durumum yok. Dr. um da yaptırmana gerek yok dedi ama ben çok merak ediyorum. O yüzden yaptıracağım.

olsun cnm,
en basta saglik gelir

once bebeklerimiz saglikli olsunlar da , gerisi gelir

yaa kizlar hani es dost bebege hediye aliyorlar ya dunya kadar hediye yigiliyor eve, keske geleneklerimiz farkli olsa (y.disindaki gibi) sorsalar ne lazim, hepsine bisey siparis versek, ihtiyaclar tamamlanir valla :-))
mothercareden tulum
philips avent biberon
vsssss

:60:

simdi gerekli gereksiz b,suru seyle dolacak ev

Kızlar ben neye ihtiyacınız var diyenlere söylüyorum. Ama açıkçası kayınvalidemin hiçbir şey sormayıp ancak, gelip sizde kalacağım demesine sinir oluyorum.

Canım benim hamileliğin başından beri sürekli kanıyor. hatta diş etlerimde :((

Açıkçası benim riskli bir durumum yok. Dr. um da yaptırmana gerek yok dedi ama ben çok merak ediyorum. O yüzden yaptıracağım.

Kızlar ben neye ihtiyacınız var diyenlere söylüyorum. Ama açıkçası kayınvalidemin hiçbir şey sormayıp ancak, gelip sizde kalacağım demesine sinir oluyorum.

kayınvaliden sizde niye kalacakmış bebeğe bakmak içinmi?

burun kanaması dediniz bak şimdi burnum kanadı yaa olcak işmi şimdi bu nedir bu hassaslık böyle... :25: yada nisan annelerinin doğum hikayelerini okuyordum çok ağladım ondan mı oldu acaba ??

yokk canımm endişelenmene gerek yokki.. burnunun kanaması haftayla ilgili değil diye biliyorum ben. hem bu hamilelik gerçekten çok tuhaf bişey, bi ay biönceki aya uymuyor, hata hafta bile bi önceki haftaya uymuyor gibi geliyor bana... bazı günler herşey çok güzel geçiyor, bazen baş dönmesi , bi halsislik çöküyo :( ben azıcık ayaklarımı üşütsem karnım taş gibi oluyor, geriliyor resmen, birazcık sıkıntı yapsam burnum kanıyor. vs. vss... :40: ama herşeye rağmen çok şükür tırtılım içimde büyüyorrr ya :)))
evet ayakalrımı üşüttüğümde benimde karnım ağrıyor, bu arada bebeğe ne tatlı isim bulmuşsun, tırtılım :):)

bu benimde korkularım arasında, hatta hamileliğim boyunca tek endişe duyduğum şey buydu. ya kayınvalidem gelip kalmak isterse ???? bize yakın oturuyorlar. eşim söz verdi çok sık gelmemesini sağlayacak ve bebeğe o bakmayacak,birine bırakmamız gerekirse annem gelecek diye. ama ne bileyim kalacağım deyip gelip eve kurulursa ya da her gün gelirse ne yapabilirim ki :( bunlar aklıma gelince içimi endişeler kaplayıveriyor. eşim çok sık gelmene gerek yok dese de yok geleceğim de diyebilirmiş gbi kafamda büyüttükçe büyütüyorum :( eğer huzurumu bozarsa iş ve şehir bile değiştirmeyi planlıyorum :) ya gelip bebeğe bakacak karakterde biri değil ama her gün bebeği sevmeye uğrayabilecek karakterde biri. eğer çok gelirse anneme yerleşirim sanırım hi hi :)

evet ayakalrımı üşüttüğümde benimde karnım ağrıyor, bu arada bebeğe ne tatlı isim bulmuşsun, tırtılım :):)

bu benimde korkularım arasında, hatta hamileliğim boyunca tek endişe duyduğum şey buydu. ya kayınvalidem gelip kalmak isterse ???? bize yakın oturuyorlar. eşim söz verdi çok sık gelmemesini sağlayacak ve bebeğe o bakmayacak,birine bırakmamız gerekirse annem gelecek diye. ama ne bileyim kalacağım deyip gelip eve kurulursa ya da her gün gelirse ne yapabilirim ki :( bunlar aklıma gelince içimi endişeler kaplayıveriyor. eşim çok sık gelmene gerek yok dese de yok geleceğim de diyebilirmiş gbi kafamda büyüttükçe büyütüyorum :( eğer huzurumu bozarsa iş ve şehir bile değiştirmeyi planlıyorum :) ya gelip bebeğe bakacak karakterde biri değil ama her gün bebeği sevmeye uğrayabilecek karakterde biri. eğer çok gelirse anneme yerleşirim sanırım hi hi :)

Ya ben ne yapayım kızlar kayınvalidem alt katımızda oturuyor;üst katta eşimin dayısının karısı yan apartmanda da eltimler... Annem ise uzakta ikimizde istanbuldayız ama yol 2 saat sürüyor.
Üstelik kayınvalidem ebe hemşire şuan bir doktorun özel muaynehanesinde çalışıyor. Yani herşeyi ben bilirim havasında daha şimdilerden doğunca ne olur düşünmek istemiyorum:18:

Ya ben ne yapayım kızlar kayınvalidem alt katımızda oturuyor;üst katta eşimin dayısının karısı yan apartmanda da eltimler... Annem ise uzakta ikimizde istanbuldayız ama yol 2 saat sürüyor.
Üstelik kayınvalidem ebe hemşire şuan bir doktorun özel muaynehanesinde çalışıyor. Yani herşeyi ben bilirim havasında daha şimdilerden doğunca ne olur düşünmek istemiyorum:18:

bana da çok ısrar ettiler aynı binada oturalım diye, tüm benliğimle karşı çıktım. hatta ayrıldık. oturamam dedim başka da bir şey demedim, şimdi aramızda 15km. var ama tabii ki işimizden dolayı aynı şehirde yaşayacağız. huzurum bozulursa şehri terketmeyi planlıyorum, bana karışılmasından kontrol edilmekten hiç hoşlanmam çünkü. ben eşimle büyütmek istiyorum bebeğimizi, kendi ailem de bunu destekliyor ama bakalım kayınvalidemin tepkisi nasıl olacak. onlarla oturmak istemediğim için beni çok sevdiklerini sanmıyorum ama kayınvalidem çok iyi kadındırbu dünyada anlaşamadığı bir ben varımdır heralde :( onunda nedeni oğlunu ondan çalmam olarak görüyor ama kendisi de aynı şeyleri yaşamış, evlenmiş vs.... o bunları 30 yıl önce gerçekleştirmiş, eşimle kimsenin karışmadığı bir aile isteğim fazla değil ki... ama o tepki verdikçe ben onu daha az görmek istiyorum çünkü bebeğim gelince sorun yaşamak istemiyorum o kadar...

Canlarimmm nasilsinizzz :))) biz bugun cok usuduk hava serindi bayaa midem gene volkanik yanardag misali :)) onun disinda iyiyiz iste
kidsgoCanimcim hastane maceran cok hosuma gitti gayet iyi yani :)) insqllah begendigin yerde saglikla kucagina alirsin bebisini ;))

Venus cqnim senin olay tsh hormonu ile mi ilgiliydi ben tam anlamadim ama gozun aydin canim benim merak ettigim tsh a bakma geregi nerden cikti acaba
Eyeszaycqniiim eminonu gazisiii cok yorgnsun dimi :))) neyse anlatirsin sonra artik :)))
Kizlaaaar herseye zamqniyla yazamiyorum idare edin ama napim calis Eve gel dnlen lap top acmiyorum bile cepten yaziyorum :))) Ancak bos vqktim olursa gun icinde girebiliyorum :))
Bu hafta sonu pazar gunu veli toplantim var haftaya pazarda alese basvurdummm coook calismam gereekncoook :)))

canım buna a slında hamilelik öncesi veya ilk zamanları bakılıyormuş.tsh nin alt sınırda çıkması sadece anneye zararlı tansiyon yüksekliği yapıyormuş.üst sınırı geçerse bebekte zeka geriliği..hani şu iyotlu tuz kullanımı hikayesi vardır ya o işte..iyotlu tuz bu hormonu çalıştırıyor.ama benim çok çalışıyor gibi göründü önce ama normalmiş.çok çalışınca anneye zarra az çalışınca bebişe yani..muhtemelen sana bakılmıştır.dr zaten dediki az çalışması , daha çok doğuda yaşayan annelerde ve soğuk iklimlerde yaşayanlarda görülür dedi.bi sorun yoktur canım..

bende çok stres yaptım dün. gece rüyamda gördüm doktor kocamı yatırmış onu muayene ediyo doktora diyorum ki bebek bende o hamile değil diyorum doktor da bana biliyorum ama erkeklerde bu stresi yaşasınlar diye onlardan başlıyorum falan diyo :D o kadar takmışım kafama inş. seninde çok güzel geçer bir sıkıntı olmaz....

ayy buna çok güldüm..canım yaa :60::60:

senerd cim ben bunları sömürülme olarak görmüyorum.riskli bir durum varsa bakılır ve varsa sorun netleştirilir yoksa sağlıklı biçimd e devam edilir.zaten burda hepimizde prof lara ve perinatologlara gittik onlarada güvenmek lazım dimi canım :)) sıradan bir dr bişey söyleyince zaten hepimizde proflarda alıyoruz soluğuu..ülkemizinde bu zenginliğini çok seviyorum.ne güzel kaliteli dr lara gitme şansımız var.ee Attaürk bile ne demiş beni Türk Hekimlerine emanet edin :)) evet bu testler yapılırken stres yaşadığımız doğru hemde çookk ama varsa bi sorun ortaya önceden çıkıyor.ona göre önlemler alınıyor.bu testler yapılmasaydı eminim hamileliğimiz daha da endişeli geçecekti çoğumuzun..bir bilinmezlik hallii yanii...

Back