2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam herkese
Arkadaşlar bebişlere nasıl yemek yediriyorsunuz?benim kız iice çizgifilm delisi oldu,mama yiyelim deyince hemen pepe diyor ve oturuyor televizyonun başına,başka türlü kırk dereden kırk su getiriyorum yedirmek için,sevmediği bişey olunca zaten ilk lokmada çıkarıyor ve kesinlikle bir daha açmıyor ağzını,farklı yöntemleriniz varsa paylaşır mısınız?

bizde mutfakta mama sandalyesinde ve tv karşısında yiyiyoruz bazen çizgi film bazen müzik kanalı ile birlikte,
dışarıda ise etrafın şaşkınlığıyla ağzını açabiliyo
yani illa tv müptelası değil
keşke sana yardımım dokunabilse ve farklı bi metod verebilseydim
ama yesinde nasıl yerse yesin fikrindeyim ben...

Biz bebek doğdu doğalı yanında nerdeyse hiç tv izlemedik..Şimdi açsamda bakmıyo..Geçen mama sandalyesinin yanında bilgisayar vardı..Pepe açtımizlemedi bile...Şarkısı başlayınca bi gözü kaydı .. Baktım ağzını açıyo artık bilgisayarda pepe izletiyorum..Yoğurt ve meyve yedirirken..Bunları yediremiyodum çünkü:)) Aman yesin de nasıl yerse yesin

Bizim evde de televizyon açılmaz doğru dürüst ama bayramda memlekete gidince alıştı izlemeye ve şimdi tam bir müptela ama unutturmaya çalışıcam,bugün kahvaltısını ve çorbasını yedirebildim çok şükür televizyonsuz,onlar için çok zararlı tv,çok dikkatli bakıyor bi de benim kızım,hem beyin gelişimine zararlı hem gözlerine,unutturmayı başarırım umarım

Selam kızlar
Herkesler nerde?bebişler yerinde durmuyor tabi
Biz dün su çiçeği aşımızı olduk,aşı 90 lira,hepatit a aşısını da 18 aylıkken yapacaklarmış ve artık devlet ödüyormuş,ona para vermeyecekmişiz.Çok şükür aşı kızımda ateş,ya da başka bişey yapmadı,darısı sizin bebişlerin başına

merhabalar... bende 2011 ağustos annesiyim. topiği yeni fark ettim. zaten ilk 9-10 ay hayattan kopmuştum =)) sürekli ağlayan , gazlı, asla kucaktan inmeyen kolik bir bebeğim vardı. sürekli o ağladı ben ağladım =))) çok şükür 10 aylıkken yürümeye başladı ve bende biraz ohhh dedim. evet şuan felaket yaramaz bir oğlum var. ve hala sürekli olarak ağlama durumunda.ama asla o ilk 10 aya dönmek istemiyorum.neden ağladığını bilememek beni çok yıprattı. 5,5 saat boyunca deli gibi ağladığı çok olmuştur. koştur koştur hastanelere... birkere idrar enfeksiyonu geçirdi. sünnet olduk. hayatımın en berbat günüydü. zaten çok ağlayan bebeğim o gün sakinleştiricinin etkisi geçtikten sonra resmen çıldırdı. ama erken olduğu için çok memnunum. sizlere galiba içimi döktüm. =))) buna ihtiyacım varmış... tekrar görüşmek üzere...

bizde olucaz bu hafta aşısımızı,inş bizde ateşsiz atlatırız..

bi an kendimi okuyorum sandım acile koşmalar idrar testleri kan testleri falan
neyseki atlattık o günleri artık keyifli günlerdeyiz...

Selam kızlar bende uzun zamandır yazamadım buraya. . Dün yakışıklı prensimi babası sağlık ocağına götürdü ve 12,5 grm çıkmış Gözümde hala zayıf ama

merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır bakamıyordum, benim kızımda her istediğini ağlayarak ifade ediyor, hala kilo almamış aylardır gram oymanıyor ve sürekli oyun oynamak istiyor,tv konusuna gelince bende izlettirmiyordum yaza kadar ama yazın biraz mecburi,yetten izledi şimdide büyükler gibi oturup tv izliyor hele reklamları hiç kaçırmıyor, bakıcıya izlettirme diyorum ama dinleyen kimm, bu durum beni başta çok üzüyordu ama artık takmamaya çalışıyorum bende açmıyoruym evdeyken ama eşime bu konuda pek laf geçiremiyorum çünkü oda bir tv kolik

su çiçeği aşımızı bizde olduk bugün..inş ateşsiz geçiririz günlerimizi...
tv konusuna gelince biz yemek sırasında yesin diye açıyorum sadece
diğer zamanlardada baby tv açıyorum ama öyle pür dikkat değil izliyo bırakıyo oyuna dalıyo sonra dikkatini tv çekerse izliyo kısa kısa yani müptelası değil bu yüzden bende izlemesinde sakınca görmüyorum...
klipleri çok seviyo ama izlemiyo çok şarkısı onu oynatıyo oda çok hoşuna gidiyor

Arkadaşlar bu topik 2011 ağustos ta doğum yapanları mı yoksa o tarihte hamile kalanlara mı ait ?

merhabalar,benim kızım 4 gün sonra 16 aylık olacak.çok hareketli bir bebek maşallah.mevlana gibi dönüyor bütün gün salonda:))yada oda oda geziyoruz günde bin defa.bu nedenle çok kilolu değil.11 kilo civarı şu anda.sabah saat 6 gibi uyanıyor ve 200-250 cc arası inek yada keçi sütü içiyor.sonra tekrar uyuyor ve 9 gibi uyanıyor.kahvaltıda peynir,yumurta ,domates,tereyağlı ballı ekmek yada pekmezli ekmek gibi kahvaltı ürünleri yiyor.anneannesi 3 günde bir bıldırcın yumurtası da veriyor.(ben yarım gün çalıştığım içim anneannesi bakıyor sabahları.)kızım bulamaç kahvaltıyı sevmiyor.tek tek yemeyi ve özellikle domatesi çok seviyor.domatesle aynı çatalda kaktırıyorum ben de diğer malzemeleri.12-2 arası 2 saat kadar uyuyor.saat 2 ile 3 arası öğle yemeği.kendimize ne yaptıysak ondan tabi besleyici yemekler.köfteli sebze yemekleri,etli dolma,yoğurt,mercimek çorbası vs... akşam üzeri 5 gibi meyva yada kuru üzüm,kek,bisküvi tarzı ıvır zıvır.akşamüzeri çok yedirirsem akşam yemeği yemiyor.ve akşam yine günlük yemekten.yatmadan önce de ya bir muz ya bir dilim kek yada muhallebi. ve emzirerek uyutuyorum.gün içersinde de ara ara emiyor ama pek istekli değil.bizim hayatımız böyle.meyvaya bayılıyor benim miniğim,her öğün versen meyva yer.ısıra ısıra elma yemeyi çok seviyor mesela..şimdi böyle güzel güzel anlattığıma bakmayın ilk zamanlar çok sıkıntı çektim yemek konusunda..çok şükür şimdi düzene girdik.

benm oğlumda 16 aylık ama ne kahvaltı ediyor nede sebze yiyor.hiç bir blşey yemiyor 3 aydr.tek yediği çorba ve yoğurt. .o kaddar üzülüorumki.kahvaltıyı ağzına sürmüo.nedne böyle oldu bilmiyorum oysa ne kadar iştahlıydı

Benim kızımda kahvaltı etmiyor çorba, yoğurt aynı bazen yemeklerden iştee ama balığa hiçççç hayır demiyor:) Birde tembel bizimki 15 aylık oldu yürümüyor hala.

merhaba annişler benim kzımda kahvaltı yapmıyor yoğurt ara ara yiyor, sütü ise yeni yeni içmeye başladı 100cc falan içiyor akşamdan akşama, memeyi bıraktırdım sayışır, sadece gece emiyor ama bazen 3 kez bazen bir kez belli olmuyor, bilav ve makarnayı seviyor, meyvede bazen yiyor bazen yemiyor, yani çok düzenli bir beslenmesi yok

bir yaşına girdiği ay yürümeye başladı benim kızım, ama ondan önce 4 ay emekledi

uykusuda öyle yani geceleri hala defalkarca uıyanıyor, bide hasta oldu bronşit olmuş ama biraz ileri bir bronşit ciğerleri iltihaplanmış 3 gün hastanede yattı, hafta sonu çıkardık aslında dr 2 gün daha kalsa iyi olur dedi ama tutamdım, durmuyor yatakra srumu çekiştirip duruyordu bizde ilaçları alıp ve geldik, çok zor çok üzüldüm ilk hasta olunca ama yapacak bişey yok sizlerde dikkat edin havalar soğuyor, hastalıklar artıyor

Aaa öylemi benimde 14 gün geçti evde test yaptım çıkmadı bişey bugün kan testi yaptırdım ondada yoktu.Kist olabilir diye düşündük oda çıkmadı çok şükür.Emzirdiğim için adet söktürücü de vermedi.Gelmezse 10 gün sonra gel bidaha test yapalım dedi.İlk defa böyleoldu çok korktum hamile kaldım zannettim.Sen gittinmi doktora ne söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…