2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

QUOTE=emel_emir;25118301]kızlar merhaba benim oğlum da 5 ağustos 2011 doğumlu...10 kilo 75 cm..yaklaşık 2 buçuk aydır da aynı kilodayız..4 kilo doğmuştu çok da güzel kilo alıyodu 2 ay öncesine kadar ama doktor normal az kilo alması artık dedi..2 aydır iştahsızdık zaten dogru düzgün bişi yemiyordu beni de emmeyi bıraktı son zamanlarda iyice..5.dişimiz çıktı 6.cısı yolda..benim oğlum da emeklemiyor...ellerinden tutunca adım atıyor sadecekoltuga falan tutunup kendi ayakta da durmuyor henüz..2 aydır yürütecinde duruyordu ama kaldırdım artık düşmeye başladı çünkü...bizim en büyük sıkıntımız yemek olayımız...kahvaltı yapmıyor önceden karışık hazırlıyodum mama gibi yiyodu şimdi hiç yemiyor onu bende 200 ml devam sütüne milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltınısı katıp veriyorum...günde 3 kez 200 ml devam sütü içiyo..aralarda da işte azıcık çorba azıcık meyve vs yiyor...kaşıkla verdigim sıvı gıdalara daha isteksiz ama çatalla verdiğim katı gıdalara daha cok agzını açıyor işte makarna falan gibi...uyku düzenimize gelince sabah 8 de kalkıyoruz gece 10 da yatıyoruz...gece kalkmamız hiç yok arada ağlayarak uyanıyor 2 kere falan pışpışlayınca tekrar uyuyor...gündüzleri de 2 kere uyuyor öğlen ve akşam üstü 1er saat....ve hala benim yanımda uyuyorr ne zaman beşiğine koysam sık sık ağlaıyp uyanıyor yanıma gelince bana sarılıp uyuyor nasıl ayırıcam
canim bebegin kilo almamasi cok normal benim de cok yakin bir arkadasimin kizi dogdudunda 10 uncu ayina kadar hep 1 kilo alarak kilosu ilerledi daha sonra 10 uncu ayindan 2 yasina kadar 2 kilo aldi ama dr gayet diyor onemli olan bebeklerin sagliklari gercekten benim kizimda 3 kilo dogdu suanda 8.500 ayda ortalama 200 gr civarinda aliyor dr umla surekli gorusuyorum onun kilosuna bile iyi diyor yaz aylarinda oldugumuzdan dolayi ve bebeklerin tam dis cikarma donemleri oldugunda dolayi istahsizlik sorunu butun cocuklarda var ama bence gunde 600 cc devam sutu cok degilmi onu alinca zaten bebisin bisey yemek istemez istersen onu biraz azaltarak ek gidalari deneyebilirsin arkadasim....

kızlar bazı annelerin bebeklerine balık yağı verdiğini duydum.sizler veriyomusun ?balık yağı doktor tavsiyesi ile alınan bişey mi yoksa eczalerden her isteyene veriliyor mu?bilgisi olan var mı?

Selam kizlarrr
Nasil keyifler bizim dis sendromu yine basladi butungun mikirmikir tukurulerini köpurtup köpürtüp guyo oglus
Artik devam suyune alisti hipp sevdi digerlerini sevmedi uykulardan once veriyorum icerken sersemliuo iciyo bitince firlatip stiyo biberonu cok komik
Kixlar bebislerinize neler ogrettiniz benimki pek hevesli degil ya offf oyuna ceviriyo ogretmeye calisirken bide hep ustumde ve isirma derdinde elimi yuzumu isirip giluyo ya carsamba kontrolumuz var sorucam bakalim ogrenmeye nasil heveslenditilir yada nasil ogretmek gerekir bide balik yagi bence erken beyzacim
Hepinizi optum kizlar

merhaba güzel anneler umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir, biz idare ediyoruz, yemek yemiyor kızım ,dün hiç bişey koymadfı ağzına sadece azıcıkl emdi, bu gün zar zor 7 kaşık, tahıllı kahvaltıdan yedirdim saat 10 o saatten bu saate sadece bir kere emdi başka bişey yok, çocuk zayıfladı resmen , üzülüyom bende ne olacak böyle bilmiyorum

cnm sıcaklardan o yememezlik bizde çekiyoruz çok
bu tahıllı kahvaltı nasıl bişi içine başka bişi akliyomusunuz peynir yumurta falan gibi
nasıl kahvaltı oluyo yani onu öğrenmek istedim

cnm sıcaklardan o yememezlik bizde çekiyoruz çok
bu tahıllı kahvaltı nasıl bişi içine başka bişi akliyomusunuz peynir yumurta falan gibi
nasıl kahvaltı oluyo yani onu öğrenmek istedim

bu yaz yandık desene, benimki birbuçuk iki aydır böyle ama son günlerde iyice arttı iştahsızlığı, canım tahıllı mama kaşık maması devam sütüyle hazırlanıyor benimki yumurta ve peynir yemediği için ben sade verdim, bazı arkadaşlar bu kaşık mamasını veriyor yumurta ve peyniri de ayrı veriyor bazılarıda içine karıştırıyormuş amam ben hiç denemedim, ama senin bebeğin kahvaltı yapıyorsa gerek yok verme, ama yapmıyorsa deneye bilirsin

benim kızda kalktıktan en az 1 saat geçmesini bekliyo kahvaltıyı yemesi için daha önce yedirirsem yemiyo sonrada hiç istemiyo
normal bulamaç şeklinde kahvaltı ediyo
peynir pekmez yumurta(günaşırı) tereyağ kaşık maması bebe bisküvi tarzında

selam kızlar
istanbulda yasıyan arkadaslar cnr da anne bebek cocuk kış fuarı varmıs bılgınızeeeee

ama toptan satısmıs yazdıgımı bosverın gıtmeyın yanııııı

Son düzenleme:
selam kızlarsezeryan olupta 2.de normal düşünen varmı.. ben çok istiyorumda nasıl olcak bilmiyorum

Selam güzel anneler,
Bizim de sıcaklarla aramız hiç ii değil,kızm gece sık sık uyanmaya başladı sıcaktan dolayı,uyandığında terlemiş oluyo sadece atletle yatırıp üstüne birşey örtmememe rağmen,hergün ılık duş aldırıyorum zaten suyla oynamayı çok seviyor ama gene bile kıvrım yerleri hep isilek oldu,
İştah da etkilendi tabi suyla karnını doyuruyor yavrucuk,meyve ve yoğurdu daha ii yiyor,çorbayı istemiyor hak da veriyorum yani bu sıcakta benim de canım hiç istemiyor ki çorba
Ben de ilk doğumumu sezeryanla yaptım maalesef,suni sancı verdiler ama açılma olmayınca sezeryana aldılar,ikinci için bir kadın doğum uzmanından fikir aldım da tercihen en az iki yıl geçmesi gerekiyormuş,rahimdeki yaranın iileşmesi için,doğum için tam teşeküllü bir hastane olması gerekmiş çünkü ilk sezeryan yerinden kanama ihtimali 1/200 oranında varmış,yani biraz risk almak aslında,bilemiyorum vakti gelince düşünürüm deyip kafa yormamaya karar verdim

merhaba arkidişler
canım sıkkın hala bir bakıcı bulamadım, işe başladım, eşim rapor alacak ayrın 10 gün o bakacak kızıma sonra tatil başlıyor ve biz memelkete gideceğiz, eylülde tekrar iş başı amma biz henüz bakıcı bulamadık, ben bakıcı eve gelsin istiyorum, görüştüğüm kişilerde bebeği kendi evlerinde bakmak istiyorlar düzenlerini bozmak i,stemiyorlar, bana bir akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum, varmı benim gibi aynı sorunu yaşayan yada çocuğuna bakıcı bakan anneler bir akıl verin

Selam kzlarrr
Hawar nerde oturuyosun cnm sen bizim burda genelde eve geliyolar baskasina birakmak nasil olur bilmiyorum cok ince bir konu zor yani allah yardimcin olsunda biran once bulursun ins

Selam kzlarrr
Hawar nerde oturuyosun cnm sen bizim burda genelde eve geliyolar baskasina birakmak nasil olur bilmiyorum cok ince bir konu zor yani allah yardimcin olsunda biran once bulursun ins

bende doğumdan sonra başka bi yerde işe başladığım için işimle ilgili konular son anda belli oldu.bakıcı bulmak işi aceleye geldi.evde bakacak kimse bulamadık, zor oluyo tabi evini bırakıp gelen için.son günde aklıma yan komşu geldi bi kere ben evde yokken evime geldiğini duymuştum, başka kimse ne apartmanda ne mahallede tanışmadık kapımı çalmadılar sadece o komşu diye duyduğum görmediğim.gittim konuştum pardon çocuk bakmayı düşünürmüsün diye:) komik oldu riskli oldu,ama çok iyi çok şeker çok becerikli bi kadın çıktı tanıştık,o da bakmak istemiş bi bebeğe olmamışmış tesadüf.bakıyo şimdi,hemen yan apartmana girip çocuğu bırakıyorum.evimde olması uygun olmayacaktı,eşim gece gündüz vardiyalı çalışıyo yabancı biriyle aynı evde napsın hem kayınvalidem var evde bakıcıya karışır dururdu yazık,hem evi sürekli derli toplu bırakmak zorunda kalırdım çıkarken ki hiç mümkün olmuyo çocukla zar zor yetişiyorum işe.böylesi iyi oldu.şimdi ev değiştiricez tekrar bakıcı işi.ama zor zamanlarını geçirdik 3 aylık verdim ben bakıcıya,o ayda başkası zor bakardı sanıyorum,aslında daha kolaydı uyuyyup duran bi bebekti ama..sizde iyi birine denk gelirsiniz umarım çok var bakmak isteyen ama karşılaşmak kader işte

kayınvalideniz evdeymiiş o niye bakmadıki?

selam kızlar

bakıcı konusunda allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar napıccan hayat mucadelesı calısan arkkadaslar ınsallah ıyıler cıkar karsınıza

bızımkı bayrama denk gelıyo galıba 24 agustos bayramdan sonrakı hafta yaparız bız yanı oyle dusunuyoruz bırkac arkadas daveti bıde benım aılemde kutlarız bayramda kardesımın cocuguyla aynı dogumgunlerı cunku ama davette ne ıkram ederım onu dusunuyorum bıde konsept belırlemek lazım buyuk ıhtımalle havacı olur ama daha dusunuyorum hatıra olarakta kucuk magnetler yada kucuk oyuncaklar planlıyoruz bakalım heyecanlıyım bıraz ıns umdugum gıbı olur :)
:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…