• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm annişler...
hamilelikte sık takip ettiğim bi topikti sonra face grubuna geçince ihmal ettim çok burayı ve üyeliğimde iptal sonrası hiç giremedim
ama özlemişim buraya yazmayı
bebişleriniz neler yapıyor neler yiyor?
biz kahvaltıda bulamaç tarzı yada yumurta kırması veya menemen tüketiyoruz
gün içinde çorbası meyvesi fix
inek sütü alerjimizden sebep yoğurt pek tüketemiyorz
gece yatmadan 120-150ml devam sütü yada muhallebi yiyoruz
ama biz hep geç uyuyup geç kalkan tiplerdeniz..
anne baba mama hamm meav(miyav) pis pis
el sallama öpücük atma gibiler sık yaptıkları arasında
1 yaşında itibaren yürüyor ve her tarafı talan ediyor
hergün süt tüketmeye çalışıyoruz(keçi sütü)
sizlerde ne var ne yok?

merhaba kızlarr
uzun zamandır kimseler yazmamış, umarım herkes iyidir,
kızım bir iki haftadır oyun delisi oldu, hiç yorulmuyor, saklanıyor, celer yapıyor, onu kovalamamızı istiyor bunlar iyi şeyler, iyi olmayanlar ise, yemeğe bakıyor beğenmezse yemiyor bide ben evde mama sandalyesine oturtup yediriyordum, bakıcı gezmesine izin verdiği içinm şimdi oturarak yemek yemek istemiyor, gezerken yemek istiyor,
süt içmesi için bayağı uğraştım bir haftadır yeni yeni içiyor keçi sütü içine balda koyuyorum, 100cc anca içiyor bazen daha az, ama kahvaltı yapmıyor.

bide üşüttük galiba çocuğuım, sabah ateşi vardı, öğlen gittim bakıcı ateş düşürücü vermiş, birazdan eşim alıp gelecek burnuda akmaya başlamış, bayramda çocuklardan mı bulaştı biz mi üşüttük bilemiyom artık

merhaba kızlarr
kızım bir iki haftadır oyun delisi oldu, hiç yorulmuyor, saklanıyor, celer yapıyor, onu kovalamamızı istiyor bunlar iyi şeyler, iyi olmayanlar ise, yemeğe bakıyor beğenmezse yemiyor bide ben evde mama sandalyesine oturtup yediriyordum, bakıcı gezmesine izin verdiği içinm şimdi oturarak yemek yemek istemiyor, gezerken yemek istiyor,
süt içmesi için bayağı uğraştım bir haftadır yeni yeni içiyor keçi sütü içine balda koyuyorum, 100cc anca içiyor bazen daha az, ama kahvaltı yapmıyor.

bide üşüttük galiba çocuğuım, sabah ateşi vardı, öğlen gittim bakıcı ateş düşürücü vermiş, birazdan eşim alıp gelecek burnuda akmaya başlamış, bayramda çocuklardan mı bulaştı biz mi üşüttük bilemiyom artık

selammmm:10:

canım gecmısolsun yavrus en kısa zamanda ıyılesır ıns

:10:bızımkıde gece dort donuyo yatagında yuzustu yatıyo ellerde ters aynı babası
bazen uyanıyo emzıgını arıyo buluyo takıyo agzına yıne uyuyo uyumazsa sut verıyorum cocuk sutu
alt dıslerı dortlemeden ust dısler altı oldu enteresan dımı ama o bırıncı azılar mahvettı bızı
ya kızlar oglus hıcbısey solemıyo ya anne baba dede gel pispis bazende ver okadar pek ogrenmeye egılımlı degıl sankı oyle gozunu kasını göstermıyo soleyınce
oğretmeye calışıyorum dıkkatını vermıyo dr da acele etme daha dur bebek daha ne beklıyosun dıyo böle ıste

:10:bızımkıde gece dort donuyo yatagında yuzustu yatıyo ellerde ters aynı babası
bazen uyanıyo emzıgını arıyo buluyo takıyo agzına yıne uyuyo uyumazsa sut verıyorum cocuk sutu
alt dıslerı dortlemeden ust dısler altı oldu enteresan dımı ama o bırıncı azılar mahvettı bızı
ya kızlar oglus hıcbısey solemıyo ya anne baba dede gel pispis bazende ver okadar pek ogrenmeye egılımlı degıl sankı oyle gozunu kasını göstermıyo soleyınce
oğretmeye calışıyorum dıkkatını vermıyo dr da acele etme daha dur bebek daha ne beklıyosun dıyo böle ıste

saol canım, bu gün biraz daha iyi ama geceleri, daha çok kötülüyor, umarım bir an önce iyileşir, çok üzülüyorum birşey yapamıyınca

begümmmm benim kızımda konuşmuyo, sesnin oğlyun gibi anne baba, hadi, bide mam diyor, oda canı isterse, ama bencede daha erken knuşmları için, bende bir ay önce falan çok kafaya takıyordum, ama şimdi pek takmıyorum her çocuğun gelişimi farklıdır diyorum artık, sende çok zorlama çocuğu bence

merhaba kızlarr

saol canım, bu gün biraz daha iyi ama geceleri, daha çok kötülüyor, umarım bir an önce iyileşir, çok üzülüyorum birşey yapamıyınca

begümmmm benim kızımda konuşmuyo, sesnin oğlyun gibi anne baba, hadi, bide mam diyor, oda canı isterse, ama bencede daha erken knuşmları için, bende bir ay önce falan çok kafaya takıyordum, ama şimdi pek takmıyorum her çocuğun gelişimi farklıdır diyorum artık, sende çok zorlama çocuğu bence

slm kızlar.
evet bebişler artık iyice oyun canavarı oldular,
bizimki kedi köperk ördek tavuk peşinde koşmaktan heder oldu bayramda köyde
uzaksa kovalıyor yakınsa bana kaçıyor tırsak kızım
Hawar
ay cnm gezerken yedirmekte zordur ya keşke bakıcının bunu yapmasına izin vermeseydin aynen bizimkide önce göz ile kalite kontrol yapıyo ona göre açıyo ağzını
bizde keçi sütü içiyoruz ben içine bebe bizküviside koyuyorum doymasınıda sağlasın diye balla beraber
sen keçi sütünü nereden alıyorsun?
çok geçmiş olsun inş hemencik iyileşir kuzucuk
Begüm
bizimkide döne döne uyuyor dönmesine bişi engel olursa basıyor çığlığı :)
üstte köpek dişlerimi azılarmı çıktı sıra azı dişlerinde yana ondan soruyorum bizim alt kesiciler ve üst kesicilerin hepsi çıktı azılarımızda pek şiş ve beyaz bekliyoruz onun verdiği huysuzlukta çok
bizim zillide anne yi iyice unuttu baba dede mama hamm meyav(miyav) hov hov(hav hav) aa bide ismini söylüyor bıcırık..
kızlar bebişleriniz günde kaç kere ve kaç saat toplamda uyuyor?
kg ve boy ları nedir?
su çiçeği aşısı oldunuzmu ateş yaptımı?

slm kızlar.
Hawar
ay cnm gezerken yedirmekte zordur ya keşke bakıcının bunu yapmasına izin vermeseydin aynen bizimkide önce göz ile kalite kontrol yapıyo ona göre açıyo ağzını
bizde keçi sütü içiyoruz ben içine bebe bizküviside koyuyorum doymasınıda sağlasın diye balla beraber
Begüm
üstte köpek dişlerimi azılarmı çıktı sıra azı dişlerinde yana ondan soruyorum bizim alt kesiciler ve üst kesicilerin hepsi çıktı azılarımızda pek şiş ve beyaz bekliyoruz onun verdiği huysuzlukta çok
bizim zillide anne yi iyice unuttu baba dede mama hamm meyav(miyav) hov hov(hav hav) aa bide ismini söylüyor bıcırık..
kg ve boy ları nedir?

yaa bizimkide bayılıyor hayvanlara hiç korku yok bir yavru köpek var onunla bir oynuyor köpekte yalanıyor buna :1: geçendede bir kediyi kıstırdı ama ben korktum kedi tırmalıyacak diyee

çok şükür biraz daha iyi oldu kızım bu gün,
canım keçi sütünü bir velimden satın alıyorum, ama bu aralar süt iuyice azaldı hatta bu hafta hiç alamadık, dün aradım süt istemek için, dedi bahara kadar süt zor keçiler hamileymiş, ee doğuracaklar bir süre yavruları emecek sonra tekrar sağıp satmaya abşlıayacak o arada ben ne yapacam bilemiyorum, keçi sütüde pek bulunmuyor,ama inek sütü bulsamda razıyım, soruşturmaya başladım bu gün ama daha satan bulamadım, artık hiç bulamazsam marketteki günlük sütlerden alıcam

benim kız 78 cm kilosuda 10.5 ama 10. aydan beri aynı kiloda kila almıyor hatta zayıfladı diyebilirim, son 2 aydır kontrole gitmediki ama evde tartıyom bazen değişen bişey yokk, biz su çiçeği aşısı olayacağız çünkü 4.5 aylıkken su ç,içeği çıkardı aşıaya gerek yokk

yaa bizimkide bayılıyor hayvanlara hiç korku yok bir yavru köpek var onunla bir oynuyor köpekte yalanıyor buna :1: geçendede bir kediyi kıstırdı ama ben korktum kedi tırmalıyacak diyee

çok şükür biraz daha iyi oldu kızım bu gün,
canım keçi sütünü bir velimden satın alıyorum, ama bu aralar süt iuyice azaldı hatta bu hafta hiç alamadık, dün aradım süt istemek için, dedi bahara kadar süt zor keçiler hamileymiş, ee doğuracaklar bir süre yavruları emecek sonra tekrar sağıp satmaya abşlıayacak o arada ben ne yapacam bilemiyorum, keçi sütüde pek bulunmuyor,ama inek sütü bulsamda razıyım, soruşturmaya başladım bu gün ama daha satan bulamadım, artık hiç bulamazsam marketteki günlük sütlerden alıcam

benim kız 78 cm kilosuda 10.5 ama 10. aydan beri aynı kiloda kila almıyor hatta zayıfladı diyebilirim, son 2 aydır kontrole gitmediki ama evde tartıyom bazen değişen bişey yokk, biz su çiçeği aşısı olayacağız çünkü 4.5 aylıkken su ç,içeği çıkardı aşıaya gerek yokk

ne güzel bende hayvan korkusu olsun istemiyorum...
iyileşmesine sevindim..
keçi sütü bende artık bulamıyorum ve marketten kay marka aldım bi ara sağolsun bayramda babam bulmuş getirdi onu içiyoruz şuan ama oda bitince yine kay markaya dönücez istemeyerek
evet bizde hep keçiler hamile diye karşılaşıyoruz
bizde inek sütü alerjisi olduğunda ben pek günlük inek sütü vermek istemiyorum
öğretmensin sanırım öylemi?
bizde 79.5 boy 11 kg yuz kilo alımı bizdede çok yavaşladı artık
aa su çiçeği oldunuz demek ne zor olmuştur küçükken geçirmesi,bizde bu önümüzdeki hafta olucaz bakalım aşıyı,
bizde kızamık kızamıkçık aşısından 1 ay önce kızamıkçık olmuştuk :(

slm kızlar.
Hawar
Begüm
kg ve boy ları nedir?
Benim kızım da 79 cm ve 11 kilo 200 gr, 3_4 aydır kilo aynı boy uzuyor ama,benim kızım gece 10st uyuyor toplamda,aralarda uyanmalar devam ediyor hala,gündüz bazen 1 kez uyuyor 1_1,5 st bazen de hiç uyumuyor,uykusu çok az maalesef,nasıl dayanıyor anlamıyorum o kadar harekete rağmen yorulmuyor,
Su çiçeği aşısı için 15 ayını doldurmasını bekliyorum yaptırıcam inşallah

Benim kızım da 79 cm ve 11 kilo 200 gr, 3_4 aydır kilo aynı boy uzuyor ama,benim kızım gece 10st uyuyor toplamda,aralarda uyanmalar devam ediyor hala,gündüz bazen 1 kez uyuyor 1_1,5 st bazen de hiç uyumuyor,uykusu çok az maalesef,nasıl dayanıyor anlamıyorum o kadar harekete rağmen yorulmuyor,
Su çiçeği aşısı için 15 ayını doldurmasını bekliyorum yaptırıcam inşallah

bizde 10 11 saat uyuyoruz
gece yememiz yok ama dediğin gibi mırıldanmalar fazlasıyla ve birde yanımızda yatmaya alıştı kendi yatağında olduğunu anladığı an basıyo yaygarayı ve yanımıza gelmek istiyo alıyorum yanımıza uykuya dalınca tekrar yatağına yatırıyorum bu 3 4 defa oluyor gece ama bazende uykuya yeniliyorum ve sabaha kadar yanımızda uyuyor
gündüz uykusu bizdede 1 kere artık 2 saat uyuyor
o uyuyuncada işlerimi yapabiliyorum...

bizde 10 11 saat uyuyoruz
gece yememiz yok ama dediğin gibi mırıldanmalar fazlasıyla ve birde yanımızda yatmaya alıştı kendi yatağında olduğunu anladığı an basıyo yaygarayı ve yanımıza gelmek istiyo alıyorum yanımıza uykuya dalınca tekrar yatağına yatırıyorum bu 3 4 defa oluyor gece ama bazende uykuya yeniliyorum ve sabaha kadar yanımızda uyuyor
gündüz uykusu bizdede 1 kere artık 2 saat uyuyor
o uyuyuncada işlerimi yapabiliyorum...

Benim kızım da bir dönem hep yanımızda yatmak istiyordu,beşiğinde uyutamıyordum bile ama artık hep odasında uyutuyorum,gece uyandığında da yanımıza almak yerine ben odasında onun yanında yatıyorum ve tekrar uyuyunca yatağıma dönüyorum

Benim kızım da bir dönem hep yanımızda yatmak istiyordu,beşiğinde uyutamıyordum bile ama artık hep odasında uyutuyorum,gece uyandığında da yanımıza almak yerine ben odasında onun yanında yatıyorum ve tekrar uyuyunca yatağıma dönüyorum

ne güzel inş bende başarırım...

ne güzel bende hayvan korkusu olsun istemiyorum...
iyileşmesine sevindim..
keçi sütü bende artık bulamıyorum ve marketten kay marka aldım bi ara sağolsun bayramda babam bulmuş getirdi onu içiyoruz şuan ama oda bitince yine kay markaya dönücez istemeyerek
evet bizde hep keçiler hamile diye karşılaşıyoruz
bizde inek sütü alerjisi olduğunda ben pek günlük inek sütü vermek istemiyorum
öğretmensin sanırım öylemi?
bizde 79.5 boy 11 kg yuz kilo alımı bizdede çok yavaşladı artık
aa su çiçeği oldunuz demek ne zor olmuştur küçükken geçirmesi,bizde bu önümüzdeki hafta olucaz bakalım aşıyı,
bizde kızamık kızamıkçık aşısından 1 ay önce kızamıkçık olmuştuk :(

evet öğretmenim, maşallah bebeğine, evet dr demişti eskisi gibi kilo almazlar diye ama bana yinede çok az geldi 6 aydır gram almamış kızım boyu biraz uzamış ama bakalım bu aralar bir kontrole götürmeyi düşünüyorum, hastalığıda tam geçmedi burnu akıyor bide arada gözleride akıyor,

su çi,çeğini çok erken çıkardık hastanede bulaşmıştı :1: ama aslında daha kolay oldu , komik ama dr da erken çıkması iyi oldu daha rahat olur demiştide içimden kızmıştım kadına ama haklıymış, çok fazla kabarçık çıkmadı , ama bir tanesinin izikaldı belinde bezi sürtünüyordu oraya , seninkide erkenden kızamıkçık çıkarmışş

uykuya gelince gündüzleri 1 kere uyuyor, oda 1-2 saat arası çok belli olmuyor, gece az uyuyor 9 saati pek geçmiyor uykusu, en az 11-12 saat uyuması lazım aslına ama pek uykucu değil bize çekmemiş bu çocuk

arkadaşlar ben kızım doğduğundan beri hiç giremedim yazıları da okuyamadım benim kızımda göz yaşı kanalı tıkanıklığı var sizden hiç böyle birşey yaşayan var mı?devlet hastanesine götürmüştüm 6-7 aylıkken dr bir yaşı dolunca getir dedi bu konuda tecrübeli iyi bir dr var mı bildiğiniz?

arkadaşlar ben kızım doğduğundan beri hiç giremedim yazıları da okuyamadım benim kızımda göz yaşı kanalı tıkanıklığı var sizden hiç böyle birşey yaşayan var mı?devlet hastanesine götürmüştüm 6-7 aylıkken dr bir yaşı dolunca getir dedi bu konuda tecrübeli iyi bir dr var mı bildiğiniz?

cnm ya benim bi arkadaşımın bebeğindede göz yaşı tıkanıklılığı vardı
basit bi masajla geçirmişlerdi dr tavsiyesi ile
ondan öğrenip sana yazarım hemen,
nerede oturuyorsun?

cnm ya benim bi arkadaşımın bebeğindede göz yaşı tıkanıklılığı vardı
basit bi masajla geçirmişlerdi dr tavsiyesi ile
ondan öğrenip sana yazarım hemen,
nerede oturuyorsun?
ümraniyedeyim kızım çok hareketli masajı yaptırmıyor tabi ne yalan söyleyeyim ben de çalıştığım için unutuyorum çok da aklıma gelmiyor ama onu öyle çapaklı gözlerle hatta bazı sabahlar kapalı gözle uyanmış görünce çok üzülüyorum nerde olsa iyi bir dr istanbul içinde giderim yani

birisi samatya devlet hastanesi dedi bir dr ismi verdi ama internetten randevu alıcam ne öyle bir hastane var ne de öyle bir göz dru

ümraniyedeyim kızım çok hareketli masajı yaptırmıyor tabi ne yalan söyleyeyim ben de çalıştığım için unutuyorum çok da aklıma gelmiyor ama onu öyle çapaklı gözlerle hatta bazı sabahlar kapalı gözle uyanmış görünce çok üzülüyorum nerde olsa iyi bir dr istanbul içinde giderim yani

selam arkadaşlar:10:

öncelıkle gecmısolsun sıze bence oncelıkle ıyı bır hastaneye gıdın yazık yavrum nasıl rahatsız oluyodur kıyamam
sızde ne olursa olsun masajı yapmak zorundasınız calısmanız buna bır bahane degıl unutuyorsanız saat kurun hatırlatma yazın yınede yapın benımde bebgımde boyun egrılıgı vardı hergun hıc usanmadan defalarca yaptım masajını sımdı allaha sukur bır sorunu kalmadı kendınızı onun yerıne koyun o sıze muhtac evladınızı bıran once goturun dra ve ne gerekıyorsa yapın o capak cok kotu bı durum ınsanın canı cok acıyo batıyo sulanıyo goz bendede vardı bı ara cok ıyı bılıyorum hayırlısıyla bıran once saglıgına kavusur ıns bebegınız

şimdi bırkac sıteye baktım hemen cogu kısı masajla sorunu cozmus 18 aylık olana kadar masajla cozulebılıyormus bu sureyı gecersenız amelıyat gerekıyormus ıyı bır göz dr unun gormesı gerek yazıyor sız ıyı bır hastanenın goz druna gosterın bence acıbademe bakın mesela oranın göz drları ıyıdır yada dunya goz hastanesıne sorun

canım bıse doç dr zekı tunc uzman tv dıye bıyer varya orda masajın nasıl yapılacagını gosterıyor bu adam goz hastalıkları uzmanıymıs yerı nerde bılmıyorum ama netten bakarsan bulabılırsın belkı masaj nasıl yapılır yazınca uzman tvnın sıtelerı cıkıyor ordan gordum bı bak ıstersen

Son düzenleme:

arkadaşa sordum dr unun verdiği masajla çözmüş olayı 9.aya kadar masajla çözülmez ise ameliyatmış
arkadaşa masajınıda sordum aynen şöyle yazdığını aktarıyorum:
masajı nasıl yapcanı sölim gözünün ucundan parmağınla aşşağı doru ama burnuna doğru sertce bastırarak gün içersinde ara ara yapacaksın unutma aşşağı çekerken burnuna doğru getiriceksin yani burunla gözünün ucu arasını aşağı doru çekiceksin...
ayrıca gataya götürmüş dr u oradaymış ve dr her defasında bu masajın tersini göstermiş asistanı bunu önermiş ve 2 3 yapmasında geçmiş bilgine...
ama sanırım artık sizin için geç yinede masajı yap sen
ve ihmal etme bi dr a git

Back