2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba
benim kızımda 9 ağustos doğumlu 9,200 kilosu boy,71 cm...doğumu çok iyiydi 3,620 kg doğmuştu..8. ayından sonra sadece 100 gr almış aslında kilosu standartlara göre normal.benim takıldığım; çok güzel kilo alırken ve boy atarken 8, ayından sonra böyle durması... acaba iyi bakamıyor muyum boncuğuma muhallebi bebe bisküvisi şekerli olan hiç bir şeyi yemiyor.. geceleri uyumadan önce siz ne veriyorsunuz bebeğinize...

9. aydan sonra kızım 200 gr almıs, aksam yatmadan once corba ıcırıyorum, aksamları yemek yemede bıraz ısteksız, uyumadan once 6-7 olcek devam sütü ıcırıp uyutuyorum.

merhaba arkidişler
benim kzımda çok iştahsızlaştı, 6-7 aylıkken ne versem yerdi arada diş çıkaracağı zaman iştahsızleşırdı, sonra yine normale dönerdi, şimdi 2 aydır çık iştahsız bu ay hiç kilo almadı yüzü gözü süzüldü çocuğumun, sıcaklarda başladı isilikte oldu, ensesi çok terliyor,

akşamnları çorba veriyorum eğer içmezse devam sütü veriyorum, bizim hakvaltı sorunumuz var hakvaltılıkları karıştırıyorum yemiyor, ayrı ayrı ver,iyorum yine yemiyor, dün gittim milupanın 8 tahıllı kahvaltısını aldım bu sabah verdim 4-5 kaşıktan sonra yemedi

selam kızlaaaaaarrrrrr ve tatlı meleklerrrrrrrr

nabersınız? valla eskı sohbetlerı ozluyorum hıcbırımız dogru duzgun karsılasamıyoruz kıs gelsede yıne sohbetler koyulassa

bugun cok mızmız paşam mıkırmıkır sabahtan berıdır ust dıslermı zorluyo ne anlamadım kabarmamısta

sabah bı 120lık devam sutu ıctık sabahın 7sınde uyandı bu arada hala emzırıyorum ben sonra yumurta annemın yaptıgı peynırden ve pekmez yedı bıraz oynadık bahceye cıktık gezdık sallandık geldık meyvelerını yedı uyudu uyandı bıraz sut ve unla yaptıgım muhallebıden yedı 10 yudum ekmek kadar yıne oynadık sımdıde corbasını ıctı ve uyuyor
koltuklara tırmanmaya basladık hıc yalnız bırakamıyorum cok fena durumdayız yurutece koysam asagı sarkıyor mama sandalyesıne koyuyorum ayaga kalkıyor baglıyorum aglıyor oyle yere bıraksam bacaklarıma tutunup ayakta duruyor yanı durumum vahım ül vahım :)

Son düzenleme:
selam kızlaaaaarrrr
nasıl bakalım tatlı bebişler
bu ay sonu tatile gıdıyoruz neler gereklıdır fıkrı olan paylasırsa cok sevınırım

bana bişeler söyleyin ne olur...
mrb arkadaslar ben 5 agustos 2011 de oglumu dünyaya getirdim...
aslında 3 eylülde dogması gerekıyordu...28gün erken oldu....
ve oglum kesınlıkle emekleme istegi yok,yere yatırılınca ağlıyor...
ayaklarını basması için tutyorum kollarından, hemen salıyo kendını...
ve desteksız hala oturamıyo,cok uzun süre örneğin 3 dkka o şekıl kalamıyo devriliyo...
doktora götürsemmı napsam sasırmış durumdayım...10 kılo 75 cm en son kontrolde ii dedi hemsıremız..
sizde agustos annesi olarak bana bi yardım edın neler yapıyo bebeklerınız...götüreyimmi doktora napayım bi fikir verin.................

kızlar slm 1 temmuzda 1 haftalığına tatile çıkıyoruz bebekle tatil birazda olsa endişelendiriyo sizlerin bir önerisi varmı

Merhaba herkese,
Benim kızım da 15 gün erken doğdu,panik olma arkadaşım ama ihmal de etme derim ben,emeklememesi ya da ayakta durmaması problem olmasa gerek çünkü benim kızım da son 15 gündür ayakta duruyor ve 4 gün önce emeklemeye başladı ama desteksiz oturma çok daha önce yapması gereken birşey olsa gerek dokuzuncu ay kontrolünde doktorumuz özellikle bunu sormuştu,kilosu ii bebişinin maaşallah,tombik bebeklerin hareketleri yavaş ve geç oluyor genelde ama tabi erken doğduğu için bir pediatrik nörolog görse için de rahat eder bence

Bizim kız uyumuyor arkadaşlar sizin bebişler günde kaç kez uyuyor,kızım gece 12 olmadan kesinlikle uyumuyor ve gün içinde de sadece bir kez uyuyor onu da 1 ya da 1buçuk saat,ben ondan çok uyuyorum:44::44::44:

cnm her bebek farklıdır başkalarıyla kıyaslama sakın ama desteksiz oturması için epey gecikmişiniz
sen sadece sağlık ocağınamı götürütosun
bence dra bi götür danış en azından için rahatlamış olur..
Bizim kız uyumuyor arkadaşlar sizin bebişler günde kaç kez uyuyor,kızım gece 12 olmadan kesinlikle uyumuyor ve gün içinde de sadece bir kez uyuyor onu da 1 ya da 1buçuk saat,ben ondan çok uyuyorum:44::44::44:
benimde kızım sabah geç kalktığı için gece 12den önce uyumuyo
gün içindede 3 defa uyuyordu ama 2 3 gündür 2ye düşürme çabasında oda bende
yinede belli olmuyo 2 3 defa uyuyo onlarda yarın ila 1 buçuk saat arasında değişiyo

evet götürdüm cnm doktora dün aksam uzeri mayenehaneye gttik egzersizlerle normale döncez inş...

selam kızlaaaaarrrr
nasıl bakalım tatlı bebişler
bu ay sonu tatile gıdıyoruz neler gereklıdır fıkrı olan paylasırsa cok sevınırım

merhaba canım ohh ne güzel tatil başlıyor desene, yanına alacakların tatile gideceğin yere göre değişir, ama ben bu sene çok yer değiştiren bir olark söyliyeyi fikrimi, güneş kremi bebkler için bir çok ürün var birini mutlaka kullan derim, 50 faktör olanları tercih et, bol bol ince çıtçıtlı badi sıfır kol, bebeğin yemeklerini koymak için termos, arabanız varsa araba termosları kullanışlı oluyor, biberonlar, süt için su için, bebğin arabasının içine yada koltuğuna sermek için penye battaniye , yada özel kılıflar var çünkü hava çok sıcak çok terliyorlar, sivri sinekler için koryucu krem yada spreyler var onlardan, bide isilik yada pişik için mutlaka krem bulundur yanında, şimdilik aklıma gelenler bunlar iyi tatiller

bende dr götür diyecektim, ama zaten götürmüşsün, egzersizler işe yarıyacaktır, inşallah kısa zamanda toparlar

aynen canım benim kzıımda uymuyor, hiçbir zaman çok uyuyan bir bebek olmadı, ama son zamanlarda iyice azldı uykusu, eskiden dünde 2 kez uyurdu, toplamda 3 saati bulurdu, akşamda dokuzbuçuk bilemedin on gibi uyurdu, bir aydır, günde bir deafa uyuyor bir :yada bir buçuk saat ama sati belli değil bazen 2 bazen 3 bugün 17:30 da uyudu akşamda 12-1 den önce uyumuyor ve ben çok yoruluyorum, gözlerimden uylku akıyor ama o uyumuyor, hareketlendiği için daha çok yoruluyorum

Aynen canım ya ayakta uyuyorum resmen,sabah 8-8 buçukta kalkıyor ve gün içinde saati belli değil bir kez uyuyor,mesela dün 12_1 arası uyudu ve gece 12 ye kadar uyumadı bir daha,uyutmaya çalıştığımda avazı çıktığı kadar ağlıyor,gözlerini ovuştura ovuştura uyandırıyor kendini,benimki de hep uykusu az bir bebekti ama son 1-2 hftadır iice azaldı,uyumadan nasıl büücek bu veledler anlamıyorum:44::44:

kızlar merhaba benim oğlum da 5 ağustos 2011 doğumlu...10 kilo 75 cm..yaklaşık 2 buçuk aydır da aynı kilodayız..4 kilo doğmuştu çok da güzel kilo alıyodu 2 ay öncesine kadar ama doktor normal az kilo alması artık dedi..2 aydır iştahsızdık zaten dogru düzgün bişi yemiyordu beni de emmeyi bıraktı son zamanlarda iyice..5.dişimiz çıktı 6.cısı yolda..benim oğlum da emeklemiyor...ellerinden tutunca adım atıyor sadecekoltuga falan tutunup kendi ayakta da durmuyor henüz..2 aydır yürütecinde duruyordu ama kaldırdım artık düşmeye başladı çünkü...bizim en büyük sıkıntımız yemek olayımız...kahvaltı yapmıyor önceden karışık hazırlıyodum mama gibi yiyodu şimdi hiç yemiyor onu bende 200 ml devam sütüne milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltınısı katıp veriyorum...günde 3 kez 200 ml devam sütü içiyo..aralarda da işte azıcık çorba azıcık meyve vs yiyor...kaşıkla verdigim sıvı gıdalara daha isteksiz ama çatalla verdiğim katı gıdalara daha cok agzını açıyor işte makarna falan gibi...uyku düzenimize gelince sabah 8 de kalkıyoruz gece 10 da yatıyoruz...gece kalkmamız hiç yok arada ağlayarak uyanıyor 2 kere falan pışpışlayınca tekrar uyuyor...gündüzleri de 2 kere uyuyor öğlen ve akşam üstü 1er saat....ve hala benim yanımda uyuyorr ne zaman beşiğine koysam sık sık ağlaıyp uyanıyor yanıma gelince bana sarılıp uyuyor nasıl ayırıcam bilmiyorum

selam kızlarrrr

canım cok saol onerılerın ıcın termosum var canım ck kullanıyorum dısı dalgıc kuması kaplı hııııccc sogutmuyo soguguda ısıtmıyo nasıl koyarsan oyle saatlerce kalıyo lıstemde o var bıde slıngom listemın en basında. arabayla gıtmıycez canım ucakla gıtcez o yuzden sabah ucagını tercıh ettık uyku saatınde uyusun dıye bakalım daha once hep uyumustu ucakta ama bu kez nolcak bakalım
benımde oğlum bu ara sabah 8 de uyanıyo babasıyla bıraz devam sutu verıyoruz babası hazırlanırken ıcıyo sonra yolculuyoruz dısarda ıkı tur atıp donuyoruz kahvaltısını verıyorum 10.30 gıbı uyuyo bıde oğlen 2 3 gıbı uyuyo bıde akşam 7 8 ıbı 20 dk sekerleme yapıyo sonra 10.30 11 gıbı mamasını verıyorum sutunu ıcerken sersemlıyo uyuyo gece kalkınca emzırıyorum ama gunduz pek emmıyo artık
benımkıde cılız 9 kılo fılan boyumuz baya uzun ama hem ondan hemde dıslerden baya yemedı suzuldu ıyıce
gecen bı arkadasıma gıttım oda erkek bebek 2 ay fılan kucuk benımkınden gorsenız cocuk bogum bogum ama kof sureklı pırınc unuyla baslıyomus benımkı senden kılolu valla dıyo 7 kıloymus ama bı gorsenız 10 dersınız mamalara para veremem yıyo ıste pırınc ununu dıyo bılmıyorum benmı beceremıyorum yemesını yoksa ınsanlarmı tuhaf anlamadım drumda kı cok ıyı bır prof gayet saglıklı bebegın kemıklerı cok kuvvetlı hamıleyken cok ıyı beslemısın dıyo bosver cılız olsun dıyo ayyyy cok yazdım galıba hadı kuşlar gorusuruz optum hepınızı ıyıgecelerrrr

Son düzenleme:
merhaba kizlar araniza yeni katildim benimde 19 agustos dogumlu bir kizim var kizim 6 ayliktan itibaren beri desteksiz oturuyor ama hala emeklemiyor oturdugu yerden poposunun uzerinde surunerek istedigi yere gidiyor;fakat emekleme istegi hala yok ve yavas yavas koltuklara sehpalara tutup kalkmak istiyor;onu da tam yapamiyor ben cok uzuluyorum((((

merhaba hoşgeldin,neden üzülüyorsun ki,bazı bebekler hiç emeklemeden yürüyor belki seninki de öle yapıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…